skip to main |
skip to sidebar
Retete #11
Retete:
O reteta de bautura racoritoare cu castravete din: castrvete, lamaie, menta
verde, ghimbir, miere, apa si gheata. Ingrediente: 12 felii subtiri de
castarvete 4 felii lamaie menta verde putina radacina de ghimbir 2 linguri de
miere 4-5 pahare de apa plata gheata Mod de preparare: Intr-o carafă, pui apa,
feliile de castravete trecute...
O reteta de compot de capsuni cu miniclatite din: capsuni, zahar fin, suc de
lamaie, otet balsamic, unt, faina, sare, zahar fin, ou, extract de vanilie,
lapte degresat si inghetata de vanilie. Ingrediente: 500 g capsuni foarte
coapte, curatate 4 linguri de zahar fin 2 linguri suc de lamaie cativa stropi de
otet balsamic...
O reteta de paste cu somon, in sos de verdeata din: ceapa, usturoi, spanac,
file de somon, taitei lati, ulei de masline, faina, apa, smantana, supa de
legume, mustar de dijon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel
de usturoi 250 g spanac 400 g file de somon 250 g taitei lati...
O reteta de file de vita la gratar, cu fasole boabe si praz din: praz,
cimbru, usturoi, ulei de masline, unt, vin alb, fasole boabe, patrunjel,
smantana, ulei de masline, sare de mare, piper, file de vita si lamaie.
Ingrediente: 4 fire de praz, spălate, curăţate şi tăiate felii subţiri frunzele
de la o...
O reteta de tarta rustica din: capsune, unt, faina, apa, zahar, galbenus si
sare. Ingrediente: 500 g căpşune 150 g unt foarte rece 170 g făină 4-5 linguri
cu apă foarte rece 2 linguri cu zahăr 1 gălbenuş sare Mod de preparare:
Amestecă făina cu un praf de sare şi zahărul. Adaugă untul...
O reteta de aripioare picante din: aripioare de pui, fulgi de porumb, oua,
faina, chilli, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g aripioare de pui 100 g
fulgi de porumb 2 ouă 4 linguri cu făină 1 linguriţă cu chili 2 căţei de usturoi
sare piper Mod de preparare: Spală bine aripioarele, taie-leîn...
O reteta de pui umplut din: pui, unt, coaja de lamaie, cartofi, morcovi,
ceapa verde, rozmarin, bacon, sare, piper, ulei si patrunjel verde.
Ingrediente: 1 pui 3 linguri cu unt coaja rasa de la o lamaie 5-6 cartofi 2
morcovi 2 fire de ceapa verde 1 lingurita cu rozmarin 100 g bacon sau sunca...
O reteta de prajitura cu capsuni din: oua, zahar, iaurt, praf de copt, zahar
vanilat, capsuni si apa. Ingrediente: 5 oua 1 cana zahar 1 cana iaurt 1
lingurita praf de copt 1 cana faina 2 pachete zahar vanilat 300 g capsuni
proaspete 5 linguri zahar 150 ml apa Mod de preparare: Mixezi...
O reteta de antricot de vita la cuptor, cu sfecla si hrean din: sfecla, sare
de mare, piper, ulei de masline, antricot de vita, usturoi, cimbru, otet
balsamic, maghiran, smantana, zeama de lamaie, hrean, rozmarin, usturoi, fileuri
de ansoa si coaja de lamaie. Carnea de vită merge foarte bine cu sfeclă.
Incercaţi să faceţi...
O reteta de fasole la cuptor din: fasole, rosii, patrunjel, ardei grasi,
ceapa, sare, piper, usturoi, oregano, ulei si morcov. Ingrediente: 1 kg fasole
mare alba 3-4 rosii 1 legatura de patrunjel 2 ardei grasi rosii 3-4 cepe mai
mari, taiate marunt sare piper 2-3 catei de usturoi oregano ulei morcov Mod
de...
O reteta de salata de sfecla rosie cu morcov si zeama de lamaie din: sfecla
rosie, morcovi, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: ½ sfecla rosie 2
morcovi Zeama de la 1 lamaie Sare Piper Mod de preparare: Se curate si se
spala bine sfecla si morcovii. Se dau prin razatoare....
O reteta de tarta cu nuci din: faina, ou, unt, zahar pudra, smantana, sare,
nuci, unt, miere, zahar si frisca. Ingrediente: 150 g faina 1 ou 100 g unt 1
lingura cu zahar pudra 1 lingura cu smantana sare pentru umplutura: 500 g nuci
150 g unt 100 g miere 100 g zahar 100...
O reteta de mancare de primavara din: ceapa verde, pastai, sare, rosii, ulei
de soia, file de vita, sare, piper, coniac, smantana, intaritor de sos si frunze
de cimbru. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 200 g pastai dulci sare 2 rosii
descojite 4 lingurite ulei de soia 600 file de vita sare piper 2...
O reteta de ou cu bacon si salata de nasturel din: oua, salota, otet de vin
rosu, mustar cu boabe, ulei de rapita, chives, bacon, paine alba si nasturel.
Ingrediente: 2 oua mari, la temperatura camerei 1 salota, feliata fin 1
lingurita de otet de vin rosu 1 lingurita cu varf de mustar cu...
O reteta de hamburger de curcan din: chifle, radicchio, salata, ceapa verde,
carne de curcan, urda, marar, usturoi si sare. Ingrediente: 2 chifle 1/2
radicchio 3 frunze de salată 2 fire de ceapă verde 250 g carne de curcan 200 g
urdă 1 legătură de mărar 1 căţel de usturoi sare Mod de preparare:...
O reteta de muschi de vita in aluat din: muschi de vita, foitaj, ciuperci,
vin rosu, ceapa, masline, ulei, coriandru, cimbru si sare. Poţi face această
reţetă cu orice tip de carne, dar trebuie s-o marinezi înainte, pentru a se
coace frumos şi a prinde gust din aromele marinadei. Ingrediente: 2 kg muschi
de...
O reteta de supa dulce de conopida din: smantana, mustar dulce, mustar
pudra, cartofi, usturoi, ceapa rosie, unt, broccoli, supa de conopida, sare si
piper. Ingrediente: 50 ml smantana pentru gatit – 30% grasime 1 lingurita mustar
dulce 1/2 lingurita mustar pudra 1-2 cartofi 1-2 catei usturoi 1 ceapa rosie
mare 50 gr unt...
O reteta de sos de capere cu lamaie din: unt, capere, zeama de lamaie, coaja
de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 50 g unt 2 lingurite capere, clatite in
apa rece 2 lingurite zeama lamaie 1/2 coaja de lamaie proaspat rasa sare piper
Mod de preparare: Pune caperele la desarat, intr-un bol cu...
O reteta de tarta cu sparanghel si ceapa verde din: foitaj, sparanghel,
ceapa verde, branza, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata foitaj
1 legatura sparanghel 1 legatura ceapa verde 1 bucata branza indulcita 2 oua 1
ceasca cu smantana sare piper Mod de preparare: Coci foitajul pe jumătate în
tavă, la...
O reteta de rulada de cascaval din: cascaval afumat, crema de branza, unt,
somon afumat, patrunjel si sare. Ingrediente: 250 g cascaval afumat 200 g crema
de branza 150 g unt 100 g somon afumat 1 legatura de patrunjel sare Mod de
preparare: Ia caşcavalul, de preferat vidat, şi pune-l zece minute în...
O reteta de Tagliata de miel cu năsturel şi roşii din: rozmarin, ulei de
masline extravirgin, steak de miel, rosii, jeleu de coacaze, otet balsamic,
nasturel, feta si paine. Ingrediente: cateva crengute de rozmarin, frunzele
tocate 2 linguri ulei de masline extravirgin 4 steakuri taiate din pulpa de miel
sau berbecut (cam 450 g...
O reteta de musaca de dovlecei din: dovlecei, spanac, ceapa, sare, piper,
unt, faina, lapte, oua si branza. Ingrediente: 300 g dovlecei fara coaja 1/2 kg
spanac 2 cepe sare piper pentru sos: 50 g unt 50 g faina 1/2 l lapte 4 oua 100 g
branza Mod de preparare: Fierbi dovleceii şi...
O reteta simpla de Lapte cu ciocolata si cu rom din: lapte cu ciocolata si
rom. Ingrediente: 0,2 l de lapte cu ciocolata 2 cl rom Mod de preparare: Mixam
bine laptele cu ciocolata rece cu rom, apoi turnam totul intr-un pahar mai
inalt. Adaugam un pai.
O reteta de mancare de pui cu legume din: file de pui, ghimbir, ardei iute,
ulei de soia, ardei, praz, sare, piper, germani de soia, porumb si boia de ardei
dulce. Ingrediente: 500 g file de pui (cocos) 1 lingurita ghimbir proaspat
razuit 2 ardei iuti rosii proaspat rasi 5 lingurite ulei de soia...
Retete usoare si ilustrate: Reteta zilei: Supa de pui cu paste ditalini O
reteta de Supa de pui cu paste ditalini din: carnati, ulei vegetal, usturoi,
rozmarin, supa de pui, fasole, rosii, morcovi, telina, sare, piper, scortisoara,
apa, paste tidalini, otet de vin rosu si parmezan. Ingrediente: carne tocata 3
linguri de ulei...
O reteta de pulpa de curcan cu masline din: pulpa de curcan, mustar, masline
verzi, vin alb, ceapa, ardei gras, rosii, condimente, rozmarin, ulei, piper si
sare. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 lingurita cu mustar 100 g masline verzi 1
pahar cu vin alb 1 ceapa 1 ardei gras galben 5 rosii amestec...
O reteta de mazare scazuta din: mazare, morcov, ceapa, rosii, marar, bacon,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare boabe 1 morcov 2 cepe 4 rosii 1
legatura marar 300 g bacon ulei sare piper Mod de preparare: Tai baconul în
fâşii îi le rumeneşti în ulei. în grăsimea rămasă, căleşti ceapa...
O reteta de pizza de casa din: cascaval, salam crud uscat, ciuperci,
masline, ardei gras, sos de rosii, faina, drojdie, lapte, ulei de masline, zahar
si sare. Ingrediente: 300 g cascaval 50 g salam crud uscat 2 ciuperci 50 g
masline 1 ardei gras 50 ml sos de rosii pentru aluat: 400 g faina...
O reteta de minitarte cu legume din: faina, unt, iaurt gras, apa calduta,
galbenus, sare, branza de vaci, usturoi, castraveti, dovlecel, ardei gras,
vanata, rozmarin, unt si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 2 linguri cu
iaurt gras 2 linguri cu apa calduta 1 galbenus sare pentru umplutura: 500 g
branza de...
O reteta de Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi din: cartofi,
usturoi, coaja si zeama de lamaie, rozmarin, ulei de masline, antricot de vita
si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: cartofi la cuptor cu rozmarin 3
căţei de usturoi, cu coajă coaja rasă şi zeama de la o lămâie o legătură...
O reteta de somon fiert cu salsa verde din: boabe de piper, otet de vin
rosu, bulb de fenicul, frunze de dafin, patrunjel, fileu de somon, lamaie,
usturoi, fileuri de ansoa, coaja si suc de lamaie, busuioc, capere si ulei de
rapita. Ingrediente: 1 lingurita boabe de piper 200 ml otet de vin rosu...
O reteta de supa de legume cu taitei din: ou, morcovi, dovlecel, cartofi,
faina, ulei, marar si sare. Supa devine mai aromata daca arunci in ea si 1-2
catei de usturoi zdrobiti. Ingrediente: 1 ou 3 morcovi 1 dovlecel 2 cartofi 100
g faina ulei marar verde sare Mod de preparare: Căleşte legumele...
O reteta de dovlecei scazuti din: dovlecei, ceapa, boia dulce de ardei,
faina, smantana, piper, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 2 bucati de
dovlecei mari 2 cepe 1 lingurita de boia dulce de ardei 2 linguri faina 200 ml
smantana piper sare patrunjel verde Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi îi
dai pe...
O reteta de Risotto cu carne de vita si sos de avocado si mango din:
citornella, supa de pui, carne de vita, sare, piper, chimion, nucosara, unt
nesarat, ceapa, ardei, usturoi, vin alb, orez, parmezan, sare, avocado, mango,
suc de lamaie, ceapa, ardei si coriandru. Ingrediente: 1 legatura de citronella
6 cesti supa de...
O reteta de saorma de pui din: lipii, piept de pui afumat, salata, rosie,
ceapa rosie, castravete, patrunjel, ulei, zeama de lamaie si sare. Ingrediente:
2 lipii 1 piept de pui afumat 1 salată 1 roşie 1 ceapă roşie 1 castravete 3 fire
de pătrunjel 3 linguri cu ulei 1 linguriţă cu zeamă de...
O reteta de oua cu sos de ton din: oua, ton, fileuri de ansoa, capere, ulei
de masline, vin alb, boia de ardei iute, ceapa, castravecior si maioneza.
Ingrediente: 8 oua fierte 200 g ton (conserva) 50 g fileuri de ansoa 1 lingura
varf de capere 3-4 linguri cu ulei de masline 2 linguri...
O retetaq de Cocktail Cocody din: nuca de cocos, lapte de cocos, zer,
banana, zahar, zahar vanilat, rom alb si ananas. Ingrediente: 1 nuca de cocos
1/8 l lapte de cocos 250 g zer 1 banana mica 1 lingura zahar 1 plic de zahar
vanilat 2 cl rom alb 1 felie de ananas ...
O reteta de supa de broccoli cu usturoi si cartofi din: ulei de masline,
ceapa, usturoi, broccoli, cartof, supa de pui, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente: 1 lingură cu ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 3 căţei de
usturoi, tocaţi 300 grame de broccoli 1 cartof, curăţat şi tocat 4 ceşti cu
supă...
O reteta de paine cu masline din: masline, faina, apa calda, drojdie, zahar,
ulei de masline, sare si rozmarin. Ingrediente: 200 g masline verzi sau negre
(fara samburi si taiate) 7 1/2 linguri cu faina 2 1/2 cani cu apa calda drojdie
proaspata cat o nuca sau 2 lingurite cu drojdie uscata 1 lingura...
O reteta de miniclatite din dovlecei din: dovlecei, oua, cascaval, usturoi,
ceapa, faina, patrunjel, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei 2
oua 100 g cascaval 1 catel de usturoi 1 ceapa 3 linguri cu faina patrunjel marar
sare ulei piper Mod de preparare: Curăţă dovleceii de coajă, dă-i pe
răzătoarea mică,...
Ingrediente: 125 g unt 1 ceapa mare tocata 2 catei de usturoi 2 felii de
slănină (fara sorici) taiata bucatele 250 g ficatei de pui curatati 1/4
lingurita cimbru uscat, piper negru macinat 3 linguri smantana 1-2 linguri
coniac 2 linguri de codite de ceapa verde, taiate mărunt Mod de preparare: Se
topeste...
Ingrediente: 300 g dovleac 4 ouă 4 linguri zahăr 150 g nucă măcinată 50 g
unt 1 plic zahăr vanilat scorţişoară Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl
dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îl căleşti în unt cu scorţişoară după gust şi
după ce s-a înmuiat îl dai deoparte. Baţi albuşurile spumă...
Ingrediente: 2 vinete 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde) 3 dovlecei
mici 4 rosii 3 cepe verzi 1 capatana de usturoi 1 ramurica de cimbru 1 foaie de
dafin 1 lamaie cateva fire de patrunjel 200 ml ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Taiati cubulete vinetele, dovleceii si ardeii (fara...
Ingrediente: 2-3 gulii 2 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel
verde condimente 1 ou fănă Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu ulei, pui
guliile curăţate şi tăiate fideluţă. Peste ele torni un polonic mare de apă
fierbinte şi le acoperi cu un capac. Le fierbi înăbuşit pe jumătate, apoi mai
adaugi...
Ingrediente: piept de pui 250 g orez 2 cepe 4 linguri de caşcaval ras 2
roşii 100 g unt 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Speli
carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare. Cureţi apoi ceapa, o tai
mărunt, o căileşti în unt, adaugi...
Ingrediente: 14 ouă 2 l lapte 6 linguri făină 1 plic zahăr vanilat 1 plic
praf de copt 500 g zahăr 500 ml frişca Mod de preparare: Pui 400 g zahăr
într-o cratiţă să se caramelizeze, tapetezi cratiţa cu zahărul. Amesteci 8 ouă
bătute spumă cu laptele. Torni în cratiţă şi dai...
Ingrediente : 500 g ciuperci 1 tulpina mijlocie de praz 60 g unt 1 catel
de usturoi zeama si coaja rasa de la 1 lamaie piper 1/2 ceasca patrunjel verde
tocat nucsoara rasa 1 1/2 ceasca de miez de paine integrala 2-3 linguri ulei de
masline 1 catel de usturoi intreg Mod de...
Ingrediente: 6 bucăţi pulpe de pui 200 g telemea de vacă (foarte bine
scursă) 100 g caşcaval ras 1 ou 4 cepe 2 morcovi 1 gogoşar 250 ml smântână sare
piper boia dulce 1 lingură condiment 6 linguri ulei 2 linguri unt 1 kg carofi 1
conopidă mare 1 ţelină mare Mod...
Ingrediente: 1 piept de pui 150 g costiţă afumată 1 ceaşcă de orez 5 roşii
2 gogoşari 1 ceapă 1 ardei galben 1 linguriţă condiment 1 lingură pastă de roşii
1 linguriţă zahăr ulei sare piper busuioc cimbru 1 legătură pătrunjel Mod de
preparare: Speli carnea, o tai bucăţi pe care le...
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Tzatziki 500 grame dovlecei o ceapă
roşie 3-4 castraveciori muraţi 2-3 roşii Mod de preparare: Se prepară
dressing-ul Knorr Tzatziki conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se spală
dovleceii şi se taie în semifelii subţiri sau se dau prin răzătoarea mare. Se
adaugă ceapa tăiată fideluţă, felii de...
Ingrediente: 1/4 căpăţână de varză albă 1/4 căpăţână de varză roşie un praf
de chimen 1 ceapă mijlocie 2 mere 5 prune uscate 5 caise uscate 1 Knorr Salad
Dressing Tzatziki Mod de preparare: Se toacă mărunt ambele bucăţi de varză şi
se presară cu chimen. Se adaugă ceapa tăiată fideluta. Se curăţă...
Ingrediente: 3 albuşuri 200 g de zahar pudra 50 g de nuci 2 pachete de
zahar vanilat 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet Mod de preparare: Se
bat albuşurile de cateva ori cu telul. Se adauga treptat zaharul si praful de
vanilie, batand continuu 5 minute la cald, cu vasul...
Ingrediente: 1/2 kg brînză sau caş de oaie proaspăt 50-100 ml bere 100 ml
smîntînă 4-5 sardele chimen ceapă sare Mod de preparare: Brînza se mărunţeşte cu
furculiţa, caşul se trece prin maşina de tocat, se adaugă berea, smîntîna,
sardelele, o linguriţă rasă de chimen măcinat şi ceapă rasă,compoziţia se
amestecă bine şi...
Ingrediente aluatul fraged: 250 g faina 125 g unt + 20 g unt pentru forma
1 ou 1/3 pahar de apa rece o lingurita de zahar praf 1/2 lingurita de sare fina
Ingrediente umplutura: 500 g branza de vaci bine stoarsa, 150 ml frisca lichida,
30 g unt, 4 oua, 50 g faina,...
Ingrediente: 350 g făină 1 linguriţă zahăr 1/2 cub de drojdie 2 linguri
ulei 4 cepe 2 căţei usturoi 2 ardei roşii 1 ardei verde 8 roşii 125 g brânză 200
g ciuperci piper boia pătrunjel busuioc sare Mod de preparare: Faci un aluat
din făină, sare, zahăr, 150 ml apă, drojdie...
Ingrediente: 1 fir mic de praz 1 măr mic 3 linguri de ulei vegetal 350 de
grame de ridichi albe 1 Knorr Salad Dressing cu ardei si Verdeţuri 3 linguri de
boabe de porumb stafide (opţional) Mod de preparare: Se curăţă prazul, se taie
de-a lungul, se spală şi se taie în rondele subţiri....
Ingrediente: 1/2 pahar zahăr pudră 200 g ciocolată fără cremă 3 linguri
esenţă de rom 1 pahar biscuiţi simpli măcinaţi 100 g nuci măcinate 2 linguri
cacao lapte sau unt Mod de preparare: Razi ciocolata, opreşti puţină ciocolată
rasă pentru ornat bulgăraşii, iar pe cea rămasă o amesteci cu zahărul, esenţa,
biscuiţii...
Ingrediente: 5 cartofi 1 lingură smântână 1/2 pahar cu lapte 1 ou 3
linguri de făină 3-4 linguri dulceaţă Mod de preparare: Faci un piure obişnuit
din cartofi, îl laşi să se răcească, adaugi oul, smântână, laptele, 1 lingură de
făină şi amesteci bine, apoi formezi plăcinţele subţiri, rotunde sau ovale,
le...
Ingrediente: 750 g piept de pui dezosat 150 g ciuperci 100 g caşcaval 100
g făină 5 ouă 10 g Delikat 10 g piper boabe 100 g unt sare după gust Mod de
preparare: Baţi carnea cu ciocanul de şniţele, îl sărezi, apoi presari umplutura
pe care o faci astfel: dai caşcavalul...
Ingrediente: 300 g de ciocolată 3 ouă 50 g de făină brandy Alexandrion
drojdie 80 g de zahăr 100 g de unt sare fină Mod de preparare: Încingeţi
cuptorul la o temperatură de 220ºC.Spargeţi jumătatae de ciocolată într-un
castron şi adăugaţi 30 de g de unt. Topiţi untul la bain marie până ce...
Ingrediente: 4 cartofi mijlocii 1 ceapa de apa 6 linguri de telemea rasa
1/2 ceaşca de smantana 3/4 cana lapte 1 lingurita de muştar Mod de preparare: Se
curata cartofii de coaja si se taie felii subţiri. Se curata ceapa si se taie in
ineluse. Se unge un vas de iena cu unt...
Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 cartof 2 ouă 2 căţei de usturoi 2 linguri
făină sare ulei Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi, cureţi şi
cartoful şi le pui la fiert, separat, în apă cu sare. Când sunt gata, treci
carnea fiartă prin maşina de tocat, dai cartoful...
Ingrediente: 2 linguri făină 1 pui de circa 1.5 kg sare piper negru
măcinat 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare,tăiată în rondele fine 2 ardei
capia, tăiaţi în fâşii late 2 căţei de usturoi 150 gr cârnat (sau salam subţire)
200gr orez cu bobul lung 450 ml supă limpede de pui...
Ingrediente: 4 vinete 250 g telemea de capră 2 căţei de usturoi 6 roşii 1
legătură pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi vinetele, le tai
felii pe lungime, le sărezi şi le laşi deoparte să iasă sucul din ele. Le treci
apoi sub un jet de apă rece, le ştergi...
Ingrediente parjoale: 400 g carne de viţel 2 cepe 1 morcov 1 cartof 2 ouă
2 felii de pâine 1 ceaşcă de lapte ulei sare piper 3 linguri făină Ingrediente
sos: 2 gogoşari 3 roşii cimbru piper sare 1 linguriţă zahăr 1 legătură verdeaţă
100 g spaghete de orez Mod preparare pârjoale: Cureţi...
Ingrediente: 2-3 frunze de varză 2-3 bucheţele de conopidă 2 cartofi 2
morcovi 1 dovlecel 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei graşi 2-3 roşii 2 cepe 1 fir
de praz 100 ml ulei 2 ouă 2-3 linguri smântână 1/2 l borş 1 legătură leuştean
sare Mod de preparare: Cureţi toate legumele, tai...
Ingrediente: 300 g zahăr 120 g unt 180 g făină 4 ouă 1 vârf de cuţit
bicarbonat 1 lingură esenţă de rom coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie 750 g
prune o mână de nuci prăjite Mod de preparare: Freci untul cu 150 g zahăr până
se face cremos, adaugi 1...
Bucata de carne de porc o speli şi o fierbi întreagă într-o cratiţă în
care pui: apă, morcov, apoi, când s-a fiert, o tai felii şi o laşi deoparte.
într-o cratiţă pui untură, morcovul fiert şi pasat, boia, piper, foi de dafin şi
vin alb. Laşi jiul să dea un clocot, apoi adaug...
Intr-un borcan de sticlă pui afinele peste care presari aceeaşi cantitate
de zahăr. Laşi 6 săptămâni borcanul acoperit, într-un loc răcoros şi ferit de
lumină, astfel încât din afine să se lase sucul. Siropul obţinut îl strecori
printr-un tifon dublu, după care îl torni în sticle pe care le astupi foarte
bine. Afinele...
Carnea de porc, o opăreşti şi o pui la fiert, având grijă să iei spuma.
După ce s-a fiert carnea, adaugi zarzavatul tocat, morcovi, ţelină, pătrunjel,
păstârnac, ceapă şi le laşi să fiarbă bine, apoi adaugi roşii decojite şi tăiate
mărunt sau pastă de roşii şi leuştean tocat. Dacă îţi place, poţi să...
Ingrediente aluat: 500 g făină 200 g unt 4 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră
sare 500 g afine Ingrediente cremă: 5 albuşuri 200 g zahăr pudră 4 gălbenuşuri
250 g smântână Mod preparare aluat: Incorporezi untul în făină, apoi adaugi pe
rând gălbenuşurile, zahărul şi un praf de sare. Frămânţi aluatul şi-l...
Ingrediente: 50 ml tequila 30 ml sweet vermouth 15 ml dry vermouth 1
maraschino cherry Ice cubes 1 shot measure 1 mixing glass 1 bar spoon spoon or
stirrer 1 strainer 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail California Dream
Ingrediente: 1 vânătă 5 linguriţe smântână sare piper Ingrediente
garnitură: 250 g paste 400 g carne tocată 3 roşii 100 g caşcaval piper ulei Mod
de preparare: Speli vânătă, o tai felii pe lungime, presari feliile cu sare şi
le laşi puţin să se scurgă. Pui apoi pe fiecare câte o linguriţă de...
Ingrediente: 4 dovlecei 8 ouă 50 g caşcaval sau brânză sărată 2 linguri
unt 1 legătură de mărar sare piper Mod de preparare: Speli bine dovleceii, îi
tai în jumătate pe lungime, le scoţi miezu şi ii laşi să se scurgă pe un şervet.
Aşezi apoi jumătăţile: de dovlecel într-o tava sau...
Ingrediente: 6 cartofi 400 g carne tocată 2 cepe 5 roşii ulei cimbru sare
piper coriandru unt 1 legătură pătrunjel 2 ouă 150 g smântână Mod de
preparare: Coci cartofii în cuptor şi după ce sunt gata îi laşi să se răcească,
apoi îi tai felii. înăbuşi apoi carnea cu ceapa curăţată...
Nucsoara este un fruct asemanator nucilor noastre, dar mai mic. A fost
folosit înca din vechime, de pe vremea romanilor, drept condiment sau
aromatizant al încaperilor. Fumigatiile cu nucsoara erau la mare moda în vremea
aceea. Multa vreme portughezii au fost aceia care au detinut monopolul
comertului cu nucsoara. Asta s-a întâmplat si...
Ingrediente: 700 g cod 3 gogoşari 6 cartofi 3 cepe 3 căţei de usturoi 3
roşii 2 felii şuncă afumată 1 ceaşcă vin roşu 1 legătură pătrunjel 2 linguri
făină sare Mod de preparare: Speli peştele, îl tai bucăţi, îl dai prin făină
şi prăjeşti în ulei încins. Cureţi cartofii, îi tai...
Ingrediente: 1 piept de pui 2 gogoşari 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 7-8
roşii 10 măsline verzi 10 măsline negre 2-3 linguri porumb fiert sare piper
cimbru 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl tai
bucăţi şi după ce l-ai presărat cu cimbru, sare şi piper, îl...
Ingrediente: 1 kg limbă de viţel 2 cepe 4 ardei 500 g roşii 6 cartofi 3
linguri ulei 300 g fasole verde sare piper Ingrediente sos: 150 g iaurt 150 g
smântână 2 căţei de usturoi coaja rasă a unei lămâi sare piper Mod de
preparare: Speli bine carnea, o freci cu...
Ingrediente: 1 kg ardei graşi roşii 1/2 kg carne tocată 150 ml iaurt 100
ml smântână 4-5 ouă 2 linguri făină 6 linguri ulei 2 cepe 1/2 pachet praf de
copt sare piper boia nucşoară cimbu 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Coci
ardeii, îi cureţi şi – i aşezi într-un vas...
Ingrediente: 600 g carne de porc 1 vânătă 2 dovlecei 3 cepe 3 ardei graşi
(de culori diferite) 3-4 căţei de usturoi 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel
sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli toate legumele, apoi tai vânătă
şi dovleceii rondele, ceapa peştişori, usturoiul mărunt şi ardeii bucăţi mai...
Ingrediente: 2 vinete 4 ardei graşi 1 ceapă 2 dovlecei 4 roşii usturoi
sare piper pătrunjel apă 3 linguri ulei Mod de preparare: Intr-o tigaie
încingi uleiul şi prăjeşti ceapa tăiată felii subţiri, ardeii graşi tăiaţi
felii, vinetele şi dovleceii tăiaţi cubuleţe. Opăreşti apoi roşiile, le
decojeşti şi le tai bucăţele, pisezi...
Ingrediente: 1 l lapte 6 linguri zahăr 200 g griş 1/2 pachet stafide 1
plic zahăr vanilat 2 ouă puţină făină şi ulei pentru prăjit Mod de preparare:
Pui laptele la fiert împreună cu zahărul şi când clocoteşte adaugi stafidele şi
grisul în ploaie şi amesteci, să nu se formeze cocoloaşe. Când...
Ingrediente: 1 pui 1 conopidă 4 cartofi 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 4
cepe 1 ardei gras verde 1 gogoşar 1/2 pahar ulei 2 linguri pâslă de roşii 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2 linguriţe condiment Mod de preparare:
Infăşori puiul în folie de aluminu, îl aşezi pe un capac deasupra...
Ingrediente: 3 cartofi mari (nesfaramiciosi) 4 cepe 150 g lebar (sau
caltabos) circa 5g sare de mare 2-3 fire patrunjel verde. Mod de preparare: Se
fierb cartofii circa 20 de minute si in ultimele 3 minute se introduc in apa si
cepele intregi, necuratate. Se lasa sa se scurga, dupa care se curata...
Ingrediente: 4 vinete 3 ouă 100 g brânză de vaci 3 linguri făină pesmet
ulei 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă, le
tai pe lungime în 6 felii, le sărezi şi le laşi pentru o oră deoparte, apoi
treci feliile de vinete prin făină şi le prăjeşti...
Ingrediente: 500 g cartofi 2 ouă 2-3 linguri făină 250 ml ulei sare
Ingrediente sos: 200 g ficăţei de pasăre 2 linguri unt 1 ceapă pătrunjel mărar
sare şi piper 1 linguriţă făină 50 ml ulei 1 lingură bulion Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi îi dai pe râzătoare, apoi îi amesteci...
Ingrediente: 250 g spaghete 1 ceapă mică puţin ulei 2 roşii 3 linguri
pastă de tomate 2 frunzuliţe busuioc 1 linguri maioneză Mod de preparare:
Intr-o oală pui la fiert 2 I de apă cu puţină sare, iar când clocoteşte adaugi
spaghetele. Cât timp fierb spaghetele, prepari sosul: într-o cratiţă căleşti
în...
Ingrediente: 600 g cartofi 250 g morcovi 1 conopidă 300 ml lapte 1 lingură
unt 2 linguri făină 4 ouă câteva fire de pătrunjel 2 cepe sare piper nucşoară 2
linguriţe condiment tip Vegeta Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi
cam 20 de minute în apă cu sare. Tai morcovii cubuleţe,...
Ingrediente: 100 g miere 1 ou 1 lingură zahăr 1 lingură ulei 150 g făină
1 vârf de cuţit de bicarbonat Mod de preparare: Freci bine mierea cu oul şi
zahărul, apoi adaugi pe rând uleiul şi făina amestecată cu bicarbonatul.
Frămânţi bine aluatul, pui apoi forma specială de biscuiţi la maşina...
Ingrediente: 1 kg păstăi 1/2 kg carne tocată 5 cepe 200 ml ulei 9 ouă sare
piper 3 linguri ketchup picant Mod de preparare: Fierbi păstăile, le strecori
şi le laşi la răcit. Toci ceapa, o căleşti în ulei, adaugi şi carnea tocată şi o
amesteci până ce îşi schimbă un pic...
Ingrediente: 700 g roşii 100 g macaroane 60 g caşcaval 3 ouă 2 linguri
făină sare piper unt Mod de preparare: Fierbi macaroanele în apă cu sare şi
după 8-10 minute le scurgi, le treci sub un jet de apă rece şi le laşi într-o
strecurătoare. Opăreşti apoi roşiile, le decojeşti...
Ingrediente: 250 g fragi 300 g zahăr pudră 750 ml lapte rece 1 lingură
zeamă de lămâie Mod de preparare: Speli fragii, opreşti câţiva pentru decor,
pe restul îi treci prin sită şi adaugi pe rând în piureul obţinut zahărul pudră,
laptele şi zeama de lămâie. Amesteci compoziţia, o torni în cupe...
Ingrediente: 250g tăieţei 400g brânză de vacă 2 ouă 4 linguri zahăr coajă de
lămâie stafide sare Mod de preparare: Brânza de vacă se zdrobeşte cu furculiţa.
Se amestecă cu gălbenuşurile, zahărul,tăieţeii fierţi şi strecuraţi, coaja de
lămâie, stafidele şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă în cratiţa unsă cu
margarina, se pune la cuptor...
Ingrediente: 1 inimă de vită 500-600 g carne 1 varză 2 cepe 2 foi de dafin
1 pahar vin alb 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel şi mărar piper boia 1
cub condiment 3 roşii 1 păhărel orez cimbru 2 ouă 1 cană borş sare Mod
preparare umplutură: Toci carnea împreună...
Ingrediente: 400 g ceafă de mânzat 2 cepe 4-5 roşii măghiran cimbru Mod
de preparare: Tai carnea felii, le baţi bine, le sărezi şi le presari cu
măghiran şi cimbru. Le laşi la frigider acoperite o jumătate de oră, apoi le pui
la fiert într-o cratiţă cu apă şi le fierbi o...
Ingrediente: 8 ouă 200 g zahăr 250 g făină 200 g ciocolată sau 50 g cacao
2 linguri ulei 1 lingură apă 1 esenţă de rom Ingrediente cremă: 200 g alune 400
g frişcă Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de
zahăr, adaugi apa şi uleiul, iar separat baţi...
Ingrediente: 200 g brânză de vaci 100 g miere de albine 1 morcov 1 măr 2
linguri smântână coajă rasă de portocală şi lămâie 1 plic zahăr vanilat 1
piersică Mod de preparare: Cureţi morcovul şi mărul, le dai pe răzătoarea cu
ochiuri mici. Adaugi apoi brânza de vaci, mierea de albine,...
Ingrediente: 5 1/2 căni cu cuburi de pâine 3 linguri nucă de cocos 1/2 cană
suc de portocale 1 borcan de 500g compot piersici 2 banane 1 cană stafide Mod de
preparare: Se amestecă cuburile de pâine cu nuca de cocos. Se mixează restul
ingredientelor.Se aşează în straturi, într-o tavă, în următoarea ordine:
sosul...
Ingrediente: 1 kg cotlete 4-5 cepe usturoi 2 linguri grasime 1 pahar vin
zeama de oase sare piper Mod de preparare: Se asaza intr-o cratita bucata
intreaga de cotlete peste citeva cepe taiate felii si usturoi. Se pune sare si
piper, se toarna zeama de oase si un pahar de vin. Se acopera bine...
Ingrediente: 300 g carne rasol 75 g unt 1 ou 1 felie franzela 1 ceapa 1
catel de usturoi patrunjel verde 4-5 frunze de tarhon o salata pireu de legume
sare Mod de preparare: Se curata rasolul de pielite si oase si se pune in tava.
Se unge partea de deasupra cu ou. Se...
Ingrediente: 1 kg carnita de vitel 1 kg fasole verde 300 gr sunculita 100 gr
ceapa 2 morcovi 1 telina tocata marunt 1 lingura faina 4 rosii descojite de
pielite si tocate unt sau ulei sare piper boia dulce de ardei vegeta (sau
delikat) Mod de preparare: Intr-o oala, se pune carnea sa fiarba...
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 4 cepe 2 linguri ulei 2 linguri făină 1
linguriţă sare 3 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt Mod de preparare: Se
curăţă ciupercile.Ceapa se taie mărunt, se pune într-o cratiţă cu uleiul şi
puţină apă şi se lasă să se înnabuşe puţin. Se adaugă ciupercile, se pune puţină
apă şi...
Ingrediente: 100 g faina 100 ml apa minerala 50 g ulei 25 g zahar 10 g sare
Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele si se bat bine pana se obtine
o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Se coc intr-o tigaie, care sa nu
lipeasca. Dupa fiecare clatita se unge fundul tigaii cu...
Ingrediente: 1 pahar fuigi ovăz sau 1 pahar fulgi grâu 2-3 pahare apă 1/2
linguriţă sare 1 jumătate pahar nuci tăiate 2 linguri miere 3 linguri stafide 1
pahar lapte Mod de preparare: Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 oră ia foc
mic. O jumătate pahar nuci tăiate, 2 linguri miere, 3 linguri...
Ingrediente: 2 oua 110 gr de unt moale 110 gr de zahar 140 gr faina 70 de gr
bucatele de ciocolata 1 plic de zahar vanilat 2 lingurite de praf de copt 2
linguri de lapte Mod de preparare: Se pun toate ingredientele (in afara de
ciocolata) in mixer si se mixeaza bine.Se adauga...
Ingrediente: 1 kg. cotlet 2 cepe mijlocii 3-4 buc. rosii 1 pahar vin putina
nucsoara rasa sare piper Mod de preparare: Bucata de cotlet se spala, se
presara cu sare si piper, se lasa 10-15 min., dupa care se asaza intr-un vas
potrivit de mare si se da la cuptor, la foc iute. Dupa...
Ingrediente: 700 g burta 2 morcovi 1 patrunjel 1 ceapa 1/2 gogosar in otet
3-4 catei mari de usturoi 300 g smantana 2 oua 60-70 ml otet 6 % Mod de
preparare: Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva
ore, chiar o zi, in...
Ingrediente: 1.500 kg carne pentru fripturi 2 kg cartofi 200 ml ulei 100 g
făină 100 g caşcaval 100 g smîntînă 400 ml lapte 3 ouă 100 ml vin 50 g unt sare
piper după gust Mod de preparare: Carnea se spală, se sărează şi se pune
într-o tavă la înăbuşit cu ½...
O reteta de ciorba de fasole cu sira de porc afumata din: sira de porc
afumata, fasole alba, morcov, pastarnac, patrunjel, foaie de dafin, ceapa, zeama
de varza acra, tarhon, patrunjel, boabe de piper si sare. Ingrediente: 1/4 kg
sira de porc afumata 100 g fasole alba noua 1 morcov 1 pastarnac mic 1...
Ingrediente: 1 pachet brinza grasa de vaci de 200 grame 2 linguri smintina
un virf cutit boia un virf cutit sare 2 catei de usturoi Mod de preparare: Se
pun in cuva de mixer (blender) ingredientele, se mixeaza circa 2-3 minute pina
ce amestecul devine o pasta fina. Se toarna compozitia intr-un bol si...
Ingrediente: 1/2 kg. ficat de porc 1 ou un cartof crud faina verdeata piper
sare Mod de preparare: Se dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat,
obtinindu-se o pasta omogena. Se adauga celelalte ingrediente. Din compozitia
obtinuta se fac pirjoale mici, care se coc la foc iute. Se servesc cu salata
de...
Ingrediente: 5 linguri cu orez fiert 3 linguri nucă măcinată puţină vanilie
1/4 linguriţă sare 2 linguri miere 2 căni cu apă fierbinte Mod de preparare: Mai
întâi se mixează orezul şi nuca în puţină apă fierbinte, apoi se adaugă restul
ingredientelor şi restul de apă. Se mixează din nou până la omogenizare.
Se...
Ingrediente: 2/3 căni de fasole fiartă 1 ceapă mare albă,tăiată mărunt 4
căţei de usturoi 1 lingură pastă de roşii 1 lingură pastă de ardei 2-3 linguri
cu ulei sare tarhon mărar pătrunjel verde Mod de preparare: Se trece fasolea
prin maşina de carne sau se mixează bine. Apoi amestecă cu restul
ingredientelor...
Ingrediente: 500 gr. carne de berbec 2 buc. ceapa alba 100 gr. ceapa verde
200 gr. rosii 1/2 lamîie 1 lingura otet 1 lingura unt Mod de preparare: Carnea
de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, se pune in
castron, se sareaza, se presara cu piper pisat, se adauga...
Ingrediente: 400 gr morcovi 1 mar zeama de la o lamaie 2-3 linguri de suc
de portocale coaja de lamaie si portocala Mod de preparare: Se curata si se
dau pe razatoare morcovii si marul si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se
tine la frigider. Pofta buna!
Ingrediente: 2 căni piersici din compot 2 căni pere din compot 3 linguri
miere 2 linguri amidon Mod de preparare: Se scurg fructele de zeamă, se
mixează jumătate de cană de piersici şi jumătate de cană de pere cu zeama din
compot, cu mierea şi amidonul. Se pune pe foc până se îngroaşă,...
Ingrediente: 1/2 kg. carne de berbec 2 buc. morcov 1 buc.ceapa 1/2 buc.
telina 1/2 buc pastirnac 1 buc. cartof 2-3 buc rosii 1/2 l zeama de varza o
legatura patrunjel sare piper 2 l apa 2 oua Mod de preparare: Se spala carnea si
se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in...
Ingrediente: 4 pahare fulgi de ovăz 1 pahar nuci tăiate 1/2 pahar sămânţă de
bostan sau floarea soarelui 1/2 linguriţă sare 4 linguri miere 1 linguriţă
vanilie 1/4pahar ulei 1/4 pahar apă Mod de oreparare: Se amestecă mierea,
vanilia, uleiul şi apa şi se toarnă peste fulgii de ovăz.Se amestecă bine şi se
pune...
Ingrediente: 8 linguri nucă măcinată 2 căni cu apă fierbinte 1 linguriţă
miere 1/2 linguriţă sare puţină vanilie 1 banană Mod de preparare: Peste
nucile măcinate se toarnă apa fierbinte, se amestecă, se strecoară şi se adaugă
restul ingredientelor. Se amestecă până se obţine un amestec omogen şi cremos.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu