marți, 9 martie 2010

Friptura inabusita


Ingrediente: 1 kg carne de porc impănatâ 500 g cartofi 100 ml vin 200 ml ulei cimbru, rosmarin, sare, piper Preparare: Spală bine carnea şi condimenteaz-o pe toate părţile cu sare, piper, puţin cimbru şi rozmarin. Aşază apoi întreaga bucată într-un vas termorezistent. Stropeşte-o cu jumătate din cantitatea de ulei şi...
Read more »

Friptura de porc cu cartofi



Ingrediente: 1,5 kg carne de porc 2 kg cartofi 200 ml ulei 100 g făină 100 g caşcaval100 g smântână 400 ml lapte 3 ouă 100 ml vin 50 g unt sare, piper Mod de preparare: Se spală carnea, se sărează si se pune intr-o tava, la inabusit, cu o jumatate...
Read more »

Piftie de porc



Ingrediente: 1 1/2 kg picioare de porc 1 ceapă 2 morcovi 1 legătură pătrunjel verde 1 păstârnac 1 ţelină 2 foi de dafin 4 boabe de piper 4 căţei de usturoi sare. Mod de preparare: Se spală şi se curăţă bine, cu cuţitul, picioarele de porc (dacă au păr, se pârlesc la flacără). Se taie picioarele în două, pe lungime. Se...
Read more »

Fiptura de porc cu mirodenii



Ingrediente un kilogram muşchi de porc 2 căpăţâni usturoi sare, piper, cimbru, rozmarin 50 g unt 2-3 linguri de ulei de măsline un pahar de vin roşu 2 linguri pesmet 1 lingură miere Preparare: Carnea se spală, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se înţeapă cu furculiţa. Se unge cu ulei de măsline,...
Read more »

vineri, 5 martie 2010

Lebarvurst cu oua


Lebarvurst cu oua

Ingrediente: 500 g ficat 400 g fleica porc 200 g slanina 2-3 cepe Sare, piper praf/boabe, ienibahar 200 ml lapte 2 oua Intestine groase de porc bine spalate si curatate Preparare: Se spala ficatul în 2-3 ape si se pune la fiert în apă fără sare. Cand incepe să clocotească se ia spuma şi se mai lasă să dea...
Read more »

Caltabos alb cu orez


Caltabos alb cu orez

Ingrediente: 150 g splina 250 g inima 400 g plaman 100 g slanina de la gat 50 g sorici 50 g ceapa calita Orez Sare, piper, piper boabe, ienibahar Intestin gros de porc curatat si spalat Preparare: Splina, inima şi plămânii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Când încep să clocotească se ia spuma, iar...
Read more »

Crochete de creier de porc si sunca


Crochete de creier de porc si sunca

Ingrediente: Aluatul (pregătit pentru clătite): 4 ouă Făină Lapte droj­die de bere o bucată creier de porc sos alb (din făină, lapte, unt) 100 g caşcaval 150 g şuncă unt sau ulei pentru prăjit crochetele Preparare: Se face un aluat obişnuit (dar mai gros) de clătite, din 4 ouă, făină, lapte, în care se pune o linguriţă de drojdie de bere....
Read more »

Carne de porc cu miere si rozmarin


Ingrediente: 1 friptura de porc Ramuri si frunze de rozmarin Miere Mod de preparare: Se coace o friptură de porc pe un pat de ramuri de rozmarin, se fac câteva crestături şi se introduc câteva frunze de rozmarin, în ultimele 5 minute de coacere, se scoate friptura din cuptor şi se unge cu un...
Read more »

Friptura de porc cu cidru si mere


Friptura de porc cu cidru si mere

Ingrediente: 250 g carne porc 1 mar -pentru sos: 10 g unt 1 mar 10 g ceapa Cidru 1 cub knorr 150 g smantana Mod de preparare: Se găteşte carnea de porc la cuptor, asezonată cu sare şi piper, timp de 40 de minute. Sosul se găteşte la tigaie: se pune unt la încins, ceapă tocată şi cubuleţe de măr....
Read more »

Barbeque de porc cu porumb picant


Barbeque de porc cu porumb picant

Ingrediente: 4 linguri de ketchup de tomate 2 linguri de zahăr brun 1 lingură de oţet din vin alb 1 linguriţă de paprica 4 bucăţi de muşchi de porc, curăţat de grăsime 4 ştiuleţi de porumb 1 lingură de unt Mod de preparare: Se fierbe un vas mare de apă pentru...
Read more »

Cassoulet

Ingrediente: 500 g fasole alba (uscata) 5 cepe 6 cuisoare 100 g sorici 3 crengute cimbru 3 fire patrunjel 2 foi de dafin 6 catei de usturoi 250 g carnati (usturoiati) 500 g carne de miel 400 g ceafa de porc 100 g costita 4 linguri untura sare, piper 3 rosii mari (circa 500 g) 2-3 linguri pesmet. Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o oala mare,...
Read more »

Gratare de porc pane cu parmezan


Ingrediente: 4 cotlete de porc batute usor cu ciocanul de lemn 2 oua 4 linguri (de supa) de Parmezan (cascaval sarat) ras 2 linguri (de supa) de pesmet alb 4 linguri (de supa) de untdelemn 8 frunze de busuioc 1 lamaie sare, piper. Mod de preparare: Se bat ouale ca pentru omleta intr-o farfurie adanca, se sareaza, se pipereaza. intr-o...
Read more »

Muschiuleţ de porc caramelizat cu miere


Muschiuleţ de porc caramelizat cu miere

Ingrediente: 800 g muşchiuleţ de porc 4 cepe 8 căţei de usturoi 4 linguride miere două linguriţe de unt două linguri de ulei de măsline două linguri de oţet de vin pentru 4 persoane Mod de preparare: Tăiaţi ceapa în lamele fine. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l rondele. Pu­neţi ceapa şi usturoiul la călit...
Read more »

Carne de porc si creveti cu varza chinezeasca


Ingrediente: 250 g varza creata chinezeasca 250 g file de porc 250 g creveti gata de gatit 4 albusuri 20 g amidon de porumb Sare, piper macinat 2 ½ linguri de vin din orez 250 ml supa de pasare Rondele de ceapa-arpagic Mod de preparare: Dai pe rand prin masina de tocat fileul de porc si crevetii, amesteci carnea si...
Read more »

Carne de porc cu castane


Ingrediente: 500 g carne porc cu sorici, fara os 2 linguri vin din orez 50 ml+1 lingura ulei de floarea soarelui 1 lingura de zahar 50 g praz amestecat cu ghimbir 400 ml supa de carne sau de pasare Sare, piper macinat 5 stelute de anason intregi 200 g castane comestibile 500 g varza chinezeasca tanara Mod de preparare: Carnea de...
Read more »

Supa de morcovi cu sunca


Ingrediente: 300 g morcovi baby 400 g sunca de porc afumata 300 g mazare 100 g orez 1 ceapa ½ fir de praz 1 ardei gras 1 radacina patrunjel Ulei, sare, piper,marar Funze de telina Varza murata, ardei iute Mod de preparare: Sunca de porc se opareste cu apa clocotita, se taie bucatele si se prajeste in ulei incins. Ceapa si prazul...
Read more »

Cuburi de porc prajite cu scoici albe si cartofi noi


Ingrediente: 1.5 kg pulpa de porc 1 kg cartofi noi mici 1 l knorr concentrat de legume 100 g muraturi 500 g scoici 100 ml ulei de masline 100 ml vin alb 15 g mirodenii marinate pentru porc 125 ml suc de lamaie 200 g catei de usturoi 20 g rosmarin proaspat Mod de preparare: Taiati pulpa de porc in cuburi mici....
Read more »

Butiffara en hojaldre (carnaciori in foitaj)


Ingrediente: -pentru aluatul de foitaj: 500 g faina 40 g untura de porc 8 g sare 300 ml apa minerala 450 g unt -pentru umplutura: 8 bucati butiffara (specialitate spaniola de carnati de porc) Mod de preparare: Se amesteca mai intai faina si sarea cu untura, adaugandu-se treptat apa minerala. Cand compozitia devine omogena, se lasa aluatul sa se...
Read more »

Muschi de porc cu sos


Ingrediente: 8 antricoate de porc 3 linguri de faina 100 g unt 30 ml ulei de masline Usturoi 1 ceapa 600 ml suc de portocale Dulceata de portocale Mustar dulce Rozmarin Zahar,sare, piper Busuioc verde, susan Cartofi natur, fidea de orez Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca jumatate din sucul de portocale cu o lingura de zahar, 2 linguri de mustar dulce si...
Read more »

Olleta


Olleta

Ingrediente: 250 g coaste de porc ½ ureche de porc 1 picior de porc 150 g fasole alba 150 g fasole pestrita 150 g faina 2 carnati cu sange 2 morcovi 2 napi 4 bucati cardon 1 cartof dulce 2 frunze de sfecla rosie Sare, ulei de masline Mod de preparare: Lasati fasolea sa se umfle in apa peste noapte. Spalati si taiati legumele....
Read more »

Caltabos de porc


Ingrediente: maruntaie de porc (ficat,plamani,splina,inima,rinichi) slanina din barba carne macra 1 kg ceapa Untura,sare, piper, cimbru,mate groase Mod de preparare: Se fierb maruntaiele de la porc, slanina si carnea macra, in apa cu sare. Separat se caleste ceapa taiata fideluta in untura. Dupa ce s-au fiert, maruntaiele se scot din apa si se lasa la racit....
Read more »

Cas de porc


Ingrediente: ½ de cap de porc Falca de la porc 1 bucatica de ficat 1 rinichi ½ limba ½ inima 700-800 g carne macra Sare, piper, usturoi Stomac (basica) de porc Mod de preparare: Se pun la fiert in apa cu sare capul si falca de porc, ficatul, rinichiul, limba, inima si carnea macra. Dupa ce au fiert, se scot...
Read more »

Carnati de porc


Ingrediente: carne de porc (mai grasa) sare, piper, usturoi, mate de porc Mod de preparare: Se da carnea prin masina de tocat si se framanta cu usturoi pisat, sare, piper dupa gust si una sau doua cani de apa rece. Se umplu matele de porc, spalate cu apa si sare si curatate. Se...
Read more »

Sarmale cu bacon


Ingrediente: 250 g orez 500 g carne 150 g slanina 1 morcov 2 cepe 200 g bacon Zeama de varza 800 g rosii Boia dulce Varza murata Cimbru, frunze de dafin 250 ml ulei Sare, piper macinat 6 boabe de piper Malai, smantana Mod de preparare: Carnea de porc, slanina si baconul impreuna cu cepele se dau prin masina de tocat. Se amesteca bine cu orezul,...
Read more »

Costita de porc cu legume


Ingrediente: 800 g costita afumata de porc 25 vinete 5 rosii 4 catei de usturoi 1 fir de praz Ulei de floarea-soarelui Sare,piper 1 lingurita de busuioc uscat Patrunjel Mod de preparare: Se taie prazul in rondele subtiri. Se curata rosiile de pielita, se taie in cuburi si se pun intr-un castron. Se spala vinetele si se taie in cubulete....
Read more »

Cornuri cu sunca si cascaval


Ingrediente: 500 g faina 100 ml apa 150 ml lapte dulce 25 g drojdie 100 g costita afumata 100 g kaizer 100 g sunca de porc 150 g parmesan 3 oua 200 g cascaval Sare, miere 50 g unt Piper, cimbru uscat, seminte de chimen, oregano uscat Mod de preparare: Se incalzesc laptele si apa intr-un ibric, se pun apoi intr-un castron impreuna cu...
Read more »

Chiftelute marinate


Ingrediente: 300 g carne de vita 300 g carne de porc 600 g rosii 50 g faina 30 g zahar tos 30 ml ulei de masline 2 felii de paine 1 ceapa mica 1 ou 2 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel dafin, sare, piper, malai, muraturi Mod de preparare: Se dau prin masina de tocat carnea de vita si cea...
Read more »

marți, 2 martie 2010

Pui umplut cu sarmalute in foi de vita


Ingrediente: 1 pui (1-1,5 kg) 200 g carne de vita 200 g carne de porc 50 g ceapa 50 g orez 200 g foi de vita sare piper marar ulei Mod de preparare: Dai carnea de vuta si de porc prin masina de tocat. Ceapa o inabusi in ulei, cu sare, piper si orez, apoi...
Read more »

Stomac de porc umplut cu carne – Pisca


Cureţi şi speli stomacul, îl opăreşti şi iei pielea din interiorul lui, pentru că trebuie să fie foarte curat. Compoziţia cu care umpli stomacul o faci din:2 kg carne de la guşa porcului tăiată în bucăţi (cubuleţe) potrivite (2 cm), 5 cepe curăţa­te, spălate şi tăiate mărunt. Adaugi cimbru 2-3...
Read more »

Carne si costita de porc la borcan


Costiţa şi o şirincă (muşchiul lung) le tai în bucăţi potri­vite, le speli şi le pui într-o cratiţă, apoi adaugi moarea (zeama) de vara şi le fierbi până când camea se desprinde de pe os (la costiţă). Iei cratiţa de pe foc, scoţi costiţele şi bucăţile de canee şi...
Read more »