Retete de Paste:
Sofranul
22 November 2010
Numele de sofran provine din cuvântul arab „za’faran“, care inseamna galben – culoarea sacra aleasa de calugarii budisti pentru pelerinele lor. Sofranul este foarte scump, in primul rând pentru ca se culege manual si apoi pentru ca e nevoie de 200.000 de flori pentru a obtine 450g de firisoare de sofran. Sofranul a fost recunoscut…
Salată cu roşii uscate
22 November 2010
Ingrediente: 1 ardei roşu, galben sau verde 200 grame varză de Bruxelles 200 grame cartofi fierţi pentru salate 6 roşii uscate în ulei 1 Knorr Salad Dressing Grecesc Mod de preparare: Se spală bine ardeiul şi se usucă, apoi se înlătura seminţele şi se taie bucăţele. Se dă în fiert varza de Bruxelles…
Omleta taraneasca cu ton
22 November 2010
Păstrăv cu lămâie şi mărar
22 November 2010
Ingrediente: 1 legătură de mărar 4 păstrăvi 4 linguri de ulei Knorr Delicat condiment universal Knorr Condimente pentru peşte 2 lămâi 2 dressing-uri Knorr Salad Dressing tzatziki Mod de preparare: Se spală mărarul şi se toacă cât mai mărunt. Se curăţă peştele şi se spală. Se unge peştele cu ulei pe deasupra şi se…
Piept de pui umplut cu caşcaval pe garnitură de vinete
22 November 2010
Antricot cu sos mustar
22 November 2010
Ingrediente: antricot de vaca 4 felii piper macinat 2 linguriţe mustar 100 g faina 30 g margarina 20 g frisca lichida 200 ml vin alb sau şampanie 2-4 catei usturoi patrunjel verde 20 ml ulei Mod de preparare: Feliile de carne se condimenteaza cu piper si mustar si se pun intr-un vas si se…
Chipăruşă moldovenească
22 November 2010
Ingrediente: 1 kg gogoşari 8 ouă 200 g afumătură (costiţă, pastramă etc.) 1 kg roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi 6 linguri ulei 1 ardei iute sare Mod de preparare: Cureţi legumele şi usturoiul, tai mărunt ardeiul iute, ceapa, gogoşarii fideluţă şi roşiile felii, adaugi şi usturoiul pisat şi le căleşti pe toate…
Salată Viva Italia
22 November 2010
Supă de dovleac cu găluşte de branză
22 November 2010
Ingrediente: 500 g miez de dovleac 1 ceapă 1 lingură margarină 1 căţel de usturoi 1 lingură de condiment cu gust de legume 100 ml smântână subţire sare piper zahăr 1 linguriţă suc de lămâie Ingrediente găluşte: 125 ml lapte 2 linguri griş 100 g caşcaval 1 ou 1 linguriţă margarină Mod de…
Salată uşoară cu sos grecesc
22 November 2010
Ingrediente: 400 grame paste, de preferat cele mici şi cilindrice, goale pe dinăuntru 1 castravete verde 1 borcănel de dovlecei marinaţi 1 linguriţă de mentă tocată 100 grame brânză feta 1 iaurt mic natural 1 Knorr Salad Dressing Grecesc zeamă de la 1/3 lămâie 1 lingură de suc de mere 1 lingură de seminţe susan…
Supă-cremă de praz şi cartofi
22 November 2010
Chifteluţe cu fasole şi feta
22 November 2010
Ceapa murata in vin rosu
22 November 2010
Pate de ficatei de pui cu coniac
22 November 2010
Ingrediente: 125 g unt 1 ceapa mare tocata 2 catei de usturoi 2 felii de slănină (fara sorici) taiata bucatele 250 g ficatei de pui curatati 1/4 lingurita cimbru uscat, piper negru macinat 3 linguri smantana 1-2 linguri coniac 2 linguri de codite de ceapa verde, taiate mărunt Mod de preparare: Se topeste untul…
Budincă de dovleac cu nucă
22 November 2010
Peperonata cu legume si usturoi
22 November 2010
Ingrediente: 2 vinete 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde) 3 dovlecei mici 4 rosii 3 cepe verzi 1 capatana de usturoi 1 ramurica de cimbru 1 foaie de dafin 1 lamaie cateva fire de patrunjel 200 ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Taiati cubulete vinetele, dovleceii si ardeii (fara seminte).…
Supă de gulii cu găluşte de făină
22 November 2010
Ingrediente: 2-3 gulii 2 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel verde condimente 1 ou fănă Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu ulei, pui guliile curăţate şi tăiate fideluţă. Peste ele torni un polonic mare de apă fierbinte şi le acoperi cu un capac. Le fierbi înăbuşit pe jumătate, apoi mai adaugi apă…
Pilaf cu pui si caşcaval
22 November 2010
Tort de zahar ars
22 November 2010
Ingrediente: 14 ouă 2 l lapte 6 linguri făină 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt 500 g zahăr 500 ml frişca Mod de preparare: Pui 400 g zahăr într-o cratiţă să se caramelizeze, tapetezi cratiţa cu zahărul. Amesteci 8 ouă bătute spumă cu laptele. Torni în cratiţă şi dai la…
Ciuperci provensale
22 November 2010
Pui cu brânză şi legume de toamnă
22 November 2010
Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez
22 November 2010
Salată din dovlecei
22 November 2010
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Tzatziki 500 grame dovlecei o ceapă roşie 3-4 castraveciori muraţi 2-3 roşii Mod de preparare: Se prepară dressing-ul Knorr Tzatziki conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se spală dovleceii şi se taie în semifelii subţiri sau se dau prin răzătoarea mare. Se adaugă ceapa tăiată fideluţă, felii de castraveciori,…
Salată de crudităţi cu fructe uscate
22 November 2010
Ingrediente: 1/4 căpăţână de varză albă 1/4 căpăţână de varză roşie un praf de chimen 1 ceapă mijlocie 2 mere 5 prune uscate 5 caise uscate 1 Knorr Salad Dressing Tzatziki Mod de preparare: Se toacă mărunt ambele bucăţi de varză şi se presară cu chimen. Se adaugă ceapa tăiată fideluta. Se curăţă merele…
Bezele cu nuci
22 November 2010
Aperitiv din brînză de burduf
22 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg brînză sau caş de oaie proaspăt 50-100 ml bere 100 ml smîntînă 4-5 sardele chimen ceapă sare Mod de preparare: Brînza se mărunţeşte cu furculiţa, caşul se trece prin maşina de tocat, se adaugă berea, smîntîna, sardelele, o linguriţă rasă de chimen măcinat şi ceapă rasă,compoziţia se amestecă bine şi se…
Tarta de capsuni cu branza de vaci
22 November 2010
Pizza cu legume si branză
22 November 2010
Ingrediente: 350 g făină 1 linguriţă zahăr 1/2 cub de drojdie 2 linguri ulei 4 cepe 2 căţei usturoi 2 ardei roşii 1 ardei verde 8 roşii 125 g brânză 200 g ciuperci piper boia pătrunjel busuioc sare Mod de preparare: Faci un aluat din făină, sare, zahăr, 150 ml apă, drojdie şi…
Salată de crudităţi cu ridichii
22 November 2010
Bulgăraşi cu ciocolată
22 November 2010
Ingrediente: 1/2 pahar zahăr pudră 200 g ciocolată fără cremă 3 linguri esenţă de rom 1 pahar biscuiţi simpli măcinaţi 100 g nuci măcinate 2 linguri cacao lapte sau unt Mod de preparare: Razi ciocolata, opreşti puţină ciocolată rasă pentru ornat bulgăraşii, iar pe cea rămasă o amesteci cu zahărul, esenţa, biscuiţii măcinaţi,…
Plăcinţele din piure cu dulceaţă
22 November 2010
Ingrediente: 5 cartofi 1 lingură smântână 1/2 pahar cu lapte 1 ou 3 linguri de făină 3-4 linguri dulceaţă Mod de preparare: Faci un piure obişnuit din cartofi, îl laşi să se răcească, adaugi oul, smântână, laptele, 1 lingură de făină şi amesteci bine, apoi formezi plăcinţele subţiri, rotunde sau ovale, le tăvăleşti…
Piept de pui umplut cu ciuperci si caşcaval
22 November 2010
Ingrediente: 750 g piept de pui dezosat 150 g ciuperci 100 g caşcaval 100 g făină 5 ouă 10 g Delikat 10 g piper boabe 100 g unt sare după gust Mod de preparare: Baţi carnea cu ciocanul de şniţele, îl sărezi, apoi presari umplutura pe care o faci astfel: dai caşcavalul pe…
Tort de ciocolată cu brandy
22 November 2010
Ingrediente: 300 g de ciocolată 3 ouă 50 g de făină brandy Alexandrion drojdie 80 g de zahăr 100 g de unt sare fină Mod de preparare: Încingeţi cuptorul la o temperatură de 220ºC.Spargeţi jumătatae de ciocolată într-un castron şi adăugaţi 30 de g de unt. Topiţi untul la bain marie până ce amestecul…
Cartofi cu ceapa
22 November 2010
Chiftele din carne fiartă de pui
22 November 2010
Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 cartof 2 ouă 2 căţei de usturoi 2 linguri făină sare ulei Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi, cureţi şi cartoful şi le pui la fiert, separat, în apă cu sare. Când sunt gata, treci carnea fiartă prin maşina de tocat, dai cartoful pe…
Pui ca în Tara Bascilor
22 November 2010
Ingrediente: 2 linguri făină 1 pui de circa 1.5 kg sare piper negru măcinat 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare,tăiată în rondele fine 2 ardei capia, tăiaţi în fâşii late 2 căţei de usturoi 150 gr cârnat (sau salam subţire) 200gr orez cu bobul lung 450 ml supă limpede de pui o…
Vinete cu brânză de capră la cuptor
21 November 2010
Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari
21 November 2010
Borş cu varză şi conopidă
21 November 2010
Prăjitură cu prune, nucă şi bezea
21 November 2010
Friptură de porc in jiu cu vin
21 November 2010
Bucata de carne de porc o speli şi o fierbi întreagă într-o cratiţă în care pui: apă, morcov, apoi, când s-a fiert, o tai felii şi o laşi deoparte. într-o cratiţă pui untură, morcovul fiert şi pasat, boia, piper, foi de dafin şi vin alb. Laşi jiul să dea un clocot, apoi adaug feliile…
Sirop de afine
21 November 2010
Intr-un borcan de sticlă pui afinele peste care presari aceeaşi cantitate de zahăr. Laşi 6 săptămâni borcanul acoperit, într-un loc răcoros şi ferit de lumină, astfel încât din afine să se lase sucul. Siropul obţinut îl strecori printr-un tifon dublu, după care îl torni în sticle pe care le astupi foarte bine. Afinele rămase…
Ciorba de porc cu zeamă de varză
21 November 2010
Carnea de porc, o opăreşti şi o pui la fiert, având grijă să iei spuma. După ce s-a fiert carnea, adaugi zarzavatul tocat, morcovi, ţelină, pătrunjel, păstârnac, ceapă şi le laşi să fiarbă bine, apoi adaugi roşii decojite şi tăiate mărunt sau pastă de roşii şi leuştean tocat. Dacă îţi place, poţi să dregi…
Prăjitură cu afine si cremă de smantană
21 November 2010
Ingrediente aluat: 500 g făină 200 g unt 4 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră sare 500 g afine Ingrediente cremă: 5 albuşuri 200 g zahăr pudră 4 gălbenuşuri 250 g smântână Mod preparare aluat: Incorporezi untul în făină, apoi adaugi pe rând gălbenuşurile, zahărul şi un praf de sare. Frămânţi aluatul şi-l dai…
Cum se prepara Cocktail California Dream (video)
21 November 2010
Rulouri de vinete cu garnitură de paste cu carne
21 November 2010
Ingrediente: 1 vânătă 5 linguriţe smântână sare piper Ingrediente garnitură: 250 g paste 400 g carne tocată 3 roşii 100 g caşcaval piper ulei Mod de preparare: Speli vânătă, o tai felii pe lungime, presari feliile cu sare şi le laşi puţin să se scurgă. Pui apoi pe fiecare câte o linguriţă de smântână…
Dovlecei cu ouă la cuptor
21 November 2010
Musaca de cartofi copţi cu sos tomat
21 November 2010
Nucşoara
21 November 2010
Nucsoara este un fruct asemanator nucilor noastre, dar mai mic. A fost folosit înca din vechime, de pe vremea romanilor, drept condiment sau aromatizant al încaperilor. Fumigatiile cu nucsoara erau la mare moda în vremea aceea. Multa vreme portughezii au fost aceia care au detinut monopolul comertului cu nucsoara. Asta s-a întâmplat si datorita…
Peşte (cod) cu cartofi şi gogoşari, la cuptor
21 November 2010
Pui cu gogoşari, măsline şi porumb
21 November 2010
Limbă cu legume şi sos de lămâie
21 November 2010
Sufleu de ardei copţi şi carne
21 November 2010
Legume de toamnă cu carne de porc
21 November 2010
Ingrediente: 600 g carne de porc 1 vânătă 2 dovlecei 3 cepe 3 ardei graşi (de culori diferite) 3-4 căţei de usturoi 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli toate legumele, apoi tai vânătă şi dovleceii rondele, ceapa peştişori, usturoiul mărunt şi ardeii bucăţi mai mari.…
Mancare de vinete cu usturoi
21 November 2010
Ingrediente: 2 vinete 4 ardei graşi 1 ceapă 2 dovlecei 4 roşii usturoi sare piper pătrunjel apă 3 linguri ulei Mod de preparare: Intr-o tigaie încingi uleiul şi prăjeşti ceapa tăiată felii subţiri, ardeii graşi tăiaţi felii, vinetele şi dovleceii tăiaţi cubuleţe. Opăreşti apoi roşiile, le decojeşti şi le tai bucăţele, pisezi usturoiul…
Prăjiturele din griş cu stafide
21 November 2010
Ingrediente: 1 l lapte 6 linguri zahăr 200 g griş 1/2 pachet stafide 1 plic zahăr vanilat 2 ouă puţină făină şi ulei pentru prăjit Mod de preparare: Pui laptele la fiert împreună cu zahărul şi când clocoteşte adaugi stafidele şi grisul în ploaie şi amesteci, să nu se formeze cocoloaşe. Când s-a…
Pui cu garnitură de legume de toamnă
21 November 2010
Ingrediente: 1 pui 1 conopidă 4 cartofi 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 4 cepe 1 ardei gras verde 1 gogoşar 1/2 pahar ulei 2 linguri pâslă de roşii 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2 linguriţe condiment Mod de preparare: Infăşori puiul în folie de aluminu, îl aşezi pe un capac deasupra unei…
Cartofi cu lebar
21 November 2010
Ingrediente: 3 cartofi mari (nesfaramiciosi) 4 cepe 150 g lebar (sau caltabos) circa 5g sare de mare 2-3 fire patrunjel verde. Mod de preparare: Se fierb cartofii circa 20 de minute si in ultimele 3 minute se introduc in apa si cepele intregi, necuratate. Se lasa sa se scurga, dupa care se curata cartofii…
Vinete pane umplute cu branză dulce
21 November 2010
Chifteluţe din cartofi cu sos de ficăţei de pasare
21 November 2010
Spaghete cu sos de roşii si cu maioneză
21 November 2010
Ingrediente: 250 g spaghete 1 ceapă mică puţin ulei 2 roşii 3 linguri pastă de tomate 2 frunzuliţe busuioc 1 linguri maioneză Mod de preparare: Intr-o oală pui la fiert 2 I de apă cu puţină sare, iar când clocoteşte adaugi spaghetele. Cât timp fierb spaghetele, prepari sosul: într-o cratiţă căleşti în puţin…
Conopidă cu sos alb si ouă
21 November 2010
Fursecuri cu miere
21 November 2010
Ingrediente: 100 g miere 1 ou 1 lingură zahăr 1 lingură ulei 150 g făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat Mod de preparare: Freci bine mierea cu oul şi zahărul, apoi adaugi pe rând uleiul şi făina amestecată cu bicarbonatul. Frămânţi bine aluatul, pui apoi forma specială de biscuiţi la maşina de…
Musaca de păstăi
21 November 2010
Ingrediente: 1 kg păstăi 1/2 kg carne tocată 5 cepe 200 ml ulei 9 ouă sare piper 3 linguri ketchup picant Mod de preparare: Fierbi păstăile, le strecori şi le laşi la răcit. Toci ceapa, o căleşti în ulei, adaugi şi carnea tocată şi o amesteci până ce îşi schimbă un pic culoarea,…
Sufleu de roşii
21 November 2010
Ingheţată de fragi
21 November 2010
Ingrediente: 250 g fragi 300 g zahăr pudră 750 ml lapte rece 1 lingură zeamă de lămâie Mod de preparare: Speli fragii, opreşti câţiva pentru decor, pe restul îi treci prin sită şi adaugi pe rând în piureul obţinut zahărul pudră, laptele şi zeama de lămâie. Amesteci compoziţia, o torni în cupe şi…
Budincă de tăieţei cu brânză de vacă
21 November 2010
Ingrediente: 250g tăieţei 400g brânză de vacă 2 ouă 4 linguri zahăr coajă de lămâie stafide sare Mod de preparare: Brânza de vacă se zdrobeşte cu furculiţa. Se amestecă cu gălbenuşurile, zahărul,tăieţeii fierţi şi strecuraţi, coaja de lămâie, stafidele şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă în cratiţa unsă cu margarina, se pune la cuptor la…
Inimă de vită umplută in cuib de varză
21 November 2010
Ingrediente: 1 inimă de vită 500-600 g carne 1 varză 2 cepe 2 foi de dafin 1 pahar vin alb 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel şi mărar piper boia 1 cub condiment 3 roşii 1 păhărel orez cimbru 2 ouă 1 cană borş sare Mod preparare umplutură: Toci carnea împreună cu…
Ceafă de manzat cu sos de roşii
21 November 2010
Ingrediente: 400 g ceafă de mânzat 2 cepe 4-5 roşii măghiran cimbru Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi bine, le sărezi şi le presari cu măghiran şi cimbru. Le laşi la frigider acoperite o jumătate de oră, apoi le pui la fiert într-o cratiţă cu apă şi le fierbi o oră…
Prăjitură cu blat de ciocolată si frişcă
21 November 2010
Ingrediente: 8 ouă 200 g zahăr 250 g făină 200 g ciocolată sau 50 g cacao 2 linguri ulei 1 lingură apă 1 esenţă de rom Ingrediente cremă: 200 g alune 400 g frişcă Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa şi uleiul, iar separat baţi albuşurile…
Cremă de brânză de vaci cu morcovi si mere
21 November 2010
Budincă de piersici
21 November 2010
Ingrediente: 5 1/2 căni cu cuburi de pâine 3 linguri nucă de cocos 1/2 cană suc de portocale 1 borcan de 500g compot piersici 2 banane 1 cană stafide Mod de preparare: Se amestecă cuburile de pâine cu nuca de cocos. Se mixează restul ingredientelor.Se aşează în straturi, într-o tavă, în următoarea ordine: sosul de…
Cotlete de porc inabusite
20 November 2010
Ingrediente: 1 kg cotlete 4-5 cepe usturoi 2 linguri grasime 1 pahar vin zeama de oase sare piper Mod de preparare: Se asaza intr-o cratita bucata intreaga de cotlete peste citeva cepe taiate felii si usturoi. Se pune sare si piper, se toarna zeama de oase si un pahar de vin. Se acopera bine astfel…
Rasol de vita cu usturoi si tarhon
20 November 2010
Ingrediente: 300 g carne rasol 75 g unt 1 ou 1 felie franzela 1 ceapa 1 catel de usturoi patrunjel verde 4-5 frunze de tarhon o salata pireu de legume sare Mod de preparare: Se curata rasolul de pielite si oase si se pune in tava. Se unge partea de deasupra cu ou. Se amesteca…
Ciorba de fasole verde, vitel si sunculita afumata
20 November 2010
Tocăniţă de ciuperci
20 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 4 cepe 2 linguri ulei 2 linguri făină 1 linguriţă sare 3 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt Mod de preparare: Se curăţă ciupercile.Ceapa se taie mărunt, se pune într-o cratiţă cu uleiul şi puţină apă şi se lasă să se înnabuşe puţin. Se adaugă ciupercile, se pune puţină apă şi se…
Retete de post: Clatite de post
20 November 2010
Ingrediente: 100 g faina 100 ml apa minerala 50 g ulei 25 g zahar 10 g sare Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele si se bat bine pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Se coc intr-o tigaie, care sa nu lipeasca. Dupa fiecare clatita se unge fundul tigaii cu ulei.…
Terci de ovăz sau grâu
20 November 2010
Ingrediente: 1 pahar fuigi ovăz sau 1 pahar fulgi grâu 2-3 pahare apă 1/2 linguriţă sare 1 jumătate pahar nuci tăiate 2 linguri miere 3 linguri stafide 1 pahar lapte Mod de preparare: Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 oră ia foc mic. O jumătate pahar nuci tăiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide,…
Muffins pufosi cu ciocolata
20 November 2010
Cotlete de porc cu sos de vin
20 November 2010
Ciorba de burta
20 November 2010
Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi
20 November 2010
Ciorba de fasole cu sira de porc afumata
20 November 2010
O reteta de ciorba de fasole cu sira de porc afumata din: sira de porc afumata, fasole alba, morcov, pastarnac, patrunjel, foaie de dafin, ceapa, zeama de varza acra, tarhon, patrunjel, boabe de piper si sare. Ingrediente: 1/4 kg sira de porc afumata 100 g fasole alba noua 1 morcov 1 pastarnac mic 1 radacina…
Branza cu usturoi
20 November 2010
Ingrediente: 1 pachet brinza grasa de vaci de 200 grame 2 linguri smintina un virf cutit boia un virf cutit sare 2 catei de usturoi Mod de preparare: Se pun in cuva de mixer (blender) ingredientele, se mixeaza circa 2-3 minute pina ce amestecul devine o pasta fina. Se toarna compozitia intr-un bol si se…
Parjoale de ficat
20 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg. ficat de porc 1 ou un cartof crud faina verdeata piper sare Mod de preparare: Se dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat, obtinindu-se o pasta omogena. Se adauga celelalte ingrediente. Din compozitia obtinuta se fac pirjoale mici, care se coc la foc iute. Se servesc cu salata de rosii…
Lapte de orez
20 November 2010
Ingrediente: 5 linguri cu orez fiert 3 linguri nucă măcinată puţină vanilie 1/4 linguriţă sare 2 linguri miere 2 căni cu apă fierbinte Mod de preparare: Mai întâi se mixează orezul şi nuca în puţină apă fierbinte, apoi se adaugă restul ingredientelor şi restul de apă. Se mixează din nou până la omogenizare. Se strecoară.…
Pateu din boabe de fasole
20 November 2010
Ingrediente: 2/3 căni de fasole fiartă 1 ceapă mare albă,tăiată mărunt 4 căţei de usturoi 1 lingură pastă de roşii 1 lingură pastă de ardei 2-3 linguri cu ulei sare tarhon mărar pătrunjel verde Mod de preparare: Se trece fasolea prin maşina de carne sau se mixează bine. Apoi amestecă cu restul ingredientelor şi…
Frigarui din carne de berbec
20 November 2010
Retete de post: Salata de morcovi
20 November 2010
Sos de pere şi piersici
20 November 2010
Ciorba de berbec
20 November 2010
Granola
20 November 2010
Ingrediente: 4 pahare fulgi de ovăz 1 pahar nuci tăiate 1/2 pahar sămânţă de bostan sau floarea soarelui 1/2 linguriţă sare 4 linguri miere 1 linguriţă vanilie 1/4pahar ulei 1/4 pahar apă Mod de oreparare: Se amestecă mierea, vanilia, uleiul şi apa şi se toarnă peste fulgii de ovăz.Se amestecă bine şi se pune într-o…
Lapte de nucă
20 November 2010
Ingrediente: 8 linguri nucă măcinată 2 căni cu apă fierbinte 1 linguriţă miere 1/2 linguriţă sare puţină vanilie 1 banană Mod de preparare: Peste nucile măcinate se toarnă apa fierbinte, se amestecă, se strecoară şi se adaugă restul ingredientelor. Se amestecă până se obţine un amestec omogen şi cremos. Pofta buna!
Pateu din brânză de vacă
20 November 2010
Ingrediente: 200g brânză de vacă proaspătă 2 linguri smântână 2 linguri lapte 2 linguri ulei 1 ceapă mică tăiată mărunt 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt un sfert lingură sare 2 linguri seminţe de bostan măcinate frunze de pătrunjel coriandru Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele până se obţine o pastă. Pofta…
Ghimbirul
20 November 2010
Ghimbirului i se mai spune ghimber sau ginger si se pare ca numele lui vine din limba sanscrita. A fost folosit drept condiment din cele mai vechi timpuri. Îl cunosteau vechii greci, care-l numeau zingiberi, dar a fost des folosit si în bucataria romanilor. De fapt, acestia din urma l-au luat cu ei în…
Drob de nucă
20 November 2010
Ingrediente: 2 căni de orez fiert 1 1/2 cană de nuci măcinate 2 căni pesmet 1/2cană seminţe de flarea soarelui 2 linguri făină 2felii ţelină sau frunze tăiate mărunt 1 1/2 cană apă sau lapte 1 ceapă tăiată mărunt sare după gust 1 linguriţă busuioc 4-5 căţei usturoi. Mod de preparare: Se amestecă toate…
Cocos cu vin
20 November 2010
Bors de zarzavat cu varza murata
20 November 2010
Ingrediente: 100 g morcovi 50 g telina 50 g pastarnac 100 g fasole verde 300 g ceapa 300 g cartofi 75 g ardei 2-3 frunze de varza murata 50 ml ulei 50 g orez 1 l bors 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 30 g delikat gust de legume piper Mod de preparare: Se spala…
Retete de post:Icre de post
20 November 2010
Ingrediente: 1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1 ceasca de ulei sare piper Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul se umfla. Se ia de pe foc si se…
Crocant de piersici
20 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg piersici tăiate felii( sau compot de 500g) 3 linguri miere 1/2 lingură coriandru 1/2 cană suc de portocale. Mod de preparare: Se mixează ingredientele cu excepţia piersicilor.Siropul rezultat se toarnă peste piersici. Totul se toarnă într-o cratiţă.Deasupra se aşează un strat gros de granoia sau pesmet amestecat cu nucă tăiată mărunt. Se…
Cum se prepara Cocktail Moonraker (video)
20 November 2010
Sarmale batranesti
20 November 2010
Tort cu mere si crema de zahar ars
20 November 2010
Rulada cu crema de branza
20 November 2010
Ingrediente: 60 gr unt 60 gr faina 300 gr lapte 4 oua 200 gr branza moale 50 gr parmezan o mana masline 150gr mortadella 50 gr cascaval taiat cubulete mici marar patrunjel sau ce verdeata vreti voi ardei rosu cubulete mici 50 gr smantana groasa Mod de preparare: Facem un sos bechamel din unt, faina,…
Pui cu smantana si cartofi la cuptor
20 November 2010
Ingrediente: 1 pui 2 cepe 4-5 cartofi 200 gr smantana 1 lingurita faina 200 gr cascaval sare piper sos englezesc boia dulce Mod de preparare: Puiul se portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii si ceapa se taie cuburi mici si se prajesc…
Caltabosi
20 November 2010
Ingrediente: 1 kg. orez 1/2 kg ficat de porc 1/2 de plaman porc 1,5 kg de carne de la cap 1 inima porc 300 gr. de slanina de langa cap intestine mai groase de la porc 1 ceapa sare piper cimbru Mod de preparare: Carnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la…
Budincă de orez cu prune uscate
20 November 2010
Clătite umplute cu mere
20 November 2010
Ciorba de ciolan de porc
20 November 2010
Ingrediente: 1 ciolan proaspat sau afumat 150 g morcovi 200 g ardei 200 g ceapa 200 g cartofi 100 ml ulei 15 g orez 5 galbenusuri 50 ml otet 5 g faina 5 g tarhon uscat sare Mod de preparare: Se spala ciolanul, se taie si se fierbe 30 minute in 2 l apa cu…
Budincă de morcovi
20 November 2010
Cartofi inăbuşiţi cu roşii
20 November 2010
Pulpa de curcan la tava
20 November 2010
Budincă de mere
20 November 2010
Ingrediente: 6-8 mere tăiate felii 1/4 cană seminţe de susan 1/2 cană nucă de cocos 1 lingură suc de lămâie 1/2 linguriţă sare 1 lingură coriandru 1 1/2 suc de mere 1 cană granola sau fulgi ovăz sau orez fiert Mod de preparare: Se pun merele într-un vas.Se amestecă celelalte ingrediente şi se toarnă peste…
Sufleu cu caşcaval
20 November 2010
Ingrediente: 200 g caşcaval ras 500 ml lapte 200 g unt 3 linguri făină 5 ouă sare pesmet Mod de preparare: Topeşti untul, adaugi făina şi amesteci bine cu o lingură de lemn să nu se formeze cocoloaşe, apoi adaugi laptele rece şi laşi să dea în câteva clocote. Laşi pasta obţinută să…
Budincă de mere si banane
20 November 2010
Ingrediente: 5-6 mere tăiate felii 2 banane tăiate felii 1/2 cană stafide 1/2cană nuci tăiate mărunt 5-6 felii de pâine tăiate cuburi 1/2cană nucă de cocos 1 cană sos Ingrediente sos:2 căni suc de ananas (sau suc de mere), 2 linguri suc de lămâie, 4 linguri amidon. Se amestecă şi se fierbe până se îngroaşă.…
Cozonac la tava cu visine si crema
20 November 2010
Sarmale de porc moldovenesti
20 November 2010
Retete de post: Salata de orez
20 November 2010
Budincă de macaroane cu mere
20 November 2010
Ingrediente: 250g macaroane 10 mere mijlocii 2 ouă 3 linguri zahăr(dacă merele nu sunt dulci). Mod de preparare: Se fierb macaroanele, se strecoară şi se clătesc.Merele se curăţă de coajă şi se taie felii sau se răzuiesc. Se pun într-un vas mai mare şi se amestecă cu ouăle, albuşurile bătute spumă, zahărul şi macaroanele. Se…
Ciorba de perisoare
20 November 2010
Ingrediente: 100 gr. carne de vaca 1/2 buc. morcov 1/2 buc. patrunjel o felie telina o lingurita orez 1/4 felie franzela 2 linguri suc de rosii o lingurita zeama de lamiie o legatura leustean sare Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul taiat marunt in apa cu sare si, cind este gata, se adauga perisoarele, orezul…
Ciorba de purcel cu legume
20 November 2010
Mancare de dovlecei
20 November 2010
Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii 2 roşii mari 2 – 3 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 legătură de mărar cimbru busuioc 2 rădăcini de pătrunjel 5 morcovi pătrunjel verde 1 ceşcuţă cu apă condiment tip Maggi ulei pesmet sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi îi tai felii de 1 cm grosime. Razi…
Tarta cu brinza si portocale
20 November 2010
Albă ca Zăpada
20 November 2010
Ingrediente blat: 9 linguri de zahăr 9 linguri de ulei 3 ouă 1 linguriţă de amoniac stins cu zeamă de lămâie 3 linguri de apă făină Ingrediente cremă: 700ml de lapte,4 linguri de făină,2 pachete de unt,1/2 kg de zahăr,coajă de lămâie. Mod de preparare: Pregătiţi un aluat din ingredientele respective folosind atâta făină…
Friptura de porc in aluat frantuzesc
20 November 2010
Retete de post:Salata de conopida
20 November 2010
Desert cu pişcoturi şi pere fierte în vin
20 November 2010
Prajitura Raphaelo
20 November 2010
Prăjitură cu nucă
20 November 2010
Coasta de porc umpluta cu mere
20 November 2010
Ingrediente: 750 gr. coasta proaspata 1/2 kg. mere cimbru sare piper 3-4 boabe ienibahar 1/2 pahar vin 1lingurita faina Mod de preparare: Se alege o coasta mai mult lunga decit lata, se taie la mijloc ca sa formeze o punga, lasind o margine de 2 cm imprejur. Se freaca cu sare, piper, cimbru si boabe…
Ciuperci umplute cu branza
20 November 2010
Ingrediente: 10-12 ciuperci sare unt 2 linguri bune de branza patrunjel sau marar parmezan Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de mari. Se spala, tinandu-le pe masura ce se spala in apa cu putina lamaie ca sa nu se inegreasca. Deoparte se aseaza ciupercile intr-o cratita la foc sa se inmoaie…
Piept de pui la cuptor, cu vin si ardei murati
20 November 2010
Ciorba radauteana
20 November 2010
Ingrediente: 4 pulpe de pui cu tot cu spate sau 6-7 pulpe fara spate 4 morcovi, 2 radacini patrunjel sau pastarnac, 2 ardei capia sau grasi 5 galbenusuri de ou 400 grame smantana otet usturoi verdeata dupa gust Mod de preparare: Se pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pulpele si legumele, cu…
Perişoare cu mărar
20 November 2010
Ingrediente: 600 g pulpă de porc 1 ceapă 3-4 legături mărar 1/2 ceşcuţă orez 5-6 linguri ulei 1 lingură bulion 1 linguriţă făină suc de roşii sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai cuburi şi o dai de două ori, împreună cu ceapa, prin maşina de tocat. Speli şi tai fin mărarul.…
Chiftelute de ton cu sos
20 November 2010
Ingrediente: 100gr fulgi de cartofi 350ml apă fiartă 400gr ton din conservă piper negru 3 linguri ulei sos chili 1 linguriţă făină 50ml lapte 2-3 linguri caşcaval ras 1 linguriţă unt sare patrunjel Mod de preparare: Chifteluţele: Pune fulgii de cartofi întru-un bol. Toarnă deasupra apa clocotită şi amestecă cu o furculiţă, până când…
Tocănită de hribi cu smantană si ceapa
20 November 2010
O reteta simpla de tocanita de hribi cu smantana si ceapa din: hribi, ceapa, ulei, faina, smantana si condiment. Ingrediente: 300 g hribi 1 ceapă ulei 2 linguri făină 2 linguri smântână 1 lingură condiment Mod de preparare: Speli hribii, îi pui la fiert în apă cu sare, căleşti apoi ceapa tăiată mărunt în…
Ciorbă de gulii cu perişoare şi cimbru
20 November 2010
Ingrediente: 1 gulie 300 g carne slabă tocată 2 morcovi 1 ceapă mare 1 ardei 250 ml suc de roşii 2 linguri orez 1 ou 1 lingură griş 100 ml ulei 1 legătură mărar cimbru 1 cană borş Mod de preparare: Cureţi legumele, trecii gulia şi morcovii pe râzătoare, tai ceapa mărunt şi…
Branzoaica cu afine
20 November 2010
Castel
20 November 2010
Ingrediente: 250g zahăr 50g untură 1 linguri miere de albine 2 ouă 1 linguriţă amoniac 1 linguriţă bicarbonat 4-5 linguri lapte 600g făină Ingrediente crema: 2 budinci care se fierb în 600ml lapte şi după ce se răcesc se amestecă cu un unt stors de apă şi frecat cu 250g zahăr. Ingrediente glazură rece:…
Carnati de porc
19 November 2010
Compot de pere
19 November 2010
Ingrediente: 1 kg pere 3 pahare apă 300 g zahăr zeama de la o lămîie o bucăţică de scorţişoară 2-3 cuişoare Mod de preparare: Se curăţă perele de coajăşi se taie în patru; se curăţă sămînţa. Fiecare bucăţică se moaie în zeamă de lămîie. În acest timp se pun la fiert zahărul şi apa,…
Şerbet de flori de salcîm
19 November 2010
Ingrediente: 750 g flori de salcîm 1 kg zahăr 1 l apă zeama de la 1/2 lămîie Mod de preparare: Se curăţă floarea de salcîm la fel ca petalele de trandafir şi se pune la fiert cu 1 l apă. După ce dă cîteva clocote, se ia de pe foc, se acoperă, se lasă…
Sote de conopidă cu morcovi si telină
19 November 2010
Ingrediente: 1 conopidă mică 3-4 morcovi 1 ţelină potrivită ulei sare condiment cu gust de legume 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci în bucheţele, apoi cureţi morcovii şi ţelina şi tai morcovii bastonaşe, iar ţelina cubuleţe. Căleşti legumele în puţin ulei şi după 1-2 minute torni 2 căni de…
Salata de varza cu ficatei de pasare
19 November 2010
Ingrediente: 1 morcov mare 2 cepe mici 4 linguri ulei masline 250g varza acra 3 linguri vin alb 1 lingura otet de vin 300g ficatei de pasare 1 catel de usturoi 1 ramura marar uscat sare piper Mod de preparare: Se curata morcovul si se da prin razatoarea mare. Se curata ceapa, se…
Hamburger de vita
19 November 2010
O reteta simpla de hamburger de vita din: chifle, muschi de vita, unt, usturoi, sos warcester, ceapa rosie, rosii, salata verde, mustar, pasta de rosii, sare si piper. Ingrediente: 4 chifle mari 500g muschi de vita 100g unt 2 catei de usturoi 1 lingura sos Worcester 1 ceapa rosie mare 2 rosii potrivite 1 salata…
Ardei cu branză si roşii
19 November 2010
Salata de orez si ardei gras
19 November 2010
Tarte cu fructe de pădure şi frişcă
19 November 2010
Friptură înăbuşită de viţel cu sos de ciuperci
19 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 2 cepe 200 g ciuperci proaspete 6 roşii sare pătrunjel Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o fierbi înăbuşit. In timp ce fierbe, cureţi ceapa, ciupercile şi roşiile, tai ceapa mărunt, ciupercile felii şi roşiile bucăţele. După ce s-a pătruns bine carnea şi a…
Piept de pui cu conopidă si garnitură de cartofi natur
19 November 2010
Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 conopidă mică 1 ceapă ulei condiment tip Vegeta sare piper usturoi 4 linguri smântână Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci bucheţele şi le fierbi 5 minute în apă. Căleşti ceapa tăiată cubuleţe împreună cu pieptul de pui tăiat bucăţi. După ce s-a albit carnea, presari…
Ardei umpluţi cu ficăţei şi pipote de pui
19 November 2010
Sufleu cu mure
19 November 2010
Ingrediente: 4 ouă 100 g pesmet 600 g mure 1 vârf cuţit scorţişoară 150 g zahăr 1 lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat zahăr pudră 20 g unt Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, coaja şi zeama de lămâie şi adaugi scorţişoara şi zahărul vanilat. Separat, freci pesmetul cu murele pasate şi albuşurile…
Dovlecei umplut cu branza de vaci
19 November 2010
Cureţi 4 dovlecei, îi tai în jumătate, pe lungime, le scoţi miezul, îi opăreşti şi îi laşi să se scurgă. Intre timp, freci 150 g brânză de vaci cu 2 ouă şi 1 lingură de unt, apoi adaugi 1 legătură de mărar tocat şi sare după gust. Umpli dovleceii şi îi aşezi într-o cratiţă…
Omleta cu dovleac si branza de oaie
19 November 2010
Ingrediente: 5 oua dovleac o felie branza de oaie Mod de preparare: Razi dovleacul pe răzătoarea cu ochiuri mici, razi şi brânza, adaugi ouăle, amesteci, apoi prăjeşti omleta în ulei încins. Când e gata o aşezi pe un platou, o ornezi cu mărar tăiat fin, cu rondele de roşii şi ardei gras. …
Salata de gogosari in bulion
19 November 2010
Legume cu ouă şi caşcaval la cuptor
19 November 2010
Lebar
19 November 2010
Ingrediente: 1 intestin de porc mai gros 500g ficat de porc 500g slanina 1 lingura sare 1 lingurita rasa piper 1 vârf de cutit cuisoare pisate Mod de preparare: Curatati matele ca la caltabosi. Taiati ficatul si slanina in bucatele, dati-o de doua-trei ori prin masina de tocat, apoi, adaugati sarea si mirodeniile…
Salata orientala de iarna
19 November 2010
Ingrediente: 200g cartofi fierti 300g legume fierte (conopida, telina, morcov, mazare verde, fasole verde sau uscata) 2 oua fierte tari 1-2 cepe 2-3 andive 15-20 masline 6 linguri vinegreta sare piper Mod de preparare: Cartofii, telina, morcovii, patrunjelul, ceapa si ouale se taie in rondele. Se pun intr-o salatiera, se adauga conopida desfacuta…
Marmeladă de vişine cu morcovi pentru umplutură
19 November 2010
Ingrediente: 4 pahare vişine fără sîmburi 8 pahare morcovi curăţaţi şi tăiaţi în cuburi mici 2 pahare apă vanilie 1 kg zahăr Mod de preparare: Se fierb morcovii pînă devin moi, se scurg şi se clătesc în apă rece. În acest timp se pun pe foc zahărul şi cele două pahare cu apă cînd…
Inel cu fructe de padure
19 November 2010
Ingrediente: 4 albusuri 225g zahar 1 lingura faina 1 lingurita zeama de lamâie 1 lingurita esenta de vanilie 300g frisca 175g zmeura 175g afine 50g unt frunze proaspete de menta pentru decor Mod de preparare: Bateti albusurile spuma adaugând treptat zaharul. Când spuma se tine tare pe tel, puneti faina si zeama de…
Turte din susan
19 November 2010
Ingrediente: 7 lg. susan 3 lg. seminte de floarea-soarelui 2 lg. alune de padure 2 lg. alune de pamant 5 lg. stafide 3 lg. fulgi de ovaz Mod de preparare: In afara de susan, fulgii de ovaz si semintele de floarea-soarelui celelalte ingrediente se rasnesc. Stafidele se rasnesc separat si se incorporeaza in ingredientele…
Chec cu fasole verde
19 November 2010
Ardei copţi umpluţi cu cârnaţi afumaţi
19 November 2010
Ingrediente: 8 ardei graşi 3 roşii 300 g cârnaţi afumaţi 350 g brânză de vaci 1 – 1/2 kg smântână 2 cepe 1 morcov 3 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel piper sare Mod de preparare: Speli ardeii, îi coci pe o tablă pe aragaz şi când sunt gata îi laşi să…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu