Bezele
cu sos de pere si fructe din: albusuri, zahar tos, pere, suc de lamaie,
zahar vanilinat, ulei din seminte de struguri, sare, fulgi de banane si
rodii. Ingrediente: doua albusuri 130 g zahar tos doua pere doua
lingurite cu suc de lamaie doua pliculete zahar vanilinat doua lingurita
cu ulei din seminte de struguri
7 April 2013

Risotto
cu dovleac din: ceapa, ulei, pulpa de dovleac, sare, piper, curry
dulce, orez, vin, concentrat, mazare si parmezan. Ingrediente: 1/2 ceapa
1/2 lingura ulei 125 g pulpa de dovleac sare piper 1/2 lingurita curry
dulce 125 g orez risotto 50 ml vin alb 1/2 cub concentrat pentru supa de
legume 50 g mazare parmezan…
Read more »
7 April 2013

Fenicul
in sos din: bulb de fenicul, ulei de masline, vin, supa de legume,
mustar si alune. Ingrediente: 1 bulb mare de fenicul 1 lingura ulei de
masline 30 ml vin alb 30 ml supa de legume 1 lingura mustar 20 g alune
tocate Mod de preparare: Se rup frunzuliţele de fenicul şi se…
Read more »
7 April 2013

Gutui
cu pui şi sos din: piept de pui, lamaie, frunza de dafin, ceapa,
rozmarin, usturoi, gutui, smochine, cimbru, smantana, maioneza, sare,
piper, ulei de masline si bacon. Ingrediente: doi piepti de pui o lamaie
o frunza de dafin o ceapa doua crengute de rozmarin doi catei de
usturoi 3 gutui 4 smochine o lingurita…
Read more »
7 April 2013

Miel
cu migdale si caise uscate din: ceapa, usturoi, radacina de ghimbir,
ulei de masline, fileuri de miel, scortisoara, cuisoare, cardamom,
sofran, foi de dafin, coriandru, migdale, supa de vita si caise uscate.
Ingrediente: 2 cepe mari, tocate mărunt 4 căţei de usturoi, tăiaţi felii
5cm rădăcină proaspătă de ghimbir, tăiată în felii subţiri 2…
Read more »
7 April 2013

Ravioli
cu fructe de padure din: faina, ulei de masline, oua, sare, apa, mere,
lamaie, zahar tos, unt, fructe de padure, scortisoara, frisca si
inghetata de vanilie. Ingrediente: 500 g faina o lingura cu ulei de
masline 4 oua o jumatate de lingurita cu sare 50 ml apa 4 mere o
jumatate de lamaie 300…
Read more »
7 April 2013

Omleta
cu urzici din: oua, cascaval, telemea, ceapa verde, urzici, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 4 linguri cascaval ras 300 g
telemea 1 legatura ceapa verde 250 g urzici 4 linguri ulei de masline
sare piper Mod de preparare: Alegeţi urzicile, spălaţi-le şi
fierbeţi-le 15 minute, apoi scurgeţi-le de apă…
Read more »
7 April 2013

Salata
de legume si peste din: oua, mustar dulce, maioneza, smantana, mar,
cartofi, creveti, fileuri de peste, telina, rosii uscate, castraveti
verzi, morcov, ulei, sare, piper si marar. Ingrediente: 5 oua o lingura
mustar dulce 4 linguri cu maioneza 3 linguri cu smantana un mar 4
cartofi 400 g creveti 300 g fileuri de peste…
Read more »
7 April 2013

Sufleu
de conopidă şi cartofi din: conopida, cartofi, smantana, cascaval, oua,
pesmet, usturoi, miez de nuca, ceapa, cimbru, unt, sare, piper,
stafide, morcovi si mazare. Ingrediente: un kilogram conopida 4 cartofi
200 ml smantana 400 g cascaval 4 oua 3 linguri cu pesmet 3 catei de
usturoi 100 g miez de nuca o ceapa o…
Read more »
7 April 2013

Tort
de ciocolata cu migdale din: ciocolata amaruie, oua, unt, zahar, faina,
praf de copt, migdale, frisca. Ingrediente: blat: 70 g ciocolata
amaruie 2 oua 75 g unt 75 g zahar 35 g faina 1/2 lingurita praf de copt
40 g migdale macinate crema: 250 g ciocolata amaruie 200 g frisca 90 g
unt …
Read more »
7 April 2013

Pui
cu fasole neagra din: piept de pui, ulei de masline, chimen, praf de
usturoi, fulgi de ardei rosu, sare, fasole neagra, ardei jalapeno, praf
de ceapa, chimen, branza, rosii, ceapa rosie si limeta. Ingrediente
pentru pui: 2 bucati piept de pui 3 lingurite de ulei de masline ¼
lingurita de chimen ½ lingurita…
Read more »
7 April 2013

Supă
asiatică cu pui şi ceapă din: piept de pui, ceapa verde, boabe porumb,
apa, lapte dulce, ardei iute, usturoi, suc de lamaie, ulei, paine, unt,
sare, piper si busuioc. Ingrediente: doi piepti de pui o legatura de
ceapa verde 300 g boabe porumb un litru apa 400 ml lapte dulce un ardei
iute doi…
Read more »
7 April 2013

Salata
de vinete cu ardei gras si castravete din: rosii, ardei gras,
castravete, ceapa verde, suc de lamaie, miere, ulei, usturoi, radacina
de ghimbir, menta, sare, vinete si ulei. Ingrediente: 2 rosii 1/2 ardei
gras galben 50 g castravete 1/2 ceapa verde 1 lingura suc de lamaie 1/4
lingurita miere 1 lingura ulei 1 catel…
Read more »
7 April 2013

Somon
cu spanac din: cotlete de somon, spanac, pudra de curry, lapte dulce,
faina, unt, ulei de masline, lamaie, ceapa, usturoi, sare, piper,
patrunjel si miez de nuca. Ingrediente: 4 cotlete de somon mai mari 600 g
spanac congelat o lingurita cu pudra de curry 100 ml lapte dulce o
lingura cu faina 50 g…
Read more »
7 April 2013

Tort
Pavlova din bezea crocanta din: albusuri, suc de lamaie, praf de cacao,
zahar pudra, oua, faina, amidon, praf de copt, praf de cacao, gelatina,
ciocolata amaruie, lapte si frisca. Ingrediente: bezea: 2 albusuri 1
lingurita suc de lamaie 1 lingurita praf de cacao 125 g zahar pudra
pandispan: 3 oua 120 g zahar 60…
Read more »
7 April 2013

Fileuri
de iepure cu bacon si masline din: bacon, ceapa, fileuri de iepure,
sare, piper, ulei de masline, usturoi, capere, otet de vin, supa de pui,
zahar, salvie si masline verzi. Ingrediente: 100 g bacon 1 ceapă 500 g
filéuri de iepure sare piper 2 linguri ulei de măsline 1 cățel de
usturoi 2 linguri…
Read more »
7 April 2013

Foetaj
cu sparanghel şi sos din: aluat, ceapa, praz, sparanghel, oua, branza
telemea, smantana, ulei de masline, lamaie, amidon, sare, piper,
patrunjel, miez de nuca si alune. Ingrediente: un aluat foetaj o ceapa
un fir de praz 300 g sparanghel 3 oua 200 g branza telemea rasa 180 ml
smantana 75 ml ulei de masline…
Read more »
7 April 2013

Penne
bolognese cu oregano din: usturoi, ceapa, morcovi, telina, unt, ulei,
carne de vita, sare, piper, coaja de lamaie, oregano, vin rosu, rosii si
paste penne. Ingrediente: 2 catei de usturoi 2 cepe 2 morcovi 2 fire de
telina 1 lingura unt 1 lingura ulei 400 g carne de vita tocata sare
piper 1 lingurita…
Read more »
7 April 2013

Tarta
cu afine si smantana din: faina, zahar, sare, scortisoara, drojdie,
lapte, unt, ou, smantana, budinca de vanilie, zahar, lamaie, afine si
zahar pudra. Ingrediente: blat: 200 g faina 50 g zahar 1 praf sare 1/2
lingurita scortisoara 20 g drojdie 75 ml lapte 30 g unt 1 ou umplutura:
400 g smantana 3 oua…
Read more »
7 April 2013

Lasagna
cu bacon, busuioc si rosii din: ceapa, ulei de masline, oregano, bacon,
rosii, frunze de busuioc, foi de lasagna, lapte, unt, faina, nucsoara
si parmezan. Ingrediente: 3 cepe mari, tăiate în jumătate, apoi în felii
subţiri 3 linguri ulei de măsline 1 linguriţă de oregano uscat 300g de
bacon fără grăsime, tăiat bucăţi 2…
Read more »
7 April 2013

Fusilli
cu carnati afumati si legume din: paste fusilli, carnati afumati,
zucchini, dovleac, ardei gras, ulei de masline, piper negru, oregano,
patrunjel, lapte, parmezan, lamaie, capere si sare. Ingrediente: 1
cana paste fusilli carnati afumati ½ zucchini ½ dovleac ½ ceasca
broccoli ½ ardei gras verde ½ ardei gras rosu 1 lingura de ulei…
Read more »
7 April 2013

Crema
de leurda cu cartofi din: leurda, ceapa verde, morcov, ulei, cartofi,
patrunjel, seminte de dovleac, sare si piper. Ingrediente: 4 legaturi
mari de leurda 2 legaturi de ceapa verde 1 morcov 50 ml ulei 6 cartofi 1
legatura patrunjel 2-3 linguri seminte de dovleac sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i…
Read more »
7 April 2013

Gofre
cu castane din: faina, zahar tos, oua, unt, sare, lapte, zahar
vanilinat, castane, scortisoara, sos caramel si frisca. Ingrediente: 250
g faina 225 g zahar tos doua oua 50 g unt un sfert de lingurita cu sare
75 ml lapte dulce doua pliculete zahar vanilinat 200 g castane fierte o
lingura cu menta tocata…
Read more »
7 April 2013

Ravioli
cu caşcaval din: faina, oua, ulei de masline, sare, albus, ceapa, unt,
menta, cascaval, galbenus, gris, coaja de portocala, sare, piper, albus,
ulei de masline, rosii decojite si busuioc. Ingrediente: aluat: 400 g
faina 4 oua 1 lingura ulei de masline 1 lingurita sare 1 albus
umplutura: 1 ceapa 1 lingura unt 1 legatura…
Read more »
7 April 2013

Cartofi
cu usturoi verde si naut din: cartofi, ulei, naut, usturoi verde, marar
verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 ml ulei 200 g
naut 3 legaturi usturoi verde 1 legatura marar verde sare piper boia
dulce/iute Mod de preparare: Puneţi năutul la înmuiat în apă sărată,
mai multe ore, scurgeţi-l…
Read more »
7 April 2013

Penne
arabiatta cu ardei iute din: paste, sare, rosii decojite, ardei iute,
ceapa, usturoi, sunca, ulei, piper si zahar. Ingrediente: 400 g paste
tubulare sare 400 g rosii decojite (conserva) 2 ardei iuti rosii 1 ceapa
1 catel de usturoi 175 g sunca 2 linguri ulei piper 1 praf zahar Mod
de preparare: Pastele…
Read more »
7 April 2013

Drob
de miel cu patrunjel si ceapa verde din: sare, piper, carne tocata,
marar, ceapa verde, patrunjel, organe de miel, usturoi si ou.
Ingrediente: 5 gr sare 5 gr piper 500 gr carne tocata 2 legatura marar 2
legaturi ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 buc. organe miel 1 legatura
usturoi verde 6 oua +…
Read more »
6 April 2013

O
reteta delicioasa de baclava cu: faina, ou, unt, apa, nuci, zahar,
esenta de vanilie. Ingrediente foaie: 1 kg făină 1 ou 1 linguriţă de unt
apă cât cere făina Ingrediente umplutură: 250 g unt topit 1/2 kg nuci
pisate 250 g zahăr Ingrediente sirop: 1 kg zahăr 500 ml apă esenţă de
vanilie …
Read more »
6 April 2013

O
reteta delicioasa de placinta cu: faina, ulei, otet, sare, apa, unt,
zahar, cas de oaie, zahar pudra. Ingrediente foaie: 500 g făină 1
lingură ulei 1 lingură oţet 1 linguriţă sare 1 pahar apă caldă 200 g unt
1/2 pahar zahăr Pentru umplutură: 500 g caş de oaie 3ouă zahăr pudră
pentru servit Mod…
Read more »
6 April 2013

O
reteta delicioasa de stavrid marinat cu:piper boabe, boabe de mustar,
foi de dafin, sare, otet. Ingrediente: 1 kg stavrid piper boabe boabe de
muştar câte două foi de dafin sare de murături 1l oţet Mod de
preparare: Cureţi peştele, îl speli şi înlături capetele. Aşezi peştele
în borcane, cu piper şi boabe de muştar.…
Read more »
6 April 2013

Prajitura
cu branza si compot de cirese din: crema de branza, zahar pudra, oua,
smantana, baton vanilie, biscuiti digestivi, unt, zahar pudra, cirese,
coniac. Ingrediente pentru umplutura: 500g crema de branza 200g zahar
pudra 4 oua 300g smantana 1 bat vanilie Ingrediente pentru aluat: 200g
biscuiti digestivi 100g unt 50g zahar pudra Ingrediente pentru compot…
Read more »
6 April 2013

Chec
cu fructe şi sos din: faina, praf de copt, cacao, zahar tos, oua, unt,
smantana, zahar vanilinat, zmeura, smochine, miez de nuca, alune, sare
si sos de vanilie. Ingrediente: 220 g faina un pliculet praf d ecopt
doua linguri cu cacao 100 g zahar tos 3 oua 100 g unt 200 ml smantana
doua…
Read more »
6 April 2013

Piept
de pui cu ţelină din: piept de pui, telina, arpacas, zahar pudra, sos
de soia, ulei de masline, usturoi, ceapa, scortisoara, ulei de floarea
soarelui si busuioc. Ingrediente: 4 piepti de pui mai mici o telina mai
mare 150 g arpacas doua linguri cu zahar pudra 80 ml sos de soia 80 ml
ulei…
Read more »
6 April 2013

Spaghete
carbonara în sos de smântână din: spaghete, bacon, sare, ulei,
parmezan, smantana, oua si piper. Ingrediente: 400 g spaghete 200 g
bacon impanat sare 2 linguri ulei 140 g parmezan proaspat ras 150 g
smantana 2 oua piper Mod de preparare: Spaghetele se fierb al dente în
apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor…
6 April 2013

Spaghete
carbonara în sos de smântână din: spaghete, bacon, sare, ulei,
parmezan, smantana, oua si piper. Ingrediente: 400 g spaghete 200 g
bacon impanat sare 2 linguri ulei 140 g parmezan proaspat ras 150 g
smantana 2 oua piper Mod de preparare: Spaghetele se fierb al dente în
apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor…
Read more »
6 April 2013

O
reteta delicioasa de foi:oua, zahar, faina, lapte, unt, esente, frisca,
ciocolata. Ingrediente: ouă 6 linguri zahăr 3 linguri făină Ingrediente
cremă: 4 gălbenuşuri 200 ml lapte 125 g zahăr 200 g unt esenţe, după
gust Ingrediente decor: frişcă ciocolată Mod de preparare: Pentru foi,
amesteci ouăle cu zahărul şi la urmă pui făina. Torni…
Read more »
6 April 2013

Paste
cu peste si praz din: spaghete, peste, praz, ceapa, vin alb, ghimbir,
ulei de masline, sare, piper, rosii si ardei iute. Ingrediente: 500 g
spaghete un kilogram de peste doua fire praz o ceapa 100 ml vin alb sec o
lingurita cu ghimbir ras 100 ml ulei de masline sare piper patrunjel
rosii ardei…
Read more »
6 April 2013

Nuga
cu esenţă de trandafir din: fructe uscate, albusuri, miere, unt, zahar,
esenta de trandafiri si sare. Ingrediente: 300 g fructe uscate 4
albusuri 350 g miere 120 g unt moale un kg zahar o fiola esenta de
trandafir un praf sare Mod de preparare: La bain-marie, se bat
albuşurile spumă tare cu un…
Read more »
6 April 2013

Paste
gratinate umplute cu spanac din: paste, sare, frunze de spanac, ceapa,
usturoi, ulei de masline, ou, ricotta, ulei de masline, parmezan, piper,
nucsoara, rosii decojite si oregano. Ingrediente: 500 g paste tip
scoici mari sare 350 g frunze de spanac proaspete 1 ceapa 1 catel de
usturoi 1-2 linguri ulei de masline 1 ou…
Read more »
6 April 2013

Pastă
de măcris cu ceapă şi usturoi din: macris, frunze de leurda, ceapa
verde, usturoi verde, ceapa rosie, unt, tarate de gras si faina de soia.
Ingrediente: 500 g macris 100 g frunze de leurda 2 cepe verzi 2 fire de
usturoi verde 2 cepe rosii 200 g unt 1 lingura tarate de grau sau…
Read more »
6 April 2013

Macaroane
cu sos de fasole din: macaroane, fasole boabe, ceapa, ardei grasi,
usturoi, ardei iute, rosii, morcov, pasta de tomate, ulei de floarea
soarelui, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g macaroane 100 g
fasole boabe doua cepe doi ardei grasi doi catei de usturoi un ardei
iute 5 rosii un morcov o lingura pasta…
Read more »
6 April 2013

Spaghete
cu sos de roşii si ton din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, unt, rosii
decojite, piper, zahar, ton in suc propriu, capere si busuioc.
Ingrediente: 500 g spaghete sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura
unt 500 g rosii decojite (conserva) piper un praf zahar 400 g ton in suc
propriu (conserva) 2…
Read more »
6 April 2013

Nuga
cu miere din: miere, zahar pudra, apa, albus si alune de padure.
Ingrediente: 175 g miere 300 g zahar pudra 2 linguri apa un albus 200 g
alune de padure Mod de preparare: Alunele se pun la cuptor pentru
aproximativ 10 minute. Se amestecă mierea, zahărul şi apa şi se pun pe
foc…
Read more »
6 April 2013

File
de somon pe pat de orez brun si ciuperci din: fileuri de somon, vin
alb, ciuperci, unt, usturoi, sare de mare, piper, orez brun si seminte
prajite de floarea soarelui. Ingrediente: 2 fileuri de somon 1 cana
vin alb 12 ciuperci proaspete 2 linguri de unt 2 catei de usturoi 2
lingurite sare…
Read more »
6 April 2013

Ingrediente:
600 g pulpă de viţel 200 g orez fiert 1 ou 150 g slănină sare boia 1
pahar vin alb 1 lingură untură cimbru Mod de preparare: Tai carnea
bucăţi cât mai subţiri şi drepte pe care să le poţi rula apoi. Le baţi
cu ciocanul de carne, le presari cu boia şi sare.…
Read more »
6 April 2013

Gnocchi
cu sos de carne din: carne de vita tocata, rosii, ardei iute, ardei
gras, usturoi, ceapa, boia dulce, ulei de floarea soarelui, vin alb,
gnocchi, salvie, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 4
rosii un ardei iute un ardei gras 5 catei de usturoi o ceapa o
lingurita cu boia…
Read more »
6 April 2013

Tiramisu
cu visine din: mascarpone, zahar, zahar vanilinat, visinata, visine,
piscoturi, cacao si visine. Ingrediente: 500 g mascarpone 2 linguri
zahar 3 plicuri zahar vanilinat 1 lingura visinata 250 g visine 16
piscoturi 2 linguri cacao visine cu codite pentru ornat Mod de
preparare: Se bat cu mixerul mascarpone, zaharul, zahar vanilinat si
visinata.…
Read more »
6 April 2013

Macrou
in sos roşu din: macrou, usturoi, ceapa, ardei grasi, ardei iute,
rosii, patrunjel, ulei de floarea soarelui, lamaie, apa, sare, piper,
malai si gris. Ingrediente: un kilogram macrou 3 catei de usturoi doua
cepe doi ardei grasi un ardei iute 4 rosii o legatura patrunjel 100 ml
ulei de floarea soarelui o lamaie un…
Read more »
6 April 2013

Orez
cu ananas din: orez, amestec de legume, sos de soia, pudra de curry,
usturoi, ulei, ceapa vrde, chimen, sare si ananas. Ingrediente: 250 g
orez 300 g amestec de legume congelate 1 lingurita de sos de soia 1
lingurita pudra de curry nu prea iute 2 catei de usturoi tocati 1
lingura de ulei…
Read more »
6 April 2013

O
reteta delicioasa de tocana cu:carne de oaie, ardei gras, ulei, vin
sec, sare, piper. Ingrediente: 2 kg carne de oaie fără oase 2 ardei
graşi 100 ml ulei 300 ml vin sec sare piper Mod de preparare: Cureţi
carnea de toate pieliţele şi zgârciurile şi fierbi în câteva clocote
carnea macră. O scurgi, arunci…
Read more »
6 April 2013

Cremă
de brânză cu alune din: branza de vaci, branza telemea, morcov, marar,
gelatina, smantana, usturoi, ceapa, unt de alune, lapte de cocos, alune,
zahar brun, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g branza de
vaci 200 g branza telemea un morcov o legatura de marar 10 g gelatina
100 ml smantana doi…
Read more »
6 April 2013

Granita
de nectarine din: lamaie, nectarine, zahar si vin spumos. Ingrediente: 1
lamaie 600 g nectarine 200 g zahar 150 ml vin spumos Mod de
preparare: Se spala lamaie cu apa fierbinte; se sterge si se rade coaja.
Se stoarce sucul de lamaie. Se spala nectarinele, se taie jumatati, se
golesc de samburi si…
Read more »
6 April 2013

O
reteta delicioasa de supa cu: gulii, carne de porc, untura, faina,
smantana, usturoi, sare, boia. Ingrediente: 3-4 gulii 1 kg carne de porc
2 linguri untură 1 lingură făină 100 ml smântână câţiva căţei de
usturoi sare 1 linguriţă boia Mod de preparare: Cureţi guliile de coajă
şi le tai cuburi pe care le…
Read more »
6 April 2013

Gratar
coreean din: carne de vita, pudra de nuca, sos, sos de soia, suc de
pere, zahar, suc de ghimbir, miere, ceapa verde, usturoi, sare de dusan,
ulei de susan, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită puţină pudră
de nucă sos pentru carnea de vită 4 linguri cu sos de soia maturat 4…
Read more »
6 April 2013

Supa
de pastarnac cu conopida si ghimbir din: ulei de masline, conopida,
usturoi, pastarnac, ghimbir, ceapa, seminte de fenicul, ardei iute,
turmeric, zeama de lamaie, coaja de lamaie, supa de legume si coriandru.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 conopida medie taiata in
buchetele 1 lingurita seminte de coriandru 3 catei de usturoi feliati…
Read more »
6 April 2013

Inghetata
cu stafide din: stafide, vin dulce, sare, galbenusuri, zahar, zahar
vaniinat, zahar pudra, frisca si zahar ars. Ingrediente: 80 g stafide 70
ml vin dulce 400 ml lapte sare 4 galbenusuri 130 g zahar 2 plicuri
zahar vanilinat 1 lingura zahar pudra 200 ml frisca batuta 2 lingurite
zahar ars Mod de preparare:…
Read more »
6 April 2013

Drob
de miel cu marar si ceapa verde din: oua, sare, piper, marar, organe de
miel, ceapa verde si usturoi verde. Ingrediente: 8 oua 1 varf sare
piper 1 legatura marar 1,5 kg organe miel 3 legaturi ceapa verde 3
legaturi usturoi verde Mod de preparare: Se taie organele de miel si
se lasa…
Read more »
6 April 2013

Garnitura
de broccoli cu usturoi din: broccoli, usturoi, ulei de masline si
chilli. Ingrediente: 400g de broccoli, desfăcut bucheţele 3 căţei de
usturoi, tăiaţi felii subţiri 4 linguri ulei de măsline 1 chilli roşu,
cu seminţele scoase şi tăiat felii Mod de preparare: Se aduce la
fierbere o oală mare cu apă sărată. Se…
Read more »
6 April 2013

Bezele
cu sos de ciocolată din: albusuri, zahar pudra, zahar tos, scortisoara,
unt, lapte dulce, pere, vin alb, cuisoare, lamaie si ciocolata neagra.
Ingrediente: 5 albusuri 350 g zahar pudra 250 g zahar tos jumatate de
lingurita cu scortisoara 100 g unt 75 ml lapte dulce 4 pere 500 ml vin
alb dulce doua cuisoare…
Read more »
6 April 2013

Pui
la cuptor cu salata de cruditati din: pui, praf de chilli, praf de
ceapa, boia de ardei, piper negru, praf de usturoi, salvie, sare, fulgi
de ardei rosu, ulei de masline si salata de cruditati. Ingrediente: 1
pui 4 lingurite praf de chili 3 lingurite praf de ceapa 3 lingurite boia
de ardei…
Read more »
6 April 2013

Salată
de leurdă din: leurda, varza alba, telina, ulei, tarate de grau, ceapa,
morcov, radacina de patrunjel, leustean, legume uscate, zeama de varza
acra. Ingrediente: 300 g leurda 300 g varza alba 3 linguri telina rasa 3
linguri ulei 3 linguri tarate de grau sau de secara 1 ceapa 1 morcov 1
radacina de patrunjel…
Read more »
6 April 2013

Coaste
de miel cu busuioc si rozmarin din: busuioc, ceapa, vin rosu, rozmarin,
sare, apa, piper, oregano, usturoi, gris, carcasa de miel, maruntaie de
miel, oua, sunculita, patrunjel si condimente miel. Ingrediente: 1
lingurita busuioc 2 buc. ceapa 200 ml vin rosu 1 lingurita rozmarin 1
lingura sare 150 ml apa 1 varf piper 1…
Read more »
6 April 2013

Biscuiţi
domino din: faina, zahar pudra, oua, unt, cacao, lapte, zahar
vanilinat, praf de copt, sare, gem de struguri, ciocolata neagra si boia
de ardei iute. Ingrediente: 200 g faina 125 g zahar pudra 3 oua 125 g
unt 50 g cacao 50 ml lapte dulce doua pliculete zahar vanilinat un
pliculet praf de copt…
Read more »
6 April 2013

Inghetata
de mure din: mure, zahar, ou, crema de iaurt, zahar vanilinat.
Ingrediente: 125 g mure 40 g zahar 1 ou 75 g crema de iaurt 1 plic zahar
vanilinat Mod de preparare: Se curăţă murele, se spală si se pasează
împreună cu 1 lingură de zahăr. Se strecoară piureul printr-o sită fină.
Cu…
Read more »
6 April 2013

Ciorba
de miel cu smantana si tahon din: piper, morcovi, telina, galbenusuri,
ardei iute, ceapa, otet de vin rosu, sare, smantana, carne de miel, orez
si tarhon. Ingrediente: 5 gr piper negru 2 morcovi 1 telina 3
galbenusuri 2 buc. ardei iute 100 gr ceapa 20 ml otet de vin rosu 10 gr
sare 200…
Read more »
6 April 2013

O
reteta delicioasa de cozonac cu:faina, lapte, miere, ou, unt, drojdie,
sare, zahar, scortisoara. Ingrediente: 300g făină 120ml lapte cald 1
linguriţă miere sau zahăr 1 gălbenuş 30g unt 15g drojdie un praf de sare
Ingrediente umplutura: 50gunt 3-4 linguri zahăr 2 linguriţe scorţişoară
măcinată Mod de preparare: Dizolvaţi drojdia şi zahărul în laptele…
Read more »
6 April 2013

O
reteta delicioasa de placinta cu:biscuiti, unt nesarat, nuci de
macadamia, zahar pudra, crema de branza, esenta de vanilie, oua,
smantana, frisca. Ingrediente blat: 160g biscuiţi digestivi de ovăz,
fără cremă 40g unt nesărat, topit 150g nuci (de preferat, macadamia)
120g zahăr pudră Ingrediente umplutura: 500 g crema de branza 1
linguriţă esenţă de…
6 April 2013

O
reteta delicioasa de colacel cu:unt nesarat, lapte, apa, zahar tos,
sare, drojdie, faina, zahar brun, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente
aluat: 2 linguri unt nesărat, topit 1 cană lapte, cald 1 /3 cană apă,
caldă 1/4 ceaşcă zahăr tos 2 linguriţe sare de masă 40g drojdie uscată
3-4 căni făină Ingrediente glazura: 1 cană zahăr…
Read more »
6 April 2013

O
reteta delicioasa de crap cu:ceapa, cartofi, slanina afumata, vin alb
sec, piper. Ingrediente: 1 crap de 2 kg cepe 1 kg cartofi 200 g slănină
afumată 1/2l vin alb sec piper Mod de preparare: Cureţi peştele de solzi
numai pe o parte. Cureţi ceapa şi cartofii iar slăninuţa o tai mărunt,
într-o tavă torni…
Read more »
5 April 2013

Parfait
de caise din: caise, zahar pudra, esenta de vanilie, albusuri de ou,
apa si smantana. Ingrediente pentru aluatul de caise: 400g caise 150g
zahar pudra 2 lingurite de esenta de vanilie Ingrediente pentru bezea: 2
albusuri de ou 225g zahar pudra 100ml de apa Ingrediente pentru frisca:
300ml smantana Mod de preparare:…
Read more »
5 April 2013

File
de pui cu paste din: paste, piept de pui, pesto de busuioc, masline,
ardei iute, lapte de cocos, pudra de curry, cuisoare, ulei de masline,
sare, piper, busuioc si scortisoara. Ingrediente: 300 g paste mici 3
piepti de pui 3 linguri cu pesto de busuioc 100 g masline feliate un
ardei iute 200 ml…
Read more »
5 April 2013

Nuga
de cacao din: ciocolata neagra, zahar, miere, migdale, cafea boabe,
albus si apa. Ingrediente: 130 g ciocolata neagra cu 70% cacao 100 g
zahar cristale 100 g miere 100 g migdale 30 g cafea boabe un albus 30 ml
apa Mod de preparare: In tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt,
se pun…
Read more »
5 April 2013

Supă
de peşte cu fasole şi praz din: apa, fileuri de peste, ciuperci, ceapa,
usturoi, fasole verde, praz, mazare, morcov, lamaie, pudra de curry,
ulei de masline, sare, piper si coriandru. Ingrediente: doi litri de apa
un kg fileuri de peste 100 g ciuperci o ceapa un catel de usturoi 200 g
fasole verde un…
Read more »
5 April 2013

Fursecuri
cu mere din: faina, margarina, lapte de soia, mere, zahar, suc de
lamaie, scortisoara, nucsoara, nuci si zahar pudra. Ingrediente: 800 g
faina 250 g margarina 70 ml lapte de soia pentru umplutura: 4 mere 60 g
zahar sucul a doua lamai 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita
nucsoara 100 g nuci macinate 100 g…
Read more »
5 April 2013

Ravioli
cu sos de legume din: faina, oua, praz, parmezan, morcov, boabe de
porumb, fasole verde, ardei gras, rosii, capere, ulei de floarea
soarelui, mar, miez de nuca, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 400 g
faina 4 oua un fir praz 100 g parmezan un morcov 100 g boabe de pormb
100 g fasole verde…
Read more »
5 April 2013

Parfait
cu fructe din: lichior de portocale, flori de levantica, zahar,
portocala, frisca, mure si zmeura. Ingrediente: 2 cl lichior de
portocale 2 linguri flori de levantica 50 g zahar 1 portocala 300 ml
frisca garnitura: 250 g mure 250 g zmeura 50 g zahar Mod de preparare:
Se dă în fiert lichiorul de…
Read more »
5 April 2013

Cannelloni
cu branza si sos de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare,
piper, vin, gorgonzola, ricotta, mozzarella, ou, unt, cannelloni si
busuioc. Ingrediente: 400 g rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri
ulei sare piper 3 linguri vin alb 50 g branza Gorgonzola 170 g branza
Ricotta 125 g branza Mozzarella 1…
Read more »
5 April 2013

Tartă
cu praz şi kaiser din: apa, unt, oua, faina, zahar tos, drojdie, branza
telemea, kaizer, ciuperci, praz, sare, piper, rozmarin si branza cu
mucegai. Ingrediente: 230 ml apa 100 g unt doua oua 350 g faina o
lingurita zahar tos 10 g drojdie 100 g branza telemea 200 g kaizer 100 g
ciuperci un…
Read more »
5 April 2013

Garnitura
de praz cu mazare din: praz, mazare, unt si suc de lamaie. Ingrediente:
6 fire de praz, tăiate oblic în câte 5-6 bucăţi 250g de mazăre
congelată 50g de unt rece sucul de la jumătate de lămâie Mod de
preparare: Se fierbe prazul 6 minute în apă sărată, până când se
înmoaie, dar…
Read more »
5 April 2013

Medalion
de crap în sos tomat din: crap, rosii in bulion, ulei, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, foaie de dafin, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 4 felii de crap (circa 3 cm grosime) 800 g rosii in bulion
50 ml ulei 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 foaie de dafin 1
catel…
Read more »
5 April 2013

Penne
cu ciuperci in sos de vin din: paste penne, ciuperci, ceapa, usturoi,
pui, cimbru, fulgi de ardei, piper, sare, unt, ulei de masline, vin alb,
smantana, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 1 ceasca paste penne
300g ciuperci ½ ceasca de ceapa tocata 1 catel usturoi 1 piept de pui
dezosat ½ lingurita cimbru uscat…
Read more »
5 April 2013

Foitaj
cu branza din: aluat de foitaj, mustar dulce, rosii, branza de burduf
si ceapa. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 4 linguri mustar dulce
20 rosii mici 200 g branza de burduf cateva fire ceapa Mod de
preparare: Aluatul de foitaj se pune întâi la decongelat, timp de 2 ore.
Apoi se aşază…
Read more »
5 April 2013

Taitei
cu legume prajite din: castravete verde, ceapa, radacina de clopotel,
morcov, carne de vita, sos de soia, zahar tos, ceapa verde, usturoi,
sare de susan, ulei de susan, ciuperci, sare, ou, taitei. Ingrediente:
un castravete verde 50 g ceapă 30 g rădăcină de clopoţel un sfert de
morcov 100 g carne de vită sosul…
Read more »
5 April 2013

Kebab
de pui in paine din: carne de pui, mazare, dovlecei, ceapa, cartofi,
morcovi, ulei de masline, faina, rozmarin, rosii, pasta de tomate, aluat
de paine, oua, menta, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne de pui
dezosata 240 g mazare 100 g dovlecei 100 g ceapa 200 g cartofi 200 g
morcovi 160 ml…
Read more »
5 April 2013

Tartar
de ton din: ton, lamaie verde, ulei de susan, ulei de masline, sos de
soia, ghimber, coriandru verde, ardei iute, sare si piper. Ingrediente:
300 g ton 3 buc limete (lamaie verde) o lingura ulei de susan 6 linguri
ulei de masline 3 linguri sos de soia o lingura ghimber o legatura
coriandru verde…
Read more »
5 April 2013

Macrou
inabusit din: macrou, ceapa, morcov, telina, lamaie, ulei de masline,
vin alb sec, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 g macrou 1
ceapa 1 morcov 1 telina mica 1 lamaie 30 ml ulei de masline 200 ml vin
alb sec 1 lingurita rasa pudra de usturoi sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
5 April 2013

Creveti
cu ficat de gasca si coaja de portocale din: creveti, ficat de gasca,
usturoi si rosii. Ingrediente: creveti ficat de gasca coaja de portocala
si lamaie usturoi copt rosii Mod de preparare: Crevetii se soteaza cu
ulei de masline, iar ficatul de gasca se pregateste cu unt, astfel
incat preparatul final sa ramana…
Read more »
5 April 2013

Tort
de visine cu piscoturi din: piscoturi, gelatina, unt, zahar, smantana,
visine, frisca, zahar vanilat si fistic. Ingrediente: blat si crema: 250
g piscoturi 10 g gelatina 160 g unt 160 g zahar 600 g smantana 700 g
visine 400 ml frisca in plus: 200 ml frisca 1 plic zahar vanilat
jumatati de visine 75…
Read more »
5 April 2013

Muschi
de vita cu sos de fructe si broccoli din: muschi de vita, crutoane de
paine, legume mexicane, broccoli, piure de cartofi si sos de fructe.
Ingrediente: muschi de vita – 150g crutoane de paine – 100g legume
mexicane – 150g, broccoli – 100g piure de cartofi – 200g sos rosu de
fructe (irlandez) –…
Read more »
5 April 2013

Muschiulet
de porc cu costita si cartofi din: muschiulet de porc, costita, cartofi
fierti, castraveti murati, gogosari murati, porumb si fasole rosie.
Ingrediente: 150g muschiulet de porc 20g costita 150g cartofi fierti 20g
castraveti murati 20g gogosari murati 10g porumb 10g fasole rosie Mod
de preparare: Se imbraca muschiuletul cu costita, dupa care se…
Read more »
5 April 2013

Rulada
de primavara din: carne tocata, stevie, loboda, leurda, leustean,
morcov, ceapa verde, carnati, oua, sare si piper. Ingrediente: 800 g
carne tocata (amestec vita, porc) 1 legatura stevie 2 legaturi loboda 2
legaturi leurda 1 legatura leustean 1 morcov 2 legaturi ceapa verde 150 g
carnati crud-uscati 2 oua sare piper Mod de…
Read more »
5 April 2013

Tocanita
de ardei din: ceapa, boia, ardei grasi, rosii in bulion, telina,
usturoi, bulion, pasta de ardei dulce, ulei, ciuperci si sare.
Ingrediente: 2 cepe 2 lingurita boia, dulce sau iute 2 ardei grasi rosii
2 ardei grasi galbeni 4 rosii in bulion o tija telina 2 catei de
usturoi 2 linguri bulion un tub…
Read more »
5 April 2013

Cotlete
de porc cu otet balsamic si rucola din: portocale, otet balsamic,
miere, usturoi, mustar dijon, ulei de masline, cotlete de porc, rucola
si avocado. Ingrediente: 2 portocale 2 linguri de otet balsamic 2
lingurite de miere lichida 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingurita de
mustar, Dijon 2 linguri ulei de masline 4 cotlete…
Read more »
5 April 2013

Curcan
la gratar din: curcan, unt, praf de usturoi, piper si sare.
Ingrediente: 1 curcan 4 linguri unt topit 1 lingura praf de usturoi 1
lingura piper 2 lingurite de sare Mod de preparare: Pregatiti
gratarul. Intre timp pregatiti curcanul. Topiti untul, ungeti curcanul,
adaugati praful de usturoi, sarea și piperul. Puneti curcanul…
Read more »
5 April 2013

Ciorba
de verdeturi cu carne de pui din: carne de pui, loboda, untisor,
stevie, orez, ceapa, morcov, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente:
600 g carne (pui, curcan) 4 legaturi de loboda 4 legaturi untisor 2
legaturi stevie 100 g orez 1 ceapa mare 1 morcov 500 ml bors 1 legatura
leustean sare piper …
Read more »
5 April 2013

Macrou
umplut cu verdeturi din: macrou, stevie, spanac, ceapa verde, usturoi
verde, cuscus, ulei, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati
macrou (circa 200 g bucata) 1 legatura stevie 200 g spanac proaspat 1
legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 200 g cuscus 30 ml ulei
100 ml vin alb sec sare piper…
Read more »
5 April 2013

Crema
de spanac cu nucsoara si smantana din: unt, ceapa, faina, lapte
integral, frunze de spanac, smantana si nucsoara. Ingrediente: 25 g unt 1
ceapa mica, tocata marunt 2 linguri de faina 200 ml de lapte integral
400 g frunze de spanac 100 ml de smantana nefermentata (pentru frisca)
nucsoara, proaspat rasa Mod de…
Read more »
5 April 2013

Purcel
la tava in sos tomat din: pulpa de porc, ulei, rosii in bulion, ceapa,
morcov, foi de dafin, usturoi, vin alb, rozmarin, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 50 ml ulei 800 g rosii in bulion 1
ceapa 1 morcov mic 2 foi de dafin 2 catei de usturoi 200…
Read more »
5 April 2013

Paella
cu legume asortate din: ceapa, usturoi, dovlecei, broccoli, sare,
piper, ardei gras, mazare, porumb, patrunjel, ulei, unt, boia, chimen,
supa si orez. Ingrediente: 8 cepe 3 catei de usturoi 2 dovlecei 500 g
broccoli sare piper 2 ardei grasi 100 g mazare tucara 1 conserva porumb
(425 ml) 1 legatura patrunjel 2 linguri ulei…
Read more »
5 April 2013

Crema
de pui cu legume din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina, conopida,
ardei gras, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de
pui 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 conopida mica 1 ardei gras 1
radacina patrunjel 100 g unt 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu