Retete de Paste:
Coltunasi mari
19 September 2010
Ingrediente: Aluat fără drojdie sau de colţunaşi cu carne: 400 g făină
50 g unt 1 gălbenuş Umplutura: 10 linguri umplutură 10 linguri smîntînă
(sau 2 linguri unt) Mod de preparare: Preparăm un aluat de colţunaşi.
Pregătim umplutura din rasol de vacă, brînză de vaca şi chiar din varză
acră tăiată. Forma acestor colţunaşi…
Read more »
Read more »
Risole
19 September 2010
Ingrediente: Aluat franţuzesc: 200 g făină 100 g unt 10 linguri
umplutură (de ciuperci, de găină, de şuncă, de peşte fiert tăiate în
cuburi) 1 ou Mod de preparare: Pregătim un aluat franţuzesc cu unt mai
puţin. întindem foaia de aluat, pătrată, groasă cit o muchie de cuţit,
şi o lăsăm liberă la marginea…
Read more »
Read more »
Blinele
19 September 2010
Ingrediente: 600 g făină de hrişcă 300 g făină de grîu 5 ouă 100 g unt
200 g smîntînă 500 g frişcă 1 l lapte 20 g drojdie 1 lingură zahăr 1
lingurită sare Mod de preparare: Fierbem laptele şi îl lăsăm să se
răcească. într-o ceaşcă muiem drojdia cu cîteva linguriţe din laptele…
Read more »
Read more »
Budinca de taitei
19 September 2010
Ingrediente: 1/2 lingură făină 1 lingură unt 3 linguti zeamă de carne
50 g şuncă 125 g ciuperci 100 g caşcaval sare Aluat franţuzesc : 400 g
făină 400 g unt 1 pahar apă sare Aluat de tăiţei : 400 g făină 2 ouă
putină apă sare Mod de preparare: Pregătim aluat franţuzesc şi…
Read more »
Read more »
Taitei cu varza
19 September 2010
Ingrediente: 1 varză potrivită 1 1/2 lingură untură 1 ceapă sare piper
Aluat de tăiţei : 1 ou 200 g făină putină apă Mod de preparare: Luăm o
varză dulce, o tăiem mărunt, o presărăm cu sare şi o lăsăm cîtvâ timp.
Punem într-o cratiţă ceapă tăiată mărunt şi o prăjim nelăsînd-o să-şi
schimbe…
Read more »
Read more »
Spaghete
19 September 2010
Ingrediente: 500 g spaghete 5-6 linguri caşcaval sau parmezan ras
100-150 g unt 2,5 1 apă sare Mod de preparare: Punem spaghetele într-o
oală cu apă clocotită cu sare. Le lăsăm să fiarbă pe colţul plitei 20-25
minute. Cînd sînt gata, le lăsăm să se odihnească 5 minute pe masa de
bucătărie. Le strecurăm,…
Read more »
Read more »
Macaroane italienesti
19 September 2010
Ingrediente: 500 g macaroane 150 g unt 100 g caşcaval sau parmezan 10
linguri sos de roşii Mod de preparare: Fierbem macaroanele ca de obicei.
Le strecurăm şi le punem fierbinţi în farfuria de servit, aşezîndu-le
astfel: un rînd de macaroane, caşcaval ras, sos de roşii turnat cu
lingura peste caşcaval şi aşa mai…
Read more »
Read more »
Macaroane la cuptor (gratinate)
19 September 2010
Ingrediente: 500 g macaroane 100 g unt 100 g caşcaval sau parmezan 10
linguri sos alb sare Mod de preparare: Peste macaroanele fierte punem
unt, caşcaval ras şi sos alb. Le aşezăm într-un vas de metal şi presărăm
pe deasupra caşcaval. Stropim cu unt şi le punem pentru cîteva minute
în cuptor ca să…
Read more »
Read more »
Macaroane cu branza
19 September 2010
Ingrediente: 500 g macaroane 100 g unt 200-250 g brînză Mod de
preparare: Fierbem macaroanele şi le strecurăm. Topim untul într-o tavă
fără să se prăjească şi punem macaroanele. Apoi radem brînză deasupra
şi dăm tava la cuptor 5 minute. Servim imediat. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Macaroane
19 September 2010
Ingrediente: 500 g macaroane 125 g unt 100 g caşcaval sau parmezan 10
linguri sos de roşii sare Mod de preparare: Din macaroane putem prepara
multe feluri de mîncare. Denumirea lor depinde de sosul sau de
garnitura cu care le servim. Macaroanele se fierb astfel : punem
macaroanele în multă apă cu sare şi…
Read more »
Read more »
Ţelină umplută
18 September 2010
Ingrediente: 6 ţeline nici prea mari, nici prea mici 2 piepţi de pui 2
cepe 1 ceaşcă orez ales şi spălat 3 linguri pastă de tomate 1 linguriţă
făină o legătură de mărar şi una de pătrunjel sare piper după gust ulei
1/2 linguriţă zahăr Mod de preparare: Intâi te ooupi de umplutură.…
Read more »
Read more »
Cocktail Parson Special
18 September 2010
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler
mijlociu Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o felie de
portocală, o cireaşă roşie, paie Se serveşte la orice oră Ingrediente:
6/10 suc de portocale 2/10 sirop de rodii 2/10 sifon un gălbenuş de ou
Apărut în anii ’80,…
Read more »
Read more »
Sufleu de ciuperci
18 September 2010
Ingrediente: 800 g ciuperci 1/2 l lapte 150 g unt 120 g branză telemea
şvaiţer,caşcaval sau parmezan sare piper 1 lingură de făină 4-5 ouă
Mod de preparare: Ciupercile se spală bine, se taie felii şi se sotează
în unt cu sare, piper, făină şi apoi lapte. Cînd această compoziţie s-a
îngroşat se…
Read more »
Read more »
Nisetru în foitaj
18 September 2010
Ingrediente: 600 g nisetru 6 clătite ulei 6 ouă 3 cepe 150 g orez
şofran 50 g unt 3 linguri sos alb 200 g foitaj Mod de preparare:
Nisetrul se fierbe cu apă şi sare şi se dă la rece. Se face un pilaf din
orez ulei şi şofran şi se dă la…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute
18 September 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 30 g făină puţin pesmet 1 lingură de bulion
50 g unt 1 pahar vin sare piper 1 legătură de pătrunjel Mod de
preparare: Se rup cotoarele de la ciuperci, se spală bine şi se pun la
scurs, apoi ciupercile se dau la cuptor cu puţin unt, aşezate ai…
Read more »
Read more »
Lebăr
18 September 2010
Ingrediente: ficat de porc 1 kg carne şi şorici 1/2 kg slănină crudă
500 g ceapă piper câţiva metri de intestin gros Mod de preparare:
Cureţi ficatul de vene şi îl speli. Ceapa curăţată o tai mărunt şi o
căleşti în ulei. Ficatul şi carnea le pui la fiert în apă cu sare.…
Read more »
Read more »
Cocktail Perroquet
18 September 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler
mijlociu Categorie – Anis drinks Decoraţiune – un ştir, o felioară de
castravete şi o rămurică de mentă pe margine (facultativ) Se serveşte
la orice oră Ingrediente: 5 cl Pastis, Pernod, Richard sau alte produse
similare 2 jeturi de sirop de…
Read more »
Read more »
Umplutură cu branză de oaie
18 September 2010
Ingrediente: 1 kg brânză de oaie 250 g griş 100 g făină 4 ouă 200 g
zahăr tos Mod de preparare: Frămânţi bine brânza şi adaugi grisul
fiert şi răcit, făina, ouăle întregi şi zahărul. Amesteci toate
ingredientele foarte bine. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Piftie de cocoş
18 September 2010
Cureţi şi speli pasărea. Apoi o tranşezi în bucăţi egale şi le pui la
fiert fără sare, pentru a-i lua uşor spuma. Când începe să fiarbă,
adaugi sare după gust, 6-7 boabe de enibahar, câteva frunze de dafin,
2-3 morcovi mari, 2 cepe şi 10 căţei de usturoi. Laşi să fiarbă cam 4-5
ore…
Read more »
Read more »
Friptură de costiţă cu carnaţi
18 September 2010
Ingrediente: 500 g costiţă 500 g cârnaţi 150 g slănină proaspătă sau
untură sare piper Mod de preparare: Tai costiţa, cârnatul, slănina şi
le pui într-o cratiţă pe plită. Amesteci din când în când, pentru 15
minute, după care adaugi sare după gust şi 2 căni de apă. Acoperi şi
laşi să…
Read more »
Read more »
Tort de mere fără blat, cu ciocolată
18 September 2010
Ingrediente: 7 mere 1/2 pachet de margarina 5 linguri de zahăr pudră 1
linguriţă scorţişoară 1 plic zahăr vanilat 5 biscuiţi simpli 150 g
ciocolată menaj 1 lingură ulei Mod de preparare: Freci spumă margarina
cu 2 linguri zahăr pudră şi zahărul vanilat şi o dai la frigider. In
acest timp cureţi merele,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mac si nuca de cocos
18 September 2010
Ingrediente: 8 albuşuri 250 g zahăr 200 g mac 200 g nucă de cocos 1
praf de copt Pentru cremă ai nevoie de: 8 gălbenuşuri 200 g zahăr 300 ml
lapte 3 linguri făină 1 pachet margarină Mod preparare blat: Baţi
albuşurile spumă cu zahărul, adaugi macul, nuca de cocos şi praful de…
Read more »
Read more »
Sufleu de cascaval in cescute
18 September 2010
Ingrediente: Pentru 1 ceşcută: 1 lingură de sos alb tare 20- 25 g
caşcaval ras 1 ou puţin unt Mod de preparare: Amestecăm sosul alb cu
caşcavalul ras, gălbenuşul şi albuşul bătut spumă. Punem compoziţia în
ceşcuţe mici unse cu unt. Dăm ceşcuţele la cuptor slab, 12-15 minute.
Cînd este gata sufleul, se serveşte…
Read more »
Read more »
Sufleu de branza
18 September 2010
Ingrediente: 7 linguri branza rasa 5 ouă sare piper Pentru sos alb: 1
1/2 lingură unt 2 linguri făină 2 ceşti lapte 2 linguri smîntînă 2
linguri şvaiţer ras Mod de preparare: In loc de caşcaval luăm brînză
albă, stoarsă bine de apă, într-un tifon. Cînd fierbe sosul, punem
brînza rasă şi două linguri…
Read more »
Read more »
Sufleu de cascaval
18 September 2010
Ingrediente: 7 linguri caşcaval ras 5 ouă sare piper Pentru sos alb: 1
1/2 lingură unt 2 linguri făină 2 ceşti lapte Mod de preparare: Topim
untul, adăugăm făina si amestecării pe foc. Turnăm lapte fierbinte.
Cînd sosul este gata, punem 4 linguri de caşcaval, amestecînd bine pe
foc. Punem sare şi piper. Luăm…
Read more »
Read more »
Placinta “poale in brau”
18 September 2010
Ingrediente: Pentru aluat: 750 g făină 30 g drojdie 3 ouă 1 lingură
ulei 1 linguriţă zahăr pisat 1 ceaşcă lapte 75 g unt topit Pentru
Umplutură : 250 g brînză de burduf sau caş frămîntat 50 g unt proaspăt 2
ouă 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Punem împreună toate produsele
pentru aluat.…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza de vaca
18 September 2010
Ingrediente: aluat de plăcintă 250 g brînză de vacă 1 gălbenuş 50 g
stafide 2 linguri zahăr pudră coajă de lămîie o linguriţă făină Mod de
preparare: Pregătim aluatul şi îl tăiem în două. întindem o foaie pe
care o punem în tavă. Deasupra punem brînză de vacă amestecată cu un
gălbenuş, sare, stafide…
Read more »
Read more »
Ciuperci prăjite
18 September 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci mari (24 bucăţi) sare piper 1 legătură de
mărar 1/2 ulei sau unt Mod de preparare: Ciupercile se spală bine, se
taie cozile, apoi se pun pe un şervet. Se pune pe plită o tigaie
smălţuită (cu unt dacă ciupercile se servesc calde şi cu ulei dacă se
servesc…
Read more »
Read more »
Cocktail Paradise
18 September 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă dublă de
cocktail Categorie – Apricot brandy drinks Decoraţiune – fără Se
serveşte după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 5/10 gin 3/10
apricot brandy 2/10 suc de portocale Acest cocktail este o creaţie de
peste Ocean, din anii ’20. Denumit la început…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza de burduf
18 September 2010
Ingrediente: aluat de plăcintă 250 g brînză de burduf 2 gălbenuşuri 1
ou pentru uns deasupra 1 lingură caşcaval ras Mod de preparare: Facem un
aluât de plăcintă şi îl tăiem în două. Din jumătate de aluat întindem o
foaie şi o punem în tavă. Apoi punem brînză de burduf, amestecată cu
două gălbenuşuri,…
Read more »
Read more »
Papara de paine cu cas
18 September 2010
Ingrediente: 10 felii de pîine 2 ceşti de lapte 4 linguri brînză de oi
100 g unt sare 1 lingură caşcaval ras Mod de preparare: Ungem cu unt o
formă sau un vas care merge la cuptor. Batem laptele cu un ou. Tăiem
felii groase de 2 cm, le muiem în lapte amestecat cu…
Read more »
Read more »
Papara de mamaliguta
18 September 2010
Ingrediente: 350 g brînză 750 g mămăligută pripită 100 g unt 2 ouă sare
2 linguri smîntînă Mod de preparare: Facem o mărnăliguţă pripită. Ungem
cu unt un vas rezistent la foc. întindem un strat de mămăliguţă, de 3-4
cm. Peste el punem un strat de brînză de burduf sfărîmată, gros de 2
cm.…
Read more »
Read more »
Papanasi prajiti
18 September 2010
Ingrediente: 300 g brînză de vacă o felie paine 1 ceaşcă lapte 3 oua
100 g unt 3 linguri făină 2 linguri pesmet sare smantana Mod de
preparare: Papanaşii prăjiţi se fac la fel ca şi cei fierţi, cu
deosebirea că albuşurile le batem spumă şi le adăugăm la urmă, o dată
cu un…
Cozonac glasat
18 September 2010
Ingrediente: 53o g făină 120 ml lapte 120 g unt 3 gălbenuşuri 75 g
zahăr 1 linguriţă sare 30 g drojdie Pentru umplutură ai nevoie de: 75 g
stafide 1 cană de zahăr cubuleţe de coajă de portocală din dulceaţă 1
albuş si 4 linguri zahăr pudră pentru glazură Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Papanasi fierti
18 September 2010
Ingrediente:
300 g brînză de vacă o felie paine 1 ceaşcă lapte 3 oua 100 g unt 3
linguri făină 2 linguri pesmet sare Mod de preparare: Trecem prin sită
brînza de vacă, bine scursă. Putem adăuga miezul unei feliuţe de pîine
(cît miezul unei chifle) muiat în lapte (după gust), stors bine şi dat…
Read more »
Read more »
Roşii şi ardei umpluţi cu pilaf şi morun
18 September 2010
Ingrediente:
700 g morun 250 g orez 150 g unt 2 cepe 8 roşii de umplut 8 ardei de
umplut 400 g roşii pentru sos sare cimbru piper 1 lingură de smantană 50
g stafide Mod de preparare: Morunul se fierbe cu apă şi sare. Separat
se face un pilaf cu orezul, 80 g unt,…
Read more »
Read more »
Cum se preparare: Pangasius cu legume, ghimbir si smantana (video)
18 September 2010
Rulada de peşte oceanic cu sos Madera
18 September 2010
Ingrediente:
600 g fileuri din peşte oceanic 2 felii franzelă 4 ouă sare piper 1/4
pahar lapte 1 lingură rom 60 g ciuperci 150 g vin roşu 150 g foitaj Mod
de preparare: Fileurile de peşte, ciupercile şi franzela muiată şi
stoarsă se dau de 2 ori prin maşina de tocat, apoi se amestecă cu…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc
18 September 2010
Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 300 g carne de porc cu grăsime 200 ml
ulei 4 cepe 2 căţei de usturoi cimbru sare piper Mod de preparare:
Pregăteşti mai întâi o compoziţie pentru cârnaţi – dai carnea cu grăsime
prin maşina de tocat şi o amesteci cu usturoiul pisat, sare, piper şi…
Read more »
Read more »
Ciulama de ciuperci cu garnitură de mămăliguţa
18 September 2010
Ingrediente: 800 g ciuperci 3-4 linguri de făină 150 g unt 3/4 l lapte
sare piper 300 g mălai Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se
spală şi se taie julien, apoi se înăbuşă cu 80 g unt, sare si piper. Se
prepară un sos alb din 70 g unt, făină, lapte şi…
Read more »
Read more »
Supă de mazare cu orez
18 September 2010
Ingrediente: 1 l apă 100 g mazăre uscată 1 ceapă 1 lingură orez
hasmaţuchi sau pătrunjel verde 10 g ulei Mod de preparare: Dacă
mazărea e uscată o pui la înmuiat din ajun, o scurgi de apă şi o pui la
fiert, împreună cu ceapa, în apă rece, la foc mic. Când este…
Read more »
Read more »
Supa de usturoi cu cartofi
18 September 2010
Ingrediente: 2 căpăţâni de usturoi 4 cartofi 1 cub concentrat de supă
de legume 1 legătură frunze de pătrunjel sare piper Mod de preparare:
Infăşori usturoiul necurăţat într-o folie de aluminiu şi îl coci la
cuptor timp de 30-40 de minute, până se înmoaie bire. în acest timp, pui
la fiert în apă…
Read more »
Read more »
Ruladă in muschi de porc si spanac
18 September 2010
Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 3 ouă 250 g spanac (de la borcan) 3
ardei capia copţi (de la congelator) sare piper 1 plic de gelatină ulei
Mod de preparare: Speli carnea, apoi o desfaci cu un cuţit, ca pe o
foaie de aluat. O baţi puţin,3 presari cu sare, piper şi…
Read more »
Read more »
Tort cu blat de cacao si cremă de branză
18 September 2010
Ingrediente: 100 ml lapte 200 g zahăr 50 g cacao 250 g unt 200 g făină 3
ouă 1/2 linguriţă praf de copt 1 plic zahăr vanilat Pentru cremă ai
nevoie de: 500 g brânză de vaci 250 g ciocolată albă 2 linguri zahăr
pudră 100 g dulceaţă de vişine 2 linguri coniac sau…
Read more »
Read more »
Canapele din fidea
18 September 2010
Ingrediente: 200 g fidea 1 ou 100 g smântână 4 linguri unt 3 roşii 200
g caşcaval 2-3 cârnaţi afumaţi busuioc uscat mărunţit sare piper Mod
de preparare: Pui la fiert fideaua în apă cu sare şi când e gata, o
scurgi bine, apoi o amesteci cu smântână şi oul şi potriveşti gustul…
Read more »
Read more »
Scovergi din aluat de cartofi
18 September 2010
Ingrediente: 600 g făină 1 linguriţă zahăr 100 g unt 3- 4 cartofi 2 ouă
sare drojdie cât o nucă 100 ml smântână Pentru umplutură ai nevoie: 300
g brânză de burduf 100 g caş dulce mărar verde 1 ou Mod preparare
aluat: Fierbi cartofi în coajă, îi cureţi şi îi dai pe…
Read more »
Read more »
Covrigei săraţi
18 September 2010
Pui la fiert 1 cană de ulei (250 ml) cu 1 cană de apă şi un praf de
sare. lei de pe foc şi cât e cald adaugi un pachet de margarină, apoi
drojdie cât o nucă, 1 ou şi făină cât cuprinde. Frămânţi şi întinzi o
foaie din care tai cu forma covrigei,…
Read more »
Read more »
Colivă (de post)
18 September 2010
Ingrediente: 1 kg arpacaş 3 kg apă 1 linguriţă rasă de sare 500-700 g
nuci măcinate 0,800-1 kg zahăr coaja rasă de la 1 lămâie, de la 1
portocală 1 fiolă esenţă rom 1-2 plicuri zahăr vanilat Mod de
preparare: Pui arpacaşul Ia fiert în apă cu sare, într-o cratiţă de
tuci, la…
Read more »
Read more »
Ştrudel cu ciuperci si nuci
18 September 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci 1 pachet de foi de plăcintă de post 100 g
miez de nucă 150 ml ulei sau margarină scorţişoară sare după gust Mod
de preparare: Speli bine ciupercile şi le căleşti în ulei încins. Când
sunt pătrunse, adaugi miezul de nucă măcinat sau tăiat mărunt, sarea,
scorţişoara şi puţină…
Read more »
Read more »
Drob de fasole cu busuioc
18 September 2010
Ingrediente: 3 căni de fasole fiartă 2-3 cepe tăiate mărunt 2 ardei
graşi tăiaţi mărunt 2 linguri ulei 6 linguri de făină 2 felii de pâine
înmuiate în apă şi stoarse 1/2 linguriţă busuioc 4-5 căţei usturoi 1/2
linguriţă de sare 1 cană bulion Mod de preparare: Fasolea fiartă o
treci prin maşina…
Read more »
Read more »
Gomboti cu prune din compot
18 September 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 100 g făină 25 ml ulei sare 100-150 g
margarină 50 g pesmet 50 g zahăr prune din compot Mod de preparare:
Fierbi cartofii, îi pasezi şi îi frămânţi cu făină, ulei, zahăr şi sare.
Scoţi prunele din compot şi le scurgi de zeamă. Intinzi aluatul într-o
foaie cu…
Read more »
Read more »
Frigărui de morun, peşte afumat şi lapţi cu salată de sfeclă cu hrean
18 September 2010
Ingrediente: 900 g morun nisetru sau păstrugă 400 g lapţi sau limbi de
icre opărite 300 g felii de peşte afumat 12 frigărui Mod de preparare:
Morunul se taie bucăţi, lapţii sau icrele bucăţi mai mici. Se înfig
intercalat pe frigărui (facultativ şi feliuţe de ceapă), se ung cu
ulei, se dă sare…
Read more »
Read more »
Rulouri de şniţele pe pat de zarzavat
18 September 2010
Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 300 g carne de vită 1 cartof 1 ou 1
rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 2 morcovi sare piper ulei 4-5 caţei de
usturoi cateva fire de patrunjel Mod de preparare: Tai carnea de porc
în 10-12 felii pe care le baţi cu ciocanul ca pentru şniţele. Le…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte afumat şi scoici
18 September 2010
Ingrediente: 30 scoici 300 g peşte afumat 1 l zeamă de peşte 3 ardei
graşi 1 ceapă 1 morcov 1 /2 telină 1 păstarnac 1 legătură pătrunjel 1
lingură de bulion 1/2 lămaie Mod de preparare: Zarzavatul tăiat julien
se fierbe timp de 20 minute cu zeama de peşte, sare, piper pisat,
bulionul.…
Read more »
Read more »
Calcan rasol cu garnitură de cartofi natur
18 September 2010
Ingrediente: 2,500 kg spinare de calcan 150 g zarzavat 1 ceapă 1 lămaie
2 legături de pătrunjel 600 g cartofi 50 g unt sare piper boabe 1
lingură de oţet Mod de preparare: Zarzavatul tăiat şi ceapa tocată se
fierb 15 minute cu apă, sare, piper boabe se bagă apoi şi calcanul cu…
Read more »
Read more »
Supă de ciuperci
18 September 2010
Ingrediente: 350 g ciuperci 1 ceapă 60 g unt 3 linguri de smantană 1
lingură făină sare piper 1 legătură de pătrunjel 3 l apă sau supă Mod
de preparare: Ciupercile se spală bine şi se taie julien. Se înăbuşă cu
untul şi ceapa între .Se pun la fiert împreună cu făina, sarea,…
Read more »
Read more »
Borş de spanac cu orez
18 September 2010
Ingrediente: 300 g spanac 1 ceapă 2 morcovi 1 lingură de ulei 1 cană de
orez condimente 1 cană de borş sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o
speli şi o toci mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi spanacul spălat şi
tăiat. Pui apă clocotită peste spanac, apoi morcovii daţi pe râzătoare,…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc umplută
18 September 2010
Ingrediente: 1 bucată de pulpă de porc fără os de circa 1-1-5,kg 1/2 kg
carne crudă tocată (sau mai mult, în funcţie de câtă pulpă ai) 4-5 ouă
fierte tari 2-3 morcovi 4-5 gogoşari muraţi pătrunjel sare piper
condimente Mod de preparare: Tai carnea în aşa fel încât să-ţi iasă o
"foaie" de…
Read more »
Read more »
Chiftele cu soia si cimbru
18 September 2010
Ingrediente: soia boabe ceapă morcov cartofi usturoi pâine făină sare
piper cimbru Mod de preparare: Pui boabele de soia la fiert şi le laşi
până se umflă. Le strecori, apoi le dai prin maşina de tocat. Separat
treci prin râzătoare câţiva cartofi cruzi şi morcovi, tai mărunt ceapa
şi le amesteci pe toate…
Read more »
Read more »
Marinată de macrou
18 September 2010
Ingrediente: 6-7 bucăţi de macrou congelat 1 cană cu apă 1 cană şi
jumătate cu oţet 1 cană cu ulei piper boabe foi de dafin muştar boabe 1
morcov (tăiat rondele) 1 ceapă (tăiată peştişori) 1 linguriţă rasă de
sare (linguriţa să fie rasă) Mod de preparare: Inainte să se dezgheţe
tai peştele…
Read more »
Read more »
Curcan umplut
18 September 2010
Ingrediente: 1 curcan 250 g pâine albă 1 cană lapte dulce ficatul
curcanului 100 g margarină 2 ouă sare piper mărar tocat 100 g ciuperci
condiment după preferinţă Mod de preparare: Cureţi curcanul şi îl
speli în mai multe ape. După ce se scurge, îl sărezi şi îl laşi astfel
timp de o…
Read more »
Read more »
Vinete cu scoici sau midii şi raci
18 September 2010
Ingrediente: 800 g vinete 35 midii sau scoici 7-8 căţei usturoi 500 g
roşii 250 g ulei 1/2 lămaie 35 cozi de raci sare puţin zahăr 1 legătură
dc verdeaţă Mod de preparare: Vinetele se curăţă şi se taie în patru,
în lungime (cu un cuţit inoxidabil). Se sărează şi se înăbuşă puţin…
Read more »
Read more »
Ruladă aperitiv
18 September 2010
Ingrediente: 300 g telemea 2-3 castraveţi muraţi 2-3 gogoşari muraţi
3-4 cârnaţi 100 g parizer 4 linguri smântână 3-4 ouă 1 legătură
pătrunjel făină sare condiment piper Mod de preparare: Razi telemeaua,
apoi tai cubuleţe castraveţii, gogoşarii, cârnaţii şi parizerul şi le
amesteci cu smântână şi ouăle. Pui condimentul, sare şi piper după…
Read more »
Read more »
Frigărui de viţel, momiţe cu andivă brezată
18 September 2010
Ingrediente: 12 frigărui 600 g carne de viţel 300 g momiţe opărite 250 g
piept afumat 300 g bureţi sare piper cimbru andive Mod de preparare:
Carnea şi momiţele se taie bucăţi egale. Pieptul afumat se taie pătrate
subţiri şi bureţii se taie bucăţi. Se înfig intercalate pe frigărui, se
dă sare, piper,…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu ciuperci si nucă
17 September 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi o cutie cu ciuperci 2-3 cepe 100 ml ulei sare
piper după gust verdeaţă după gust 3-4 căţei de usturoi 50 g miez de
nucă Mod de preparare: Intr-o oală pui cartofii cu tot cu coajă să
fiarbă pentru numai 20 de minute. După expirarea acestui timp îi cureţi…
Read more »
Read more »
Peşte oceanic cu midii, ciuperci si cartofi natur
17 September 2010
Ingrediente: 1 kg peşte oceanic 15 midii sau scoici 150 g ciuperci 1/2
lingură de faina 80 g unt 2 linguri de smantană 1/4 lapte 2 gălbenuşuri
lămaie sare piper alb 40 g caşcaval Mod de preparare: Fileurile de
peşte se pun într-un vas de gratinat uns cu unt, cu midiile şi
ciupercile…
Prăjitură cu migdale
17 September 2010
Ingrediente: 100g migdale 100g zahăr pudră 200g făină 150g albus de ou 2
linguri de lichior 1 linguriţă zahăr vanilat un vârf de cuţit sare
Mod de preparare: Se opăresc migdalele, se curăţă de coajă şi se ţin 20
minute la cuptor, la foc mic. Se macină apoi cu râşniţa de cafea, până…
Read more »
Read more »
Pătrăţele cu miere şi migdale
17 September 2010
Ingrediente: 500 făină 2 ouă întreg 250 g zahăr 4 linguri miere 150 g
unt 2 linguri smântână 1 plic praf de copt 1 linguriţă cuişoare
scorţişoară măcinate 50g migdale Mod de preparare: Din ingrediente
(mai puţin migdalele) se frământă un aluat din care se întinde o foaie
cu grosimea de 5mm. Se…
Read more »
Read more »
Mancare de carofi la cuptor
17 September 2010
Cureţi 5 cartofi, îi speli bine şi îi tai pe lungime. Ungi bine o tavă
cu ulei, pui cartofii, apoi adaugi 2 cepe curăţate şi tăiate fiecare în
4, 2 linguri de pastă de ardei şi 2 linguri de bulion dizolvat cu 2-3
linguri de apă. Amesteci apoi o cană de apă cu condiment,…
Read more »
Read more »
Biban cu măsline, bureţi şi arpagic
17 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg biban 200 g arpagic 150 g măsline verzi 300 g
bureţi 1 legătură de pătrunjel 150 g ulei 1 pahar vin sare piper 1 foaie
de dafin 1 lămaie Mod de preparare: Bibanii se curăţă bine de
intestine, urechi şi solzi şi se pun într-o tavă adancă cu ulei, sare…
Read more »
Read more »
Pateu de ciuperci
17 September 2010
Ingrediente: 1 cană ciuperci fierte 2 cepe mari tăiate mărunt 3- 4
căţei de usturoi 3/4 cană nuci prăjite măcinate 1 felie de pâine
înmuiată 3/4 linguriţă sare 1 linguriţă condiment tip 1 lingură suc de
lămâie Mod de preparare: Pui ceapa la fiert cu puţină apă, adaugi
ciupercile şi usturoiul şi laşi…
Read more »
Read more »
Chiftelute din legume cu sos de mustar si usturoi
17 September 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 1 conopidă
(de la congelator) 1 ceapă 1 legătură verdeaţă sare piper 1 lingură
margarină vegetală 200 ml ulei 1 cană pesmet Pentru sos ai nevoie de: 1
căpăţână de usturoi 2 linguri muştar 1 legătură pătrunjel ulei sare
Mod preparare chifteluţe: Cureţi cartofii,…
Read more »
Read more »
Morun la cuptor cu macaroane cu ciuperci
17 September 2010
Ingrediente:
1,400 kg morun 250 g macaroane 60 g parmezan sau caşcaval 150 g unt
sare piper 100 g peşte afumat 150 g ciuperci 1/2 lingură de făină 1
lingură de bulion 1/2 pahar vin 2 linguri sos brun de peşte Mod de
preparare: Morunul se pune într-o tavă, se dă sare, piper, puţin…
Read more »
Read more »
Morun chaud-froid cu mus de morun, fileuri de ansoa si sparanghel
17 September 2010
Ingrediente: 1,500 kg morun 100 g unt 100 g frişcă bătută fără zahăr 2
ouă sare piper 1 pahar vin 5 fileuri de anşoa 8 foi de gelatină 50 g
piure de spanac 250 gulei 300 g sparanghel 1 ceapă 2 linguri de sos alb
ciuperci Mod de preparare: Morunul se fierbe cu vin,…
Read more »
Read more »
Frigărui din ficat de viţel şi sote de mazăre
17 September 2010
Ingrediente: 900 g ficat de viţel 300 g file afumat sare piper 60 g unt
100 g roşii 12frigărui puţin ulei Mod de preparare: Ficatul se taie
bucăţi egale şi se dă prin apă clocotită 2-3 secunde, apoi se pune pe
hartie pergament sau pe un şervet. Roşiile tari se curăţă de pieliţă…
Read more »
Read more »
Cuburi de ciocolată
17 September 2010
Ingrediente: 300 g zahăr pudră 150 g unt (sau margarină) 150 g făină 6
ouă 3 batoane mici de ciocolată (150 g în total) Mod de preparare:
Amesteci bine untul cu zahărul şi gălbenuşurile, adaugi făina,
ciocolata rasă şi la sfârşit albuşurile bătute spumă foarte tare.
Aluatul obţinut îl pui într-o tavă unsă…
Read more »
Read more »
Supa de curcan cu galuste de ficat
17 September 2010
Tai mărunt 2 ficăţei (de pasăre). Prăjesc o jumătate de ceapă tăiată
mărunt şi adaug ficatul şi puţin pătrunjel frunze tăiat mărunt, iei de
pe foc compoziţia şi adaugi 1 ou întreg şi 1 gălbenuş, piper şi făină
cât cuprinde, astfel încât să fie un aluat potrivit. Faci cu mâna
găluşte şi le pui…
Read more »
Read more »
Iepure impănat cu sos
17 September 2010
Ingrediente: 1 spinare şi pulpele dinapoi ale unui iepure 150 g slănină
afumată 150 g unt sare 1 foaie de dafin piper 1-2 boabe ienibahar 2
linguri făină 400 g smântână zeama de la 1 lămâie puţin muştar 1 lingură
zahăr 500 g cartofi Ingrediente: Impănezi bucăţile de iepure cu
feliuţe de slănină,…
Read more »
Read more »
Biluţe de cartofi cu nuci si vişine
17 September 2010
Ingrediente: 150 gcartofi fierţi 300 g nucă 300 g zahăr pudră 3 linguri
cacao esenţă de rom vişine zahăr tos sau nucă de cocos pentru ornat
Mod de preparare: Cartofii fierţi îi pasezi bine, apoi adaugi pe rând
celelalte ingrediente (nuca, zahărul, cacaua, esenţa de rom) şi frănânţi
bine, până nu se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de nuci şi ciocolată
17 September 2010
Ingrediente foaie: 8 albuşuri 8 linguri zahăr tos 1 lingură făină
lingură zeamă de lămâie Ingrediente crema de nuci:300g nuci măcinate
,350g zahăr pudră ,150g unt,2-3 linguri lapte praf Ingrediente crema
ciocolata: 300gcacao ,2 linguri zahăr tos,300g zahăr pudră ,200g
unt,10ml esenţă de rom ,1 50g biscuiţi cu ciocolată ,1 cană lapte
Ingrediente ornare:…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc cu usturoi si costiţă
17 September 2010
Ingrediente: 1 bucată de muşchi 100 g costiţă afumată foi de dafin sare
piper 1 căpăţână de usturoi vin roşu Mod de preparare: Crestezi din
loc în loc muşchiul, îl împănezi cu căţei de usturoi şi costiţă afumată
şi-l aşezi un pic pe grătarul cuptorului, atât cât să se rumenească
puţin. Il pui…
Read more »
Read more »
Piept de gască impănat cu şunculiţa afumată
17 September 2010
Dezosezi pieptul de gâscă, îl frăgezeşti bătându-l puţin cu ciocanul de
şniţele, apoi îl împănezi cu slăninuţă afumată. Presari sare, piper,
puţin ghimbir şi îl rulezi legându-l cu aţă de bumbac. Il aşezi apoi
într-un vas rezistent la cuptor, torni ulei, vin alb şi puţină apă şi-l
dai la cuptor. Din când în când…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de migdale
17 September 2010
Ingrediente
blat: 2 ouă 400 g zahăr 1 pachet margarina 10 linguriţe cacao 1cană
lapte călduţ 1 linguriţă praf de copt 300g făină Ingrediente crema: 5
gălbenuşuri,1 linguri zahăr,2 linguri făină,200g unt/margarina ,200ml
lapte,1 lingură esenţă de migdale,100g miez de migdale pisat,50g
ciocolată rasă,50ml esenţă rom ,3 linguri cacao,200g nuci,200g unt,
linguriţă praf de copt.…
Read more »
Read more »
Ciuperci
17 September 2010
Igrediente: 1 kg ciuperci 2 legături de mărar sare piper 15 fire de
ceapă verde 500 g roşii sau 11/2 lingură de bulion pastă 3/4 lingură de
făină 3/4 pahar vin 150 g unt sau ulei Mod de preparare: Ciupercile se
spală bine şi se taie felii groase. Se sotează în unt sau…
Read more »
Read more »
Şalău pane
17 September 2010
Ingrediente: 1 kg file de şalău 2 ouă 200 g făină 200 g pesmet un
pachet de unt condimente după gust Mod de preparare: Speli bucăţile de
peşte foarte bine şi te asiguri că, deşi e file, nu mai are oase. Il
usuci cu un şervet curat (şi care nu lasă scame) şi-l…
Read more »
Read more »
Ruladă din carne de vita cu ouă
17 September 2010
Ingrediente: 1 kg carne de vită (muşchi) piper sare 2 linguri condiment
tip 1 pahar vin cimbru 8 ouă 1 gogoşar Mod de preparare: Pui ouăle la
fiert, apoi împărţi muşchiul în două bucăţi pe lung. Le baţi uşor,
presari sare, condiment, piper, după care aşezi ouăle fierte şi
curăţate, unul după altul.…
Read more »
Read more »
Drob din pipote si ficat de pasare
17 September 2010
Ingrediente: 1 kg pipote de pui 500 g ficat de pasăre sau pateu de
ficat 2 ceşcuţe orez 4-5 ouă 10 ouă fierte sare piper mărar pătrunjel
4-5 cepe uscate şi câteva fire de ceapă verde 3 linguri ulei Mod de
preparare: Fierbi ficatul şi pipotele, apoi dai leatul prin maşina de
tocat,…
Read more »
Read more »
Clatite cu branza
17 September 2010
Ingrediente: 400 g brînză de vacă 10-12 clătite 3 gălbenuşuri 50 g unt 2
ouă pesmet verdeată grăsime pentru prăjit Mod de preparare: Ungem o
formă cu unt proaspăt, tutnăm în ea compoziţia şi o dăm la cuptor pe
baie de apă, o oră. Brînza de vacă bine scursă şi dată prin sită o…
Read more »
Read more »
Chefal la grătar cu lămaie şi pătrunjel
17 September 2010
Ingrediente: 6 chefali (circa 1,400 kg) 1 lămaie sare 1 legătură
pătrunjel 50 g ulei Mod de preparare: Chefalii se curăţă, se spală şi
se usucă pe un şervet. Se dă sare, se ung cu ulei, apoi se frig pe
grătarul încins şi uns cu ulei. Se aşază pe un platou şi se…
Read more »
Read more »
Cascaval pane
17 September 2010
Ingrediente: 500 g caşcaval 2 ouă făină pesmet grăsime pentru prăjit
Mod de preparare: Alegem caşcaval potrivit de tare, îl curăţăm de coajă
şi îl tăiem felii, cîte două pentru o persoană. Dăm feliile prin făină,
ou bătut şi pesmet. Feliile trebuie să fie unse în întregime cu ou şi să
se bată bine…
Read more »
Read more »
Cascaval la capac
17 September 2010
Ingrediente: 500 g caşcaval 100 g unt sau untură Mod de preparare: In 5
vase mici de sticlă rezistentă la foc sau în 5 tigăiţe smălţuite care
merg la cuptor, punem grăsimea ; aşezăm apoi în fiecare farfurie cîte
două felii de caşcaval, de cîte 50—60 g fiecare, şi le punem pe plită
sau…
Read more »
Read more »
Budinca cu branza de vaca
17 September 2010
Ingrediente: 300 g brînză de vacă 150 g unt 6 ouă 1 lingură făină 2-3
linguri smîntînă sau sos alb Mod de preparare: Amestecăm brînză dată
prin sită cu untul, adăugăm gălbenuşurile, apoi o lingură cu vîrf de
făină, amestecînd bine de tot. Batem albuşurile şi le adăugăm în
compoziţie. Ungem o forma cu…
Read more »
Read more »
Pui de baltă condimentaţi cu sos de ceapă şi usturoi
17 September 2010
Ingrediente: 36 pui de baltă (numai copanele) sare piper 6 căţei de
usturoi 1 legătură de pătrunjel 1/2 lămîie 3 linguri sos brun de peşte
50 g făină 120 g ulei 40 g unt 2 fire ceapă verde 1/2 pahar vin Mod de
preparare: Copanele se curăţă de piele, se usucă cu un…
Read more »
Read more »
Balmus
17 September 2010
Ingrediente: 200 g brînză de oi 500 g lapte 500 g apă mălai cit
cuprinde sare o ceaşcă de smîntînă Mod de preparare: Punem la fiert
laptele cu apa şi sare şi facem o mămăliguţă pripită, bine fiartă. Cînd
este gata adăugăm caş sau orice brînză de oi, rasă pe râzătoare,
amestecăm bine şi…
Read more »
Read more »
Alivenci
17 September 2010
.
Ingrediente: 500 g brînză de vacă 6 linguri smîntînă 2 linguri mălai 2
linguri făină 50 g unt 6 ouă sare Mod de preparare: Punem brînză de vacă
într-un tifon sau într-o pînză şi o aşezăm între două scîndurele, cu o
greutate deasupra, ca să se scurgă bine zerul. Cu 2-3 ore înainte de…
Read more »
Read more »
Budinca de praz
17 September 2010
Ingrediente: 3-4 fire de praz 100 g unt sau untură 250-300 g brinză 3-4
ouă zahăr Mod de preparare: Alagem praz alb, îl curăţăm, îl spălăm şi
îl tăiem în rondele subţiri. înfierbîntăm într-o cratiţă unt sau untură.
Punem în ea prazul, amestecînd din cînd în cînd. Cînd prazul a căpătat
culoare aurie şi…
Read more »
Read more »
Praz cu masline
17 September 2010
Ingrediente: 10 fire praz 150 g ulei 20-30 măsline 25 g oţet 1
linguriţă bulion de roşii 1 linguriţă făină boia roşie Mod de preparare:
Aiegem prazul nu prea gros (cît degetul mijlociu). După ce îl curăţăm,
îl tăiem în bucăţele lungi de un deget. Le opărim, le scurgem, le prăjim
pînă se moaie…
Read more »
Read more »
Cocktail Papa Doble
17 September 2010
Calitate – alcoolic Baza alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned
Categorie – Maraschino drinks Decoraţiune – o felie de grapefruit pe
margine şi paie tăiate la jumătate Se serveşte la orice oră
Ingrediente: 5/10 Rum Bacardi Carta Bianca 2/10 suc proaspăt de lămâie
verde 3/10 suc proaspăt de grapefruit câteva…
Read more »
Read more »
Budinca de zarzavat
17 September 2010
Ingrediente: 200 g mazăre boabe 1 conopidă 250 g fasole franceză 200 g
morcovi 3-4 linguri unt proaspăt (sau 2 1/2 linguri unt topit) 100 g
caşcaval, şvaiţer sau parmezan 125 g smîntînă 1 ou sare Pentru clătite :
3 gălbenuşuri 1 pahar lapte 250 g făină 2 linguri sifon 1/2 lingură
ulei (pentru…
Ruladă simplă din piept de pui
17 September 2010
Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 2 linguri muştar 2 linguri miere 2
linguri ulei 5 căţei de usturoi 1 pahar vin alb sare piper cimbru
rozmarin Mod de preparare: Dezosezi carnea, baţi apoi fiecare bucată
cu ciocanul de şniţele şi o dai deoparte până pregăteşti sosul. Cureţi
usturoiul, îl pisezi, amesteci o…
Read more »
Read more »
Cum se prepara: Ficat de pui cu ardei iute (video)
17 September 2010
Sarmale in cuib
17 September 2010
Ingrediente: varză acră 1 kg carne tocată (amestec vită şi porc) 500 g
costiţă afumată 1 ceaşcă orez 3 cepe 1 lingură bulion 1 lingură untură
cimbru pătrunjel mărar sare piper Mod de preparare: Ceapa tocată
mărunt o căleşti în untură şi o amesteci cu carnea, orezul, bulionul şi
condimentele. Faci sărmăluţe mici,…
Read more »
Read more »
Momite de vită cu sos alb
17 September 2010
Ingrediente:
800 g momite 18 ciuperci 1 tarta coaptă din foitaj 1 legătură mărar
sare piper 2 linguri smantană 3 /4 lingură făină 120 g unt Mod de
preparare: Momiţele bine spălate şi curăţate de pieliţă se fierb în apă
puţină cu sare şi puţin unt. Se scot din zeamă şi se taie bucăţi…
Read more »
Read more »
Rulada cu crenvurşti şi pateu
17 September 2010
Ingrediente: 2-3 crenvurşti subţiri 1 cutie de pateu (de 200 g) de porc
sau de pui după gust 3 ouă 1 cană făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat 1
cană lapte 1 praf de sare Mod de preparare: Prepari un aluat ca de
clătite, puţin mai gros din: ouă, făină, lapte, bicarbonat…
Read more »
Read more »
Ciorba de cap de miel
17 September 2010
Ingrediente: 1 cap de miel câteva oase de miel 2 morcovi 1 rădăcină
pătunjel 1 ţelină mică 1 ceapă frunze de leuştean 1 pahar cu orez 1 ou 1
cutie smântână sare şi oţet dupi gust (dacă nu . îţi place cu oţet,
poţi acri ciorba cu sare de lămâie sau cu borş) …
Read more »
Read more »
Frigărui de miel, pastrama şi manătarci cu garnitură de ouă
17 September 2010
Ingrediente: 900 g carne de miel 200 g piept afumat 250 g pastrama 250 g
manătărci sare piper 20 g ulei puţin mujdei 12 frigărui Mod de
preparare: Carnea şi pastrama se taie bucăţi egale. Pieptul afumat se
taie pătrate subţiri şi bureţii tot bucăţi. Se înfig intercalate pe
frigărui şi se frig…
Read more »
Read more »
Jaghir (drob)
17 September 2010
Ingrediente: 1 kg pămân inima şi splina de la miel 5 ouă 2 pahare făină
alba sare piper 1 pahar de zeamă în care a fiert plămânul Mod de
preparare: Tai în bucăţi mari plămânul, irima şi splina, le speli şi le
pui la fiert. Când sunt gata, după ce se răcesc şi…
Read more »
Read more »
Pilaf cu scoici sau cu midii
17 September 2010
Ingrediente: 400g orez 40 midii sau scoici 1 cutie crabi (sau 40 cozi
de raci) 1/2 l supă sare piper 1 ceapă 150 g unt Mod de preparare:
Ceapa tocată se sotează în unt, apoi se pune orezul spălat bine,
midiile, sare, piper şi supa fierbinte . Se fierb sub capac 22 minute.…
Read more »
Read more »
Lufar umplut cu midii cu garnitură de bureţi şi zeamă de lămaie
17 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg lufar 250 g ciuperci smantana 100 g unt 1 lingură
de făină sare piper 5 g boia roşie 30 midii cozi de raci Mod de
preparare: Lufarul se curăţă, se spală şi se scoate şira pe la burtă. în
locul şirei se bagă midiile tăiate. Se aşază într-o tavă cu…
Read more »
Read more »
Peşte oceanic cu sos de roşii cu găluşte de cartofi
17 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg peşte oceanic 1 lingură boia dulce 1/2 lingură de
făină 4 ardei graşi roşii 300 g roşii 2 ouă 2 cepe 4 căţei de usturoi
150g ulei sare 1/2 pahar vin cimbru zeamă de peşte 1 /2 legătură de
pătrunjel 400 g cartofi Mod de preparare: Ceapa, usturoiul, ardeii se…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte cu castraveţi in saramură
17 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg peşte proaspăt (de preferat şi crap) oceanic 1/21
zeamă de castraveţi în saramură 1 1/2l apă sau zeamă de peşte 1
legătură pătrunjel 1 legătură de leuştean 250 g castraveţi muraţi 20 g
măsline fără samburi 1 ceapă 50 g ulei 1 /2 lingură de făină 200 g
smantană Mod…
Read more »
Read more »
Chefal pane cu cartofi pai şi fasole fiartă
17 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg chefaii 1-2 ouă sare piper pesmet de casă 40 g
făină 400 g cartofi 300 g ulei 30 g unt 400 g fasole fidea Mod de
preparare: Chefalii se curăţă, se spală şi se fac fileuri. Se dă sare,
se dau prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte şi raci
17 September 2010
Ingrediente: 700 g peşte (preferabil şi crap) oceanic 20 raci 21/1 l
supă sau zeamă de peşte 1fir de praz 1ceapă 1/4 linguriţă de boia roşie
sare 200 g roşii 1 legătură pătrunjel 3 ouă 3 linguri smantană 1/2
lămîie Mod de preparare: Peştele fără oase se spală, se taie bucăţi şi
se…
Read more »
Read more »
Supă de macrou
17 September 2010
Ingrediente: 2-3 bucăţi macrou 2-3 cepe morcov păstârnac rădăcină
pătrunjel 4-5 cartofi 3 linguri bidion linguriţă boia dulce 2 linguri
ulei 1leg. pătrunjel verde sare Mod de preparare: Ceapa, zarzavatul,
cartofii se curăţă, se taie şi se călesc în ulei, se presară cu boia şi
se adaugă apoi apă, după care se lasă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu miere şi alune
17 September 2010
Ingrediente: 1 cană miere 1 cană unt 1cană vin roşu sec 2 ouă 3 căni
făină 2 linguriţe rase bicarbonat 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 1
linguriţă pulbere de enibahar 1 linguriţă pulbere de ghimbir sau ghimbir
proaspăt ras 1 linguriţă sare 1cană alune zdrobite Mod de preparare:
Se amestecă mierea, untul,…
Read more »
Read more »
Pui de baltă pane cu cartofi pai şi sos tartar
17 September 2010
Ingrediente: 30 pui de baltă 150 g ulei 1-2 ouă 50 g făină sare piper 1
legătură de pătrunjel 300 g cartofi pesmet de casă 1/2 lămaie Mod de
preparare: Copanele curăţate de piele se spală bine şi se usucă pe un
şervet. Se sărează, se dau prin făină, ou bătut si pesmet…
Read more »
Read more »
Friptură de miel cu omletă
17 September 2010
Ingrediente: 4 bucăţi de carne de miel 4 ouă 1 legătură pătrunjel verde
sare şi piper după gust Mod de preparare: Prăjeşti carnea în ulei şi
pe o parte şi pe alta până se albeşte, apoi adaugi o cană cu apă, sarea
şi piperul. Le laşi să fiarbă şi să se prăjească, dar…
Read more »
Read more »
Frigărui de ovine, piept afumat, rinichi cu ciuperci
17 September 2010
Ingrediente: 750 g carne fragedă de berbec sau miel 250 g piept ajumat
300 g ciuperci sau mînătărci opărite sare piper 40 g unt cimbru mujdei
300 g ficat de berbec 200 g rinichi de berbec 200 g momiţe de viţel 600 g
cartofi ulei pentru prăjit cartofii 12 frigărui Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Creier gratinat cu sos de roşii
17 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg creier de vaca sau porc 200 g sos de roşii 30 g
unt 30 g parmezan 1 /2 legătură de pătrunjel sare piper 1 lingură de
oţet Mod de preparare: Creierul se fierbe şi cînd s-a răcit se taie
felii. Se unge cu unt un vas de gratinat, se pune…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu miere
17 September 2010
Ingrediente: 600g făină 6 linguri zahăr 6 ouă 400g miere 2 linguriţe
rase scorţişoară 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate 1 linguriţă rasă praf
de copt 2 linguri unt Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul,
adăugaţi mierea încălzită, scorţişoara, sarea şi faina amestecată cu
praful de copt. Se omogenizează bine şi…
Read more »
Read more »
Umplutură de ciocolată
17 September 2010
Ingrediente: 5 ouă 125 g zahăr 2 linguri cu vârf de cacao câteva nuci
sfărâmate esenţă de rom şi de vanilie o bucăţică mică de drojdie 25 g de
unt Mod de preparare: Freci bine untul, gălbenuşurile, zahărul şi
drojdia ca să-ţi iasă o cremă, apoi adaugi cacaua, albuşurile bătute
spumă şi nucile…
Read more »
Read more »
Tarte aperitiv
16 September 2010
Ingrediente: 250 g piure (simplu, din cartofi fierţi şi pasaţi) 250 g
făină 250 g margarină sare Pentru umplutură ai nevoie de: o cutie cu
ciuperci 3-4 cepe o legătură cu mărar condimente ulei Mod de preparare
aluatul de tarte: Din cartofii pasaţi, făină, sare după gust şi
margarină faci un aluat omogen, care…
Read more »
Read more »
Cocktail Palm Beach
16 September 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu sau
cupă dublă de cocktail Categorie – Campari drinks Decoraţiune – o felie
de ananas pe margine, paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 1/5
gin 1/5 Bitter Campari 3/5 suc de ananas Această băutură a apărut în
anii ’50…
Read more »
Read more »
Ciulama de pui de baltă cu de pilaf
16 September 2010
Ingrediente: 36 pui de baltă 1 lingură de făină sare piper 2 cepe 1
pahar vin 2 gălbenuşuri 80 g unt 1/4 lămaie 200 g orez 2 pahare supă
Mod de preparare: Copanele se curăţă de piele, se spală şi se fierb cu
apă, vin, ceapă şi sare. Se face un sos din…
Read more »
Read more »
Calcan prăjit cu garnitură de cartofi pai
16 September 2010
Ingrediente: 2,500 kg spinare de calcan 300g ulei 100 g făină sare 2
linguri lapte piper 400 g cartofi 1 lămaie Mod de preparare: Calcanul
se opăreşte 1 minut în apă clocotită, se scoate şi cu un cuţitaş se
curăţă de piele şi de ghimpi. Se spală din nou şi se usucă cu…
Read more »
Read more »
Frigărui de carne de porc, momite şi bureţi
16 September 2010
Ingrediente: 300 g muşchi de porc 240 g momiţe 210 g piept ajumat 300 g
bureti cartofi sotaţi cu unt fasole verde sote morcovi sote 2 bucăţi
salată verde piper cimbru sare Mod de preparare: Muşchiul de porc se
taie în bucăţi egale, momiţele şi pieptul afumat se condimentează.
Bureţii se spală, se curăţă…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu cartofi prajiţi
16 September 2010
Ingrediente: 1 pui 500 g cartofi 1 căpăţână de usturoi untură ulei sare
piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai pai şi-i rumeneşti
puţin în ulei. Speli puiul, îl condimentezi, apoi îl ungi cu untură sau
ulei pe exterior şi prin interior, îl crestezi din loc în loc şi-l
împănezi cu…
Read more »
Read more »
Sarmale cu ficat
16 September 2010
Ingrediente: 1 varză murată 1 ciolan afumat de porc 200 g smântână 2
ouă 500 g carne porc 300 g ficat 2 cepe 1 vânătă (de la congelator) 200 g
orez 100 g gris 50 ml ulei sare 1 lingură pastă de ardei mărar cimbru 1
legătură pătrunjel condiment Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi biscuiţi
16 September 2010
Ingrediente: 250g unt 200g zahăr pudra 100g cacao 4 gălbenuşuri 200g
biscuiţi 250g nuci prăjite 3-4 linguri zahăr 100g rom un vârf de cuţit
sare Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul pudră, se pune
cacaoa, apoi se adaugă gălbenuşurile bătute şi biscuiţii pisaţi. Se
amestecă bine, apoi se pune miezul de…
Read more »
Read more »
Pască umplută cu branză
16 September 2010
într-o tavă de tartă unsă cu margarină sau unt, pui un strat de 1/2 cm
de aluat de cozonac sau aluat fraged cu care îmbraci şi pereţii tăvii.
Deasupra torni umplutura făcută astfel: freci 50 g unt cu 100 g zahăr.
Adaugi 3 ouă pe rând, 1/2 kg brânză, un praf de sare, apoi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu miere şi morcovi
16 September 2010
Ingrediente: 1/2 cană margarină 1 cană miere 2 ouă 2 căni morcovi 1/2
cană stafide 1 cană nuci zdrobite 1cană suc de portocale lămâie 2
linguriţe vanilie cană făină cană pesmet 2 linguriţe praf de copt
linguriţă bicarbonat dti sodiu 2 linguriţe scorţişoară măcinată fin
1/2linguriţă ghimbir ras 1 linguriţă nucşoară rasă 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Cocktail Orange Blossom
16 September 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de
cocktail sau goblet Categorie – Gin drinks Decoratiune – fără Se
serveşte după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 1/2 gin 1/2 suc de
portocale (se recomandă portocalele din varietăţile Bella Donna sau
Paglino Denumirea sa înseamnă în limba engleză „portocalul…
Ciorbă de peşte cu zeamă ae varză
16 September 2010
Ingrediente: 500g peşte 500 ml apă 500 ml zeamă de varză 1 morcov
pătrunjel 1ceapă 1 leg. leuştean sare Mod de preparare: Se pune la
fiert în apă sărată tot zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat potrivit, şi
când este aproape fiert, se adaugă zeama de varză. Se potriveşte după
gust, adăugând apă sau…
Read more »
Read more »
Borş de peşte
16 September 2010
Ingrediente: 600 g peşte (de preferat şi crap, somn şi păstrugă) 1,500
kg resturi de peşte (cap, şiră, peşte mic) 300g zarzavat 350g roşii 1
ceapă 5fire ceapă verde 30 g orez sare piper 3/41 borş 1 legătură
leustean 21 apă Mod de preparare: Se pun să fiarbă încet resturile de
peşte, zarzavatul,…
Read more »
Read more »
Umplutură de marmeladă
16 September 2010
Ingrediente: marmeladă esenţă de portocale dulceaţă de zmeură sau de
căpşune Mod de preparare: Incălzeşti puţin marmelada, o amesteci bine
şi dacă este prea legată adaugi puţin sirop de zahăr. Dacă vrei, poţi
adăuga câteva linguriţe de dulceaţă de zmeură sau de căpşune sau câteva
picături de esenţă de portocale. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Napi cu scoici sau cu midii şi bureţi
16 September 2010
Ingrediente: 800 g napi 300 g bureţi sau ciuperci 25 midii sau scoici
150 g ulei sare piper 1 legătură de pătrunjel 4 fileuri de anşoa 250 g
roşii 1 1/2 lingură făină usturoi Mod de preparare: Napii se curăţă,
se taie felii groase, se dau prin făină şi se sotează cu ulei…
Read more »
Read more »
Peşte oceanic cu smantnă cu garnitură de pilaf
16 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg peşte oceanic 1/2 linguriţă pudră de boia de
ardei sare 1/2 lingură de făină 120 g unt 40 g afumătură 1 ceapă 1 măr 4
cuişoare 200 g orez 3/4 l supă Mod de preparare: Se fierb
ingredientele şi afumătura. Se taie 12-14 escalopuri din peşte şi se
prăjesc în…
Read more »
Read more »
Pateu cald din rinichi si carne de porc
16 September 2010
Ingrediente: 180 g rinichi 180 g pulpă porc 200 g ceapă 1 ou 1 legatura
pătrunjel verde 150 g vin alb piper sare joitaj Mod de preparare: Se
curăţă şi se taie ceapa. Separat se taie carnea şi rinichii. Se
inabusesc in ulei carnea apoi rinichii la care se adaugă ceapa călită
puţin.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi ness
16 September 2010
Ingrediente foaie: 6 albuşuri 350g zahăr 350g nuci prăjite şi măcinate 3
linguri făină linguriţă zahăr vanilat un vârf de cuţit sare Ingrediente
crema :6 gălbenuşuri,6 linguri zahăr pudră ,3 linguriţe nes,200g
margarina Mod de preparare: Pentru foi, se bat spumă cele 6 albuşuri,
se adaugă zahărul, treptat, şi se continuă baterea. Se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu miere
16 September 2010
Ingrediente blat: 300g făină 120g miere 120g zahăr 2 oua 1 linguriţă
bicarbonat Ingrediente crema: 250ml smântână proaspătă , 300 g nuci
măcinate ,200g zahăr pudră vanilat. Mod de preparare: Se amestecă
ingredientele pentru blat şi se lasă de seara până dimineaţa la rece. Se
împarte compoziţia în trei bucăţi egale, din care…
Read more »
Read more »
Sufleu de vinete
16 September 2010
Ingrediente: 5 vinete 1 ceapă 1/2 lingură unt topit sau 3 linguri uni
proaspăt 1 lingură făina 2-3 linguri caşcaval sau parmezan ras 2 ouă
lapte sare piper Mod de preparare: Alegem vinete egale, le spălăm şi le
potrivim forma, retezîndu-le puţin vîrful şi coada. Tăiem în lung o
felie de vînătă din partea…
Read more »
Read more »
Plachie de vinete
16 September 2010
Ingrediente: 4 vinete 2-3 linguri făină 100 g ulei 2 cepe 1 căpăţină
usturoi 4 roşii 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Spălăm
şi tăiem vinetele în felii rotunde. Le sărăm şi le lăsăm să stea o
oră. Apoi le punem în apă rece. le spălăm, le stoarcem uşor. Le tăvălim
prin…
Read more »
Read more »
Piure de vinete
16 September 2010
Ingrediente: 3 vinete mari sau 5 mici 2 ceşti lapte 1 lingură unt zahăr
sare piper Mod de preparare: Coacem vinetele la foc bun.. Le curăţăm
frumos ca să nu rămînă pie ele coji negre. Le scoatem seminţele. Le
tocăm bine cu satirul de lemn. Punem laptele la fiert intr-o cratiţă.
Cînd se umflă,…
Read more »
Read more »
Imambaildi
16 September 2010
Ingrediente: 5 vinete 300 g ulei 3 cepe mari 625 g roşii 1 legătură
pătrunjel 5 căţei de usturoi zahăr sare piper Mod de preparare: Scoatem
coada vinetelor, le spălăm bine, le crestăm în lung, adînc (fără să le
străpungem), punem puţină sare la crestătură şi le lăsăm să stea 15
minute. Apoi le…
Read more »
Read more »
Ruladă afumată din fleică de porc
16 September 2010
Ingrediente: 1 bucată de fleică mai subţire, cât se poate mai
apropiată de forma unui dreptunghi 1/2 kg sare grunjoasă mujdei dintr-o
căpăţână de usturoi 100 ml oţet boabe de piper ienibahar după gust 2-3
foi de dafin Mod de preparare: Presari bine cu sare grunjoasă toată
bucata de fleică, o aşezi într-o…
Read more »
Read more »
Vinete umplute II
16 September 2010
Ingrediente: 5 vinete 1 ceaşcă orez 1 ceapă 6 linguri ulei 1 legă:ură
mărar 5 roşii 1 lingură bulion de roşii 1 legătură pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Pregătim umplutura : alegem şi spălăm orezul, apoi îl
punem într-un castron, într-o tigaie prăjim în ulei ceapă tocată mărunt
şi o punem în castron…
Read more »
Read more »
Tocană din ficat cu garnitură de pilaf cu branză
16 September 2010
Ingrediente: 900 g ficat de vită sare piper 1/41 vin roşu 1 foaie de
dafin 1 lingură de bulion pastă 100 g stafide 30 g zahar 100 g şuncă 1 l
supă şofran 280 g orez 200 g unt 1 lingură de făină 50 g telemea Mod
de preparare: Ficatul se taie felii,…
Read more »
Read more »
Cocktail Old Pal
16 September 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rye whiskey Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Campari drinks Decoraţiune – fără Se serveşte
înainte de mese Ingrediente: 1/3 rye whiskey 1/3 vermouth dry 1/3 Bitter
Campari Apărut în Statele Unite, în anii ’50, acest cocktail pre
dinner a făcut parte din…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute
16 September 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 100 g costiţă afumată 100 g şuncă presată 2
ouă 1 legătură ceapă 2 cepe 3-4 căţei de usturoi ulei sare piper Mod
de preparare: Cureţi ciupercile, le îndepărtezi picioruşele, le presari
cu sare şi le laşi deoparte să se scurgă. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi
o pui…
Read more »
Read more »
Tocană haiduceasca de miel
16 September 2010
Ingrediente: 180 g carne de miel ceapă ardei gras cimbru condimente
piper usturoi boia de ardei dulce vin roşu pastă de roşii sau bulion
Mod de preparare: Tai în bucăţi mici carnea de miel şi le prăjeşti.
Adaugi ceapa şi ardeiul gras, apoi le căleşti puţin împreună. Adaugi
apă, iar când sunt aproape…
Read more »
Read more »
Chefal la cuptor cu roşii, măsline si icre de chefal
16 September 2010
Ingrediente: 6 chefali (circa 1,400 kg) 400 g roşii 1/2 pahar vin roşu
sare cimbru 150 g ulei 150 g măsline verzi 1 legătură de pătrunjel 4
căţei de usturoi 150 g icre de chefal Mod de preparare: Chefalii se
curăţă, se spală şi se usucă pe un şervet. Se dă sare şi…
Read more »
Read more »
Calcan cu midii, bureţi şi roşii
16 September 2010
Ingrediente:
1calcan de circa 3,500 kg 25 midii sau scoici 1 pahar vin 300 g bureţi
500 g roşii 5 căţei de usturoi 300 g napi sare piper 150 g ulei
verdeaţă Mod de preparare: Calcanul se opăreşte 1 minut în apă
clocotită. Cu un cuţitaş se curăţă de piele şi de ghimpi, intestine.…
Read more »
Read more »
Ruladă de peşte oceanic cu pilaf şi raci
16 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg peşte oceanic 50 buc cozi de raci fierţi 3
gălbenuşuri 1/2 lămaie sare piper alb 2 linguri de smantană 150 g orez
150 g unt 1 ceapă 1/2 l supă 1/2 lingură de făină zeamă de peşte Mod
de preparare: Din fileuri se fac 14 rulade, se aşază intr-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Cod cu ciuperci
16 September 2010
Ingrediente: 800g cod 2 fire praz 400g ciuperci din conservă 2 linguri
bulion 3 căţei de usturoi 100g măsline 100 ml ulei lămâie 100 ml vin
alb 1 leg. pătrunjel verde 1linguriţă nucşoară sare piper Mod de
preparare: Se taie codul bucăţi, se pune într-o tavă, se adaugă peste el
uleiul, prazul tăiat…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu midii sau scoici şi bureţi de pădure
16 September 2010
Ingrediente: 900 g dovlecei 30 midii sau scoici 300 g bureţi 220 g ulei
300 g roşii 6 căţei de usturoi 1 legătură de verdeaţă sare 3/4 pahar
vin Mod de preparare: Dovleceii se curăţă, se taie bucăţi, se scot
seminţele şi se sotează in ulei şi sare. Se pun apoi într-o cratiţă,…
Read more »
Read more »
Borş de miel cu pătrunjel si hasmaţuchi
16 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de miel (cap, şi coaste) 5-6 fire de ceapă
verde 25 g orez legătură de leuştean 1 legătură de hasmaţuchi 1 morcov 1
rădăcină pătrunjel 2 cepe mijlocii 2 linguri smântână 2 gălbenuşuri 1 l
de borş 2 l de apă Mod de preparare: Cureţi bine capul de miel…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte aromată
16 September 2010
Ingrediente: 1,500 kg peşte proaspăt (preferabil crap cu lapţi) 1 ceapă
250 g zarzavat de supă sare piper 1 legătură de leuştean 1 legătură
pătrunjel 1 /2 lingură de făină 2 linguri oţet de vin 1 foaie de dafin
cimbru 5 cuişoare 60 g unt 2 ardei graşi roşii 3 linguri de smantană 21…
Read more »
Read more »
Vinete umplute I
16 September 2010
Ingrediente: 5 vinete 100 g ulei 3 cepe 2-3 roşii 1 ljngură făină puţin
lapte 1 lingură caşcaval sau parmezan 2 oua sare piper Mod de
preparare: Alegem vinete de mărime mijlocie, egale între ele. Le tăiem
în două în lung şi le scoatem cu lingura jumătate din miez. Le dăm
puţină sare şi…
Read more »
Read more »
Vinete pane
16 September 2010
Ingrediente: 3 vinete 3 linguri unt 75 g caşcaval sau parmezan 2 ouă
pesmet 10 linguri sos de roşii sau 5 linguri de scordolea un praf de
sare Mod de preparare: Alegem vinete potrivite, nu prea mari. Le tăiem
în lung în 3-4 felii late de un deget. Le lăsăm cu coajă. Curăţăm de…
Read more »
Read more »
Vinete impanate
16 September 2010
Ingrediente: 5 vinete 15-20 cătei de usturoi 250 g ulei 2-3 cepe 500 g
roşii(sau 75 g bulion de roşii) 1 legătură pătrunjel boia sare Mod de
preparare: Alegem vinete mici, lunguieţe. Curăţăm coaja în şuviţe
vrîstate (şuviţele de coajă vor fi mai late decît cele albe, ca să ţină
miezul). Le opărim în…
Read more »
Read more »
Vinete gratinate
16 September 2010
Ingrediente: 4 vinete 2 linguri făină 100 g ulei 2 linguriţe unt 125 g
caşcaval sau parmezan pesmet sare Mod de preparare: Tăiem vinetele în
felii .rotunde sau lungi. Le presărăm cu sare. După 10 minute le
ştergem cu o cîrpă. Apoi le batem în făină şi le prăjim în ulei. Ungem
cu unt…
Read more »
Read more »
Vinete si dovlecei cu scordolea
16 September 2010
Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 1 lingură untură l 1/2 lingură făiniă 5
linguri scordolea sare Mod de preparare: Curăţăm dovleceii, îi tăiem în
felii nu prea subţiri, în lungime, şi îi punem într-o farfurie. La fel
tăiem şi vinetele, punîndu-le în altă farfurie. Presărăm sare. Ştergem
cu şervetul feliile ca să se zbicească,…
Read more »
Read more »
Calcan pane cu garnitură de cartofi pai
16 September 2010
Ingrediente:
2,500 kg spinare de. calcan 2 ouă sare piper 50 g făină 250 g pesmet de
casă 1 lămaie 1 legătură de pătrunjel 300 g ulei 400 g cartofi Mod de
preparare: Calcanul se opăreşte 1 minut in apă clocotită, se scoate şi
cu un cuţitaş se curăţă de piele şi de ghimpi.…
Read more »
Read more »
Creier gratinat cu sos alb cu garnitură de cartofi ducesa
16 September 2010
Ingrediente:
1,200 kg creier de vacă 3 linguri de făină 100 g unt 1 pahar lapte 3
ouă sare piper 60 g caşcaval 1 lingură de oţet 400 g cartofi Mod de
preparare: Creierul se fierbe ca în reţeta. Cînd s-a răcit se taie
bucăţi. Se unge cu 20 g unt un platou de…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu