miercuri, 7 decembrie 2016

Retete usoare si rapide # 25

Retete usoare si rapide 

Reteta zilei: Salata cu crutoane si ou posat

Salata cu crutoane si ou posat din: paine, ulei cu chilli, oua, salata, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, parmezan, piper. Ingrediente:  1 paine rotunda 3 ulei cu chilli 2 oua 115g salata mixta 3 linguri ulei de măsline 2 căței de usturoi, zdrobit 1 lingura de otet balsamic 50g parmezan, ras piper negru Mod […]
Limba cu smantana

Limba cu smantana

Limba cu smantana din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, sare, smantana, faina, verdeata, ulei sau unt. Ingrediente: 1 kg limbă (de porc sau vită) 2 morcovi 2 cepe 1 pătrunjel piper boabe sare 1/2 kg smântână 1/2 lingură făină 1 legătură verdeaţă (mărar sau pătrunjel) 2 linguri ulei sau unt   Mod de preparare: Limba […]
 
Salata cu parmezan

Salata cu parmezan

Salata cu parmezan din: varza, ceapa, morcovi, ulei, rosii, otet, sare, piper, parmezan, lamaie, usturoi. Ingrediente: l cană varză 1 cană ceapă 1/2 cană morcovi 1/4 cană ulei de măsline 1 cană roşii 2 linguriţe oţet 1 linguriţă sare 1/4 linguriţă piper negru 1/4 cană parmezan ras 1/4 cană suc de lămâie 1 căţel usturoi […]
Piept de pui cu oregano si lamaie

Piept de pui cu oregano si lamaie

Piept de pui cu oregano si lamaie din: piept de pui, lamaie, ulei, oregano, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 4 jumătăţi piept de pui, fără piele şi os 5 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 lingură ulei de măsline 1 1/2 linguriţe oregano 3/4 linguriţă sare proaspăt râşnită 1/2 linguriţă piper măcinat 1/4 linguriţă apă 2 […]
 
Tarta racoritoare cu fructe

Tarta racoritoare cu fructe

Tarta racoritoare cu fructe din: faina, unt, zahar, lapte, mere, nectarine, struguri, kiwi. Ingrediente: Pentru aluat: 225 g făină 150 g unt 75 g zahăr brun unt, pentru uns tava un albuş Pentru umplutură: un plic budincă de vanilie 500 ml lapte felii de mere verzi felii de mere roşii felii de nectarine feliuţe de […]
Dulceata de dovlecei cu aroma de ghimbir

Cele mai Gustoase Retete (2016)

Cele mai Gustoase Retete: Reteta zilei: Briose cu afine si topping cu coaja de lamaie   Briose cu afine si topping cu coaja de lamaie din: faina, zahar, praf de copt, sare, ou, ulei de canola, lapte, afine, zahar brun, unt, coaja de lamaie. Ingrediente pentru briose: 1 3/4 cani faina ½ cana de zahar […]
 
Musaca de varza cruda

Musaca de varza cruda

Musaca de varza cruda din: carne, varza cruda, ceapa, ulei sau untura, pesmet, smantana, sare. Ingrediente: 1 kg carne (1/2 vită, 1/2 porc – mai grasă) 1-2 verze crude 2 cepe 4 linguri ulei sau untură pesmet 3-4 linguri smântână piper măcinat sare   Mod de preparare: Carnea se curătă, se spală, apoi se toacă. Dacă […]
Chicken and orange kebabs

Frigarui picante de peste

Frigarui picante de peste din: peste, ceapa, rosii, ardei, ulei, lamaie, sare, piper, sos de rosii. Ingrediente: 350 g peşte, după preferinţă o ceapă roşie 4-5 roşii mici un ardei gras Pentru marinată: 2 linguri ulei sucul unei jumătăţi de lămâie o linguriţă fulgi de ardei iute sare piper sos de roşii picant   Mod […]
 
Retete arabesti simple: Salata de andive

Retete arabesti simple: Salata de andive

Salata de andive din:andive, ulei de susan, otet, sare, piper, mustar. Ingrediente: 500 g andive 3 linguri ulei de susan (tahina) 2 linguri oţet sare piper muştar iute   Mod de preparare: Se prepară un sos din ulei, oţet, piper, muştar şi sare, perfect omogenizat (ca o maioneză). In el se amestecă andivele, spălate bine […]
Supa de somn

Supa limpede de peste

Supa limpede de peste din: crap, morcov, telina, ceapa, gulie, ciuperci, unt, zarzavat, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 2-3 capete de crap sau 1 cap de somn mijlociu 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă 1 gulie 6 ciuperci 1 lingură cu unt 1 l supă de zarzavat 10 boabe de piper sare verdeaţă felii de franzelă […]
 
Ardei grasi umpluti cu orez

Ardei grasi umpluti cu orez

Ardei grasi umpluti cu orez din: ardei, ceapa, orez, verdeata, ulei, rosii, faina, zahar, sare. Ingrediente: 10-12 ardei graşi 3 cepe 1 cană orez 1 legătură verdeaţă 3-4 linguri ulei 8-10 roşii 1 lingură făină 1 linguriţă zahăr sare   Mod de preparare: Ardeii se pregătesc în prealabil, tăindu-li-se căpăcelele de la codiţă şi curăţându-se […]
Cartofi cu branza rasa la cuptor

Cartofi cu branza rasa la cuptor

Cartofi cu branza rasa la cuptor din: cartofi, ulei, oua, branza, smantana. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingură ulei (sau unt) 2-4 ouă 150 g brânză rasă 4-5 linguri smântână   Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, apoi se curătă şi se taie în rondele subfiji (4-5 mm). Ouăle se coc în cuptor […]
 
Ciuperci cu smantana si verdeata

Ciuperci cu smantana si verdeata

Ciuperci cu smantana si verdeata din: ciuperci, ulei sau unt, smantana, marar sau patrunjel, faina, sare, piper, branza. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 2 linguri ulei (unt) 1 cană smântână 1 legătură mărar sau pătrunjel 1/2 lingură făină sare opţional: piper măcinat eventual: 1-2 linguri brânză rasă   Mod de preparare: Ciupercile se spală, se curăţă […]
Eclere cu crema de ciocolata

Eclere cu crema de ciocolata

Eclere cu crema de ciocolata din: apa, unt, zahar, oua, sare, faina, lapte, frisca, vanilie, amaretto, ciocolta, amidon, ciocolata, lamaie. Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 2 linguri zahăr 4 ouă un praf sare fină 300 g făină 500 ml fapte 125 ml frişcă lichidă 6 gălbenuşuri o linguriţă extract de vanilie o lingură […]
 
Conopida cu unt si sos de rosii

Conopida cu unt si sos de rosii

Conopida cu unt si sos de rosii din: conopida, unt, pesmet, sare. Ingrediente: 1 kg conopidă 3-4 linguri unt 1-2 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Conopida (una sau mai multe) se curăţă bine de frunzele laterale şi de coada (mai tare), apoi se pune la fiert într-o oală (de 2-3 l)cu apă şi […]
 
Kebab

Chicken kebabs with cous cous

Chicken kebabs with cous cous of: chicken breast, figs, olive oil, salt, pepper, lemon, pine nuts, cous cous. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned and cut into chunks 8 ripe figs, halved 2 tbsp olive oil salt and pepper 250 g cous cous 250 ml chicken or vegetable stock 1/2 lemon, juiced 1 bunch chervil, roughly chopped […]
 
Grilled chicken

Grilled chicken

Grilled chicken of: chicken breast, oil, salt, pepper, beans, peas, asparagus, tomatoes, lemon. Ingredients: 2 chicken breasts, skin on 1 tbsp olive oil salt and pepper 100 g broad beans, podded 100 g peas 1 bunch asparagus, trimmed 2 ripe tomatoes, cored and cut into wedges 3 tbsp extra virgin olive oil 1/2 lemon, juiced   […]
 
Homemade chicken papillote

Chicken breast fondants

Chicken breast fondants of: chicken breast, tarragon, cheese, flour, butter, milk. Ingredients: 1 chicken breasts, skinned and finely diced 1 sprigs tarragon, chopped 100 g Mimolette cheese, grated 100 ml double (heavy) cream salt and pepper 500 g self-raising flour 80 g butter, melted 1 egg, beaten 250 ml milk 30 g butter   How […]
 
Tabasco chicken wings

Tabasco chicken wings

Tabasco chicken wings of: chicken wings, butter, tabasco sauce, cheese, mayonnaise, salt, pepper. Ingredients: 16 chicken wings 100 g butter 1 tsp cayenne pepper 1 tsp Tabasco sauce salt and pepper 200 g blue cheese, crumbled 200 g sour cream 200 g mayonnaise worcestershire sauce   How to prepare: Melt the butter in a pan […]
 
Chicken with onion and garlic

Chicken with onion and garlic

Chicken with onion and garlic of: oil, chicken legs, onion, garlic, bacon, potatoes, wine, salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp olive oil 4 chicken legs 1 onion, peeled and finely sliced 2 cloves of garlic, finely sliced 4 rashers smoked streaky bacon, diced 200 g broad beans 1 bulb fennel, cored and thickly sliced 8 waxy […]
 
 
Coconut lentil soup

Coconut lentil soup

Coconut lentil soup of: lentils, vegetable stock, oil, onion, garlic, chicken thighs, cumin, paprika, chili, coconut milk, salt, pepper, coriander. Ingredients: 400 g puy or red lentils 750 ml vegetable stock 2 tbsp olive oil 1 onion, peeled and finely chopped 2 cloves of garlic, finely chopped 1 yellow pepper, deseeded and finely chopped 4 […]
 
Carrot cake with riccota

Carrot cake with riccota

Carrot cake with riccota of: eggs, sugar, flour, salt, oil, riccota, carrots. Ingredients: 3 eggs 1 tsp sugar 235 g plain flour 60 g potato flour 2 tsp baking powder 1/2 tsp salt 6 tbsp olive oil 2 tbsp ricotta 200 g cooked chicken, finely chopped 2 large carrots, peeled and grated   How to […]
Chicken with herbs

Chicken with herbs

Chicken with herbs of: oil, chicken breast, asparagus, mange tout, garlic, tomatoes, wine, salt, pepper, chives. Ingredients: 2 tbsp olive oil 4 chicken breasts, sliced 1 bunch asparagus, trimmed and cut into short lengths 200 g mange tout 4 whole garlic cloves, peeled 4 tomatoes, quartered 150 ml dry white wine few sprigs thyme or […]
Preparate gourmet: Scoici Saint-Jacques

Preparate gourmet: Scoici Saint-Jacques

Scoici Saint-Jacques din: scoici, ceapa, bulion, ciuperci, sos Bechamel, unt, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg scoici 1 ceapă 2 linguri cu bulion 1/2 kg ciuperci 1 cană cu sos Bechamel 1 lingură cu unt sare piper măcinat pătrunjel tocat   Mod de preparare: Spălaţi scoicile şi le scurgeţi în strecurătoare, apoi le puneţi pe […]
Paste cu sunca si mazare

Paste cu sunca si mazare

Paste cu sunca si mazare din: parmezan, smantana, sare, piper, nucsoara, paste, mazare, sunca. Ingrediente: 100 g parmezan 250 ml smântână sare piper nucşoară rasă 400 g paste scurte (penne, fundiţe, spirale) 200 g boabe de mazăre 300 g felii de şuncă de Praga   Mod de preparare: Fierbeţi pastele al dente, conform indicaţiilor de […]
Muschiulet de porc cu cartofi noi

Muschiulet de porc cu cartofi noi

Muschiulet de porc cu cartofi noi din: muschiulet de porc, ulei, usturoi, rozmarin, cimbru, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 2 muşchiuleţi de porc 2-3 linguri ulei 3 căţei de usturoi 1 linguriţă rozmarin proaspăt tocat 2 linguriţe cimbru proaspăt tocat 2 kg cartofi noi sare piper   Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la treapta 5. Zdrobiţi […]
Friptura delicioasa la gratar

Muschi de vitel la gratar

Muschi de vitel la gratar din: muschi de vitel sau manzat, unt, sare. Ingrediente: 1 kg muşchi de viţel sau mânzat 2-3 linguri unt sare   Mod de preparare: Muşchiul se taie perpendicular pe fibră, în felii de 1-2 cm grosime. Feliile se bat bine cu ciocanul de şniţele sau cu gâtul unei sticle, apoi […]
Pulpa de miel cu lamaie

Pulpa de miel cu lamaie

Pulpa de miel cu lamaie din: pulpa de miel, usturoi, cimbru, lamai, cartofi, ulei, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 1 pulpă de miel (din spate) 6 căţei de usturoi 1 lingură cimbru 2 lămâi zemoase 1 kg cartofi noi ulei sare piper 1 fir de rozmarin   Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la treapta 3. Curăţaţi […]
Bors de miel cu verdeturi

Bors de miel cu verdeturi

Bors de miel cu verdeturi din: miel, ceapa, morcovi, bors, leustean, orez, sare, galbenus. Ingrediente: 1/2 cap de miel 1 gât de miel 400 g coaste de miel 15 fire ceapă verde 1 ceapă uscată medie 6-7 morcovi noi 1 legătură leuştean 2 linguri orez sare 1 l borş 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: […]
Ciuperci umplute cu creier si usturoi

Ciuperci umplute cu creier si usturoi

Ciuperci umplute cu creier si usturoi din: ciuperci, creier, usturoi, ulei, pesmet, piper, sare. Ingrediente: 25 ciuperci mai mari de crescătorie (fără codiţe) 200 g creier de vită (sau de oaie) 10 căţei de usturoi 6-7 linguri ulei pesmet pisat piper măcinat sare   Mod de preparare: Se folosesc ciuperci mai mari, care permit o umplutură […]

Cele mai Gustoase Retete

Cele mai Gustoase Retete: Reteta zilei: Fructe de mare cu paste si sos de rosii   Fructe de mare cu paste si sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, rosii, patrunjel, scoici, midii, vin alb, spaghete, busuioc, creveti, sare, piper, lamaie. Ingrediente:  3 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 […]
Salata de paste cu ton si verdeturi

Salata de paste cu ton si verdeturi

Salata de paste cu ton si verdeturi din: paste, salata, oua, rosii, ton, patrunjel, ceapa, ardei, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 cană paste scurte (fundiţe, spirale etc.) 1 salată creaţă 4 ouă 2 cutii ton în suc propriu 8-10 roşii chercy 1 legătură pătrunjel 2 legături ceapă verde 1/2 ardei gras 3 linguri ulei […]
Salata de castraveti cu menta

Salata de castraveti cu menta

Salata de castraveti cu menta din: castraveti, iaurt, menta. Ingrediente: castraveţi iaurt mentă   Mod de preparare: In cantităţile dorite, se amestecă castraveţii tăiati cubulete cu mentă verde tăiată mărunt si iaurt.   Pofta buna!
Creier de vita pane

Creier de vita pane

Creier de vita pane din: creier, otet, piper, sare, faina, oua, pesmet, ulei. Ingrediente: 2- 3 creieri (preferabil de vită) 1 lingură otet piper măcinat sare 1 lingură făină 2 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri ulei (unt sau untură)   Mod de preparare: Creierul se fierbe. După ce a fiert, se taie în felii […]
Prajitura din aluat frantuzesc

Prajitura din aluat frantuzesc

Prajitura din aluat frantuzesc din: faina, unt, apa, sare, gem. Ingrediente: 250 g faină 200 g unt 1 ceaşcă mare cu apă sare gem de caise     Mod de preparare: Cerneţi faina într-un castron adânc, faceţi o adâncitură în care puneţi apa caldă, un praf de sare şi puţină vanilie. Frământaţi împreună cu jumătate […]
Mancarica de limba cu masline

Mancarica de limba cu masline

Mancarica de limba cu masline din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, bulion, masline, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 1 kg limbă (1-2 bucăţi) 2 morcovi 3 cepe 1 pătrunjel piper boabe 2-3 linguri bulion 250 g măsline 2 linguri ulei 1 lămâie sare   Mod de preparare: Pentru început, limba se fierbe. Separat, într-o cratita de […]
Ficatei de pui la tigaie

Ficatei de pui la tigaie

Ficatei de pui la tigaie din: ficatei de pui, ulei sau unt, verdeata, piper, sare, cimbru, coriandru, tarhon. Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pui (pasăre) 4 linguri ulei (sau unt) 1 legătură verdeaţă (preferabil mărar) piper măcinat sare opţional: cimbru, coriandru sau tarhon   Mod de preparare: Ficăteii se spală bine, se curătă, apoi se pun la […]
Salata de paste cu peste alb

Salata de paste cu peste alb

Salata de paste cu peste alb din: paste, peste, rosii, busuioc, mustar, ceapa, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 3 căni paste fundiţe 300 g file de peşte alb (şalău, merluciu etc.) 10 roşii cherry 1 cană frunze mici de busuioc 2 linguri muştar franţuzesc (cu bobiţe) 4-5 fire ceapă verde 1 lingură oţet 3 linguri […]
Limba rasol cu sos de hrean

Limba rasol cu sos de hrean

Limba rasol cu sos de hrean din: limba, morcovi, patrunjel, ceapa, piper, sare. Ingrediente: 1 kg limbă (1-2 bucăti) 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe piper boabe sare   Mod de preparare: Limba se curătă şi se spală bine. Se fine apoi în apă rece cel putin o jumătate de oră. Se ia o […]
Salata de varza cu mere

Salata de varza cu mere

Salata de varza cu mere din: varza, mere, morcov, stafide, lamaie, otet, iaurt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 varză mică roşie 1/2 varză mică nouă 1/2 cană morcov ras mare 2 mere verzi Granny Smith 3 linguri stafide 2 linguriţe suc de lămâie 2-3 linguriţe oţet de mere 1 măr ionatan 1/2 cană iaurt 2 […]
Salata simpla de castraveti

Salata arabeasca de castraveti cu rosii

Salata arabeasca de castraveti cu rosii din: castraveti, rosii, ardei iute, ardei, ridichi, sare, patrunjel. Ingrediente: castraveţi roşii ardei iute ardei gras ridichi ulei de măsline sare pătrunjel verde   Mod de preparare: In cantităţile dorite, se amestecă bine într-un bol castraveţii, ridichile si roşiile tăiate cubulete, ardeii tăiaţi fideluţă şi pătrunjelul proaspăt tăiat, cu […]

Reteta zilei: Salata picanta de cruditati cu creveti

Salata picanta de cruditati cu creveti din: creveti, coaja de lime, chilii, ulei de masline, mango, morcovi, castravete, ceapa rosie, coriandru, menta, arahide, ceapa prajita, alune, sare, piper, usturoi, zahar, suc de lime, sos de peste, otet de orez. Ingrediente:  675g creveți, decojite și decorticati coaja de la 1 lime 1/2 chilii, curatat de seminte […]
Pui marinat cu ghimbir

Pui marinat cu ghimbir

Pui marinat cu ghimbir din: pui, ulei, piper, ghimbir, usturoi. Ingrediente: 6 bucăţi de pui Marinată: 3 linguri ulei 1 linguriţă piper alb măcinat 1 lingură piper de cayenne 1 linguriţă ghimbir ras 1 căţel de usturoi, bine zdrobit sare   Mod de preparare: Amestecaţi foarte bine ingredientele de marinată. Frecaţi carnea cu amestecul şi […]
Salata arabeasca de ciuperci

Salata arabeasca de ciuperci

Salata arabeasca de ciuperci din: ciuperci, ulei, lamaie, ardei, ardei iute, sare, piper, sos tomat iute, rosii, boabe de mustar. Ingrediente: 1,5 kg ciuperci proaspete 2 linguri ulei de măsline sucul de la 2 lămâi 1 ardei roşu 1 ardei iute 1 ardei verde 1 ardei galben sare piper alb sos tomat iute 200 g […]
Ciocanele cu mustar si caise

Ciocanele cu mustar si caise

Ciocanele cu mustar si caise din: ciocanele, caise, mustar, zahar, brandy, sos, lamaie. Ingrediente: 4-6 ciocănele 8 caise bine coapte 1 lingură zeamă de lămâie 1/4 ceaşcă muştar de Dijon 3 linguriţe zahăr brun 1/4 ceaşcă brandy 1 linguriţă sos Worcestershire Mod de preparare: Presăraţi sare şi piper pe carne. Opăriţi caisele şi jupuiţi pielea, […]
Rulada cu frisca si cirese

Rulada cu frisca si cirese

Rulada cu frisca si cirese din: zahar, cacao, oua, faina, cirese, frisca, praf de copt, esenta de vanilie. Ingrediente: 150 g zahăr tos o lingură cacao 4 ouă 200 g făină 250 g cireşe fără sâmburi 400 ml frişcă lichidă 50 g zahăr pudră un plic de praf copt esenţă de vanilie   Mod de […]
Sarmale de orez cu nuci

Sarmalute in foi de varza dulce (cruda)

Sarmalute in foi de varza dulce (cruda) din: carne, varza, ceapa, ulei, orez, piper, sare, bors, bulion, sare. Ingrediente: 1 kg carne (raport optim: 1/4 porc, 3/4 vită) 40-50 bucăţi foi de varză crudă 6 cepe 3-4 linguri ulei (sau unt) 3 linguri orez piper pisat sare 1 -2 căni borş 1- 2 linguri bulion […]
Ardei - pilaf

Ardei – pilaf

Ardei – pilaf din: ardei, ceapa, orez, ulei, rosii, piper, sare. Ingrediente: 6-8 ardei graşi (sau capia) 2 cepe 1 cană orez 2-3 linguri ulei 3-4 roşii (sau I -2 linguri bulion) piper măcinat sare   Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt se prăjeşte într-o lingură de ulei. Când ceapa s-a muiat (şi a început să […]
Salata arabeasca de conopida

Salata arabeasca de conopida

Salata arabeasca de conopida din: conopida, morcovi, telina, nuca, maioneza, smantana, lamaie, mustar, capere, piper, rosii, salata verde. Ingrediente: 1 kg conopidă 400 g morcovi 300 g telină 200 g miez de nucă 200 g maioneză 175 g smântână 10 ml suc lămâie 50 g muştar 15 capere sare piper alb roşii câteva foi de […]
Salata de cartofi cu andive

Salata de cartofi cu ficatei

Salata de cartofi cu ficatei din: cartofi, ficatei, ceapa, usturoi, ulei, salata, lamaie, sare, marar. Ingrediente: 1 kg cartofi noi foarte mici 500 g ficăţei de pui 4-6 fire de ceapă verde 4-6 fire de usturoi verde 2-3 linguri cu ulei de salată 1 salată verde 1 lămâie sare 6-8 tije de mărar   Mod […]
Vinete calite

Vinete prajite cu usturoi si patrunjel

Vinete prajite cu usturoi si patrunjel din: vanata, usturoi, patrunjel, otet, ulei, sare. Ingrediente: o vânătă mare sau 2 mici 10 căţei usturoi 1/2 legătură pătrunjel o linguriţă oţet sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Vinetele, spălate şi uscate, se taie rondele fără a le curăţa de coajă. Se presară cu sare şi se […]
Cartofi noi cu marar la cuptor

Cartofi noi cu marar la cuptor

Cartofi noi cu marar la cuptor din: cartofi noi, ulei, marar verde, sare. Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi (mai mici) 1-2 linguri ulei (untură sau unt) mărar verde sare   Mod de preparare: Cartofii se fin în apă, apoi se rad uşor cu cutitul sau, mai bine se freacă cu sare grunjoasă sau mălai puse […]
Gulas din ciuperci

Gulas din ciuperci

Gulas din ciuperci din: ciuperci, ceapa, ulei, ardei, rosii sau bulion, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 1 kg ciuperc 4-5 cepe 3 linguri ulei 1 ardei gras 4 roşii sau 2 linguri bulion 1 legătură pătrunjel piper pisat sare   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală, apoi se taie în bucăţi mai mici şi […]
Eclere cu crema de zmeura

Eclere cu crema de zmeura

Eclere cu crema de zmeura din: apa, unt, zaha, oua, sare, faina, ou, zmeura, lamaie, sirop de zmeura. Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 5 linguri zahăr 5 ouă 4 g sare fină 350 g făină 25 ml apă 115 g unt 85 g zahăr tos un ou 200 g zmeură Pentru glazura: 200 […]
Conopida la cuptor cu branza rasa

Conopida la cuptor cu branza rasa

Conopida la cuptor cu branza rasa din: conopida, unt, faina, lapte, smantana, branza, pesmet, sare. Ingrediente: 1 kg conopidă 3 linguri unt 1 lingură făină 1 cană lapte 1-2 linguri smântână 3 linguri brânză rasă 1 lingură pesmet sare   Mod de preparare: Conopida se curăţă bine, se spală şi apoi se desface în bucheţele. […]

Chicken and prawn open sandwiches

Chicken and prawn open sandwiches of: chicken breast, prawns, mayonnaise, salt, pepper, baguette. Ingredients: 16 slices baguette, about 2 cm thick 2 chicken breasts, cooked and diced 200 g cooked king prawns 100 g mayonnaise 1/2 lemon, juiced salt and pepper   How to prepare: Place the baguette slices on a baking sheet and grill […]
Liver terrine with garlic

Liver terrine with garlic

Liver terrine with garlic of: chicken liver, butter, garlic, salt, pepper. Ingredients: 225 g chicken livers, trimmed 225 g butter, softened 75 ml madeira or marsala 1/2 tsp ground mace 1 tsp thyme leaves 1 clove of garlic, crushed salt and pepper   How to prepare: Heat a tbsp of butter in a frying pan and […]
Ciuperci taranesti cu verdeata

Stuffed mushrooms with chicken meatballs

Stuffed mushrooms with chicken meatballs of: mushrooms, butter, salt, pepper, chicken, garlic, lemon, oil, yoghurt. Ingredients: 4 large flat field mushrooms 40 g butter salt and pepper 300 g minced chicken 1 tbsp thyme leaves, finely chopped 1 clove of garlic, crushed 1/2 lemon, zested 3 tbsp olive oil 200 g plain yoghurt 2 tbsp […]
Sos de hrean cu smantana si verdeata

Chicken sauce

Chicken sauce of: butter, shallot, garlic, chicken thighs, wine, chervil, salt, pepper. Ingredients: 30 g /1 oz butter 1 shallot, finely chopped 1 clove of garlic, finely chopped 2 chicken thighs, skinned, deboned and chopped 100 ml white wine 200 ml creme fraîche few sprigs chervil salt and pepper   How to prepare: Make the […]
Aperitiv usor cu legume

Coconut chicken fondue

Coconut chicken fondue of: oil, onion, garlic, lemongrass, lime, fish sauce, sugar, peanuts, salt, pepper, coconut milk, chicken breast. Ingredients: 1 tbsp vegetable oil 1 onion, peeled and finely sliced 2 cloves of garlic, finely chopped 1 stalks lemongrass, bruised 1 kaffir lime leaves 1 red chilii (chili), finely chopped 2 tsp tamarind paste 1 […]

Chicken and tomato terrine

Chicken and tomato terrine of: chicken breast, basil, tomatoes, ginger, garlic, vinegar, salt, pepper. Ingredients: 2 chicken breasts, steamed and finely sliced 1 bunch basil For the jelly: 1 bunch basil 2 kg tomatoes ginger 1 clove garlic 50 ml wine vinegar 25 g gelatine salt and pepper   How to prepare: Blend the basil, tomatoes, […]
Chicken salad with dried fruit

Chicken salad with dried fruit

Chicken salad with dried fruit of: chicken breast, oil, salt, pepper, nuts, apricots, lemon, pomegranate. Ingredients: 4 chicken breasts, skin on 2 tbsp olive oil salt and pepper 250 g mixed nuts, such as walnuts, cashews, hazelnuts 200 g dried apricots and figs 150 g  rocket leaves 50 ml extra virgin olive oil 1/2 lemon, zested […]
Carne de vita cu sofran

Chicken with oatmeal crust

Chicken with oatmeal crust of: chicken breast, salt, pepper, flour, eggs, oatmeal, oil, lemon. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned salt and pepper 3 tbsp flour 2 eggs, beaten 200 g coarse oatmeal olive oil lemon, sliced   How to prepare: Place the chicken between 2 pieces of clingfilm and bat out until a bit thinner […]
Morun cu ciuperci

Morun cu ciuperci

Morun cu ciuperci din: morun, ciuperci, unt, faina, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, sare, piper, dafin, cuisoare, vin. Ingrediente: 1-2 kg morun 1/2 kg ciuperci 3 linguri cu unt 4 linguri cu faină 1 ceapă 3 morcovi 1 telină 2 rădăcini de pătrunjel sare piper boabe 2 foi de dafin 2 cuişoare 1 pahar cu vin […]
Simplu si gustos: Antricot de vita la gratar

Simplu si gustos: Antricot de vita la gratar

Antricot de vita la gratar din: antricot de vita, untura sau ulei, sare. Ingrediente: 6 bucăţi antricot untură (ulei) sare   Mod de preparare: Antricoatele (de preferat mai grase), se bat foarte bine cu ciocanul de şniţele sau cu o sticlă (cu gura ei), apoi se sărează şi se lasă cam o oră la aer. […]
Fasole boabe cu carne de vita

Fasole boabe cu carne de vita

Fasole boabe cu carne de vita din: carne de vita, fasole, ulei, ceapa, bulion, dafin, piper, sare. Poate iti place si: Friptura de vita cu fasole frecata Reteta zilei: Tocanita de vita cu fasole si ardei copt Ingrediente: 1/2 kg carne de vită (de preferat vitel sau mânzat) 2 câni fasole boabe 2 linguri ulei (untură) […]
Lasagna rapida cu pui

Lasagna rapida cu pui

Lasagna rapida cu pui din: carne de pui, spanac, mozarella, cascaval, unt, rosii, ceapa, vin, usturoi, nucsoara, smantana, sare, piper. Ingrediente: 200 g foi lasagna (sau 250 g foi proaspete) 500 g carne tocată de pui 500 g spanac 300 g mozarella 100 g caşcaval 2 linguri unt 1 cutie cuburi de roşii (400 g) 1 […]
Salata de paste cu carne de vita

Salata de paste cu carne de vita

Salata de paste cu carne de vita din: paste, carne de vita, ceapa, ardei, ketchup, mustar, salata verde, rosii, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 3 căni paste scurte 700-750 g carne de vită (preferabil rasol alb) fiartă 3 fire ceapă verde 3 fire usturoi verde 1 ardei gras 1/2 cană ketchup 1/4 cană muştar de […]
Reteta miel cu spanac

Reteta miel cu spanac

Reteta miel cu spanac din: pulpa de miel, faina, spanac, lamaie, sare, piper, ulei, ceapa, bulion. Ingrediente: 1 pulpă de miel (cca 1,5 kg) 1 linguriţă făină 1,5 kg spanac lămâie piper sare 4 linguri ulei 2 cepe medii 4 cepe verzi 2 linguri bulion   Mod de preparare: Dezosaţi pulpa, spălaţi şi tăiaţi carnea […]
Ciorba de salata verde cu costita

Ciorba de salata verde cu costita

Ciorba de salata verde cu costita din: salata verde, costita, ceapa, morcovi, iaurt, faina, ulei, oua, sare. Ingrediente: 1 salată verde mare 1 ceapă medie 5-6 fire ceapă verde 6 morcovi noi (8 dacă sunt mici) 75-100 g costiţă 500 g iaurt simplu 1 linguriţă făină 3 linguri ulei 2 ouă sare oţet   Mod […]

Zece Retete gustoase pentru masa de Craciun

Retete gustoase pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Coaste de porc la gratar cu sos iute   Coaste de porc la gratar cu sos iute din: sare, praf de chili, zahar brun, boia de ardei, praf de usturoi, praf de mustar, piper, coaste de porc, ketchup, apa, melasa, otet, sos worcestershire. Poate te intereseaza si […]
Paste orzo cu verdeturi

Paste orzo cu verdeturi

Paste orzo cu verdeturi din: paste, spanac, stevie, salvie, busuioc, rozmarin, oregano, cimbru, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 3 căni paste orzo 1 cană frunze mici de spanac 2 frunze de ştevie 2 linguri busuioc proaspăt, tocat 1 linguriţă rozmarin proaspăt, tocat 1 linguriţă oregano proaspăt, tocat 1/2 linguriţă cimbru proaspăt, tocat 1/2 linguriţă salvie […]
Salata de conopida si capere

Retete arabesti: Salata de conopida

Salata de conopida din: conopida, morcovi, ulei de masline, lamaie, portocala, patrunjel, sare, zahar. Ingrediente: 1 conopidă mai mare 4 morcovi 8 linguri ulei de măsline sucul de la 1 lămâie mai mare sucul de la 1/2 de portocală pătrunjel proaspăt, tocat fin un vârf de linguriţă de sare un vârf de linguriţă de zahăr […]
Vitel cu ciuperci si vin

Vitel cu ciuperci si vin

Vitel cu ciuperci si vin din: carne vitel, ciuperci, ulei sau unt, faina, vin, ceapa, bulion, sare. Ingrediente: 1 kg carne vitel 1/2 kg ciuperci 1 lingură ulei (unt) 1 lingură făină 1 pahar vin alb 2 cepe 1 lingură bulion sare   Mod de preparare: Carnea se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi mai […]
Prajitura cu dovleac, scortisoara si nuca

Prajitura cu dovleac, scortisoara si nuca

Prajitura cu dovleac, scortisoara si nuca din: dovleac, faina, zahar, oua, ule, unt, nuca, scortisoara. Ingrediente: 1 kg dovleac 350 g făină 1 cană cu zahăr tos 4 ouă 2 linguri cu ulei 1 lingură cu unt 200 g miez de nucă scorţişoară   Mod de preparare: Spălaţi dovleacul, tăiaţi-1 felii mici şi puneţi-le să […]
Creier prajit

Creier prajit

Creier prajit din: creier, ulei, piper, sare. Ingrediente: 2- 3 creieri (preferabil de vită) 2 linguri ulei piper măcinat sare   Mod de preparare: Creierul se ţine în apă rece minimum 30 de minute. Se curătă apoi de vasele de sânge şi (dacă există îndemânarea necesară) de pieliţă. Se fierbe, se lasă apoi câteva minute […]
Ficatei de pui cu afumatura

Ficatei de pui cu afumatura

Ficatei de pui cu afumatura din: ficatei de pui, piept de porc sau slanina afumata, verdeata, piper, cimbru, sare. Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pui 200g piept de porc sau slănină afumată 1 legătură verdeaţă (mărar) piper măcinat cimbru sare   Mod de preparare: Ficăţeii de pui se spală bine, se curăţă şi se pun la […]
Aperitiv cu limba

Limba cu orez

Limba cu orez din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, faina, ulei, branza, orez. Ingrediente: 1 kg limbă (de porc sau vită – 1-2 bucăţi) 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel piper boabe sare 1 lingură făină 3-4 linguri ulei (sau unt) 150 g brânză rasă 1 cană orez   Mod de preparare: Pentru început, […]
 
Salata de spanac cu feta si nuci

Salata de spanac cu feta si nuci

Salata de spanac cu feta si nuci din: spanac, feta, bacon, nuca, ulei, mustar, otet, tarhon, zahar, sare, piper. Ingrediente: 600 g frunze de spanac 150 g feta 6 felii de bacon, lungi şi subţiri 1/2 cană miez de nucă tocat mare 2-3 linguri ulei de măsline 3 linguri muştar de Dijon 1 lingură oţet […]
Maduvioara pane

Maduvioara pane

Maduvioara pane din: maduvioara, otet, malai, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 kg măduvioară 2 linguri otet 1-2 linguri mălai (sau pesmet) 2-3 linguri ulei (sau unt) sare   Mod de preparare: Măduvioara se spală bine în mai multe ape, cu apă rece. Se opăreşte apoi cu apă fiartă în care s-au pus otetul şi sarea (se tine […]
 
Reteta salata de conopida cu menta

Preparate arabesti: Salata de conopida

Salata de conopida din: conopida, morcovi, patrunjel, sare, zahar, iaurt sau smantana. Ingrediente: 1 conopidă mai mare 4 morcovi pătrunjel proaspăt, tocat foarte fin un vârf de linguriţă de sare un vârf de linguriţă zahăr o cană de iaurt sau smântână Mod de preparare: Conopida, fiartă în apă cu foarte puţină sare, se desface buchetele […]

Reteta zilei: Salata de creveti cu rosii si avocado

Salata de creveti cu rosii si avocado din: creveti, suc de lime, rosii, avocado, sos chilii, zahar, smantana, salata, busuioc. Ingrediente:  450g creveți fierti, decorticați sucul de la 1 lime 3 roșii 1 avocado 2 linguri de sos chilii 1 lingurita zahăr 150ml smântână 1 salata sare și piper negru măcinat frunze proaspete de busuioc […]
 
Mancare de pipote

Mancare de pipote

Mancare de pipote din: pipote, rosii, ardei, ceapa, cartofi, patrunjel, marar, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 kg pipote 5 roşii (sau două linguri bulion) 1 ardei gras 2 cepe 2 cartofi 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Pipotele se spală bine, se curătă de părţile neaspectuoase şi se taie […]
Salata arabeasca de fasole

Salata arabeasca de fasole

Salata arabeasca de fasole din: fasole, ceapa, ulei, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 400 g fasole albă boabe l ceapă (mijlocie) tocată fin 5 linguri ulei sucul de la 1 lămâie pătrunjel verde tocat fin Mod de preparare: Fasolea, bine spălată de impurităţi, se lasă de cu seară la înmuiat, în apă, cu un vârf de linguriţă […]
 
Zacusca mediteraneana

Zacusca mediteraneana

Zacusca mediteraneana din: vinete, ceapa, usturoi, masline, rosii, capere, chili, otet, zahar, pasta de rosii, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg de vinete 1 ceapă mare 1 tulpină apio 2 căţei de usturoi 6 roşii prunişoare 100 g măsline verzi tăiate 25 g seminţe de pin 1 lingură de capere 1 linguriţă de fulgi de chili […]
Pui cu sos de tequila

Pui cu sos de tequila

Pui cu sos de tequila din: piept de pui, ulei, tequila, lime, sos, ghimbir, fulgi de ardei, sare, frisca. Ingrediente: 4 jumătăţi piept de pui fără os 1/2 ceaşcă ulei cu aromă de ustuiroi 2 linguri tequila 2 linguri zeamă de lime 1 1/2 linguriţe hot sauce 1 linguriţă sos Worcestershire 1 linguriţă ghimbir proaspăt […]
 
Frittata cu mazare si feta

Frittata cu mazare si feta

Frittata cu mazare si feta din: mazare, feta, morcovi, oua, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g mazăre 2-3 morcovi medii o ceapă mare 100 g brânză feta 5 ouă mari sare piper ulei sau unt, pentru uns vasul   Mod de preparare: Se fierb al dente (la steamer sau în cratiţă) mazărea, ceapa tocată […]
Cele mai bune si gustoase fripturi de vita

Sapte retete gustoase pentru masa de Craciun

Sapte retete gustoase pentru masa de Craciun: Ciorba de porc cu smantana si patrunjel   Ciorba de porc cu smantana si patrunjel din: carne de porc, morcovi, rădă­cină de pătrunjel, ţelină, cepe, ulei, orez, oua, lamaie, smantana, pătrunjel sau leuştean, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc 3 morcovi 1 rădă­cină de pătrunjel 1 ţelină 2 cepe 50 ml […]
 
Chiftelute marinate cu tarhon

Chiftelute marinate cu tarhon

Chiftelute marinate cu tarhon Se pregătesc exact ca şi chiftelele marinate clasice, însă în loc de foi de dafin se utilizează o legătură de tarhon. Evident că în functie de aroma principală se pot pregăti o serie de „chiftele marinate cu …” (cimbru, mărar etc.).   Pofta buna!
Ghiveci de laptuci

Reteta ghiveci de legume cu verdeata

Reteta ghiveci de legume cu verdeata din: vanata, dovlecel, ardei, ceapa, fasole, cartofi, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: o vânătă un dovlecel 2 ardei graşi o ceapă 100 g fasole verde 2 cartofi 2-3 linguri ulei o legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ardeii se pun la copt, fasolea se dă într-un clocot […]
 
Salata de laptuci cu marar

Salata de laptuci cu marar

Salata de laptuci cu marar din: laptuci, ulei, lamaie, mustar, marar, oua, sare. Ingrediente: 5 lăptuci 4 linguri ulei 1 lămâie mică 2 linguri muştar 1 legătură mărar proaspăt 3 ouă sare după gust Mod de preparare: Lăptucile se spală bine cu apă rece şi se lasă la scurs. Intr-o salatieră se amestecă bine muştarul […]
Retete simple pentru Masa de Craciun

Sfaturi despre pregatirea carnatilor de porc

  Cârnaţii sunt preparate culinare de cursă lungă. Se pot face şi se pot consuma tot timpul anului. Cârnaţii de vară sunt, de regulă, afumaţi sau uscaţi, pentru a rezista la temperaturi mai mari decât cele de iarnă. – După modul de preparare cârnaţii pot fi: opăriţi sau fierţi. – După felul umpluturii sunt: din […]
 
Sparanghel Pompadour

Sparanghel Pompadour

Sparanghel Pompadour din: sparanghel, unt, faina, otet, oua, sare, nucsoara. Ingrediente: 1/2 kg sparanghel alb 2 linguri cu unt 4 linguri cu faină 2 linguri cu oţet de vin 2 gălbenuşuri sare nucşoară praf   Mod de preparare: Incălziţi untul într-o cratiţă mică şi uşor de mânuit, până la punctul de topire. Turnaţi în cratiţă […]
Cartofi copti si umpluti

Cartofi copti si umpluti

Cartofi copti si umpluti din: cartofi, unt, oua, branza, sunca, piper, sare, ciuperci, smantana. Ingrediente: 6-8 cartofi mai mari Pentru umplutura 1: 1 lingură unt 2 gălbenuşuri 1 lingură brânză rasă 50-100 g şuncă piper măcinat sare Pentru umplutura 2: 1 lingură unt 2 gălbenuşuri 100 g ciupercuţe fierte 1 lingură smântână piper măcinat sare […]
 
Tocana de vita cu vinete

Tocana de vita cu vinete

Tocana de vita cu vinete din: carne de vita, ceapa, vanata, ardei, morcovi, rosii, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de vită 2 cepe o vânătă 2 ardei graşi 2 morcovi 3 roşii de gătit 2 linguri ulei o legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi […]
Supa de fasole verde cu sos de ou

Supa crema de fasole verde cu crutoane

Supa crema de fasole verde cu crutoane din: fasole verde, cartofi, broccoli, ceapa, unt, patrunjel, crutoane, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole verde 4 cartofi o căpăţână mică broccoli o ceapă 100 g unt o legătură pătrunjel crutoane sare piper   Mod de preparare: In oala de fiert se topeşte untul şi se călesc toate […]
 
Supa crema de mazare si cartofi

Supa crema de mazare si cartofi

Supa crema de mazare si cartofi din: mazare, ceapa, cartofi, smantana, sare, sunca, salata. Ingrediente: 250 g mazăre o ceapă 2 cartofi 3 linguri smântână un praf sare Pentru servit: şuncă frunze de salată   Mod de preparare: Se pun la fiert cartofii şi ceapa în apă cu un praf ele sare. Se iasă 10 minute […]
Dovlecei - chiftele

Dovlecei – chiftele

Dovlecei – chiftele din: dovlecei, ou, ulei, faina, verdeata, piper, sare. Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 ou crud 2 linguri ulei 2 linguri făină 1-2 legături verdeaţă (mărar şi/sau pătrunjel) piper sare   Mod de preparare: Dovleceii se spală, se curăţă de coajă şi seminţe (dacă esje cazul) şi se fierb (jumătăţi) în apă cu sare. Când […]
 
 
Fried breaded chicken

Fried breaded chicken

Fried breaded chicken of: chicken breast, buttermilk, flour, eggs, breadcrumbs, mustard, pepper, salt, oil. Ingredients: 4 chicken breasts or thighs, skinned 300 ml buttermilk plain (all-purpose) flour 2 eggs, beaten 250 g breadcrumbs 1 tsp mustard powder 1/2 tsp cayenne pepper salt and pepper vegetable oil for deep frying   How to prepare: Place the chicken […]
 
Sweet and sour chicken

Sweet and sour chicken

Sweet and sour chicken of: soy sauce, chicken meat, pineapple, sherry, ketchup, vinegar, cornflour. Ingredients: 1 tbsp soy sauce 500 g chicken thigh meat, sliced 2 tsp Chinese 5 spice powder 50 g pineapple chunks For the sauce: 60 ml pineapple juice splash dry sherry or Shaoxing rice wine 1 tbsp ketchup 1 tbsp soy sauce […]
 
Most tasty chicken breast

Most tasty chicken breast

Most tasty chicken breast of: chicken breasts, olive oil, salt, pepper, salsify, butter, wine, basil, parmesan, zucchini. Ingredients: 2 chicken breasts, skin on 2 tbsp olive oil salt and pepper 200 g salsify (scorzonera) peeled, scrubbed and tossed with lemon juice 1 tbsp butter 75 ml dry white wine 2 large courgettes (zucchini), sliced into […]
Salata aperitiv cu carne fiarta

Tomato and chicken salad

Tomato and chicken salad of: chicken breast, tomatoes, salt, pepper, oil, cream cheese, lemon, parsley, shallot. Ingredients: 2 chicken breast 4 tomatoes salt and pepper olive oil 200 g cream cheese 1/2 lemon 1/4 bunch of parsley 1 shallot   How to prepare: Preheat the oven to 200°C (180° fan) / 400F / gas 6. […]
 

Chicken and mushroom croustade

Chicken and mushroom croustade of: butter, oil, shallot, garlic, mushrooms, wine, salt, pepper, lemon, parsley. Ingredients: 40 g butter 1 tbsp olive oil 1 shallot, finely chopped 1 clove of garlic, crushed 2 chicken thighs, skinned and deboned, cut into chunks 150 g chestnut mushrooms 100 ml white wine 150 ml double (heavy) cream salt and […]
 

Chicken with lime and mint

Chicken with lime and mint of: chicken breast, turmeric, lime, mint, oil, salt, pepper, lime, basil. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned and chopped 1/2 tsp turmeric 2 limes, juiced and zested bunch mint leaves, finely chopped 60 ml olive oil salt and pepper lime wedges, to serve basil, to garnish   How to prepare: Toss the […]
 
Sesame chicken with chutney

Chicken with sesame seeds

Chicken with sesame seeds of: oil, shallot, oranges, soy sauce, sesame seeds, salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp vegetable oil 1 shallot 2 oranges 200 ml chicken stock 1 tbsp soy sauce 2 tbsp sesame seeds salt and pepper   How to prepare: Heat the oil in a wok and fry the shallot and chicken briskly […]
 

Chicken breast with rose wine

Chicken breast with rose wine of: chicken escalopes, oil, red pepper, garlic, cream cheese, chorizo, salt, pepper, butter, wine, lemon. Ingredients: 4 chicken escalopes 2 tbsp olive oil 1 red pepper, deseeded and very finely diced 1 clove of garlic, crushed 200 g cream cheese 8 slices chorizo salt and pepper 1 onion, peeled and […]
Chicken breast sandwich

Curry chicken sandwich

Curry chicken sandwich of: chicken breast, yoghurt, salt, pepper, mint, lemon, tomatoes, onion, bread rolls. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned 4 tbsp tikka maşala paste 100 ml plain yoghurt salt and pepper 1/2 lemon, juiced 1/2 bunch mint, finely chopped 2 tomatoes, thickly sliced 1 red onion, peeled and finely sliced 2 bread rolls   How […]
 

Reteta zilei: Salata de peste afumat

Salata de peste afumat din: peste afumat, telina, ceapa, maioneza, smantana, iaurt suc de lamaie, piper, salata verde, patrunjel. Ingrediente:  1 peste afumat, fara oase 2 radacini de telina, tocata 2 cepe albe sau rosii 3 linguri de maioneza 3 linguri de smantana sau iaurt sucul de la 1/2 lamaie piper negru 1 salata verde […]
 
Stufat de miel cu ceapa verde si marar

Stufat de miel cu ceapa verde si marar

Stufat de miel cu ceapa verde si marar din: carne de miel, ceapa, faina, marar, ulei, usturoi, bulion, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 ceapă uscată medie 1 linguriţă făină 1 legătură mărar 4-5 linguri ulei 4 legături ceapă verde 4 legături usturoi verde 1 lingură bulion 2 linguri oţet din […]
Varza cu carne de vita

Varza cu carne de vita

Varza cu carne de vita din: carne de vita, varza alba, bulion, ardei, untura, bors, sare. Ingrediente: 1/2 kg carne de vită (viţel sau mânzat) 1-2 bucăţi varză albă (peste 1 kg) 1 lingură bulion (sau 3-4 roşii) 1 ardei gras 3-4 linguri untură (ulei) 1 cană borş sare   Mod de preparare: Se alege […]
 
Conopida cu sos de branza

Conopida cu sos de branza

Conopida cu sos de branza din: conopida, unt, faina, lapte, cascaval, branza, parmezan, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă medie, desfăcută în bucheţele (cca 3 căni) 2 linguri unt 1 lingură făină 1 cană lapte 1/4 cană caşcaval ras 2 linguri brânză de vaci 2 linguriţe parmezan 1 linguriţă boia iute sare piper   Mod […]
Ciorba de miel cu verdeturi

Ciorba de miel cu verdeturi

Ciorba de miel cu verdeturi din: cap de miel, coaste, ceapa, morcovi, leustean, orez, bors, sare, piper. Ingrediente: 1/2 cap de miel 400 g coaste de miel 1 ceapă uscată medie 6-7 morcovi noi 1 legătură leuştean 2 linguri orez sare 1 l borş 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Tăiaţi bucăţi cât mai mici […]
 
Crochete de varza noua

Crochete de varza noua

Crochete de varza noua din: varza, ceapa, usturoi, paine, oua, ulei, cascaval, faina, pesmet, lapte, marar, chimen, sare, piper. Ingrediente: 1 varză, nouă 5-6 fire ceapă verde 1 fir usturoi verde 2 felii pâine 3 ouă 5 linguri ulei 50 g caşcaval făină pesmet lapte 1 legătură mărar 1/4 linguriţă chimen măcinat sare piper   […]
Ficat de porc prajit cu ceapa

Ficat de porc prajit cu ceapa

Ficat de porc prajit cu ceapa din: ficat, ceapa, patrunjel, marar, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1/2 kg ficat de porc 3 cepe 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mărar verde 2 linguri ulei piper măcinat sare   Mod de preparare: Ficatul se curăta bine de vase şi de părţile mai tari (noduli – mai ales cel […]
 
Aperitiv cu fructe de mare

Cinci retete gustoase pentru masa de Craciun

Cinci retete gustoase pentru masa de Craciun: Supa de legume cu piept de porc   Supa de legume cu piept de porc din: paste fainoase, fasole, sfecla rosie, piept de porc afumat, varza creata, varza rosie, rosii, praz, morcovi, ceapa, telina, usturoi, ulei de masline, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 300 g paste făinoase de […]
Salata de spanac si sfecla

Salata de spanac si sfecla

Salata de spanac si sfecla din: spanac, sfecla, portocala, nuci, ulei, otet, mustar, sare, piper, boia, zahar. Ingrediente: 300 g frunze de spanac 200 g frunze mici de sfeclă roşie 1 portocală mare 1/4 cană nuci 3 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet 2 linguriţă muştar de Dijon boia iute sare piper 2 linguri […]
 
Inima cu sos de vin

Inima cu sos de vin

Inima cu sos de vin din: inima, ulei, vin, piper, sare. Ingrediente: 1 kg inimă (de porc sau de vită) 1 lingură ulei 1 pahar vin (roşu) piper boabe sare   Mod de preparare: Inima se taie în jumătate (sau sferturi), se curăţă de cheagurile de sânge, apoi se taie în bucăţele mici (cubuleţe de […]
Limba pane

Limba pane

Limba pane din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, sare, faina, oua, pesmet, ulei. Ingrediente: 1 kg limbă (1-2 bucăţi) 2 morcovi 2 cepe 1 pătrunjel piper boabe sare 1 lingură făină 2 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri ulei   Mod de preparare: Limba se curătă şi se fierbe. Cînd s-a răcit, limba fiartă şi curătată […]
 
Salata calda de fidea

Salata calda de fidea

Salata calda de fidea din: mazare, fidea, otet, ulei, sare, piper, marar, tarhon. Ingrediente: 600 g boabe mazăre nouă 400 g păstăi de mazăre mange tout 400 g fidea de orez 2 cuburi supă de vită 1 cub supă de legume 2 linguri oţet balsamic 4 linguri ulei de măsline sare piper 1/2 legătură mărar […]
Ciulama de gaina cu verdeata

Ciulama cu rinichi

Ciulama cu rinichi din: rinichi, otet, morcov, ceapa, patrunjel, faina, lapte, ulei, piper, marar, sare. Ingrediente: 4 rinichi de porc (sau 2 rinichi de vită) 1 lingură oţet 1 morcov 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1/4 l lapte 3 linguri făină 2 linguri ulei piper măcinat 1 legătură mărar (sau pătrunjel) sare   Mod de preparare: Rinichii […]
 
Reteta pui tandoori

Reteta pui tandoori

Pui tandoori din: pui, iaurt, lamaie, usturoi, ghimbir, cardamom, chimen, boia, piper, cuisoare. Ingrediente: 1 pui (sau 4 pulpe întregi, fără spate) 1/2 cană iaurt simplu 2 linguri zeamă de lămâie 1 linguriţă usturoi granulat 1 lingură de ghimbir măcinat 1/4 linguriţă cardamom măcinat 1 lingură chimen măcinat 1 linguriţă boabe de coriandru măcinate 1/2 […]
Rulou de creier

Rulou de creier

Rulou de creier din: pulpa de porc, creier de vita, morcovi, patrunjel, mazare, oua, pesmet, faina, untura, ceapa, piper, sare. Ingrediente: 0,750 kg pulpă de porc 300 g creier de vită 3 morcovi de mărime medie 1 legătură pătrunjel 1/4 cană boabe de mazăre (eventual de la conservă) 3 ouă 1/2 cană pesmet 2 linguri […]
 
Tort delicios cu dulceata de zmeura

Tort delicios cu dulceata de zmeura

Tort delicios cu dulceata de zmeura din: faina, unt, zahar, oua, lapte, sare, praf de copt, frisca, fructe, dulceata. Ingrediente: 200 g făină 200 g unt 200 g zahăr 4 ouă 50 ml lapte un vârf de cuţit sare un plic praf de copt frişcă lichidă 300 g fructe, pentru ornat dulceaţă de zmeură zahăr […]
Chiftele prajite

Chiftele prajite

Chiftele prajite din: carne, ceapa, paine, verdeata, oua, ulei, piper, sare, faina. Ingrediente: 1 kg carne (amestec viţel şi porc, carne mai grasă) 2 cepe 1-2 felii de pâine verdeaţă (mărar, pătrunjel) 4 ouă crude 4-6 linguri ulei (unt sau untură) piper sare 2 linguri făină   Mod de preparare: Carnea se toacă (eventual de […]
 
Perisoare cu smantana

Retete romanesti: Perisoare cu smantana

Perisoare cu smantana din: carne, paine, verdeata, oua, unt, piper, cartof, sare, smantana, faina. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de viţel şi porc) 1-2 felii de pâine verdeaţă (mărar, pătrunjel) 4 ouă 1 lingură unt de casă (sau ulei, sau untură) piper 1 cartof sare 1 /2 l smântână 1 lingură făină   Mod de […]
Retete pentru Masa de Craciun

Preparate culinare pentru masa de Craciun

Preparate culinare pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Porc cu cinci arome   Porc cu cinci arome din: porc, praf de chili, boia, piper cayenne, praf de usturoi, praf de ceapa, sare, piper. Ingrediente:  2 kg carne de porc 2 linguri praf de chili 1 lingura boia de ardei afumat ¼ linguriță piper cayenne ½ […]
 

Salata cu masline si piept de pui

Salata cu masline si piept de pui din: piept de pui, suc de mere, rozmarin, boia, suc de lamaie, ulei, sare, piper, rosii, castravete, salata, masline, crutoane. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 300 ml suc de mere o linguriţă rozmarin uscat o linguriţă boia dulce o lingură suc de lămâie 4 linguri ulei […]

Desert: spuma de ciocolata

Spuma de ciocolata din: ciocolata, oua, unt, sare, frisca, fructe. Ingrediente: 250 g ciocolată de menaj 4 galbenuşuri şi 5 albuşuri 100 g unt un praf sare Pentru servit: 100 g ciocolata 150 ml frisca fructe   Mod de preparare: Se topeste ciocolata la bain-marie si apoi, dupa ce se racoreste putin, se adauga untul […]
 
Fasole cu piept de porc

Fasole cu piept de porc

Fasole cu piept de porc din: fasole, piept de porc, ceapa, rosii, bulion, ulei, sare. Ingrediente: 500 g fasole păstăi 350 g piept de porc 2 cepe 2-3 roşii bine coapte o lingură bulion 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: In ulei se pune ceapa tocată la călit. Se presară cu sare. Se […]
Piure

Retete delicioase de cartofi: Piure

Piure din: cartofi, unt, margarina sau ulei, lapte dulce, sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 linguri unt margarină sau ulei 1 pahar lapte dulce sare   Mod de preparare: Cartofii se spală, se curăţă de coajă şi se taie în sferturi. Se pun apoi la fiert într-o oală cu apă, cât să-i acopere, şi sare. […]

Ketchup cu usturoi si chimen

Ketchup cu usturoi si chimen

Ketchup cu usturoi si chimen din: rosii, ceapa, usturoi, otet, zahar, mustar, chimen, piper, cuisoare, ulei, sare. Ingrediente: 1,5 kg roşii 4 cepe albe 4 căţei usturoi 100 ml oţet 150 g zahăr brun 4 linguriţe muştar 1/2 linguriţă chimen măcinat 1/2 linguriţă piper 2 cuişoare 3 linguri ulei un praf sare   Mod de […]
Crema de ciocolata amaruie cu fructe

Crema de ciocolata amaruie cu fructe

Crema de ciocolata amaruie cu fructe din: ciocolata, vanilie, lapte, frisca, fructe, unt. Ingrediente: 300 g ciocolată amăruie 2 linguri lapte 250 ml frişcă lichidă 75 g unt esenţă de vanilie fructe pentru servit, după gust   Mod de preparare: Ciocolata se pune la topit la bain-marie. După ce s-a topit, se adaugă frişca lichidă […]
 
Ciulama de dovlecei cu branza

Ciulama de dovlecei cu branza

Ciulama de dovlecei cu branza din: dovlecei, faina, ulei, lapte, branza, sare. Ingrediente: 6-8 dovlecei 1 lingură făină 1 lingură ulei (unt) 1 cană lapte dulce 2 linguri brânză rasă sare   Mod de preparare: Dovleceii se spală şi se curăţă de coajă, apoi sunt tăiaţi în cubuleţe mici. Dacă sunt mai maturi, se elimină şi […]
 

Spanish chicken with risotto

Spanish chicken with risotto of: chicken breast, wine, coriander, salt, pepper, olive oil, vinegar. Ingredients: 4 chicken breasts 100 ml rose wine 4 sprigs thyme leaves 1 tbsp coriander seeds, lightly crushed salt and pepper 2 tbsp olive oil 1 cos lettuce 1 tbsp red wine vinegar 2 tbsp extra virgin olive oil   How […]
 

Chicken and vegetable salad

Chicken and vegetable salad of: chicken breast, cauliflower, sweetcorn, beans, oil, red pepper, lime, salt, pepper. Ingredients: 2 chicken breasts, cooked 1/2 head cauliflower, separated into florets 250 g sweetcorn 150 g green beans, diced 1 red pepper, deseeded and finely chopped 2 tbsp extra virgin olive oil 1 lime, juiced salt and pepper   […]
 
Chicken and noodles with soy sauce

Thai chicken and pear noodles

Thai chicken and pear noodles of: vegetable oil, sesame oil, chicken thighs, pears, noodles, soy sauce, lime, chili, sugar. Ingredients: 1 tbsp vegetable oil 1 tsp sesame oil 2 chicken thighs, skinned, deboned and chopped 2 ripe pears, peeled, cored and chopped 200 grice noodles For the dressing: 60 ml soy sauce juice and zest […]
 
Pekinese chicken soup

Chicken and galagal soup

Chicken and galagal soup of: oil, onion, garlic, galangal, lemongrass, chili, coconut milk, chicken breast, fish sauce, lime, coriander. Ingredients: 1 tbsp vegetable oil 1 onion, peeled and finely sliced 2 cloves of garlic, finely sliced 2 cm piece galangal, finely sliced 1 stalk lemongrass, bruised 3 curry leaves 1 red chilii (chili), finely sliced […]
 
Chicken pitas

Chicken and feta pitas

Chicken and feta pitas of: oil, chicken breast, pita, tomatoes, lettuce, feta, yoghurt, salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp olive oil 2 chicken breasts, cut into chunks 4 pita breads 2 ripe tomatoes, cut into chunks 1 lettuce leaves 100 g feta cheese 1 tbsp plain yoghurt 1/2 bunch dill, finely chopped salt and pepper   […]
 
 

Chicken quiche

Chicken quiche of: chicken breast, butter, tarragon, cheese, eggs, salt, pepper, flour, butter. Ingredients: 2 chicken breasts, skinned and diced 30 g butter 1/2 bunch tarragon, finely chopped 100 g Gruyere cheese, grated 1 eggs + 1 egg yolk 300 ml double (heavy) cream salt and pepper For the quiche pastry: 110 g plain (all […]
 

Chicken and bacon pancakes

Chicken and bacon pancakes of: olive oil, chicken breast, bacon, spinach, pancakes, coriander, coconut milk, soy sauce. Ingredients: 2 tbsp olive oil 2 chicken breasts, skinned and cubed 4 rashers streaky bacon, chopped handful baby spinach leaves 2 pancakes, ready-made 3 spring onions, finely chopped 1/2 bunch fresh coriander (cilantro) chopped 150 ml coconut milk […]
Chicken mimolette fondants

Chicken mimolette fondants

Chicken mimolette fondants of: chicken breast, tarragon, cheese, salt, pepper, flour, butter, milk. Ingredients: 1 chicken breasts, skinned and finely diced 1 sprigs tarragon, chopped 100 g Mimolette cheese, grated 100 ml double (heavy) cream salt and pepper 500 g self-raising flour 80 g butter, melted 1 egg, beaten 250 ml milk 30 g butter […]
 
Pulpa de vita la tava

Pulpa de vita la tava

Pulpa de vita la tava din: carne de vitel, usturoi, ceapa, piper, vin, ulei, mirodenii, sare. Ingrediente: 1.5 kg carne de vitel (pulpă) 10 catei de usturoi 1 ceapă 20 boabe piper 1 pahar vin 4-5 linguri ulei (untură) mirodenii sare   Mod de preparare: Carnea (macră – pulpă) se spală, se curătă de pieliţe […]
 
Budinca de clatite cu spanac

Budinca de clatite cu spanac

Budinca de clatite cu spanac din: clatite, spanac, smantana, unt, faina, lapte, cascaval, nucsoara, oua, sare, piper. Ingrediente: 12 clătite nedulci (cu diametrul de cca 20 cm) 500 g spanac 200 g smântână 2 linguri făină unt 1/2 pahar lapte 200 g caşcaval 1 praf nucşoară măcinată 2 ouă sare piper   Mod de preparare: […]
Ficat in sos de rosii

Ficat in sos de rosii

Ficat in sos de rosii din: ficat, slanina, rosii, ceapa, ulei, piper, dafin, sare, cimbru. Ingrediente: 1- 2 lobi întregi de ficat 50-100 g slănină 4 roşii coapte sau 1-2 linguri bulion 1- 2 cepe 2 linguri ulei piper măcinat foi de dafin sare opţional: cimbru   Mod de preparare: Ficatul întreg se curătă şi […]
 
Ghiveci de morcovi

Salata coreana de morcovi

Salata coreana de morcovi din: morcovi, usturoi, ceapa, ulei, otet, patrunjel, zahar, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 kg morcovi noi 4 căţei mari de usturoi 2 fire usturoi verde 1 ceapă medie 2 linguri seminţe de coriandru măcinate 4 linguri ulei 3 linguri oţet 1/2 legătură pătrunjel sare piper boia iute 1 lingură miere sau […]
Inima cu sos de rosii

Inima cu sos de rosii

Inima cu sos de rosii din: inima, rosii, ulei, piper, sare, cimbru, maghiran, coriandru, seminte de marar. Ingrediente: 1 kg inimă (de vită sau porc) 5 roşii (sau 2 linguri bulion) 2 linguri ulei piper boabe sare opţional: cimbru, maghiran, coriandru, seminţe de mărar etc.   Mod de preparare: Inima se taie iniţial în jumătate (sau […]
 
Salata simpla de sparanghel

Vinegreta cu sparanghel

Vinegreta cu sparanghel din: sparanghel, otet, ulei, mustar, patrunjel, tarhon, ceapa. Ingrediente: 800 g sparanghel proaspăt 1/3 cană oţet balsamic 2 linguri supă de pui sau apă călduţă 2 linguri ulei de măsline 2 linguri muştar de Dijon 2 linguri pătrunjel tocat 2 linguriţe tarhon tocat 1 lingură ceapă de tuns tocată   Mod de […]

Prajituri cu Mere

Prajituri cu Mere: Prajitura cu nuci, mere si stafide   Prajitura cu nuci, mere si stafide din: mere, nuci, stafide, zahar, faina, oua, ulei, praf de copt, unt, cacao, rom, ciocolata, marmelada, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 1 kg mere curăţate 70 g nuci 50 g stafide 600 g făină 200 g zahăr 6 ouă 200 […]
 
Limba prajita

Limba prajita

Limba prajita din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, sare, faina, ulei Ingrediente: 1 kg limbă (1-2 bucăţi) 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel piper boabe sare 1 lingură făină 2 linguri ulei   Mod de preparare: Limba se curătă şi se spală bine. Se fine apoi în apă rece cel putin o jumătate de […]
Gem de ananas si pepene

Gem de ananas si pepene

Gem de ananas si pepene din: pepene, ananas, indulcitor, gelifiant, rom. Ingrediente: 600 g pepene galben 500 g îndulcitor 400 g ananas gelifiant 2:1 pentru 1.000 g fruct 4 cl rom negru sau rachiu   Mod de preparare: Pepenele galben trebuie să fie bine copt pentru ca să fie aromat. Se curăţă de coajă, apoi […]
 
Pilaf de pipote

Pilaf de pipote

Pilaf de pipote din: orez, pipote, ulei, ceapa, piper, sare. Ingrediente: 1 cană orez 1/2 kg pipote 2-3 linguri ulei (sau, dacă este posibil, untură de pasăre) 1 ceapă piper boabe sare   Mod de preparare: Pipotele se curătă, se spală în două-trei ape (apă rece) şi se pun la fiert într-o oală de 3 I, […]
Salata de spanac cu stafide si seminte de pin

Salata de spanac cu stafide si seminte de pin

Salata de spanac cu stafide si seminte de pin din: stafide, ulei, usturoi, spanac, seminte de pin, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1/2 cană stafide albe 1/3 cană ulei de măsline 5 căţei de usturoi 1 kg spanac cu frunze mici 1/3 cană seminţe de pin 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Puneţi stafidele într-un […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu