Retete de Paste:
Şalău pe pat de spanac
4 October 2010
Ingrediente: 800g file de şalău 500g spanac 500ml lapte 1 ceapă 200g unt 100ml sos de soia 1 căpăţănă usturoi 1 lămâie 1 ardei iute sare piper Mod de preparare: Şalăul se filetează şi se ţine aproximativ 1 oră în lapte. Se şterge, se sărează, se piperează şi se pune la prăjit în…
Miel la cuptor
4 October 2010
Sufleu de caise
4 October 2010
Ingrediente: 800 g caise 30 g unt vanilie 180 g zahăr 5-6 albuşuri 2 linguri compoziţie de sufleu de lămîie sau de vanilie Mod de preparare: Caisele se spală, se rup în două, se scot sîmburii şi se pun la fiert într-un vas cu zahărul şi vanilia. Se amestecă pînă ce au scăzut,…
Sos picant de iarna
4 October 2010
Ingrediente: 5 kg roşii 20 gogoşari roşii 5 ardei kapia 2 rădăcini de ţelină 2 cepe mari 250 g oţet 250 g ulei 250 g zahăr 2 linguriţe de chimion 2 linguriţe de piper 8 linguri de sare 4 ardei iuţi Mod de preparare: Gogoşarii şi ardeii curăţaţi se dau prin maşina de…
Salata de ciuperci cu maioneza
4 October 2010
Ingrediente: 1 cutie de ciuperci 1 borcan de maioneză 2 cepe tăiate mărunt 2 castraveţi tocaţi 1 piept de pasăre tocat sare piper 1 lingură de muştar 100 g măsline Mod de preparare: Se decorează cu gogoşari roşii,500 g ciuperci fierte şi tocate mărunt se amestecă cu trei căţei de usturoi tocat mărunt, sare,…
File de somotei cu sos de morcovi şi portocale
4 October 2010
Ingrediente: 400g file de somotei (2 bucăţi) 200 g morcovi 2 portocale 50ml lichior de caise 50g unt zeama de la 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Fileurile de somotei se prăjesc la grătar. Sosul de morcov şi portocalele se prepară în modul următor: se pune untul la călit împreună cu morcovii…
Reţete de post: Mancare de ţelină
4 October 2010
Ingrediente: 3 ţeline 2 cepe 2-3 linguri pastă de tomate 1 linguriţă făină sare piper 1 legătură pătrunjel ulei Mod de preparare: Cureţi ţelinele, le tai felii şi le prăjeşti într-o cratiţă, în puţin ulei până-şi schimbă culoarea. Scoţi feliile de ţelină pe o farfurie, cureţi ceapa, o toci mărunt şi o pui…
Unt negru
4 October 2010
Ingrediente: 200 g unt 200 g măsline sare spanac Mod de preparare: Frunzele de spanac, uşor opărite şi scurse de apă, se trec prin sită, se freacă cu untul şi se adaugă sare după gust. Pofta buna!
Salată de crudităţi cu păstrăv afumat
4 October 2010
Reţete de post: Mancare de ciuperci si mazare
4 October 2010
Ingrediente: 1 cutie cu ciuperci 2-3 cepe 1 cutie de mazăre 2-3 linguri bulion 2-3 linguri ulei condiment tip Maggi sare boabe de piper 1-2 foi de dafin 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Cureţi cepele, le toci mărunt şi le înăbuşi într-o cratiţă, cu ulei şi puţină apă. Scurgi zeama ciupercilor, le…
Budincă de tăietei cu brânză de vaci
4 October 2010
Sos de rosii I
4 October 2010
Ingrediente: 6 kg roşii 8 ardei roşii 8 cepe 2 rădăcini de ţelină 3 linguri de oţet 4 linguri de muştar 250 g zahăr sare piper Mod de preparare: Se fierb şi se pasează legumele, apoi adăugăm oţet, muştar, zahăr şi condimente. Le dăm un clocot, apoi punem în sticle şi sterilizăm la Bain-Marie.…
Ciorba de fasole
4 October 2010
Ingrediente: 500 g fasole fierte 2 cepe tocate mărunt 1 lingură de pastă de tomate 1 legătură de mărar 75 ml ulei 2 legături de leuştean 100 g tăiţei fierţi 1linguriţă de cimbru mărunţit 1 morcov ras 2 ardei tăiaţi 1 lingură de Borş Magic 1 linguriţă din Secretul Gustului Mod de preparare:…
Sos pentru vanat
4 October 2010
Ingrediente: 200 g costiţă afumată 3 cepe tocate fin 1 telina 1 morcov 1 legătură de pătrunjel 100 ml ulei 250 ml de vin roşu Mod de preparare: Se toacă toate julien şi se călesc în ulei. După ce s-au călit bine, se amestecă cu costiţa tăiatăşi călită separat, se adaugă o lingură de…
File de merlucius cu sos alb şi porumb dulce
4 October 2010
Ingrediente: 250g merlucius file 200ml smântână 200ml iaurt gros 100g lămâie 20g piper boabe 2 foi de dafin 30ml oţet 1 leg. mărar 270g porumb dulce conservat Mod de preparare: Se pune apă la fiert, cu foi de dafin, boabe de piper, oţet şi sare. Când apa fierbe, se adaugă fileul de merlucius şi…
Sos de usturoi si cartofi
4 October 2010
Ingrediente: 5 căţei de usturoi 2 gălbenuşuri 100 ml ulei de măsline 1/2 de lingură de zeamă de lămâie 1 cartof fiert în coajă sare piper verdeaţă pentru decor Mod de preparare: Se zdrobeşte usturoiul, apoi cartoful cald fără coajă, după care se adaugă gălbenuşurile, sare, piper, zeamă de lămâie şi uleiul ca la…
Salata asortata
4 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 2 gogoşari roşii 1 ardei verde 2 căţei de usturoi 1 legătură de mărar 1 legătură de ridichi 100 g măsline sare delicat piper 2 ouă fierte 2 linguri de oţet două foi de dafin 50 ml de apă Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se taie…
Aperitiv de şalău, somn sau cod
4 October 2010
Ingrediente: l kg peşte (file) 300g morcovi 150g ceapă 300g mazăre 300g arpagic 100g măsline 300g castraveţi acri 200ml ulei de măsline 60g bulion 100ml vin sare piper Mod de preparare: Se taie peştele în bucăţi (30g), care se prăjesc într-o tigaie cu ulei bine încins numai atât cât să se strângă peştele şi…
Cum se prepara Cocktail Time Killer (video)
4 October 2010
Ciorba de conopida cu afumatura
4 October 2010
Ingrediente: 300 g costiţă afumată 2 cepe 1 morcov 1 ardei sau gogoşar 1 lingură de bulion 2 ouă bătute 200 g smântână leuştean ţelină tocată fin 500 g conopidă Mod de preparare: Se taie costiţa julien, o punem la călit puţin, apoi punem o cratiţă cu apă la fiert, peste care punem costiţa.…
Sos de smantana
4 October 2010
Ingrediente: 300 g smântână 100 g muştar sare Mod de preparare: Se amestecă bine smântâna cu muştar şi sare după gust. Se serveşte la salată verde, andive şi salată de ţelină. Pofta buna!
Salată de fasole verde cu ton
4 October 2010
Ingrediente: 600g fasole verde congelată 300g ton în ulei (conservă) 200g măsline negre fără sâmburi 50ml ulei de măsline 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Se decongelează fasolea şi se taie în segmente de circa 3 cm. Se scurge bine de apă şi se căleşte, la foc iute, 2 minute, în uleiul…
Rulouri cu hamsii
4 October 2010
Ingrediente: 500g hamsii sărate 2 ouă 2 căni făină 1 pachet margarină 5 linguri de apă 2 linguri oţet Mod de prep[arare: Se face un aluat din faină, margarină, apă şi oţet. Este bine să se prepare cu o zi înainte şi să se ţină la rece. Se face o foaie subţire de…
Drob de pui
4 October 2010
Scrumbie la grătar cu sos de smântână
4 October 2010
Ingrediente: 4 scrumbii (circa 250g/bucata) 6 căţei de usturoi 300ml smântână 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele se spală şi se crestează pe ambele părţi în formă de romburi. Se presară cu sare şi piper, după gust, apoi se pun pe grătarul bine…
Bors Rusesc
4 October 2010
Ingrediente: 2 l de apă 1 l de borş 500 g carne cu os 100 g slănină 1 morcov mic 1 ţelină mică, pătrunjel 1 ceapă 1/4 varză mică 1 sfeclă mică 3 cartofi 10 păstăi de fasole 1 ardei gras 4-5 roşii 150 g unt 100 g smântână 1 gălbenuş sare piper leuştean pătrunjel…
Salata cu branza
4 October 2010
Ingrediente: 250 g caş dulce 200 g şuncă tocată 2 castraveţi muraţi 2 legături de ceapă verde 1 legătură de ridichi 2 căţei de usturoi 1 roşie sare piper zahăr 2 linguri de maioneză 1 lingură de muştar 200 g smântână oţet după gust Mod de preparare: Se taie brânza sub formă de cubuleţe,…
Trigoane cu migdale sau nuci
4 October 2010
Ingrediente: 400 g făină 250 g migdale 150 g unt 250 g zahăr 80 g miere vanilie 2 linguri ulei Mod de preparare: Se prepară foaia de ştrudel şi se taie bucăţi dreptunghiulare de 20 pe 30 cm. Se ung cu unt şi se presară cu migdale prăjite tăiate felii subţiri amestecate cu…
Sos de ardei
4 October 2010
Ingrediente: 100 g unt 2 cepe 2 ardei 1 cană de supă de carne 2 linguri de smântână 1 lingură de făină sare piper busuioc după gust Mod de preparare: Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în unt, apoi adăugăm ardeii tăiaţi julien, sare, piper, busuioc, o cană se supăşi lăsăm să fiarbă…
Rulada chec cu ciuperci
4 October 2010
Ingrediente: 300g bureti 50-60 margarina 1 ceapa mica 100g cascaval sau pranza 3 linguri de făină de grâu 4 gălbenuşuri 100 g smântână Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt şi se undeşte în margarină, se adaugă bureţii, brânza, făina, gălbenuşurile şi smântâna. Albuşurile se bat spumăşi se amestecă cu compoziţia. Se unge tava…
Hribi cu sos tomat
4 October 2010
Ingrediente: 1 kg hribi 3 cepe 2 căţei de usturoi 200 g unt 200 ml sos de roşii sare piper Mod de preparare: Topim untul, punem hribii tocaţi, adăugăm ceapa, lăsăm la călit, apoi turnăm jumătate de litru de supă în care am dizolvat două cuburi de concentrat de supă de pui. Lăsăm să…
Ghiveci cu zacuscă
4 October 2010
Friptură de miel în pergament
4 October 2010
Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1 kg 150 ml ulei 2 lămâi 1 căpăţână usturoi sare piper 1 kg cartofi noi 1 legătură mărar Mod de preparare: Cureţi usturoiul şi îl pisezi bine, iar separat storci lămâia. Cureţi apoi pulpa de miel, o speli bine şi o ungi cu ulei, zeamă…
Sandvişuri săţioase
4 October 2010
Ingrediente: 8 felii de pâine 100g unt 1 cutie conservă de sardele în ulei 100g şuncă tip Praga 100g salam crud uscat 3 castraveciori muraţi în saramură 1 gogoşar murat în oţet 100g maioneză sare piper Mod de preparare: Salamul se curăţă de pieliţă şi împreună cu şunca şi sardelele, scurse bine de…
Hribi cu smantana
4 October 2010
Ingrediente: 1 kg hribi 4 cepe 100 g ulei Mod de preparare: Adăugăm hribii tocaţi, peste ceapă, şi lăsăm să fiarbă câteva clocote. Turnăm apoi 200 g de smântână bătută cu o lingură de făină de grâu, amestecăm şi punem peste hribi. Lăsăm să dea două sau trei clocote, după care, la final, decorăm…
Budinca de ciuperci
4 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci curăţate 2 dovleci tăiaţi cubuleţe 2 legături de ceapă verde Mod de preparare: Se toacă toate şi se pun în cratiţă cu ulei, sare, piper, delicat, se călesc până scade apa din ele, apoi se dau deoparte şi se adaugăşase linguri de făină albă, şase gălbenuşuri, trei linguri de smântânăşi…
Crochete de peşte
4 October 2010
Ingrediente: 600g file de crap 4 felii franzelă 50ml lapte 2 ouă 1 linguriţă boia de ardei dulce 2 linguri făină 3 linguri pesmet 1lămâie 200ml ulei leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă fileul, se spală şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se lasă să fiarbă 10…
Ciorbă de stavrid
3 October 2010
Ingrediente: 1 kg stavrid cu cap 1 ceapă 1 morcov 4-5 linguri bulion 1 legătură leuştean puţin ulei 1 lămâie sare piper 250 g cartofi 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Fierbi în 2 l de apă tot zarzavatul şi cartofii spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi. După ce au fiert, pui peştele bucăţi…
Reţete de post: Salată cu mazare si murături
3 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 morcovi 1 borcan de 400 g cu mazăre măsline castraveţi muraţi gogoşari în oţet sare maioneză din pufuleţi 2-3 linguri muştar dulce Mod de preparare: Fierbi cartofii şi morcovii, apoi îi tai cuburi mici. Adaugi mazărea după ce o clăteşti, câteva măsline (fără sâmburi), gogoşari în oţet şi…
Supă-cremă de viţel cu chimen si găluşte de ficat
3 October 2010
Ingrediente: 2-3 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 250 g carne de viţel (cu os) sare piper 1 lingură unt 1/2 legătură pătrunjel 100 g ficat de viţel 1 gălbenuş 3-4 linguri făină 2 linguri chimen Mod de preparare: Speli morcovii şi ţelina, le tai cubuleţe, cureţi ceapa şi o tai în jumătate. Pui…
Ciorbă de ied
3 October 2010
Ciorbă din drob de miel
3 October 2010
Ingrediente ciorbă: 2 l apă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă mică 1 foaie de dafin bulion oţet Ingrediente umplutură: măruntaie de la un miel 4 ouă 2 cepe tăiate mărunt câte 2 legături de mărar şi pătrunjel sare piper 1 lingură de pesmet fin ulei Ingrediente aluat: 400 g făină 1…
Reţete de post: Pastă de ţelină
3 October 2010
Ingrediente: 1-2 cartofi 1 ceapă 250 ml ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi ţelina de coajă, o pui la fiert în apă cu puţină sare, iar cartofii îi fierbi separat, cu tot cu coajă. După ce au fier şi cartofii, şi ţelina, le dai pe răzătoarea mică şi razi şi ceapa. Pui…
Reţete de post: Orez cu chimen si mazăre
3 October 2010
Ingrediente: 200 g orez 1 cutie mazăre 1 ceapă 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă chimen sare piper ulei Mod de preparare: Pui chimenul la călit în ulei timp de 1 minut, peste el adaugi ceapa tocată mărunt, o laşi puţin să devină aurie şi imediat torni un strop de apă caldă. Urmează…
Budincă de ficat
3 October 2010
Ingrediente: 6 bucăţi ficat de pasăre 1 legătură de ceapă verde 2 ouă 1 lingură de ulei sare piper un vârf de cuţit de nucşoară Mod de preparare: Speli şi cureţi ficatul şi la fel legătura de ceapă. Intr-o crăticioară pui să se prăjească uşor ficatul şi ceapa tăiate bucăţi mici, evident. Laşi…
Icre la cuptor
3 October 2010
Ingrediente: 3 cepe potrivite ulei 2 linguri pastă de tomate 350-400 g icre de caras sau de crap 1 pahar lapte 5 ouă 1 linguriţă sare piper 3-4 legături mărar Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o înăbuşi în 5-6 linguri de ulei, adaugi pasta de tomate, apoi icrele şi amesteci bine pentru…
Paine mozaic
3 October 2010
Ingrediente: o pâine lungă sau rotundă 2-3 cartofi 20 de măsline (fără sâmburi) 2-3 castraveciori în oţet sau muraţi 1/2 sfeclă fiartă 1/2 scrumbie fără oase (tăiată fâşii) puţin ulei 1/2 pachet margarină Mod de preparare: Tai franzela în două şi îi scoţi miezul. Cartofii îi fierbi în coajă şi îi tai cubuleţe.…
Reţete de post: Ciorbă de perişoare din soia cu zeamă de varză
3 October 2010
Ingrediente: 1 pungă de soia cubuleţe 2 cepe potrivite 3 morcovi 1 ţelină potrivită zarzavat de ciorbă 2- 3 linguri condiment tip Vegeta 1/2 ceaşcă ulei 1 l zeamă de varză (sau borş) leuştean verde 1 lingură bulion Mod de preparare: Intr-o oală potrivită pun uleiul unde adaug ceapa tocată mărunt, morcovul şi…
Rulouri cu şuncă
3 October 2010
Ingrediente: 100 g şuncă slabă (de Praga) 2 cartofi fierţi 1 morcov fiert puţină mazăre fiartă 3 linguri sos alb 2-3 frunze de salată şi un pic de pătrunjel Mod de preparare: Tai cartofii şi morcovul cubuleţe, îi amesteci cu mazărea, sosul alb şi verdeaţa. Cu această compoziţie i feliile de şuncă pe…
Drob de miel in aluat
3 October 2010
Ingrediente aluat: 150 g făină 1 ou, untură sau unt pentru uns tava Ingrediente umplutură: 1/2 kg măruntaie de miel 2 ouă 1 lingură smântână 1 felie de pâine puţin lapte 1 legătură de ceapă verde pătrunjel mărar sare piper Mod de preparare: Faci un aluat din ou şi făină. Intinzi o foaie…
Macrou la cuptor
3 October 2010
Reţete de post: Borş de sfeclă cu orez
3 October 2010
Ingrediente: 2 kg sfeclă roşie 2 cepe mari 1/2 kg morcov 1/2 kg ţelină 1/2 kg cartofi 3-4 linguri orez 3-4 linguri zarzavat de ciorbă 2 linguri bulion 2 l borş verdeaţă Mod de preparare: Cureţi sfecla de coajă, o treci pe răzătoarea cu ochiuri mari şi o pui într-o cratiţă cu 2…
Colac mare
3 October 2010
Papricaş de pui
3 October 2010
Reţete de post: Supă de morcovi cu usturoi
3 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg morcovi 2 căţei de usturoi un vârf de linguriţă de chimen 1 lămâie 4 linguri ulei 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat mărunt 1 l apă în care vei fierbe morcovii sare piper Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi speli bine, îi tai rondele şi îi fierbi în apă cu un…
Retete de post: Ciorbă de bob
3 October 2010
Ingrediente: 250 g bob 1 morcov 1 păstârnac 1 pătrunjel 1/2 de ţelină 1 praz 1 ceapă 0,5 l zeamă de varză 1 foaie de dafin sare piper frunze de pătrunjel sau leuştean Mod de preparare: Speli bobul şi-l pui la înmuiat în apă rece cu 10-12 ore înainte de pregătire, ii îndepărtezi…
Coroniţă de cozonac
3 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină 1/2 l lapte 300 g zahăr 2 ouă + 3 gălbenuşuri 30 g drojdie 2 linguriţe coajă rasă de lămâie şi de portocale 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de rom 1 pahar de ulei Ingrediente umplutură: 200 g nucă măcinată 3 linguri cacao 100 g stafide 200 g zahăr…
Aripioare de pui cu masline
3 October 2010
Reţete de post: Paste cu mere
3 October 2010
Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 1 kg mere, 1 plic zahăr vanilat, 1 lingură de margarină, zahăr Mod de preparare: Pui la fiert apă cu sare şi când dă în clocot adaugi pastele şi le laşi să fiarbă 8-10 minute. Când sunt fierte, le scurgi, le treci sub un jet de apă rece…
Reţete de post: Musaca de paste fainoase cu soia
3 October 2010
Ingrediente: 400 g paste o pungă cu soia granule 2-3 linguri de bulion 2 cepe 1 morcov 1 fir de praz sare piper foi de dafin usturoi ulei condiment tip Vegeta 2 linguri margarină 1 lingură făină Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă cu sare şi după ce au fiert,…
Şarlotă de afine
3 October 2010
Reţete de post: Bulgaraşi de biscuiţi cu vişine
3 October 2010
Ingrediente: 250 g biscuiţi populari 150 g nuci 1 pahar apă 2 linguri cacao 5 linguri zahăr 2-3 linguri esenţă de rom 1 linguriţă coajă rasă de lămâie vişine din vişinată 50 g nucă de cocos zahăr Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat biscuiţii şi nucile şi le amesteci într-un castron.…
Reţete de post: Prajitură glazurată
3 October 2010
Ingrediente: 2 căni făină 1 cană zahăr 5 linguri gem 1 linguriţă bicarbonat (stins cu puţin oţet) 1 cană sifon (sau apă minerală) 3 linguri cacao 1 ceaşcă ulei esenţă după gust Mod preparare blat: In acelaşi vas freci cu mixerul întâi zahărul cu gemul până ce amândouă se topesc şi se transformă…
Salată de somon cu orez
3 October 2010
Budincă de orez cu stafide
3 October 2010
Reţete de post: Plăcintă cu spanac
3 October 2010
Ingrediente aluat: 1 kg faina 50 g drojdie 1 cească ulei sare apa calda zahar Ingrediente umplutură: 1 kg spanac (congelat sau din conservă) 2 cepe 1 legătură mărar 1 lingură amidon sau făină ulei sare piper 1/2 pachet margarina Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă caldă cu 1…
Tort de nucă si budincă
3 October 2010
O reteta delicioasa de tort de nuca si budinca din: oua, margarina, zahar, cacao, nuci, faina, praf de copt, coaja de lamaie, sare, gelatina, lapte, budinca de vanilie, zahar, frisca si visinata. Ingrediente: 4 ouă 150 g margarină 150 g zahăr 50 g cacao 150 g nuci măcinate 1 lingură făină un plic praf de…
Reţete de post: Drob de morcovi
3 October 2010
Sarmale dietetice
3 October 2010
Ingrediente: 1 varză murată nesărată 1/2 kg carne de vită (sau de pasăre) 1 ceapă mare 1 ceaşcă orez 1 praf de piper 2 linguri bulion Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o treci prin maşina de tocat împreună cu carnea. Adaugi în compoziţie orezul spălat, piperul, 1 lingură bulion, omogenizezi totul şi…
Borş de lobodă
3 October 2010
Ingrediente: 3-4 legături de lobodă 1 legătură ceapă verde 2 cepe 2 linguri orez morcov 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2 cartofi 1 legătură leuştean 1/2 l borş 1 ceaşcă suc de roşii Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, ţelina, le speli şi le dai pe…
Prăjitură cu nucă
2 October 2010
Pui cu tarhon
2 October 2010
Ingrediente: 1 pui 6-8 legaturi de tarhon 2 linguri de faina 2-3 linguri de ulei bulion sare Mod de preparare: Se curata tarhonul, se spala bine in sita si se toaca marunt. Intr-o cratita de 2-3 kg se rumeneste faina in ulei. Cand faina e rumenita, se pune bulionul si se amesteca bine.…
Găluşte de mălai si griş cu gem de prune
2 October 2010
Salată Mazurca
2 October 2010
Ingrediente: 6 oua 300 g. zahar pudra 300 g. faina 200 g. nuci 100 g. stafide unt pentru uns Mod de preparare: Zaharul se freaca cu galbenusurile adaugate pe rand, apoi faina, nucile taiate bucatele si stafidele. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca usor cu compozitia, apoi se toarna intr-o tava…
Roşii umplute cu ficat de miel
2 October 2010
Sote de pui cu ciuperci
2 October 2010
Ingrediente: 4 sferturi de pui 25 g. unt 300 ml supa de pui 350 g. ciuperci 125 g. rosii 1 lg. ulei de masline 1 legatura de ceapa verde taiata marunt cimbru 2 linguri malai 125 ml smantana Mod de preparare: Incinge untul si uleiul intr-o tigaie si prajeste bucatile de pui. Potriveste…
Salată andaluză
2 October 2010
Ingrediente: 300 g. rosii 2 castraveti mici 1 ridiche de iarna potrivita 2 oua 100 ml. untdelemn patrunjel verde si marar otet dupa gust piper sare Mod de preparare: Legumele se taie in felii subtiri si se amesteca usor cu patrunjelul verde si mararul (mai mult) tocate marunt, untdelemn, sare, piper si otet dupa…
Crochete din carne de miel
2 October 2010
Reţete de post: Mucenici moldoveneşti
2 October 2010
Pizza cu de toate
2 October 2010
Ingrediente: 200 g făină 1 ou drojdie cat o nucă 1/2 pahar lapte sare 1/2 linguriţă zahăr Ingrediente umplutură: 200 g ciuperci din conservă 100 g caşcaval sau telemea 2-3 cârnaţi 4-5 felii subţiri de şuncă 1 ou 2 linguri pastă de tomate sare piper condiment tip Delikat zahăr Mod de preparare: Faci…
Reţete de post: Mancare de ciuperci cu masline
2 October 2010
Cocktail Pink Lady
2 October 2010
Cascaval de casa
2 October 2010
Ingrediente: 100 g unt 500 g brânză de vaci 1 l de lapte 1 ou 1 linguriţă de sare 1 vârf de cuţit de bicarbonat secărică Mod de preparare: În laptele clocotit se adaugă brânza, amestecând până se lasă zerul, după care se pune la scurs. Oul, untul, bicarbonatul şi sarea se omogenizează şi…
Turtite de portocale
2 October 2010
Ingrediente: 200 g unt sau margarina 200 g făină 100 g portocale confiate coajă rasă de portocală 2 ouă 3 gălbenuşuri vanilie 100 g zahăr 150 g şerbet de ciocolată Mod de preparare: Untul se amestecă cu vanilia, coaja de portocală rasă, zahărul şi cu ouăle, apoi se pun şi portocalele confiate tăiate mărunt…
Salată de fasole cu sos de vin
2 October 2010
Ingrediente: 1 cana fasole rosie fiarta 1 cana fasole alba fiarta 1 cana fasole neagra fiarta 250 g fasole verde, oparita 1 ceapa mica rosie tocata 1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi 2 linguri de patrunjel proaspat tocat Sos de vin: 1/4 cana otet din vin rosu 1/4 cana ciorba de legume…
Cum se prepara Cocktail A La Bomba (video)
2 October 2010
Salată de spanac
2 October 2010
Ingrediente 250 g spanac 1 lingura ulei 2 fire usturoi verde 1 varf de cutit de piper 1 praf de sare 1 lingura zeama de lamiae 1 legatura ceapa verde Mod de prepare Se toaca ceapa si usturoiul Salata va iesi mult mai gustoasa daca, pe langa foile de spanac, se mai adauga…
Plăcintă cu ceapa, ciuperci si marar
2 October 2010
Ingrediente aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns 0,5 litru apa calda sare dupa gust Mod de preparare: In movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa, uleiul, sarea. Se framanta bine si se bate cu maiul 10…
Reţete de post: Salată de gogonele
2 October 2010
Rulada cu cascaval
2 October 2010
Ingrediente: 500 ml de lapte 1 linguriţă de sare 100 g margarină sau 100 ml ulei 5 oua 300 g cascaval Mod de preparare: Se pune totul la fiert şi, când clocoteşte, dăm deoparte şi adăugăm o cană de făină,amestecăm bine, apoi o lăsăm la răcit, după care adăugăm cinci ouă, pe rând,…
Oua cu sos de maioneza
2 October 2010
Ingrediente: 10 ouă fierte 1 căpăţână de salată verde 1 cutie de ton ulei 2 gălbenuşuri sare piper hrean lămâie se rad pe răzătoare, un gălbenuş fiert 400 g smântână pătrunjel tocat măsline pentru ornat Mod de preparare: Se fierb ouăle, se taie în două şi se aşează pe un platou decorat cu salată…
Varzări
2 October 2010
Ingrediente: 500 g făină 150 ml apă 150 ml ulei sare Ingrediente umplutură: 1 varză acră mică 1 linguriţă condiment piper sare ulei nucşoară cimbru 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă făină Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele pentru aluat, frămânţi bine şi-l laşi să se odihnească o oră. Intre timp, speli bine varza,…
Cascaval
2 October 2010
Ingrediente: 2 l lapte dulce 1kg brânză de vaci 400 g brânză de oi frământată 2 ouă 300 g unt sau margarină 1 lingură de bicarbonat Mod de preparare: Se pune laptele în cratiţă la fiert, apoi, când aproape dă să fiarbă, punem brânza în lapte ca să o mai scoacem o dată. După…
Bulete din cascaval
2 October 2010
Ingrediente: 400 ml apă 200 ml ulei 400 g făină 10 ouă 200 g caşcaval 200 g ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se pune apa la fiert cu uleiul, iar la primele clocote, se adaugă făina în bloc şi se amestecă până când devine compactă. Se răceşte, apoi se adaugă ouăle treptat, amestecând…
Reţete de post: Supă cremă de legume
2 October 2010
Ingrediente: 2 ţeline mici 3 cartofi 1 ceapă ardei roşii dovlecei (de la congelator) 1-2 linguri pătrunjel tocat (congelat sau uscat, sau verde) sare Mod de preparare: Pui la fiert 2 l apă cu un praf de sare. Cureţi apoi ceapa, cartofii şi ţelina, tai cartofii cubuleţe, ceapa o toci mărunt, dai ţelina…
Rulada cu sunca si parmezan
2 October 2010
Ingrediente: 100 g unt 80 g făină 500 ml de lapte 5 ouă şuncă 2 linguri smântână parmezan Mod de preparare: Se pun la topit într-o cratiţă 50 g unt cu făina, amestecând să nu se facă cocoloaşe. Se adaugă laptele fierbinte şi se face ca o mămăligă pripită, apoi se dă la răcit.…
Pastă de somon
1 October 2010
Ingrediente: 100 g somon afumat 2-3 linguri smantana 1 lamaie cateva fire de marar sare Mod de preparare: Tai marunt somonul, ii indepartezi oasele, il stropesti cu putina zeama de lamaie si amesteci bine cu o furculita sau cu mixerul pana obtii o pasta omogena. Tai fin mararul, il adaugi in pasta de somon impreuna…
Ciorbă de dovlecei cu orez
1 October 2010
Crap pane în sos de hrean
1 October 2010
Ingrediente: 800g file de crap 100g făină 2 ouă 150g pesmet 250ml ulei 1lămâie sare piper Ingrediente sos: rădăcină de hrean potrivită ,150ml smântână ,1 leg. ceapă verde ,2 ouă fierte , sare, piper. Mod de preparare: Se curăţă fileul de crap, se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în…
Rulada cu pate de ficat
1 October 2010
Ingrediente: 250 ml lapte 1 linguriţă de sare 60 g caşcaval 60 g unt sau margarină 60 g făină 6 ouă 2 cuti cu pate de ficat gogosar murat 1 lingurita mustar piper verdeata Mod de preparare: Se fierbe laptele cu untul, caşcavalul şi făina după care se ia de pe foc, se amestecă…
Rulouri cu macrou
1 October 2010
Ingrediente: 8fileuri de macrou 4 fire de ceapă verde 2 portocale 1 lingură orez 50g măsline fără sâmburi (verzi şi negre) 1 lămâie 150ml ulei leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte apoi în 50ml ulei, la foc mic, 3-4 minute. Se…
Frigărui de somn
1 October 2010
Ingrediente: 800g file de somn 2 fire de praz 4 roşii mari 2 linguri sos de soia 2 linguri zeamă de lămâie 200ml vin alb sec 2 căţei de usturoi foaie de dafin rămurică rozmarin 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă fileul de pieliţe şi de eventualele oase rămase de…
Pasta de urda dulce
1 October 2010
Ingrediente: 300 g urdă 150 g unt sare piper 1 legătură de mărar tocat mărunt Mod de preparare: Se amestecă bine şi se bate cu mixerul timp de 5 minute. Cu această pastă, putem face tartine, umple roşii sau umplem buşeuri mici pentru gustări asortate. Pofta buna!
Budinca din paine si cascaval
1 October 2010
Ingrediente: franzela 4 oua 400g smantana 2 legaturi usturoi verde 300 g cascaval piper sare Mod de preparare: Ungem o tavă de teflon cu unt, apoi aşezăm un rând de felii de franzelă, peste care punem felii de caşcaval şi ciuperci tocate mărunt. Peste ciuperci adăugăm alt rând de felii de franzelă, apoi batem…
Sarmale in foi de varză fierte in untură
1 October 2010
Mâncărică rece cu ciuperci, soia si măsline (de post)
1 October 2010
Rulada cu prune uscate si muschi file
1 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg muşchi file de porc 300 g prune uscate 300 g costiţă afumată 500 g ciuperci tocate mărunt sare piper cimbru boia dulce 100 ml ţuică 200 ml vin alb 100 g untură Mod de preparare: Se ia carnea şi se taie, în aşa fel încât să se facă asemenea unei…
Pizza cu ciuperci
1 October 2010
Ingrediente aluat: 150 g făină 1 ou drojdie cât o nucă 1/2 pahar lapte sare Ingrediente umplutură: 300 g ciuperci proaspete sau din conservă 100 g caşcaval 100 g unt 3 roşii din conservă 2-3 linguri ketchup sare piper Mod de preparare: Amesteci făina cu drojdia dizolvată în laptele călduţ, oul şi un…
Turtă de ciocolată
1 October 2010
Ingrediente: 200 g unt 150 g miere 150 g zahăr 8 g scorţişoară şi cuişoară 3 ouă 3 gălbenuşuri puţin praf de copt 120 g ciocolată de menaj rasă sau 2 linguri cacao 75 g stafide 230 g făină 60 g migdale vanilie Mod de preparare: Mierea se amestecă cu untul, zahărul, 6 gălbenuşuri,…
Oua de prepelita cu castraveti
1 October 2010
Ingrediente: 4-5 ouă de prepeliţă 2 gălbenuşuri de găină 2 gogoşari muraţi 4 castraveţi muraţi 500 ml ulei sare piper delicat Mod de preparare: Punem ouăle de prepeliţă la fiert, apoi le curăţăm şi le aşezăm într-un castron. Din două gălbenuşuri de găină crude şi 5 gălbenuşuri de prepeliţă fierte facem o maioneză…
Sarmale cu urda
1 October 2010
Ingrediente: 300 g orez 500 g urdă 3 cepe 1 morcov 2 legături de mărar sare piper delicat frunze de sfeclă 500 ml ulei Mod de preparare: Orezul se spală şi se fierbe pe jumătate, apoi se pune peste orez ceapa tăiată mărunt şi călită cu ulei şi morcovul ras pe răzătoarea măruntă, se…
Branza topita
1 October 2010
Ingrediente: 2 l de lapte 2 kg brânză de vaci 6 ouă 400 g unt 800 g smântână sare piper delicat 3 linguriţe de bicarbonat Mod de preparare: Se pune laptele la fiert, se adaugă brânza de vaci la scopt, o stoarcem în tifon, după care o dăm prin maşina de carne. Brânza măcinată…
Omletă cu peşte afumat
1 October 2010
Ingrediente: 200g peşte afumat 8 ouă 1ceapă mică 1fir de praz 1 lingură mălai 150ml ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de pieliţe şi de oase, apoi se taie în cubuleţe. Se curăţă ceapa şi prazul, se spală şi se toacă ceapa mărunt, iar prazul în bucăţi de 4cm, apoi…
Sandvisuri cu oua de prepelita
1 October 2010
Ingrediente: 16 ouă de prepeliţă 8 felii de pâine prăjită 1 lingură de muştar 100 g unt sare piper zeamă de la1/2 de lămâie Mod de preparare: Punem în tigaie la topit 50 g unt, adăugăm muştarul, sarea, piperul şi zeama de lămâie. Ungem pâinea cu sosul rezultat şi o aşezăm pe un…
Omleta dulce cu nectarine
1 October 2010
Ingrediente: 5 ouă 4 nectarine 6 linguri de zahăr 2 linguri de făină 100 ml smântână 1 plic de praf de copt 1 pahar de lapte 120 g unt coajă şi suc de la o lămâie sare Mod de preparare: Se bat ouăle cu furculiţa împreună cu zahărul până se face o spumă, se…
Cum se prepara Cocktail Leapfrog (video)
1 October 2010
Ochiuri domino la tava
1 October 2010
Ingrediente: 8 ouă 4 cartofi mari 1 ceapă 200 g costiţă 1 pahar de lapte 20 g unt sare piper Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri, ceapa se taie mărunt, iar costiţa se taie cubuleţe. Se unge o tavă cu unt, se aşează un strat de cartofi, ceapă, costiţă,…
Tartă de Botoşani
1 October 2010
Ingrediente: 350 g grîu 1 l lapte 150 g nuci vanilie scorţişoară 2 linguri pesmet de casă 60 g unt coajă de lămîie rasă 4 ouă 250 g piersici sare Mod de preparare: Griul se spală, se fierbe 10 minute cu apă, apoi se strecoară şi se fierbe 1 oră cu laptele, vanilia şi…
Oua cu sos picant
1 October 2010
Ingrediente: 4 ouă fierte tari 1 ardei iute 4 roşii 2 căţei de usturoi 50 ml ulei 1 legătură de pătrunjel 1 linguriţă de oţet din vin alb sare piper Mod de preparare: Se căleşte usturoiul şi ardeiul, apoi adăugăm roşiile rase şi pătrunjelul. Se aşează sosul pe un platou, apoi ouăle fierte tăiate…
Unt cu patrunjel si lamaie
1 October 2010
Ingrediente: 200 g unt pătrunjel zeamă de lămâie piper sare Mod de preparare: Se toacă mărunt pătrunjelul verde, se bate într-o piuliţă şi se amestecă cu unt spumos.Se adaugă sare, piper şi zeamă de lămâie după gust. Se foloseşte la gustări pe pâine prăjită cu felii de roşii. Pofta buna!
Crap cu sos şi caşcaval
1 October 2010
Ingrediente: 1 crap de 1 kg l/2 pahar oţ et 100ml vin îndulcit cu puţin zahăr 1pahar ulei l kg roşii 1pahar smântână 200g caşcaval 1lingură unt topit 50g unt 1ceapă 2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Peştele curăţat şi spălat se presară cu sare şi se lasă 1/2 oră…
Rulada aperitiv
1 October 2010
Ingrediente: 500 ml lapte 100 g unt sau margarină 1 linguriţă de sare 150 g făină 5 ouă Mod de preparare: Laptele, sarea şi untul se pun la fiert iar atunci când clocoteşte se adaugă făina, apoi,pe rând, ouăle. Gălbenuşurile se adaugă pe rând, iar albuşurile se bat spumă. Umplutura se face din ciuperci…
Ardei capia umpluti cu branza
1 October 2010
Ingrediente: 5-6 ardei capia 500 g brânză 250 g margarină sare piper biovegetal mărar patrunjel Mod de preparare: Se curăţă ardeii de cotor, se umplu cu pastă din brânză, apoi se dau la rece timp de 2-3 ore, după care se taie felii şi se ornează platoul cu salată verde. Pofta buna!
Păstrăv în sos de vin roşu
1 October 2010
Ingrediente: 4 păstrăvi (250g/buc.) 100rnl vin roşu 250ml oţet de vin roşu 200ml supă de legume 1 morcov mare 1 ceapă mare 2 foi de dafin 50ml ulei 1linguriţă rasă cimbru pisat 1 leg. pătrunjel 4 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală, se scurge de apă…
Macrou cu ciuperci
30 September 2010
Ingrediente: l kg macrou 400g ciuperci l50ml ulei 2 linguri făină 150g caşcaval 1 cană vin alb 200g smântână 3 gălbenuşuri l lămâie sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă de vinişoare, se îndepărtează capul, se spală, se sărează şi se stropeşte cu suc de lămâie. Se prăjeşte în 100g ulei. Se înăbuşă…
Plăcintă cu carne în aluat dospit
30 September 2010
Macrou afumat cu maioneză
30 September 2010
Ingrediente: 1 macrou afumat 500g cartofi fierţi în coajă 1 ou 250g maioneză 2 linguriţe usturoi pisat 1 linguriţă miere 8-10 măsline 1 leg. pătrunjel verde sau mărar tocat sare piper Mod de preparare: Peştele se desface în şuviţe sau în cubuleţe, cartofii se taie în cubuleţe, maioneza se face dintr- un gălbenuş…
Ciorbă cu scăricică afumată
30 September 2010
Ingrediente: scăricică afumată (sau oase afumate) 500 ml lapte 1/2 linguriţă busuioc 2-3 morcovi potriviţi 500 ml borş tăieţei de casă ulei Mod de preparare: Cureţi morcovul, îl dai pe răzătoarea mică şi îl căleşti în ulei până se înmoaie, adaugi busuiocul, scăricică şi aproximativ 3 l de apă. Laşi să fiarbă 10-15…
Chec aperitiv
30 September 2010
Ingrediente: 300 g şuncă presată sau parizer 300 g caşcaval 6 ouă 4 linguri pline cu vârf cu făină 100 g unt sare piper Mod de preparare: Freci untul cu gălbenuşurile si încorporezi treptat faina şi albuşurile bătute spumă cu un praf de sare. Tai şunca şi caşcavalul cubuleţe, le adaugi în compoziţie,…
Mucenici muntenesti
30 September 2010
Ştiucă în sos de roşii
30 September 2010
Ingrediente: 1ştiucă (circa lkg) 400 g roşii 1 lingură bulion 1ceapă mare 50g unt l lingură zahăr 2 căiei de usturoi leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se toacă mărunt ceapa, apoi se căleşte în unt, la foc potrivit, 2-3 minute. Se adaugă bulionul şi se mai…
Rulndă cu gem
30 September 2010
Ingrediente: 150 g zahăr 120 g făină 6 ouă vanilie 30 g unt 250 g gem de căpşuni,caise Mod de preparare: Zahărul se amestecă cu gălbenuşurile şi cu vanilia, apoi încet, cu albuşurile bătute spumă tare făina şi cu untul la urmă. Pe o tavă de patiserie se pune hîrtie, se unge cu unt…
Peşte îmbrăcat în felii de castraveţi
30 September 2010
Ingrediente: 2,5 kg peşte (şalău, somon, ştiucă) 30ml ulei de floarea soarelui 2 foi de dafin 2 ardei întregi 1lămâie 300ml vin alb 25g gelatină 4 castraveţi sare piper mărar verde . Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi, se spală şi se elimină intestinele. Se lasă peştele întreg. Se condimentează interiorul cu…
Sarmale cu stafide
30 September 2010
Pricomigdale
30 September 2010
Ingrediente: 430 g migdale 400 g zahăr 40 g făină 5-6 albuşuri vanilie Mod de preparare: Albuşurile se amestecă la cald cu zahărul şi cu vanilia. Cînd începe să facă spumă se adaugă 380 g migdale măcinate şi făina. Cu duiul se toarnă pricomigdalele pe o tavă cu hîrtie pergament. Pe fiecare pricomigdală se pun…
Crap pane cu pastă de usturoi
30 September 2010
Ingrediente: 800 g file de crap căpăţână de usturoi 2 ouă 100 g făină 100 g pesmet 200 g smântână 200 ml ulei lămâie sare pipei Mod de preparare: Se spală peştele, se scurge de apă, se şterge şi se condimentează. Se trec fileurile de crap prin făină, apoi prin ou bătut şi prin…
Crap cu vin şi arpagic
30 September 2010
Ingrediente: 1kg crap românesc 100ml ulei 100g ceapă 200rnl vin roşu 500g arpagic 300g ciuperci 1lingură făină 1lingură ulei zeamă de peşte sare piper Mod de preparare: Se încinge uleiul şi se pune ceapa, tocată mărunt, la călit, lăsând-o să se înmoaie fără să se rumenească. Se pune deasupra peştele tăiat în bucăţi,…
Supă de gulii (de post)
30 September 2010
Păstrăv înfăşat
30 September 2010
Ingrediente: 4 păstrăvi 12 bureţi arpagic 2 mere 4 ramuri de mentă pentru decor sucul unei lămâi 12 felii subţiri de şuncă afumată sau bacon 450g paste 1lingură ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştii şi se spală bine cu apă fierbinte sărată în cavitatea abdominală. Se condimentează cu…
Ruladă cu ciocolată festivă
30 September 2010
Ingrediente: 120 g zahăr 120 g făină 30 g unt 6 ouă vanilie 600 g cremă de tort de ciocolată 250 g zahăr pentru sirop 1/2 păhărel rom 100 g şerbet verde de fisticuri Mod de preparare: Se prepară o ruladă obişnuită şi cînd s-a răcit se trampează cu sirop.Jumătate din crema de…
Peşte marinat
30 September 2010
Ingrediente: 4 peşti (crapi) 4-5 cepe 2-3 linguri oţet de vin 2-3 linguri maioneză 1 linguriţă boabe de muştar sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează şi se spală bine cu apă rece. Scurs bine de apă, se dă prin faină, se sărează şi se piperează după gust,…
Supă – cremă de peşte cu iaurt
30 September 2010
Ingrediente: 500g file de peşte 2 morcovi 1ţelină mică rădăcină depăstârnac 2 cepe 4 cartofi 1lămâie 100 ml ulei 300g iaurt un vârf de cuţit boia de ardei iute sare piper Mod de preparare: Se pun la fiert în 2,5 1 apă legumele, mai puţin ceapa, curăţate, spălate şi tăiate în bucăţi, impreună…
Salată a la russe
30 September 2010
Prăjitură Lido
30 September 2010
Ingrediente: 150 g unt 250 g zahăr 250 g nuci sau migdale 8 ouă vanilie 30 g făină 1 păhărel lichior de cireşe 300 g şerbet de cafea 50 g migdale prăjite Mod de preparare: Zahărul se amestecă cu gălbenuşurile, vanilia, lichiorul de cireşe sau alt lichior, apoi nucile sau migdalele prăjite şi…
Budincă de sardele şi cartofi
30 September 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 linguri ulei de măsline 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 linguriţe pătrunjel tocat 350g roşii 500g sardele sau 4 cutii conserve 2 linguriţe ierburi italiene (cimbru, oregano, rozmarin) 150 ml vin alb sare piper Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se pun întregi la fiert în…
Salam de biscuiţi cu nuca de cocos
30 September 2010
Salată de fructe cu dulceată
30 September 2010
Ingrediente: 2 mere 2 pere 2 portocale 2 mandarine 2 banane 1 grapefruit 1 lămâie 2 kiwi 1 cutie de compot de ananas 50 g stafide 50 g dulceaţă de trandafiri 50 g dulceaţă de cireşe albe 25 ml rom 1 plic de frişcă vegetală 50 g ciocolată rasă Mod de preparare: Cureţi…
Macrou cu legume la cuptor
30 September 2010
Ingrediente: 8 bucăţi macrou 200g morcov 200g conopidă 200g gulii 200g ţelină 100g caşcaval 4 ouă 100g unt l leg. pătrunjel sare pipei Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se taie în bucăţele de circa l cm. Se curăţă legumele, se spală şi se taie în cubuleţe potrivite, iar conopida…
Piersici Orşova
30 September 2010
Ingrediente: 750g piersici (6 piersici) 80 g griş vanilie 100 g zahăr plus 200 g pentru piersici 80 g stafide 2 linguri rom 4 foi gelatină 3/4 l lapte 300 g frişcă bătută 50 g fructe confiate Mod de preparare: Grisul se fierbe in lapte cu vanilie, la foc domol, circa 15 minute.…
Şalău gratinat
30 September 2010
Ingrediente: l kg file de şalău 200g caşcaval 20g smântână 2 ariei graşi medii 2 cepe medii 2 cătei de usturoi 2 lămâi 50ml ulei 50g unt 1 lingură pesmet leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă fileurile de şalău şi se taie în cubuleţe de circa 2cm. Se pun bucăţelele de…
Fursecuri cu nucă (de post)
29 September 2010
Alivancă
29 September 2010
Ingrediente: 500 ml lapte bătut 250 ml lapte dulce 500 g brânză de vaci 8 linguri făină de porumb 5 linguri făină de grâu 6 ouă 400 g zahăr 4-5 plicuri zahăr vanilat 3-4 linguri smântână sare Mod de preparare: Baţi bine 5 ouă, adaugi laptele, zahărul, zahărul vanilat, sare după gust, făina…
Gogonele murate umplute cu carne de porc
29 September 2010
Ingrediente: 600 g carne tocată de porc 2 kg gogonele murate 75 ml ulei 1 ceapă 100 g orez 400 g iaurt 3 ouă cimbru sare piper mărar Mod de preparare: Speli gogonelele murate, le tai căpăcele, le scoţi seminţele şi miezul. Toci mărunt ceapa şi mărarul, iar orezul îl opăreşti. Amesteci carnea…
Medalion de somn cu ceapă
29 September 2010
Ingrediente: 1 somn mic (1,5 kg) 2 cepe mari 70 ml ulei 4 căţei de usturoi foaie de dafin linguriţă boia de ardei dulce 4 roşii mijlocii 200ml vin alb sec lămâie leg. pătrunjel ardei iute verde mic linguriţă piper boabe (8-10 boabe) sare Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală şi…
Heringi marinaţi
29 September 2010
Ingrediente: 4 heringi 1 cană vin alb sec 1 păhărel oţet 3 cepe 1 morcov 1 căpăţână usturoi 1 lingură sare grunjoasă l lingură piper boabe 2-3 crenguţe de cimbru 2 foi de dafin 1legătură pătrunjel 1legătură mărar 1 linguriţă cardamom 5-6 foi de salvie Mod de preparare: Se pun la fiert toate…
Supă-cremă cu chimen
29 September 2010
Peşte cu legume
29 September 2010
Ingrediente: 4 bucăţi file de şalău 200g conopidă 2 morcovi mari 4 castraveţi 150ml vin alb sec 2 linguri făină 3 linguri oţet leg. pătrunjel linguri ulei căţel usturoi sare piper Mod de preparare: Se desface conopida în bucheţele mici şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se curăţă legumele…
Ruladă de somon cu urdă şi andive
29 September 2010
Ingrediente: 400g file de somon afumat 300g urdă proaspătă 500g andive lămâie l00ml ulei de măsline 1leg. mărar linguriţă rasă chimen măcinat sare piper Mod de preparare: Se amestecă într-un castron urda cu ceapa dată pe răzătoarea mică. Se adaugă chimenul măcinat, coaja de la jumătate de lămâie, dată pe răzătoarea mică, 3-4 linguri…
Crap cu coacăze
29 September 2010
Ingrediente: 4 bucăţi de crap 200g coacăze ceapă medie 2 căţei usturai 50g unt lingură zahăr 15 ml vin alb sec 1 leg. pătrunjel 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se spală bine în apă rece şi se lasă să se scurgă.…
Salată de garizi
29 September 2010
Ingrediente: 500 g de cartofi 5 ouă fierte ceşcuţă cu capere ceaşcă cu maioneză oţet sare pătrunjel Mod de preparare: Cartofii, tăiaţi cuburi, se fierb, fără a se sfărâma: lăsaţi-i să se răcească. Se fierb şi creveţii dar fără apă, numai cu puţin oţet şi sare. Intr-o salatieră se taie ouăle în sferturi,…
Salată de Algarve
29 September 2010
Ingrediente: 500 g cartofi fierţi 100 g ton (o cutie mai mărişoară, în ulei) 300 g fileu de somon proaspăt 1 păhărel vin alb l00 g miezuri de scoici 4 roşii tari tăiate rondele 2 ardei gras tăiat fâşii 2 ouă răsfierte tăiate sferturi 1pahar ulei de măsline 1-2 linguri oţet 1legătură coriandru proaspăt…
File de păstrăv cu sos de ciuperci şi spanac
29 September 2010
Ingrediente: 8 fileuri de păstrăv 250g ciuperci 250g spanac 300ml supă de pui (cub) I00g unt 1 ceapă mică 2 linguri mălai 150g smântână u n vârf de cuţit nucşoară sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală ciupercile, apoi se toacă cât mai mărunt. Se căleşte ceapa curăţată, spălată şi tocată…
Fursecuri Alice
29 September 2010
Ingrediente: 280 g alune sau nuci 250 g zahăr 1 lingură cacao 80 g făină scorţişoară coajă de lămîie 2 linguri smîntînă 2 ouă Mod de preparare: Alunele sau nucile măcinate se amestecă în baie de apă (bain-marie) cu 2 ouă, smîntîna, făina, coaja de lămîie rasă, scorţişoara şi cacaoa. Cînd s-a îngroşat, se…
Cum se prepara Cocktail Border Crossing (video)
29 September 2010
Ingrediente: 50 ml tequila 2 tsp lime juice 1 tsp lemon juice 120 ml cola 1 lime wedge Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 teaspoon 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 bar spoon or cocktail stirrer Cum se prepara Cocktail Border Crossing
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu