Retete de Paste:
Aperitiv de dovlecei
29 October 2010
Gradinuca la cuptor
29 October 2010
Ingrediente: 2 morcovi 1 păstârnac 3 roşii mărar pătrunjel 1 tulpină de rubarbă 1 ceaşcă smântână 1 pahar untură (untdelemn) 2 gulioare tinere tare 1 ţelină 2 cartofi sare piper 1 ceaşcă cu mazăre verde 1 ceaşcă cu fasole verde Mod de preparare: Toate cele legume ce sunt de fiert se curăţă, se…
Aperitiv de conopida
29 October 2010
Chec ca-n banat
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg faină 1 păhărel mic de rom 1 ceaşcă mare zahăr (300 g) 1,5 pachet unt coaja de la 1 lămâie 8 ouă praf de copt 50 g mieji de nucă măcinaţi 100 g stafide zahăr vanilat Mod de preparare: Se freacă untul cu jumătate din zahăr şi 8 gălbenuşuri până…
Cum se prepara Cocktail Coconut Daiquiri (video)
29 October 2010
Glazură aromata
29 October 2010
Ingrediente: 250 g miere de albine 3 linguri suc de lămâie coajă rasă de la 1 lămâie 100 ml apă 4 linguri pudră de roşcove 100 g unt de arahide Mod de preparare: Se freacă într-un castron mierea de albine cu sucul şi coaja de lămâie până se leagă. Se strecoară şi se…
Sos de roşii
29 October 2010
Găluşcuţe din lapte bătut
29 October 2010
Varză a la Cluj
29 October 2010
Mititei ardelenesti
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne vacă (gât, coadă, antricot) 1 vârf cuţit chimen pisat 1 linguriţă cimbru uscat 1 căpăţână usturoi 2 linguri smântână nefermentată (frişcă) 1 linguriţă boia 500 g carne porc (pulpă) 1 vârf cuţit ienibahar sare piper 4 linguri supă carne Mod de preparare: Se toacă repetat carnea, de 3-4 ori,…
Plăcintă cu ceapă
29 October 2010
Ingrediente aluat: 500 g faină 0,500 litru apă caldă sare 1 pahar untdelemn – plus 4 linguri pentru stropit şi uns Ingrediente umplutura:2 cepe sare, piper,1 legătură mărar Mod de preparare: In moviliţa de faină se face o scobitură în care se toarnă, puţin câte puţin apa, uleiul, sarea . Se frământă bine…
Pateu de năut
29 October 2010
Ingrediente: 250 g năut 1 morcov 1 cartof 1 ţelină mică 100 g ulei 1 lingură vegeta 1 lingură boia de ardei dulce 1 linguriţă cimbru 3-4 căţei de usturoi Mod de preparare: Năutul se alege, se spală şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Apa în care a fost înmuiat…
Pateu de mazăre verde
29 October 2010
Pilaf bănăţean
29 October 2010
Ingrediente: 500 g orez 1 gogoşar roşu 1 ceapă roşie 1 dovleceluş 1 ceapă albă 1 vineţică 1 ardei gras galben 2 linguri ulei 2-3 căţei de usturoi 1 litru supă de carne sare piper mărar pătrunjel Mod de preparare: Ceapa albă se taie mărunt şi se pune la rumenit în ulei, într-o…
Prăjitură cu branză tofu
29 October 2010
Ingrediente: 300 g brânză tofu 250 g făină integrală de grâu 150 g miere de albine 100 ml suc de fructe 1 pliculeţ zahăr vanilat 100 g migdale mărunţite 1 praf sare 1 pliculeţ praf de copt 1-2 linguri suc de lămâie 1 lingură pesmet Mod de preparare: Sucul de fructe se amestecă…
Lapte de migdale
29 October 2010
Ingrediente: 250 migdale 1 litru apă fiartă şi răcită 3 linguri miere de albine Mod de preparare: Ingredientele de mai sus se mixează în blender şi rezultă un lapte foarte concentrat şi hrănitor, care se consumă ca atare sau cu muşii.
Pizza cu aluat din branză
29 October 2010
Ingrediente: 300 g brânză tofu 200 g făină 1 pachet margarină vegetală 3 ouă 250 ml suc de roşii 300 g crenvurşti vegetali 200 g caşcaval 1 plic praf de copt 2 linguri suc de lămâie 1 legătură mărar 1 roşie 1 gogoşar 50 g măsline fără sâmburi Mod de preparare: Din margarină,…
Roşii umplute cu vinete
29 October 2010
Sos de tomate cu găluşte de caşcaval
29 October 2010
Ingrediente pentru sos: 400 ml suc de roşii 1 ceapă mare 1 linguriţă vegeta 1 lingură făină de grâu 1 linguriţă miere condimente (maghiran, rozmarin, cimbru) 2-3 linguri ulei de măsline Ingrediente pentru găluşte: 3 chifle graham uscate 200 g caşcaval 1 ceapă 2 ouă 3 linguri făină 250 g lapte sare 1 legătură…
Pastă de morcovi II
29 October 2010
Pastă de branză cu ceapă
29 October 2010
Ingrediente: 250 g brânză dulce 2-3 linguri ulei 2 linguriţe pastă de tomate 1 lingură vegeta 1 ceapă Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă fin. Restul ingredientelor se pun într-un bol şi se omogenizează cu ajutorul mixerului. Se obţine o pastă consistentă, căreia i se adaugă ceapa. Pasta…
Ruladă de biscuiţi
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg biscuiţi 200 g miez de nucă 200 g rahat asortat 2 plicuri zahăr vanilat 600 ml apă 2 linguri zahăr 100 g nucă de cocos 1 lingură cacao 100 g unt Mod de preparare: Biscuiţii se rup în bucăţele mici, peste ei se toarnă un sirop preparat din apă şi…
Snitel de ciuperci
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci cu pălărie mare 2 ouă untdelemn pentru prăjit 2 linguri făină sare piper 1 legătură mărar Mod de preparare: Se rupe piciorul ciupercilor. Ciupercile se spală bine, se usucă, se presară cu sare şi piper se toacă pastă picioruşele . Se bat ouăle cu lăină şi pastă de ciuperci…
Salată de sfeclă rosie
29 October 2010
Sirop de vişine
29 October 2010
Salată „A LA RUSSE"
29 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 800 g morcovi 1 ţelină mijlocie 1 păstârnac 3 rădăcini pătrunjel 200 g mazăre din conservă 100 g măsline fără sâmburi 100 g parizer vegetal 500 g castraveţi şi gogoşari muraţi 1 legătură pătrunjel 3 ouă (2 fierte şi unul crud) sare 250 g ulei Mod de preparare: Legumele…
Sos cu susan
29 October 2010
Ingrediente: 100 g seminţe de susan 300 ml lapte de soia 100 g miere de albine 100 g migdale mărunţite 1 pliculeţ zahăr vanilat coajă de lămâie Mod de preparare: Se dau prin robotul de bucătărie seminţele de susan, laptele, mierea de albine şi mirodeniile. Se obţine un sos omogen, înainte de a…
Despre bulionuri, consomeuri, aspicuri, supe, borsuri si ciorbe
28 October 2010
Bulionul de carne destinat pentru supele limpezi, pentru supele servite cu garnituri, pentru supele de zarzavat, cît şi. pentru bulionul servit ca atare cu pateuri, se prepară din carne de vacă de la coadă. Pentru supele drese se întrebuinţează rasol alb, adăugind şi un os cu măduvă. Rasolul alb are o carne excelentă, atît…
Dieta cu calorii negative – Reţete de slabit
28 October 2010
Dieta cu calorii negative pare a fi un mod minunat de a va ajuta in acele zile in care nu va puteti abtine sa respectati dieta obisnuita. Nici o mancare nu are zero calorii. Numele se refera la rezultatele in momentul in care digerati aceste alimente. Teoretic ideea acestei metode se bazeaza pe faptul ca…
Salată de ţelină cu mere
28 October 2010
Salată de varză roşie
28 October 2010
Ingrediente: 1 varză roşie mijlocie 2 linguri ulei 2–3 linguri oţet 1/2 linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Varza bine spălată se taie fin ca fideaua. Se amestecă cu sare şi se freacă cu mîna pînă ce se înmoaie. Se adaugă ulei, oţet şi zahăr. Se amestecă bine. Alt mod de preparare: varza tocată se…
Pastă de gogoşari pentru iarna
28 October 2010
Acreală de corcoduşe
28 October 2010
Ingrediente: 5 kg corcoduşe verzi 2 litri de apă Mod de preparare: Corcoduşele se culeg înainte de coacere. Se îndepărtează codiţele, se spală, se pun la fiert, la foc domol, cu 2 litri de apă. Se trec prin sită şi se mai fierb 10 minute.
Must de struguri
28 October 2010
Zacuscă cu morcovi
28 October 2010
Suc de roşii pentru iarna
28 October 2010
Ingrediente: 10 kg roşii coapte bine sare Mod de preparare: Roşiile se spală bine şi se îndepărtează cotorul verde. Se dau prin maşina specială, care îndepărtează seminţele şi cojile. Se pun la fiert într-o oală mare, se supraveghează şi se amestecă din când în când. Din momentul în care începe să clocotească, sucul…
Compot de prune
28 October 2010
Magiun de prune
28 October 2010
Sirop de zmeură nefiert
28 October 2010
Bautură Cvas
28 October 2010
Ingrediente: 5 litri apă 1 pâine de secară drojdie cât o nucă 500 g miere 1 lingură orez 1 lingură stafide coaja de la 1 lămâie Mod de preparare: Pâinea se taie în felii subţiri şi se usucă în cuptor. Se aşază într-un vas pâinea, mierea şi lămâia rasă. Apa se fierbe şi…
Citronada
28 October 2010
Sirop pentru insiroparea torturilor
28 October 2010
Ingrediente: 250 g miere de albine 300 ml apă coajă de lămâie 1/2 baton de vanilie Mod de preparare: Apa se pune la fiert, după care se adaugă coaja de lămâie, vanilia şi se trage vasul de pe foc. Se lasă să se răcorească şi, când încă mai este cald, se adaugă mierea şi…
Nectar de piersici
28 October 2010
Cremă de vanilie
28 October 2010
Ingrediente: 500 ml lapte soia 250 g miere de albine 5 linguri făină 1 pliculeţe zahăr vanilat 100 g unt sare Mod de preparare: Se amestecă laptele cu mierea, mirodeniile, şi făina. Se fierbe pe baie de apă, amestecând continuu până se îngroaşă. Crema se mai ţine pe foc 3-5 minute din momentul…
Aluat fraged pentru foi
28 October 2010
Ingrediente: 500 g făină 150 g margarină vegetală 100 ml iaurt dietetic 1 vârf cuţit praf de copt 2 linguri suc de lămâie sare Mod de preparare: Intr-un castron mai mare se pune făina care se amestecă cu margarina, iaurtul şi praful de copt. Se frământă repede până se încorporează ingredientele şi se…
Fursecuri cu stafide şi nuci
28 October 2010
Ingrediente: 300 g făină de grâu integrală 100 g făină de ovăz 150 g miere de albină 50 g stafide 100 g nuci mărunţite 200 ml lapte de soia coaja rasă de la 1 lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat 1-2 linguriţe suc de lămâie 1 praf sare 1 vârf cuţit praf de copt 4…
Brioşe
28 October 2010
Ingrediente: 500 g făină integrală de grâu 250 g făină de ovăz 100 g nuci mărunţite 25 g drojdie 100 g miere de albine 300 ml apă călduţă sare coaja de la 1 lămâie 100 g stafide Mod de preparare: Drojdia se amestecă cu 1 lingură de miere până la dizolvare. Se adaugă…
Biscuiţi pentru ceai
28 October 2010
Ingrediente: 500 g făină integrală 100 g unt 200 g miere coajă de lămâie 1 pliculeţ praf de copt 2 ouă sare 2 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Mierea, ouăle, mirodeniile şi untul moale se freacă bine 5 minute. Se adaugă făina, praful de copt stins cu zeama de lămâie şi se…
Sos de lamaie
28 October 2010
Păpădie bănăţeană
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 100 g unt 3 linguri oţet 1 legătură pătrunjel 2 farfurii pline cu frunze de păpădie 3 linguri untdelemn sare piper paprică Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert .Păpădia se toacă fâşii, pătrunjelul pastă cartofii odată fierţi, se curăţă si se taie felii subţiri.Se amestecă toate,…
Găluşte de mămăligă
28 October 2010
Ingrediente: 500 g mălai 1,5 litri lapte 2 linguri unt 3 linguri brânză înveliş 2 ouă 2-3 pesmet untură Mod de preparare: Se pune laptele la fiert şi, când clocoteşte, se toarnă mălaiul .Se mestecă (cu mestecăul) se adaugă şi unt şi brânză (e bine dacă e un pic mai sărată) şi iar…
Prăjitura de arminden
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină 1 ceaşcă lapte călduţ 1 lingură drojdie 8 gălbenuşuri 200 g zahăr pudră zahăr vanilat 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 jumătate pachet unt + 1 sfert pachet pentru un 500 g miez măcinat de nuci 1 plic zahăr vanilat 200 g stafide 500 g zahăr pudră 1 lingură…
Cozonac
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină 4 albuşuri 1 pachet şi mai bine de unt 1 lingură rom ceva zahăr vanilat 7 gălbenuşuri 1 ceaşcă mare zahăr 2 linguri untdelemn 50 g drojdie stafide nuci alune rahat 1 linguriţă rasă de sare 0,500 litri lapte Mod de preparare: Cozonacii se fac într-o încăpere cât de…
Ciorbă de gâscă
28 October 2010
Ingrediente: 1 gâscă 2 morcovi 1 ţelină mică 2 linguri pastă ardei 1 varză mică 3 roşii răscoapte 1 sfeclă roşie mică 1 gulioară 1 lingură paprică 3 foi de dafin 1 ceaşcă lapte 1 pahar oţet 2 linguri miere 2 linguri pastă roşii 2 cepe 1 ceaşcă smântână leuştean 200 g slănină afumată…
Pâine cu lapte
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg faină albă 1 linguriţă sare 2 ceşti mari de lapte (sau mai mult) 1 nucă de drojdie Mod de preparare: In loc de apă, pâinea se frământă cu lapte, ceea ce o tace mai degrabă corn, chiflă, colăcel . Se desface drojdia în lapte călduţ se cerne făina, se face…
Praznicul porcului
28 October 2010
Ingrediente: 500 g carne slabă 100 g inimă 100 ficat 1 rinichi 100 g limbă 200 g piept 100 g slănină sare piper 1 căpăţână usturoi 200 g brânză de burduf 1 ceapă 2 linguri untură 1 pahar vin roşu Mod de preparare: Ale porcului se taie toate, îmbucături, şi se pun la…
Ingheţată cu fructe confiate
28 October 2010
Ingrediente: 125 g miere 500 ml lapte 150 g smântână 4 gălbenuşuri 100 g fructe confiate (caise, căpşune, banane etc.) Mod de preparare: Se încălzeşte laptele cu mierea la foc mic, amestecând mereu. Gălbenuşurile se freacă cu smântână, apoi se încorporează cu laptele şi mierea. Amestecul obţinut se fierbe pe baie de aburi…
Muşchi împletit
28 October 2010
Ingrediente: 1 muşchiuleţ porc 1 muşchiuleţ viţel sare piper Mod de preparare: Se taie muşchiuleţele fâşii, de la un capăt dar nu până la celălalt se lasă o bandă de 1-2 cm, să aibă fâşiile de ce să se tină. Se împletesc şuviţele de carne între ele un capăt netăiat va sta…
Budincă de varză
28 October 2010
Pastă de cartofi cu măsline
28 October 2010
Ciuperci cu sos alb
28 October 2010
Ingrediente: 800 g ciuperci proaspete sau 2 cutii ciuperci din conservă 100 g nucă de caju 1 lingură făină 2-3 căţei de usturoi 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta condimente (cimbru, rozmarin) 1 legătură pătrunjel suc de lămâie (opţional) Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală, se taie feliuţe şi se pun…
Reţete de post: Cornuleţe de post
28 October 2010
Ingrediente: 400 g făină integrală 250 g margarină vegetală 200 g zahăr 150 g miez de nucă mărunţit sare 100 ml borş 2 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie rasă Mod de preparare: Margarina se încălzeşte puţin, se pune într-un castron şi se freacă cu zahărul tos până devine spumă. Când s-a omogenizat,…
Sos de migdale
28 October 2010
Ingrediente: 200 g migdale 400 ml lapte de soia 150 g miere de albine 2 pliculeţe de zahăr vanilat Mod de preparare: Migdalele se opăresc, se curăţă de coajă şi se usucă la gura cuptorului. Se pun apoi în blender cu restul ingredientelor. Peste această compoziţie, se toarnă câte puţin lapte fierbinte şi…
Pâine de urdă
28 October 2010
Ingrediente: 250 g faină 20 teci de fasole verde fină 100 g urdă 1 ou sare piper chimen 50 g unt 2 cartofi 2 pahare de smântână 2 morcovi 1 ţelină mică (se pot folosi orice fel de legume de sezon) Mod de preparare: Se amestecă într-un vas urda, untul, faina şi oul…
Budinca de griş
28 October 2010
Ingrediente: 150 g gris 500 ml lapte 2 ouă 2 linguri zahăr coaja de la 1 lămâie 2 pliculeţe zahăr vanilat sare sirop de fructe sau dulceaţă fină Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul, apoi se adaugă grisul în ploaie, vanilia, coaja de lămâie, albuşurile bătute spumă şi sarea. Compoziţia…
Saleuri
28 October 2010
Ingrediente: 1 ou 1 lingură ulei 1 vârf cuţit amoniac stins cu suc de lămâie 200 g margarină vegetală 150 g apă minerală făină cât cuprinde sare 100 g caşcaval ras 50 g susan Mod de preparare: Oul se amestecă cu apa minerală, cu lingura de ulei, amoniacul, sarea şi făina cât cuprinde.…
Ciulama de ciuperci
28 October 2010
O reteta de ciulama de ciuperci cu ulei, morcovi, ceapa, cartofi, faina, vegeta si sare. Se serveste calda cu mamaliguta. Ingrediente: 1 kg ciuperci (sau 2 cutii mici) 3 linguri ulei 2 morcovi 2 cepe 2 cartofi 2 linguri făină 1 linguriţă vegeta sare Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală, se taie…
Chiftelute de linte cu branză
28 October 2010
Salată de varză
28 October 2010
Dulceaţă de toporaşi
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 1,2 litri apă 1,2 kg petale şi frunze de toporaşi Mod de preparare: Se grijesc bine petalele şi frunzele, adică se spală, se curăţă, se ciuruie .Când s-au scurs bine se pun la fiert într-o tingire, în apa clocotită, până se-nmoaie se lasă să se răcească. Se adaugă zahărul,…
Dulceaţă de zmeură
28 October 2010
Prăjitură cu nucă
28 October 2010
Prăjitură dietetică
28 October 2010
Ingrediente pentru blat I: 1 cană grâu fiert 10 linguri pesmet 6 linguri miere 1 cană miez de nucă măcinat sare Ingrediente pentru blatul II: 1 cană orez fiert 200 g nucă cocos 3 linguri miere 2 pliculeţe zahăr vanilat fistic 50 g Mod de preparare: Grâul fiert se amestecă cu mierea, pesmetul…
Sos de mărar
28 October 2010
Ingrediente: 1 legătură groasă de mărar 2 linguri smântână 1 ceaşcă cu lapte 1 lingură de făină 1 lingură de unt 1 linguriţă sare Mod de preparare: Se pune untul pe foc şi, când s-a topit, se freacă cu lăină.Se toarnă şi laptele, dintr-o dată, să dea în clocot mărarul se toacă cât…
Mâncărică de cicoare
28 October 2010
Ingrediente: 1 căpăţână de cicoare (de grădină) 1 ceapă sare piper 2 linguri untdelemn 2 linguri unt (margarină) 1 lingură faină 1 lingură smântână Mod preparare: Cicoarea se grijeşte bine în mai multe ape, frunzele se taie fâşii subţiri şi se opăresc iute în apă clocotită cu sare, să le ia amăreala se…
Plăcintă cu varză
28 October 2010
Dovlecei de vară la cuptor
28 October 2010
Budincă de orez cu ananas
28 October 2010
Crap ca la moldova
28 October 2010
Ingrediente: 1 crap de 2 kg 6-8 cepe 1 kg roşii 1 ceaşcă untdelemn 1 legătură pătrunjel sare piper 3 pumni de măcriş verde 2 linguri de lapte bătut Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori şi se pune la călit într-o tavă încăpătoare .Roşiile se taie felioare şi se pun şi ele…
Sorici umplut
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne macră tocată 5 cepe 5 ouă 3 morcovi 2 linguri pastă roşii 1 păhărel de vin 1 căpăţână usturoi 2 linguri untură 1 pahar cu bere sare piper cimbru 1 ceaşcă varză (murată sau crudă) tocată 1 kg bucăţi de cap – limbă, alte cărniţe, tocate 1 foaie de şorici…
Găluste cu prune si migdale
28 October 2010
Mancare de conopidă cu orez
28 October 2010
Icre false
28 October 2010
Ingrediente: 200 g griş 150 g maioneză 1 lingură pastă de tomate pentru culoare 1-2 cepe 2-3 linguri suc de lămâie Mod de preparare: Intr-o crăticioară, se pune grisul la fiert în apă rece cu sare (apă 800 ml) şi se amestecă continuu până când se îngroaşă. Se dă la o parte de…
Dulceaţă de aguridă
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg boabe aguridă mai mari 1 kg zahăr 1 litru apă 2 linguri zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Se pune apa la fiert împreună cu zahărul, să dea un sirop legat bine .Se curăţă agurida (cu un ac de siguranţă) de sâmburi şi se spală înmai…
Pateu de ciuperci
28 October 2010
Ingrediente: 2 cutii de 400 g ciuperci 1 linguriţă muştar dulce 1 cartof 1 linguriţă drojdie uscată 1 lingură vegeta 1 linguriţă oregano 5-6 linguri ulei Mod de preparare: Se mixează bine ciupercile scurse de apă. Se adaugă muştarul, cartoful fiert şi răcit, drojdia, vegeta şi oregano. Se continuă mixarea, adăugându-se uleiul. Pasta…
Dovleac copt
28 October 2010
Salată de salată verde cu ananas si avocado
28 October 2010
Ingrediente: 2 salate potrivite 1 avocado 1 legătură pătrunjel 1 ardei roşu 4 rondele de ananas ulei 3 linguri suc de lămâie Mod de preparare: Salata se spală bine şi se toacă potrivit, pătrunjelul se toacă mărunt, avocado se taie cubuleţe mici, ardeiul fâşii subţiri, ananasul cubuleţe mai mari şi se amestecă, într-un…
Pastă de morcovi I
28 October 2010
Sufleu de ţelină cu orez
28 October 2010
Pastă de branză cu ţelină
28 October 2010
Cornuleţe cu nuci
28 October 2010
Salată de măcriş
28 October 2010
Ingrediente: 300 g frunze de măcriş 2 roşii 2 castraveţi 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei de măsline sare Mod de preparare: Frunzele de măcriş se aleg, se spală bine şi se toacă mărunt. Roşiile şi castraveţii se taie felii, iar pătrunjelul se toacă fin. Pe un platou, se aşază frunzele de măcriş,…
Savarină
28 October 2010
Ingrediente pentru aluat: 400 g făină 200 g unt 25 g drojdie 3 ouă 100 ml apă sare 1 linguriţă miere Ingrediente pentru sirop: 200 g zahăr tos 200 ml apă Mirodenii pentru umplutură: 300 g frişcă, 50 g caise confiate, gem de caise. Se pot întrebuinţa şi alte fructe confiate: mango, căpşune, ananas…
Ciuperci cu ţelină
27 October 2010
Salată de conopidă
27 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă mică 2 morcovi 1 ţelină mică 2 linguri ulei de măsline verdeaţă (mărar şi pătrunjel) 3 linguri suc de lămâie sare Mod de preparare: Conopida şi ţelina de taie în cubuleţe mici, morcovul se rade pe răzătoarea mare şi se amestecă într-un bol adânc cu uleiul, verdeaţa tocată fin şi…
Ingheţată de piersici
27 October 2010
Ingheţată cu gem de vişine
27 October 2010
Ingrediente: 1 litru apă minerală 1 ou 3 pliculeţe zahăr vanilat sare 20 linguri făină integrală ulei pentru prăjit Pentru umplutură: dulceaţă de vişine Mod de preparare: Oul se bate cu zahărul vanilat şi sarea. Apoi se adaugă sifonul şi se amestecă bine. Cu ajutorul mixerului, se încorporează făina pusă treptat, ca să…
Mamaliga pe paturi
27 October 2010
Ingrediente: mamaliga 250 g ciuperci fierte 250 g dovlecei 250 g vinete 3 bucăţi ardei gras 250 g varză tânără 250 g conopodă 300 ml bulion roşii 5 ouă 400 g roşii 250 g caşcaval ras 1 căpăţână usturoi 200 mg smântână 250 g fasole verde tânără sare piper cimbru mărar leuştean 100 g…
Salată de roşii cu branză tofu
27 October 2010
Ingrediente: 3-4 roşii proaspete 150 g brânză tofu, (sau telemea) 1 ardei gras 1 ceapă 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Roşiile se spală, se îndepărtează cotoraşul şi se taie felii potrivite. într-un bol adânc, se amestecă cu brânza tăiată cubuleţe ardeiul tăiat fâşii subţiri, ceapa tocată mărunt, uleiul şi sarea. …
Zeamă de coacăze
27 October 2010
Ingrediente: 100 ml smântână zahăr (miere) sare 150 ml lapte dulce 1 creangă cimbru 500 g tacâmuri şi măruntaie de pasăre 1 kg coacăze pârguite Mod de preparare: Se curăţă fructele de codiţe (dacă au sâmburi, de sâmburi!).Carnea se pune la fiert în 1 litru de apă, împreună cu coacăzele dacă au fiert,…
Pastramă de gâscă
27 October 2010
Ingrediente: 10 linguri sare 5 linguri silitră 2 linguri ienibahar măcinat 1 lingură chimion 1 lingură scorţişoară 1 căpăţână usturoi 5 litri apă 1 gasca Mod de preparare: Se lasă în saramură 3 zile. După ce i-a trecut vremea de potroacă, carnea se scurge, se înveleşte în tifon subţire şi în hârtie groasă,…
Biluţe cu nucă si stafide
27 October 2010
Ingrediente: 300 g stafide 200 g nucă măcinată 200 g fistic 50 g nucă cocos măcinată Mod de preparare: Stafidele se dau prin maşina de tocat. Pasta obţinută se amestecă cu nuca măcinată. Din compoziţia rezultată, se modelează cu mâna biluţe, în interiorul cărora se pune un fistic, apoi se dau prin nuca…
Mâncare verde
27 October 2010
Ingrediente: 1 pachet unt 3 ouă 1 pahar lapte sare piper Mod de preparare: Un kg verdeţuri măcriş, hasmaţuchi , salată verde, untişor, podbal, lobodă.Ierburile se fierb un pic, cât să se-nmoaie .Se toacă, cât sunt calde, se freacă cu unt, ouă şi lapte, sare şi piper. Se dau la cuptor, nu mult,…
Marmeladă de mere, gutui şi pere
27 October 2010
Ingrediente: 4 kg gutui sănătoase 4 kg mere creţeşti, roşii şi tari 4 kg pere tari 6 linguri apă 4 kg zahăr (sau mai puţin, doar 2 kg, dacă vă place mai acrişoară) Mod de preparare: Fructele se taie felii şi se curăţă de sâmburi, cotor şi părţile de coajă pătate.Se pun la…
Serbet de toporaşi
27 October 2010
Ingrediente: 1,200 kg frunze şi flori toporaşi 1,200 kg zahăr tos 300 ml apă 1 lămâie Mod de preparare: Se grijesc frunzele, se pun la fiert în apă clocotită până se fac pastă moale .Se lasă să se răcească se scurg bine, când s-au răcit, şi se storc . Zeama obţinută se strecoară…
Tocana haiduceasca
27 October 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci de pădure 200 g slănină afumată 1 ceaşcă zeamă de carne 500 g carne viţel 2 linguri untură 3 cepe 500 g carne porc 2 linguri unt 1 lingură făină 2 rinichi 1 ceaşcă smântână sare Mod de preparare: Carnea, rinichii, cepele, bine grijite, se taie felii lungi şi…
Ceapă de câmpina
27 October 2010
Ingrediente: 6 cepe trupeşe 100 g miez de nuci 2 legături mărar 1 ceaşcă smântână 1 lingură untdelemn 3 felii de pâine 1 pahar lapte sare piper 1 ceaşcă vin alb 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cepele curăţate se pun la fiert miezul de pâine se înmoaie în lapte . Nucile se…
Salată de fructe
27 October 2010
Ingrediente: 1 pepene mic, galben piersici ananas din conservă portocale kiwi 100 g migdale 50 g miere de albine Mod de preparare: Fructele se spală, se taie cubuleţe potrivite şi se aşază în cupe. Se ornează cu miere de albine şi migdale măcinate. Salata de fructe poate fi servită şi cu frişcă. …
Salată de spanac cu avocado
27 October 2010
Cartofi umpluţi
27 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi potriviţi şi uniformi 250 g brânză tofu sare 2-3 linguri ulei de măsline (de preferat) 250 g măsline dietetice sparanghel sau ciuperci din conservă 3-4 căţei de usturoi oregano cimbru Mod de preparare: Se mărunţeşte tofu şi se amestecă cu celelalte ingrediente, astfel încât să devină o cremă omogenă. Cartofii…
Drob de soia granule
27 October 2010
Ingrediente: 200 g soia granule 4 cepe 1 chiflă graham 2 legături mărar 1 căpăţână usturoi 1 legătură pătrunjel 3 ouă 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei condimente Mod de preparare: Soia granule se fierbe cu vegeta şi condimente aproximativ 20 de minute, după care se pune la scurs. Ceapa se toacă mărunt…
Chifteluţe de dovlecei
27 October 2010
Serbet de caise
27 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr tos 1 kg caise foarte coapte 10-15 sâmburi de caise 1 lămâie Mod de preparare: Se scot sâmburii, se fierb caisele împreună cu un pahar cu apă până se lichefiază. Se storc strecoară (presa de bulion de roşii e perfectă) cât se poate ,se toarnă sucul peste zahăr şi…
Ciuperci cu maioneză din pufuleţi
27 October 2010
Măduvioare, momiţe de viţel
27 October 2010
Ingrediente: 200 g creier 200 g momiţe 200 g uger 200 g fudulii sare piper 200 g untură 200 g măduvioare 200 g mălai Mod de preparare: Se curăţă de pieliţe toate creierul se opăreşte scurt, ca o înjurătură nervoasă, să se întărească, şi se taie felii (la fel şi ugerul). Se scurg,…
Cartofi noi cu mărar
27 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi noi 50 g unt (untdelemn) 1 legătură mărar sare 100 ml lapte bătut Mod de preparare: Cartofii cât nuca se fierb 15 minute de la primul clocot se toacă mărarul. Se pune o tigaie cu untul la foc.Se rumenesc cartofii în unt, încă 5 minute . Se pun în…
Piure de praz si cartofi
27 October 2010
Saratele muntenesti
27 October 2010
Ingrediente: 500 g faină 1 pachet unt 4 ouă 1 păhărel lapte 2 linguri smântână 1 lingură sare 2 linguri chimen Mod de preparare: Se amestecă întâi faina cu unt, apoi se adaugă 2 ouă, lapte, smântână, sare se frământă bine, apoi se lasă la rece, să se-ntărească. Se taie tăieţei subţiri şi…
Pită dulce
27 October 2010
Ingrediente aluat: 250 g faină apă 100 ml ulei sare Ingrediente umplutura: 250 g nuci măcinate Sirop:100 ml apă ,1 lingură zahăr ,1 lingură miere ,1 lingură zahăr vanilat ,coajă portocală 1 linguriţă rom Mod de preparare: Se frământă până nu se mai lipeşte de mână, se întinde foaie, se taie în bucăţi…
Pastrama
27 October 2010
Ingrediente: carne de oaie tânără sare grunjoasă cimbru mult boia piper rozmarin busuioc ienibahar Mod de preparare: Carnea se scurge bine de sânge, se spală, se usucă puţin în vânt, (practica cere să se pună la pastramă jumătate de oaie iar pulpele trebuiesc crestate des şi până la os, să ajungă sarea peste…
Tarte cu piersici
27 October 2010
Ingrediente pentru aluat: 200 g unt 300 g făină 2 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 praf sare coaja de la 1 lămâie Ingrediente pentru umplutură: 300 g piersici 2 albuşuri 2 linguri zahăr 100 g fistic mărunţit Mod de preparare: Se freacă bine untul cu zahărul, gălbenuşurile, făina şi mirodeniile. Aluatul obţinut se…
Sarmalute cu urda
27 October 2010
Ingrediente: 1 kg urdă 2 cepe 3 linguri orez 1 lingură bună de mărar 1 ml untdelemn 2 ouă piper frunze de viţă sau ştevie Mod de preparare: Ceapa se toacă prima şi se rumeneşte în ulei se adaugă şi orezul, să se călească un pic, împreună cu ceapa .Se mai şi opăresc,…
Chisalita domneasca
27 October 2010
Ingrediente: 3 linguri zahăr 5 ouă (gălbenuşe) 3 linguri faină 1 pahar smântână sare pătrunjel verde 1 kg de coacăze coapte (vişine, prune văratice, caise, corcoduşe coapte) Mod de preparare: Se grijesc fructele de cozi ori sâmburi.Se pun la fiert în 2 litri apă cu zahăr circa o jumătate de oră cât scade,…
Găluşte cu aluat din branză cu capşune
27 October 2010
Pilaf de dovlecei
27 October 2010
Mere coapte
27 October 2010
Musaca de dovlecei cu soia granule
27 October 2010
Baclava cu nuci
27 October 2010
Maioneză din soia
27 October 2010
Pască cu branză de vaci
27 October 2010
Ingrediente: 500 g făină 8 linguri ulei 250 g lapte 2 ouă 25 g drojdie 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie 1 praf sare Pentru umplutură: 700 g brânză dulce 200 g zahăr 3 ouă 100 g stafide coajă de lămâie rasă 2 pliculeţe zahăr vanilat sare Mod de preparare: Aluatul se…
Tarator
27 October 2010
Ingrediente: 500 g iaurt (de oi) 3 căţei usturoi 1 lingură ulei de măsline 1 legătură mentă verde 1 legătură mărar verde 250 g castraveţi sare piper Mod de preparare: Castraveţii se curăţă de coajă, se taie-rad .Se toacă usturoiul, mărarul, menta se amestecă toate şi toată chestia se pune în frigider. Carnea…
Serbet din flori de tei
27 October 2010
Ingrediente: 1 lamaie 500 g flori de tei 1 kg zahar Mod de preparare: Florile se pun la fiert o jumătate de oră într-un litru de apă .Zeama obţinută se strecoară printr-un tulpan mai des şi se pune iar pe foc. Zahărul se dizolvă în rup, apoi, ca să se închege, se face…
Cozonac “Maria” cu nuca
27 October 2010
Fasole mexicană cu orez
27 October 2010
Ingrediente: 2 căni fasole fiartă 1 legătură ceapă verde 1 cană orez (cu bobul lung) fiert 200 g parizer vegetal 1 avocado 1 -2 linguri suc de lămâie 200 g iaurt slab sare 2-3 linguri ulei 1 ou (opţional) Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se taie rondele subţiri. Parizerul se taie…
Găluşte cu branză de vaci
27 October 2010
Ingrediente: 100 g griş 5 linguri pesmet 3 ouă 2 pachete brânză de vaci (400 g) 1 legătură usturoi nucşoară 1 /2 pliculeţ praf de copt 100 g unt sare 1 lingură suc de lămâie Mod de preparare: Untul se freacă bine cu gălbenuşurile până devine o pastă spumoasă. Se adaugă brânza de…
Găluşte cu soia granule şi gulii
27 October 2010
Ingrediente: 2 chifle graham uscate 500 ml lapte 100 g soia granule 1 linguriţă unt 1 ceapă 2 ouă 1 legătură pătrunjel 2 gulii mijlocii 1 linguriţă făină 2 căţei de usturoi 1 lingură vegeta condimente 2 linguri ulei măsline Mod de preparare: Grahamul se taie cuburi şi se stropeşte cu jumătate din…
Tort de mere
27 October 2010
Ingrediente: 1 kg mere potrivite 125 g margarina vegetală 200 g zahăr scorţişoară Pentru blat: 4 ouă 8 linguri zahăr 6 linguri făină 1 plic de zahăr vanilat Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă şi se lasă întregi. Se scot cotoarele cu ajutorul unui dispozitiv special (se pot tăia în jumătăţi…
Covrigi cu mac
27 October 2010
Ingrediente: 500 g făină 2 linguri miere 20 g drojdie 250 apă călduţă sare Mod de preparare: Se frământă un aluat care se lasă la crescut 30 de minute. Se fac covrigi rotunzi, care se opăresc în apă cu sare aproximativ 2-3 minute. După opărire, se aşază pe o planşetă să se scurgă…
Paine cu seminte de dovleac
27 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină intermediară 500 ml apă călduţă 25 g drojdie 2 linguriţe miere sare 200 g seminţe de dovleac Mod de preparare: Se prepara un aluat. Pâinea se unge pe deasupra cu apă şi se coace, la foc domol, 40-45 de minute. După ce s-a copt, se unge cu apă îndulcită…
Prăjitură cu vişine si blat cu smantană
27 October 2010
Tocana olteneasa
27 October 2010
Ingrediente: 200 g cârnăciori 5 tulpini de praz 2 ardei graşi 3 roşii mari, răscoapte 6 cartofi mari 1 ardei iute (ciuşcă) 1 legătură mărar 1 pahar vin alb 1 legătură pătrunjel 1 pahar untdelemn sare 500 g carne slabă de mânzat (pasăre, purcel) Mod de preparare: Carnea, cârnăciorii şi prazul se taie…
Ţelină a la grec
27 October 2010
Prajitură cu prune
27 October 2010
Ingrediente: 500 g făină 250 g zahăr 1 lingură unt 150 ml lapte 4 ouă 1 praf de copt 700 g prune 50 g zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Intr-un castron, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă făina, laptele şi praful de copt, iar la urmă albuşurile bătute…
Ţelină cu maioneză
27 October 2010
Ingrediente: 1 ţelină potrivită 2 ouă 2 linguri suc de lămâie (opţional) sare Mod de preparare: Un ou se fierbe bine şi se răceşte. Gălbenuşul se pune într-un castron şi se amestecă cu celălalt gălbenuş crud. Se mixează, adăugându-se ulei puţin câte puţin, suc de lămâie şi sare. Ţelina curăţată bine şi spălată…
Salată de untişor si leurda
27 October 2010
Ingrediente: 300 g untişor crud 300 g leurdă crudă 1 legătură mărar 2 linguri ulei de măsline 3 linguri suc de lămâie 1 linguriţă miere sare Mod de preparare: Untişorul şi leurda se aleg, se spală bine, li se rup codiţele şi se taie în bucăţi mari. Mărarul se toacă mărunt şi se…
Gaina machedoneasca
27 October 2010
Ingrediente: 1 găină 1 căpăţână usturoi 1 lingură untură (untdelemn) 400 g brânză (ori caşcaval) 200 g şuncă afumată 4 ouă 200 ml lapte acru (iaurt) piper cimbru busuioc 1linguriţă sare (dacă n-au destulă sare brânza şi şunca) Mod de preparare: Găina se fierbe, împreună cu măruntaiele se toacă pastă usturoiul .Se dezosează carnea,…
Hrean cu iaurt
26 October 2010
Plăcintă cu branză dulce si stafide
26 October 2010
Ingrediente pentru foi: 1 pachet margarina 150 ml apă 20 g drojdie 1 praf de sare 1 linguriţă miere făină cât cuprinde Ingrediente pentru umplutură: 700 g brânză dulce 4 ouă 3 pliculeţe zahăr vanilat 250 g zahăr 100 g stafide Mod de preparare: Pentru foi: se pune într-un castron mai mare margarina…
Grau fiert cu fructe
26 October 2010
Ingrediente: 500 g grâu 2 mere 1 kiwi 1 portocală 100 g fulgi de cocos 100 g nucă măcinată Mod de preparare: Grâul se alege, se spală şi se fierbe la foc domol, în aproximativ 2 litri de apă clocotită. înainte de a fi servit, se ornează cu diferite fructe de sezon sau…
Cremă de usturoi
26 October 2010
Gelatina din seminţe de in
26 October 2010
Ingrediente: 3 linguri seminţe de in 250 g apă sare Mod de preparare: Seminţele de in se macină şi se amestecă cu apa fiartă şi răcită. Se lasă la macerat 10 minute, după care se trec prin sită. Se dă la frigider unde se îngroaşă şi se păstrează. Această gelatină poate înlocui foarte bine…
Muştar preparat in casa
26 October 2010
Ingrediente: 1 pungă fulgi de porumb 2 căţei de usturoi 50 g suc de lămâie 50 ml ulei de măsline sare 1 lingură miere de albine Mod de preparare: Fulgii se porumb se pun la înmuiat, cu 50 ml apă fiartă şi răcită, 10-15 minute. Se mixează în blender cu restul ingredientelor şi…
Lapte de soia preparat in casă
26 October 2010
Turtiţe din aluat nedospit
26 October 2010
Ingrediente: 500 g făină integrală 250 ml apă călduţă sare 3 linguri ulei de măsline 50 g susan sau mac Mod de preparare: Intr-un bol mai mare se frământă făina cu sare, apă călduţă şi ulei. Cu mâinile, se fac biluţe de mărimea unei nuci mai mari care se turtesc cu podul palmei.…
Paine de secară cu susan
26 October 2010
Ingrediente: 500 g făină de secară 500 g făină de grâu 500 ml apă 25 g drojdie 2 linguriţe miere 1 praf de sare 50 g susan Mod de preparare: Se frământă un aluat pentru pâine (vezi reţeta 304). Aluatul se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă să crească într-un…
Salată de salată verde si castraveti
26 October 2010
Ingrediente: 2 salate verzi (lăptucă) 5 castraveţi potriviţi 1 legătură mărar verde 1 iaurt sau 1 pahar smântână cu grăsime redusă 1 linguriţă vegeta 3 căţei de usturoi ras 1 linguriţă miere 2 linguri suc de lămâie 1 lingură ulei de măsline Mod de preparare: Salata se spală, se rupe în bucăţi, îndepărtând…
Salată de spanac II
26 October 2010
Salată de papadie
26 October 2010
Ingrediente: 400 g frunze de păpădie crude 100 g brânză de vaci 2-3 căţei de usturoi 1 linguriţă miere 2 linguri suc de lămâie 1 morcov ras 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Păpădia se spală bine şi se taie mărunt. Morcovul se dă pe răzătoarea mare şi se amestecă cu păpădia.…
Franzelă de casă
26 October 2010
Ingrediente: 500 g făină 500 g tărâţe de grâu 150 g miez de nucă proaspăt 2 linguri ulei de măsline 25 g drojdie 1 praf de sare 2 linguriţe miere 500 ml apă călduţă Mod de preparare: Se frământă un aluat obişnuit pentru pâine, în care se adaugă şi miezul de nucă. După…
Salată de andive cu avocado si migdale
26 October 2010
Paine integrala de grau
26 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină integrală 25 g drojdie 1 praf de sare 2 linguriţe miere 500 ml apă călduţă Mod de preparare: Intr-un lighean mai mare se pune făina. Separat, drojdia se amestecă cu mierea până la completa dizolvare şi se adaugă apa călduţă. Se frământă un aluat de consistenţă potrivită care se…
Salată de ridichi negre
26 October 2010
Ingrediente: 2 ridichi negre 100 g brânză de vaci 1 salată verde mică 2-3 frunze de ţelină pătrunjel 2 linguri suc de lămâie sare 1 lingură ulei de măsline 1 ardei roşu Mod de preparare: Ridichile se curăţă de coajă, se spală şi se dau prin răzătoarea mare. Pe un platou se aşază…
Salată de vinete cu dovlecei
26 October 2010
Budincă de vinete
26 October 2010
Ingrediente pentru aluat: 200 g brânză dulce dietetică 100 g margarină 1 praf de copt făină cât cuprinde 1 praf sare 2 linguri zeamă de lămâie Ingrediente pentru compoziţie: 4-5 vinete, de preferinţă bine coapte şi mai subţiri 2 cepe 3 ouă 2 linguri pesmet 1 lingură vegeta, condimente (opţional) 2 linguri ulei …
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu