Retete de top:
Retete delicioase: Rulada cu ciuperci
7 November 2011
O
reteta delicioasa de rulada de ciuperci, unt, cimbru, migdale, ou,
pulpa de porc, ardei rosi, dovlecel, ceapa, usturoi, ulei de masline,
sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g ciuperci champignon 50 g unt 4
crenguţe cimbru 150 g migdale feliate 1ou 600 g pulpa de porc 2 ardei
rosi 1 dovlecel 1 ceapa alba 1…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pui cu Curry (video)
7 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara pui cu curry, un preparat Indian
aromat,picant, rapid si delicios. Serviti-l cu orez si il veti gasi
minunat. Ingrediente: Chicken – 2.5lb, washed and cut to bite size
Masala for Grinding: Cinnamon – 1.5″ Cloves – 4 Green Cardamom – 3 Dry
Red Chili – 7-8 or to…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de cascaval
7 November 2011
O
reteta gustoasa de piept de pui cu sos de cascaval, lapte, amidon, unt,
cascaval, nucsoara, ciuperci, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui
mare Ingrediente sos: 500 ml lapte 2 linguri amidon alimentar 2 linguri
unt 150 g caşcaval 1 praf nucşoară 150 g ciuperci de pădure conservate
sare piper Mod de preparare: Pieptul…
Read more »
Read more »
Ciorbe si borsuri: Bors de miel cu smantana
7 November 2011
O
reteta gustoasa de bors de miel cu smantana, morcov, radacina de
patrunjel, telina, ceapa verde, rosii, leustean, sare, galbenusuri.
Ingrediente: 1 kg carne de miel 3 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 1 telină 2
legături ceapă verde 200 fi roşii din conservă 500 ml borş 1 legătură
leuştean sare 3 gălbenuşuri 200 g smântână Mod…
Read more »
Read more »
Tort cu crema de caramel
7 November 2011
O
reteta delicioasa de tort cu crema de caramel, oua, zahar, faina,
cacao, nuca, lapte, amidon, frisca, gelatina, esenta de migdale.
Ingrediente blat: 8 oua 8 linguri de zahar 5 linguri faina 2 linguri
cacao 2 linguri nuca macinata Ingrediente crema: 10 linguri zahăr 200 ml
lapte 3 gălbenuşuri 2 linguri amidon 250 ml friscă…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu alune de padure
7 November 2011
O
reteta delicioasa de fursecuri cu alune de padure, faina, unt, ou,
zahar pudra, praf de copt, zahar vanilat, sare, zeama de lamaie.
Ingrediente: 250 g făină 150 alune de pădure nesărate 100 g unt 1ou 100 g
zahăr pudră 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat Ingrediente bezea:
1 albuş 1 lingură…
Read more »
Read more »
Supa-Crema cu costita afumata
7 November 2011
O
reteta delicioasa de supa- crema cu costita afumata, ceapa, ardei gras,
telina, mazare, radacina de patrunjel, morcov, tarhon uscat, patrunjel
verde, ulei, sare. Ingrediente: 200 g costită afumată 2 cepe 2 ardei
graşi verzi 1 telină 100 g mazăre congelată 1 rădăcină de pătrunjel 1
morcov 1 linguriţă tarhon uscat 1 lingură pătrunjel verde…
Read more »
Read more »
Piept de pui in stil italian
7 November 2011
O
reteta gustoasa de piept de pui cu: ceapa, rosii, curry, zahar brun,
ardei iute, usturoi, seminte de chimion, ulei, patrunjel, zeama de
lamaie. Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 ceapa 8 roşii 2 linguriţe
pulbere de curry 1 lingură zahăr brun 1 ardei iute tăiat mărunt 1 căţel
de usturoi 1 linguriţă seminţe…
Read more »
Read more »
Rulouri de macrou marinat
7 November 2011
O
reteta delicioasa de rulouri de macrou marinat cu apa, ulei, otet, foi
de dafin, piper boabe, usturoi, lamaie, sare, castraveti murati,
galbiori, ceapa rosie, salvie, ceapa verde. Ingrediente: 1 kg macrou
Ingrediente sos: 2 căni apă 100 ml ulei 1 cană otet foi de dafin piper
boabe 3-4 căţei de usturoi 1 lămâie sare…
Read more »
Read more »
Cod pane cu ceapa caramelizata
7 November 2011
O
reteta delicioasa de cod pane cu ceapa caramelizata, ceapa, oua, bere,
faina, zahar, ulei, sare. Ingrediente: 4 bucăti de cod 2 cepe 3 ouă 150
ml bere 4 linguri făină 1 lingură zahăr ulei pentru prăjit sare Mod de
preparare: Se curăţă peştele, se spală, se pudrează cu puţină sare şi
piper şi se…
Read more »
Read more »
Pastrav umplut cu legume
7 November 2011
O
reteta gustoasa de pastrav umplut cu orez, ceapa verde, usturoi, ulei,
faina, sofran, sare, morcovi, pastarnac, ulei, lamaie, seminte de
floarea soarelui decojite. Ingrediente: 2 pastravi 4 linguri orez 2 fire
ceapă verde 3 căţei usturoi 2 linguri, ulei 2 linguri făină 1 vârf
lingurita de sofran sare Ingrediente garnitura: 2 morcovi 2 rădăcini…
Read more »
Read more »
Tarta cu portocale
7 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu portocale, faina, unt, ou, apa, sare,
mascarpone, zahar pudra, gelatina rosie. Ingrediente: 200 g faina 125 g
unt 1 gălbenuş 2 linguri apă sare Ingrediente crema: 250 g mascarpone 6
portocale 6 linguri zahăr pudră 1 plic gelatină roşie Mod de preparare:
Făina se pune într-un bol, se adaugă…
Read more »
Read more »
Fond de miel
7 November 2011
Ca
bază pentru sosuri şi supe, se poate folosi aşa-numitul fond de miel, o
supă concentrată preparată din oase de miel, legume, bulion, mirodenii
şi vin roşu. Prin fierbere, fondul capătă o intensitate specială.
Read more »
Read more »
Cum se prepară / Retete video
6 November 2011
Cum
se prepara ciuperci toast O reteta video despre cum se prepara ciuperci
toast. Un mic dejun sanatos, delicios si rapid din ciuperci,ceapa si
ardei gras usor prajite care poate fi servit pe paine prajita. Cum se
prepara Sos Mornay O reteta video usoara si rapida, deliciosa si
gustoasa despre cum se prepara sosul mornay.…
Read more »
Read more »
Ciocanele de pui cu cartofi
6 November 2011
O
reteta delicioasa de ciocanele de pui, lamaie, mere, ulei de masline,
vin alb sec, cartofi, ceapa, paine, ou, usturoi, frunze de dafin,
rozmarin, menta, sare, piper. Ingrediente: 3 ciocănele de pui mari 1
lămâie 2 mere 4 linguri ulei de măsline 1 pahar de vin alb sec 2 cartofi
mari 1 ceapă 2 felii…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: Prajitura cu fructe
6 November 2011
O
reteta gustoasa de prajitura cu fructe din: oua, apa, zahar, faina,
zahar vanilat, visine. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri apă caldă 300 g
zahăr 350 g făină 1 pliculeţ zahăr vanilat 250 g vişine (congelate sau
din compot) 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor Mod de
preparare: Se bat albuşurile…
Read more »
Read more »
Miel în sos de ceapă cu garnitura de dovlecei si cartofi
6 November 2011
O
reteta delicioasa de miel in sos de ceapa cu garnitura de dovlecei si
cartofi din: pulpe de miel, vin alb, ceapa verde, pasta de rosii,
usturoi verde, sare, piper, dovlecei si cartofi. Ingrediente: 2 pulpe
de miel 200 ml vin alb 2 legaturi ceapa verde 125 g pasta pasta de rosii
2 legaturi de…
Read more »
Read more »
Cartofi crocanţi cu chilii şi usturoi
6 November 2011
Incinge
cuptorul la 7/ 220 G. Fierbe 1,2 kg cartofi in apă clocotită, usor
sărată, timp de 15 min, până se înmoaie. Scurge-i si pune-i pe o tavă de
copt. Zdrobeste-i uţor cu o furculiţă, presară 1 ardei rosu iute si 2
căţei de usturoi, tăiaţi rondele, asezonează si stropeste cu 3 linguri
ulei. Coace…
Read more »
Read more »
Omletă cu de toate
6 November 2011
O
reteta delicioasa de omleta cu de toate din: oua, ardei rosu, ardei
verde, masline, rosie, sare, piper, busuioc, plante aromatice, amstec
picant, kaizer, carnacior, patrunjel verde, ulei de masline si branza.
Ingrediente: 4 oua 1/2 ardei rosu 1/2 ardei verde cateva masline 1/2
rosie sare piper busuioc plante aromatice amestec picant 2 felii kaizer…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe: Supă de peşte cu orez
6 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa de peste cu orez din: orez, file de
peste, unt, rosie, zucchini, hasmatuchi, lamaie, zeama de peste, sare
si piper. Ingrediente: 100 g orez 250 g file de peşte 25 g unt 1 roşie
1/2 zucchini de mărime mijlocie 3-4 frunze de hasmaţuchi 1 lămâie 1 l
zeamă…
Read more »
Read more »
Fazan copt in vas de lut
6 November 2011
O
reteta delicioasa de fazan copt in vas de lut din: fazani, faina, sare,
piper, ulei vegetal, kaizer afumat, salate, morcovi, pastarnac,
usturoi, cimbru, maghiran, frunze de dafin, vin sau sherry, vin rosu,
supa de pui si zahar. Ingrediente: 2 fazani, legati 1 lingura de faina
normala, asezonata cu sare si piper 50 ml de…
Read more »
Read more »
Cocktail Green Summer
6 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Green Summer din: lichior de banane verzi,
suc de ananas, bitter lomn, carambola si cirese. Ingrediente: 4 cl
lichior de banane verzi 4 cl suc de ananas Bitter Lemon o felie de
carambola cirese Mod de preparare: Turnam lichiorul si sucul de fructe
in paharul pentru bauturi lungi, peste…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de vitel
6 November 2011
O
reteta delicioasa de tocana de vitel din: ceafa de vitel, frunze de
telina, ardei capia, ceapa, patrunjel, pastarnac, usturoi, patrunjel,
boia dulce, foi de dafin, bulion si sare. Ingrediente: 4 bucati ceafa
de vitel frunze de telina 2 ardei capia 1 ardei galben 3 cepe 1 radacina
de patrunjel 1 pastarnac 1 capatana usturoi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara ciuperci toast (video)
6 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara ciuperci toast. Un mic dejun
sanatos, delicios si rapid din ciuperci,ceapa si ardei gras usor prajite
care poate fi servit pe paine prajita. Ingrediente: Oil – 1 Tbsp
Mustard Seeds – 1/2 tsp Curry Leaves – 1 sprig Onion – 1/2 medium,
chopped Salt – to taste Mushrooms…
Read more »
Read more »
Sos de paine
6 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de sos de paine din: lapte integral, ceapa,
boabe de piper, frunza de dafin, paine alba, unt sarat si nucsoara.
Ingrediente: 600 ml lapte integral 1 ceapa curatata, intreaga, in care
s-au infipt 3 cuisoare 6 boabe de piper 1 frunza de dafin 8 felii de
paine alba veche, fara…
Read more »
Read more »
Friptura de porc in crusta, cu sos de cidru
6 November 2011
O
reteta delicioasa de friptura de porc in crusta cu sos de cidru din:
burta de porc, boabe de piper, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare de
mare, supa vegetala sau de porc, cidru si faina. Ingrediente: 1,8 kg
burta de porc, crestata 2 lingurite boabe de piper, zdrobite 1 ceapa,
taiata rondele 6 catei…
Read more »
Read more »
Tocanita cu fasole boabe
6 November 2011
O
reteta delicioasa de tocanita cu fasole boabe din: conopida, morcovi,
fasole boabe, naut, ceapa, patrunjel, telina, ulei de masline, supa de
legume, zeama de lamaie, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1
conopida potrivita 2 morcovi mari 200 g fasole boabe alba fiarta separat
(sau din conserva) 100 g naut din conserva 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Placinta cu verdeturi
6 November 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu verdeturi din: unt, faina, praf de
mustar, branza cheddar, cartofi, broccoli, conopida, mazare si ceapa.
Ingrediente: 50 g unt 50 g faina 2 lingurite praf de mustar 600 ml lapte
200 g branza maturata Cheddar rasa 2 cartofi mari, taiati rondele
inflorescentele de la o capatana de broccoli inflorescentele…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolata cu glazura
6 November 2011
O
reteta delicioasa de tort de ciocolata, faina, oua, zahar, miez de
nuca, cacao, unt, zahar vanilat, sare, ciocolata neagra, smatana dulce,
ness. Ingrediente blat: 200 g făină 6 ouă 150 g zahăr 150 g miez de nucă
zdrobit 3 linguri pudră de cacao 50 g unt 1 pachetel zahăr vanilat 1
praf de sare…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Sos Mornay (video)
5 November 2011
O
reteta video usoara si rapida, deliciosa si gustoasa despre cum se
prepara sosul mornay. Acest preparat il puteti pregati usor acasa si il
puteti folosi mai multe zile daca il tineti la frigider. Cum se prepara
Sos Mornay
Read more »
Read more »
Cocktail Green Widow
5 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Green Widow din: curacao albastru, suc de
portocale si portocala. Ingrediente: 4 cl Curacao albastru suc de
portocale o felie de portocala Mod de preparare: Se pun 2-3 cuburi de
gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, se toarna deasupra Curacao si
se completeaza cu suc de portocale. Se aseaza…
Read more »
Read more »
Dovleac umplut cu amestec de chili picant
5 November 2011
O
reteta delicioasa de dovleac umplut cu amestec de chili picant din:
dovleac, ulei de masline, ceapa rosie, ardei iute, chimion, carne de
vita, bulion, fasole boabe, coriandru si spanac. Ingrediente: 2 dovleci
plăcintari mici, înjumătăţiţi pe lungime şi curăţaţi de seminţe o
lingură ulei de măsline o ceapă roşie, tăiată 2 ardei iuţi roşii,…
Read more »
Read more »
Muşchi de miel cu măsline
5 November 2011
O
reteta delicioasa de muschi de miel cu masline din: usturoi, lamaie,
ulei de masline, muschi de miel, sare, piper, menta si masline negre.
Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 lamaie 5 linguri ulei de masline 800 g
muschi de miel sare piper 2 fire menta 100 g masline negre fara samburi
Mod de…
Retete gustoase: Conopida gratinata
5 November 2011
O
reteta gustoasa de conopida gratinata din: conopida, ceapa, usturoi,
cartofi, bacon, ulei de masline, cascaval, unt, supa de legume,
patrunjel verde si sare. Ingediente: 1 conopida potrivita 1 ceapa mare 2
catei de usturoi 3 cartofi mari 200 g bacon 2 linguri ulei de masline
150 g cascaval ras 50 g unt 200 ml…
Read more »
Read more »
Pate de peste afumat, cu marar
5 November 2011
O
reteta delicioasa de pate de peste afumat cu marar din: pastrav afumat
sau somon afumat, creveti, marar, seminte de fenicul, zeama de lamaie,
capere, crema de branza si paine prajita. Ingrediente: 150 g pastrav
afumat sau somon afumat 200 g creveti fierti curatati, decongelati daca
sunt congelati 1/2 legatura de marar, tocat 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Placinta cu ciuperci si castane
5 November 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu ciuperci si castane din: ulei vegetal,
morcovi, ceapa, usturoi, rozmarin, pasta de tomate, marmite, rosii,
vin alb, supa de legume, hribi, castane, cartofi, pastarnac, morcovi,
telina, unt si lapte. Ingrediente: 2 linguri ulei vegetal 2 morcovi,
tocati 1/2 nap, tocat 12 cepe foarte mici, curatate sau 3 mai mari…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe: Supă-cremă de legume
5 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa crema de legume din: rosii,
morcovi, ardei capia, ardei gralbeni, patrunjel, telina, ceapa, frunze
de telina, busuioc verde, cimbru verde, ulei de masline, unt si sare.
Ingrediente: 5 roşii 5 morcovi 5 ardei capia 5 ardei galbeni 5 gogoşari 2
rădăcini de pătrunjel 1 ţelină mică 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză şi struguri
5 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu branza si struguri din: pesmet de
biscuiti, zahar, unt, branza de vaci, zahar, coaja rasa de lamaie, oua,
faina, smantana, foi gelatina si piersici. Ingrediente: 200 g pesmet de
biscuiti 100 g zahar 100 g unt pentru umplutura: 450 g branza de vaci
100 g zahar 1 lingura coaja…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu glazura de miere
5 November 2011
O
reteta delicioasa de cotlete de miel cu glazura de miere din: cotlete
de miel, sare, piper, ulei, cimbru si miere. Ingrediente: 4 cotlete de
miel sau berbecuţ (a cca 250 g, cu oase şi piele) sare piper 2 linguri
ulei 4 fire cimbru 5 linguri miere Mod de preparare: Se decupează
coastele, astfel încât…
Read more »
Read more »
Cocktail Exotic Blue
5 November 2011
O
reteta delicioasa de Cocktail Exotic Blue din: curacao albastru,
frisca, suc de ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 4 cl Curacao
albastru 2 cl frisca lichida 8 cl suc de ananas bucata de ananas cirese
Mod de preparare: Mixam bine cu gheata Curacao-ul cu frisca lichida si
cu sucul de fructe in shaker, apoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de pui cu ciuperci si rosii
5 November 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de pui cu ciuperci si rosii din: pulpe
superioare de pui, ciuperci, ceapa, ardei rgas rosu, ardei gras galben,
usturoi, suc de rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6-8 pulpe
superioare de pui 3 borcane ciuperci 1 ceapa 1 ardei gras rosu 1 ardei
gras galben 1 capatana usturoi suc…
Read more »
Read more »
Chiftelute de linte
5 November 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute de linte din: ceapa, ardei iute, linte
galbena, bulgur, bulion de tomate, pasta de ardei, ienibahar, ardei
rosu, patrunjel si menta. Ingrediente: 2 cepe frantuzesti 2 ardei iuti
30 g unt 160 linte galbena 240 g bulgur fin 1 lingura bulion de tomate 1
lingura pasta de ardei 1 varf…
Read more »
Read more »
Tocanite delicioase
5 November 2011
Tocăniţă
de iepure O reteta delicioasa de tocanita de iepure din: prune uscate,
coniac, zahar, brun, iepure, ulei vegetal, kaizer afumat, morcovi,
ceapa, telina, usturoi, cimbru, foaie de dafin, vin rosu, supe de pui,
patrunjel si orez salbatic. Ingrediente: 140g de prune uscate 50ml de
coniac 50g de zahăr brun 2 iepuri, tăiaţi în bucăţi…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de muştar şi tarhon
5 November 2011
O
reteta delicioasa de piept de pui cu sos de mustar si tarhon din: ulei
de floarea soarelui, piept de pui, creme fraiche, mustar dijon, mustar
boabe si tarhon. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 2
piepturi de pui de pui dezosate si fara pielita 200 ml creme fraiche
semidegresata mustar Dijon si mustar…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui Frankies (video)
5 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara pui frankies, un preparat indian
delicios si indragit de multa lume. Servit fierbinte este deosebit de
gustos. Ingrediente: For the Filling: Chicken – 1.5 lb (approx 700gms),
boneless, skinless thighs Oil – 1 tbsp Onions – 1/2 cup, finely chopped
Ginger – 1 tsp Garlic – 1 tsp…
Read more »
Read more »
Sufleu de roşii cu macaroane
5 November 2011
O
reteta delicioasa de sufleu de rosii cu macaroane din: macaroane, sare,
usturoi, sardele in ulei, busuioc, mascarpone, parmezan, coaja rasa de
lamaie, ceapa, mozzarella, rosii, oregano, piper si ulei de masline.
Ingrediente: 400 g macaroane sare 2 căţei de usturoi 3 filleuri de
sardele în ulei (conservă) 1 legătură busuioc 80 g mascarpone 5…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mere
5 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu mere din: mere, oua, zahar, unt,
faina, lamaie, sare si praf de copt. Ingrediente: 5-6 mere pentru aluat:
7 oua 300 g zahar 100 g unt 350 g faina 1 lamaie 1 praf de sare 1
pliculet praf de copt Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă,…
Read more »
Read more »
Mâncare de fasole cu salam picant
5 November 2011
O
reteta delicioasa de mancare de fasole cu salam picant din: fasole
verde, fasole galbena, cartofi rosii, ardei gras, rosii, usturoi, ardei
iute, ulei de masline, bulion, supa, sare, piper, salam chorizo si
cimbru. Ingrediente: 500 g fasole verde fideluta 500 g fasole fideluta
galbena 400 g cartofi rosii 1 ardei gras rosu 5 rosii…
Read more »
Read more »
Mere in aluat
5 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de mere in aluat din: mere, faina, zahar,
apa, oua, scortisoara, nucsoara, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 3-4
mere 5-6 linguri faina 150 g zahar 200 ml apa 3 oua 1 lingurita
scortisoara 1 praf de nucsoara ulei pentru prajit zahar pudra pentru
decor Mod de preparare: Se bat…
Read more »
Read more »
Placinta cu legume
5 November 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu legume din: aluat, cartof, ceapa
rosie, praz, ulei de masline, frunze de salvie, sos bechamel, cascaval
si ardei iute. Ingrediente: 350 aluat fraged 1 cartof, taiat cuburi 1
ceapa rosie, taiata segmente 1 fir de praz, taiat segmente de 5 cm
fiecare 2 linguri ulei de masline 1 lingura…
Read more »
Read more »
Muschi aromat
5 November 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc, sare, piper, miere, rozmarin,
cimbru, usturoi, vin alb demisec. Ingrediente: un kg muşchi de porc sare
piper boabe şi măcinat 2 linguriţe miere 2-3 crenguţe rozmarin 1-2
crenguţe cimbru ulei de măsline 3-4 căţei usturoi 200 ml vin alb
demidulce Mod de preparare: Se pun într-un bol plantele…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Gogosi cu unt de alune (video)
4 November 2011
O reteta video delicioasa despre cum se prepara gogosi cu unt de alune: Cum se prepara Gogosi cu unt de alune
Read more »
Read more »
Tonic de macese
4 November 2011
O
reteta simpla de tonic de macese din: macese salbatice si zahar fin.
Ingrediente: 1 kg de măceşe sălbatice, spălate şi tocate grosier 350 g
de zahăr fin Mod de preparare: Se pun măceşele într-o oală şi se toarnă
peste ele 2 litri de apă clocotită. Se aduce apa la punctul de fierbere,
apoi se…
Read more »
Read more »
Minigulguf cu sos de prune
4 November 2011
O
reteta delicioasa de minigulguf cu sos de prune din: oua, zahar, unt,
ciocolata alba, lichior de portocale, migdale, faina, praf de copt,
pesmet, prune, vin rosu si fulgi de migdale. Ingrediente: 3 oua 50 g
zahar 30 g unt 80 g ciocolata alba 30 ml lichior de portocale 70 g
migdale 30 g faina…
Read more »
Read more »
Supa de mazăre cu kaizer
4 November 2011
O
reteta delicioasa de supa de mazare cu kaizer din: mazare, kaizer, supa
concentrata de legume, zarzavat, ulei de masline, cartofi rosii, sare
si piper. Ingrediente: 250 g mazare congelata 800 g kaizer 250 ml supa
concentrata de legume 2 legaturi zarzavat de supa 40 ml ulei de masline
400 g cartofi rosii sare piper…
Read more »
Read more »
Cocktail Southern Wheeler
4 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Southern Wheeler din: southern comfort,
whisky, lichior de migdale, suc de portocale, zeama de lamaie, menta,
cirese, portocala si carambola. Ingrediente: 4 cl Southern Comfort 2 cl
whisky 1 cl lichior de migdale 4 cl suc de portocale 2 cl zeama de
lamaie menta cirese portocala carambola Mod de…
Read more »
Read more »
File de peşte crocant cu lămâie şi rozmarin
4 November 2011
O
reteta delicioasa de file de peste crocant cu alamie si rozmarin din:
fileuri de peste, rozmarin, paine, coaja de lamaie si ulei de masline.
Ingrediente: 4 fileuri de peşte (de preferat merluciu) frunzele tocate
de la 2 fire de rozmarin sau o linguriţă de rozmarin uscat 50g de pâine
(aprox. 2 felii) făcută bucăţele…
Read more »
Read more »
Peşte cu struguri
4 November 2011
O
reteta delicioasa de peste cu struguri din: salau, struguri, lamai,
apa, sare si ulei. Ingrediente: 500 g şalău file 500 g struguri 2 lămâi 1
ceaşcă de apă sare ulei Mod de preparare: Speli peştele şi îl sărezi.
Aşezi peştele în tava unsă cu ulei. Pui boabele de struguri (spălate) de
jur-împrejurul peştelui, torni…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu galuste de cascaval
4 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa de legume cu galuste de cascaval
din: unt, cascaval, ou, faina, sare, piper, ardei grasi, vanata, ceapa,
ulei, curry, supa, sare si piper. Ingrediente: galuste: 60 g unt rece
100 g cascaval ras 1 ou circa 75 g faina sare piper supa: 2 ardei grasi
rosii 2 ardei…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de iepure
4 November 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de iepure din: prune uscate, coniac,
zahar, brun, iepure, ulei vegetal, kaizer afumat, morcovi, ceapa,
telina, usturoi, cimbru, foaie de dafin, vin rosu, supe de pui,
patrunjel si orez salbatic. Ingrediente: 140g de prune uscate 50ml de
coniac 50g de zahăr brun 2 iepuri, tăiaţi în bucăţi la încheieturi
făină…
Read more »
Read more »
Placinta cu peste
4 November 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu peste din: ulei de masline, praz, file
de peste alb, peste afumat, lapte, sos de branza, oua, piure de cartofi
si branza cedar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 fire de praz,
taiate rondele 500 g file de peste alb (cod, salau) 300 g peste afumat
300 ml…
Read more »
Read more »
Ciulama de pui
4 November 2011
O
reteta de ciulama de pui din: copane de pui, ceapa, morcov, telina,
unt, faina, sare si piper. Ingrediente: 2 copane pui (găină) 1 ceapă
mică 1 morcov 1/2 ţelină mică 2 linguri unt 2 linguri făină sare piper
Mod de preparare: Speli carnea şi o pui la fiert în apă rece. lei
spuma…
Read more »
Read more »
Retete de ciorbe
4 November 2011
Ciorba
taraneasca O reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu: ardei, ceapa,
morcov, porumb, telina, cartofi, mazare, dovlecel, sare, piper, ulei,
suc de rosii, smantana, patrunjel, bors. Ingrediente: 2 ardei 2 cepe 2
morcovi 100 g porumb 50 g ţelină 3-4 cartofi 50 g mazăre fiartă un
dovlecel sare piper o lingură… Citeste tot » Ciorba…
Read more »
Read more »
Gratin cu roşii si vinete
4 November 2011
O
reteta delicioasa de gratin cu rosii si vinete din: vinete, sare,
rosii, smantana, oua, piper, nucsoara si cascaval. Ingrediente: 4 vinete
sare 4 roşii cărnoase 500 g smântână 6 ouă piper nucşoară 200 g
caşcaval Mod de preparare: Se spală vinetele, se curăţă şi se taie pe
lung, în felii groase de cca 1/2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de cruditati cu ton
4 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de cruditati cu ton din: rosii,
castraveti, ceapa verde, ardei iute, ardei gras rosu, frunze de salata
verde, usturoi, ton, zeama de lamaie, sare si patrunjel. Ingrediente: 2
rosii 2 castraveti 3 fire ceapa verde 2 ardei iuti ½ ardei gras rosu
cateva frunze de salata verde 5-6…
Read more »
Read more »
Tocanita de vitel cu legume
4 November 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de vitel cu legume din: piept de vitel,
foi de dafin, boabe de ienibahar, sare, morcovi, dovlecel, cartofi,
gulie, broccoli, marar si piper. Ingrediente: 600 g piept de vitel 2 foi
de dafin 3 boabe de ienibahar sare 200 g morcovi 1 dovlecel 500 g
cartofi 1 gulie medie 200…
Dulceaţă din smochine
4 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de dulceata din smochine din: smochine,
zahar, lamaie si apa rece. Ingrediente: 1 kg smochine 1 kg zahar 1
lamaie 500 ml apa rece Mod de preparare: Treci smochinele sub jetul de
apă rece, apoi le laşi să se zvânte şi le cureţi de codiţe. Cele mai
mari le…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu roşii pentru iarnă
4 November 2011
O
reteta delicioasa de ciuperci cu rosii pentru iarna din: ciuperci,
ceapa, ardie gras, rosii, ulei, foaie de dafin, marar, patrunjel, sare
si piper. Ingrediente: 2 kg ciuperci champignon 1-2 kg ceapa 1 kg ardei
gras 2 kg rosii 1/2 l ulei 1 foaie de dafin marar patrunjel sare piper
Mod de preparare: Alegi…
Read more »
Read more »
Sandviş Sloppy Joe
4 November 2011
O
reteta delicioasa de Sandviş Sloppy Joe din: carne de vita, ceapa, ulei
de masline, chimion, praf de chilli, rosii, supa de vita si paine cu
usturoi. Ingrediente: 500g carne slabă de vită, tocată 2 cepe, tăiate
grosier 2 linguriţe ulei de măsline 2 linguriţe de chimion (se găseşte
la plafar) 1-2 linguriţe praf de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Peste cu iaurt (video)
4 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara peste cu iaurt, un preparat indian,
rapid, delicios care poate fi servit cu garnitura de orez sau Chapati.
Cum se prepara Peste cu iaurt
Read more »
Read more »
Cocktail Fling High
4 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Fling High din: lichior de banane, distilat
de grau, zeama de lamaie, sifon si portocala. Ingrediente: 2 cl Creme de
Bananes (lichior de banane) 3 cl distilat de grau 2 cl zeama de lamaie
sifon o felie de portocala Mod de preparare: Amestecam cu cuburile de
gheata lichiorul, distilatul…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Mancare de porc cu masline
4 November 2011
O
reteta delicioasa de mancare de porc cu masline din: pulpa de porc,
seminte de coriandru, piper negru boabe, zahar, condimente, ulei de
masline, ceapa, vin rosu, masline, sare si coriandru. Ingrediente: 800 g
pulpa de porc 6 linguri seminte de coriandru 1 lingurita piper negru
boabe 1/2 lingurita zahar 1 lingurita condimente de gratar…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne tocata de vita
4 November 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu carne tocata de vita din: ulei de
masline, carne tocata de vita, ceapa verde, nucsoara, sos de rosii,
concentrat de vita, piure de cartofi si lapte. Ingrediente: 1 lingura
ulei de masline 500 g carne tocata de vita 3 legaturi cu ceapa verde,
tocata un praf de nucsoara 300…
Read more »
Read more »
Ciuperci la gratar cu branza de capra
4 November 2011
O
reteta delicioasa de ciuperci la gratar cu branza de capra din:
ciuperci, usturoi, branza de capar, sunca, ulei de masline, seminte de
pin, patrunjel, lipie si salata verde. Ingrediente: 8 ciuperci maronii
mari, cu tulpinile retezate aproape de baza 2 catei de usturoi, tocati
fin 150 g branza de capra 4 felii de sunca,…
Read more »
Read more »
Salată de struguri şi ciuperci
4 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de struguri si ciuperci din:
struguri, ciuperci, ceapa rosie, otet de vin, ulei de masline, sare,
piper si patrunjel Ingrediente: 500 g struguri de masa 600 g ciuperci 1
ceapa medie rosie 2 linguri otet de vin 3 linguri ulei de masline sare
piper patrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu garnitură de fasole bătută
3 November 2011
O
reteta delicioasa de friptura de porc cu garnitura de fasole batuta
din: carne de porc, ulei de masline, ceapa, usturoi, fasole boabe, supa
de legume si coriandru. Ingrediente: 1 bucată de carne de porc pentru
friptură, fără grăsime 1 lingură de ulei de măsline 0 ceapă mică sau o
haşmă, tocată un căţel de…
Read more »
Read more »
Pui la tigaie
3 November 2011
O
reteta delicioasa de pui la tigaie din: ulei de masline, pulpe de pui,
cartofi, pastarnac, mustar boabe si vin. Ingrediente: 1 lingură ulei de
măsline 2 pulpe de pui superioare, curaţate de pieliţă 200 g de
cartofi, tăiaţi cubuleţe 2 morcovi, tăiaţi mărunt 1 păstârnac, tăiat
mărunt 2 linguriţe de muştar boabe un pahar…
Read more »
Read more »
Risotto cu praz, salvie şi kaizer crocant
3 November 2011
O
reteta delicioasa de risotto cu praz, salvie si kaizer crocant din:
ulei de masline, rpaz, salvie, orez, vin alb, supa de legume, kaizer si
parmezan. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 2 fire de praz, tocate 4
frunze de salvie tocată sau un vârf de cuţit dacă este sub formă de
pulbere 85 g…
Read more »
Read more »
Prune murate
3 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de prune murate din: prune, apa, otet,
zahar, coaja de scortisoara, cuisoare si sare. Ingrediente: 3 kg prune 1
l apă 0,5 l oţet 250 g zahăr 1 linguriţă coajă de scorţişoară 3
cuişoare întregi 10 g sare Mod de preparare: Speli prunele, le scoţi
sâmburii şi le pui…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Kiss
3 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Red Kiss din: lichior de visine, nectar de
piersici si suc de grepfrut. Ingrediente: 3 cl lichior de visine 3 cl
nectar de piersici 1 cl suc de grepfrut Mod de preparare: Mixam bine
in shaker lichiorul si sucurile de fructe, apoi servim intr-o cupa de
cocktail fara gheata.…
Read more »
Read more »
Ou cu roşii şi cartofi
3 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ou cu rosii si cartofi din: ulei de
masline, cartofi, rosii cherry, ceapa verde, ou si frunze de busuioc.
Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 2-3 cartofi fierţi, feliaţi
câteva roşii cherry, tăiate pe jumătate 2 cepe verzi, mărunţite 1 ou
câteva frunze de busuioc Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Prajitura de toamna
3 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de prajitura de toamna din: faina, zahar,
lapte, unt, oua, zahar vanilat, praf de copt si prune. Ingrediente: 400 g
faina 200 g zahar lapte 150 g unt 3 oua 2 pliculete zahar vanilat 1
plic praf de copt 600 g prune Mod de preparare: Intr-un bol mare, pui…
Read more »
Read more »
Friptura de pui
3 November 2011
O
reteta delicioasa de friptura de pui cu cartofi din: lamai, ulei de
floarea soarelui sau de masline, unt, pui, frunze de dafin, rozmarin,
usturoi si cartofi. Ingrediente: 2 lamai necerate 2 linguri ulei de
floarea soarelui sau de masline 50 g unt moale 1 pui 6 frunze de dafin
un buchetele rozmarin 2 catei…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu gutui
3 November 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu gutui din: unt, gutui, miez de nuca,
zahar vanilat, pesmet, scortisoara, lapte, ulei, praf de copt, otet alb,
apa minerala si faina. Ingrediente: 50 g unt 3 gutui mari 3 linguri
miez de nuca sfaramat 1 plic zahar vanilat 1 lingura pesmet 1 lingurita
scortisoara macinata pentru aluat: 200…
Read more »
Read more »
Mămăligă la cuptor cu legume
3 November 2011
O
reteta delicioasa de mamaliga la cuptor cu legume din: supa de legume,
malai, rosii, vinete, ardei gras, morcovi, ceapa, ulei de masline, sare,
piper, usturoi, unt, nucsoara si parmezan. Ingrediente: 1 l supă de
legume 400 g mălai 400 g roşii 200 g vinete 1 ardei gras roşu 100 g
morcovi 2 cepe 3…
Read more »
Read more »
Clătite cu caise şi unt cu miere
3 November 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu caise si unt cu miere din: unt, miere,
faina, bicarbonat de sodiu, zahar pudra, ou, lapte, caise uscate si
ulei. Ingrediente: 100 g unt moalte 2 linguri miere pentru clatite: 140 g
faina un strop de bicarbonat de sodiu 25 g zahar pudra un ou 150 ml
lapte o…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu găluşte de griş
3 November 2011
O
reteta delicioasa de supa de pui cu galuste de gris din: pulpe si piept
de pui, morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, cartofi,
patrunjel verde, oua, gris si sare. Ingrediente: 2 pulpe si 1 piept de
pui 2 morcovi 1 telina potrivita 1 radacina de patrunjel 1 ceapa 2
cartofi patrunjel verde tocat marunt…
Read more »
Read more »
Fantezie cu aroma de cafea
3 November 2011
O
reteta delicioasa de fantezie cu aroma de cafea din: oua, zahar, ulei,
amidon, cacao, faina, nuca, praf de copt, sare, lapte praf, frisca,
cafea instant, gelatina, ciocolata alba, unt, ciocolata neagra.
Ingrediente blat: 6 ouă 150 g zahăr 3 linguri ulei 40 g amidon alimentar
20 g pudră de cacao 100 g făină 100…
Read more »
Read more »
Mancare de toamnă
3 November 2011
O
reteta delicioasa de mancare de toamna din: ardei, vanata, ceapa,
cartofi, rosii, fasole verde, patrunjel, pastarnac, dovlecel, sfecla
rosie, ulei, mazare, chimen, sare, piper, porumb, ciuperci si cascaval.
Ingrediente: 1 ardei 1 vanata 3 cepe 2 cartofi 4 rosii 1 mana fasole
verde 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 1 dovlecel 1 sfecla rosie ulei…
Read more »
Read more »
Desert cu magiun
3 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de desert cu magiun din: foitaj, magiun,
esenta de rom, nuca, zahar pudra si galbenusuri. Ingrediente: 1 pachet
foitaj 400 g magiun 1 esenta de rom 6 linguri nuca 50 g zahar pudra 2
galbenusuri Mod de preparare: Se amestecă magiunul cu zahărul pudră
până se omogenizează, apoi se…
Read more »
Read more »
Broccoli, chorizo şi ouă
3 November 2011
O
reteta delicioasa de broccoli, chorizo si oua din: ulei de masline,
chili, usturoi, chorizo, otet balsamic, broccoli si oua. Ingrediente:
ulei de măsline chili roşu, o jumătate, mărunţită usturoi, un căţel,
feliat chorizo, 6 felii, tăiate fâşii 2 linguri oţet balsamic sau oţet
din vin roşu broccoli, 200g, opărit aprox. 2 minute 2 ouă…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu cartofi
3 November 2011
O
reteta delicioasa si simple de carne de porc cu cartofi din: carne de
porc, cartofi, mazare verde, ceapa, usturoi, supa de legume, ulei,
cimbru, rozmarin, aptrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g
carne de porc 4 cartofi mari 100 g boabe de mazare verde 1 ceapa mare 2
catei de usturoi 150 ml…
Read more »
Read more »
Vinete gratinate provensale
3 November 2011
O
reteta de vinete gratinate provensal din: vinete, dovlecei, ulei de
masline, usturoi, ceapa verde, rosii, parmezan, ardei nucsoara, cimbru,
sare si piper. Ingrediente: 2 vinete subtiri, lunguiete potrivite ca
marime 2 dovlecei (zucchini) tineri 2 linguri ulei de masline 3-4 catei
de usturoi 2 fire de ceapa verde 4-5 rosii bine coapte 2 linguri…
Read more »
Read more »
Penne cu sos de ciuperci
3 November 2011
O
reteta gustoasa de penne cu sos de ciuperci, cascaval, unt, smantana,
sare, piper, spanac, miez de nuca. Ingrediente: un pachet de paste penne
150 g caşcaval ras 50 g unt 150 ml smântână sare piper 400 g ciuperci
200 g spanac 50 g miez de nucă Mod de preparare: Pastele se pun să
fiarbă…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu ceapa
3 November 2011
O
reteta delicioasa de supa de cartofi si ceapa din: cartofi, morcovi,
telina, gulie, unt, supa de legume, smantana, sare, piper, nucsoara,
ceapa, ulei de floarea soarelui si cimbru. Ingrediente: 600 g cartofi 2
morcovi 200 g telina 1 gulie 2 linguri unt 1 l supa de legume 200 ml
smantana sare piper nucsoara 1…
Read more »
Read more »
Cum se prepara crab cu sos de ardei iute si taitei de ou (video)
3 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara crab cu sos de ardei iute si taitei
de ou: Ingrediente: Pentru sosul de ardei iute: 250ml apa 5 linguri
ketchup rosii 2 linguri sos de soia light 1 lingura zahar 2 lingurite
malai Pentru crab: 4 linguri ulei de arahide 6 catei de usturoi, tocati
fin 2…
Read more »
Read more »
Placinta de cartofi, fenicul si ciuperci
3 November 2011
O
reteta delicioasa de placinta de cartofi, fenicul si ciuperci din: unt
aromat cu usturoi, ciuperci, cartofi, verdeata, fenicul, nuci, alune,
seminte, branza de capra si gogosari murati. Ingrediente: 75 g unt
aromat cu usturoi, topit 300 g amestec de ciuperci 750 g cartofi circa
100 g verdeata asortata 1 bulb fenicul de circa 300…
Read more »
Read more »
Zacusca de smochine
3 November 2011
O
reteta delicioasa de zacusca de smochine din: smochine, ceapa, ardei
gras rosu, conopida, fasole verde, cimbrisor, zahar, boabe piper alb,
rozmarin, ulei de floarea soarelui si sare. Smochinele sunt foarte
bogate în magneziu şi în vitaminele A, B şi C Ingrediente: 1 kg smochine
proaspete 100 g ceapa 1 ardei gras rosu 1-1/2 conopida…
Read more »
Read more »
Rulouri cu somon afumat
3 November 2011
O
reteta delicioasa de rulouri de somon afumat, oua, faina, lapte, sare,
marar, cascaval, unt, branza mascarpone. Ingrediente omleta: 6 ouă 2
linguri făină 3-4 linguri lapte sare o legătură mărar 50 g caşcaval ras
30 g unt Ingrediente crema de brânză: 200 g brânză mascarpone o legătură
mărar 200 g somon file afumat Mod…
Rulouri cu somon afumat
3 November 2011
O
reteta delicioasa de rulouri de somon afumat, oua, faina, lapte, sare,
marar, cascaval, unt, branza mascarpone. Ingrediente omleta: 6 ouă 2
linguri făină 3-4 linguri lapte sare o legătură mărar 50 g caşcaval ras
30 g unt Ingrediente crema de brânză: 200 g brânză mascarpone o legătură
mărar 200 g somon file afumat Mod…
Read more »
Read more »
Lasagna cu vinete şi ton
3 November 2011
O
reteta delicioasa de lasagna cu vinete si ton din: vinete, cascaval,
telemea, ton, usturoi, rosii, ulei de masline, sos de rosii, sare si
piper. Ingrediente: 3 vinete 250 g cascaval 120 g telemea 1 cutie ton 1
capatana de usturoi 6 rosii 7 linguri ulei de masline putin sos de rosii
sare piper …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de conopida cu carne de pui
3 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de mancare de conopida cu carne de pui din:
pulpe de pui, conopida, bulion, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe de
pui 1 conopida potrivita Bulion Sare Piper Mod de preparare: Se spala
bine carnea de pui si se pune la fiert pentru a putea arunca prima apa.
Conopida…
Read more »
Read more »
Garnitura cu spanac
3 November 2011
O
reteta delicioasa de spanac cu cartofi, ceapa, usturoi, ardei verde,
sare, piper, ulei de masline, rosii. Ingrediente: 6 cartofi 2 kg spanac 2
cepe 2-3 căţei usturoi un ardei verde sare piper 3-4 linguri ulei de
măsline 2-3 roşii proaspete Mod de preparare: Se spală cartofii şi se
pun să fiarbă în apă cu…
Read more »
Read more »
Retete cu carne de vita
3 November 2011
Placinta
cu carne de vita O reteta delicioasa de placinta cu carne de vita din:
ulei de masline, costita afumata, carne de vita, ceapa, morcovi, vin
rosu, concentrat de vita, cimbru, aluat de foitaj si ou. Ingrediente: 2
linguri ulei de masline 200 g costita afumata, taiata bucati 600 g carne
de vita fara… Citeste…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu stafide
3 November 2011
O
reteta delicioasa de pui umplut cu stafide, sare, piper, unt, orez,
sofran, usturoi, portocale, migdale, pesmet, salata verde, patrunjel.
Ingrediente: un pui grill sare piper alb şi negru 80 g unt pentru uns
Ingrediente umplutură: 100 g orez un praf şofran 200 g stafide 4-5 căţei
usturoi 20 g unt topit 2 portocale 50…
Read more »
Read more »
Mancare greceasca
3 November 2011
O
reteta gustoasa de mancare greceasca din: carne de vita, sare, piper
negru, patrunjel, miere, ceapa, orez, pasta de masline negre, ulei de
masline, cimbru, chili, sofran, unt, legume, rosii, vin rosu.
Ingrediente: 500 g carne tocată de vită sare piper negru pătrunjel o
lingură miere 2-3 cepe 250 g orez 50 g pastă măsline…
Read more »
Read more »
Tort cu branza si capsuni
3 November 2011
O
reteta delicioasa de tort cu branza de vaci, capsuni, oua, faina, nuca,
zahar, esenta de rom, frisca, smantana, esenta de vanilie, gelatina,
alune. Ingrediente blat: 6 ouă 4 linguri făină 2 linguri nuca măcinată 6
linguri zahăr 1 esenţă de rom Ingrediente crema: 300 g branza de vaci
300 g friscă 100 g smântână…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Legume in sos picant
2 November 2011
O
reteta delicioasa de legume in sos picant din: rosii, vanata,
patrunjel, dovlecel, rosii, ardei iute, usturoi, ceapa, ulei,
condimente, piper si vin. Ingrediente: 2 rosii 1 vanata patrunjel 1
dovlecel pentru sos: 1 k rosii 1 ardei iute 5 catei de usturoi 1 ceapa
ulei condimente piper 1 pahar cu vin Mod de…
Read more »
Read more »
Salata marocana
2 November 2011
O
reteta delicioasa de salata marocana din: vanata, ulei de masline,
ardei capia, rosii, ceapa verde, usturoi, masline, busuioc verde,
patrunjel verde, ulei de masline, otet de mere, sare si piper.
Ingrediente: 1 vânătă mare, lunguiaţă şi subţire 3-4 linguri ulei pentru
prăjit 1-2 ardei capia 2 roşii fără pieliţe 1 fir de ceapă verde…
Read more »
Read more »
Turtiţe cu şuncă şi pătrunjel
2 November 2011
O
reteta delicioasa de turtite cu sunca si patrunjel din: sunca afumata,
faina, branza, frunze de cimbru, patrunjel, oua, lapte si ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 100 g sunca afumata, maruntita 100 g
faina 50 g branza maturata rasa 1 lingurita de frunze proaspete de
cimbru sau 1/2 lingurita de cimbru uscat 2 lingurite de…
Read more »
Read more »
Cocktail Cherry Light
2 November 2011
O
reteta delicioasa de Cocktail Cherry Light din: lichior de visine,
nectar de coacaze negre, pulco si lamaie. Ingrediente: 3 cl lichior de
visine 3 cl nectar de coacaze negre 1 cl Pulco o felie de lamaie Mod
de preparare: Ingredientele se agita bine in shaker, apoi se toarna fara
gehata intr-o cupa de…
Read more »
Read more »
Piure de cartofi cu piept de pui umplut
2 November 2011
O
reteta delicioasa de piure de cartofi cu piept de pui umplut din:
cartofi, sare, lapte, unt, nucsoara, piept de pui, cascaval, piper de
curcan, piper, faina, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 1 kg
cartofi albi sare 250 ml lapte 4 linguri unt nucşoară 4 fileuri de piept
de pui (cca 160 g…
Read more »
Read more »
Tort cu nucă
2 November 2011
O
reteta delicioasa de tort cu nuca din: oua, sare, vanilie, praf de
copt, cacao, faina, pesmet, nuci, zahar tos, coaja de lamaie, unt, crema
de ciocolata, lapte, vanilie, zahar pudra si cacao. Ingrediente: 3 oua
putina sare 1 vanilie 1/2 praf de copt 1 lingura cacao 1 lingura faina 1
lingura pesmet 1 lingura…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne de vita
2 November 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu carne de vita din: ulei de masline,
costita afumata, carne de vita, ceapa, morcovi, vin rosu, concentrat de
vita, cimbru, aluat de foitaj si ou. Ingrediente: 2 linguri ulei de
masline 200 g costita afumata, taiata bucati 600 g carne de vita fara os
(de la ceafa), taiata cuburi…
Read more »
Read more »
Salată crocantă de cartofi
2 November 2011
O
reteta delicioasa de salata crocanta de cartofi din: cartofi, unt,
sare, piper, rosii cherry, ceapa rosie, verdeata, ulei de masline si
otet balsamic. Ingrediente: 400 g cartofi roşii 3 linguri unt moale
sare, piper 200 g roşii cherry 1 ceapă roşie 1/2 legătură verdeaţă la
alegere (ceapă verde, busuioc) 4 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Friptura cu omleta
2 November 2011
O
reteta delicioasa de friptura cu omleta din: carne macra de porc, oua,
branza sau cascaval, patrunjel verde, ulei, piper si condimente.
Ingrediente: kg carne macră de porc 5 ouă 100 g brânză sau caşcaval 1
legătură pătrunjel verde 1 cană ulei piper condimente, după gust Mod
de preparare: Carnea, bine spălată, o desfaci…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu sparaghel si cartofi cu rozmarin
2 November 2011
O
reteta delicioasa de friptura de miel cu sparanghel si cartofi cu
rozmarin din: carne de miel, sparanghel, bacon, unt, cartofi, miere,
rozmarin, patrunjel verde, cimbru uscat, usturoi, ulei, sare si piper.
Ingrediente: carne de miel, în funcţie de preferinţe – cel mai bine,
pulpa două buchetele de sparanghel câteva felii de bacon două linguri…
Read more »
Read more »
Cartofi şi gulii cu perişoare
2 November 2011
O
reteta delicioasa de cartofi si gulii si perisoare din: gulii, cartofi,
carne de porc, gris, galbenus, condiment vegetal, ulei, unt, faina,
lapte si cascaval. Ingrediente: 2 gulii 2 cartofi mai mari 300 g carne
de porc tocată 2 linguri griş 1 gălbenuş sare şi piper puţin condiment
vegetal 2 linguri ulei 1 lingură cu…
Read more »
Read more »
Salata de andive cu nuca si branza Roquefort
2 November 2011
O
reteta delicioasa de Salata de andive cu nuca si branza Roquefort din:
andive, branza roquefort, miez de nuca, mar, ceapa verde, rucola, ulei
de masline extravirgin, vin rosu, mustar de dijon, miere de rapita, sare
si piper. Ingrediente: 6 andive medii, proaspete 6 felii de brânză
Roquefort 1 ceşcută cu miez de nucă 1…
Read more »
Read more »
Pachetel cu pui
2 November 2011
O
reteta delicioasa de pachetel cu pui din: piept de pui, dovlecei,
rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, cimbru verde, frunza de dafin,
vin alb, vinete, sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de pui 2
dovlecei mici 8 rosii 2 cepe 2 catei de usturoi ulei de masline 1
lingura cimbru verde tocat 1…
Read more »
Read more »
Rulouri cu sunca si parmezan
2 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de rulouri cu sunca si parmezan din:
dovlecei, vanata, ceapa verde, branza de vaci, parmezan, sunca, rosii,
ulei de masline, cimbru, piper alb si sare. Ingrediente: 2 dovlecei mici
(400 g) 1 vanata mica (circa 200 g) 3 dire ceapa verde 200 g branza de
vaci 100 g parmezan ras…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu mozzarella si rosii cherry
2 November 2011
O
reteta delicioasa de Salata de spanac cu mozzarella si rosii cherry
din: rosii cherry, spanac, mozzarella, sfecla rosie, patrunjel verde,
lemon grass, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sos de soia si
piper. Ingrediente: 8-10 roşii cherry 300 g spanac proaspăt (baby
spinach, de preferat) 8-10 bucăţi de mozzarella de dimensiunea unei
roşii cherry…
Read more »
Read more »
Cum se prepara mere perfect caramelizate (video)
2 November 2011
O reteta video despre cum se prepara mere perfect caramelizate: Cum se prepara mere perfect caramelizate
Read more »
Read more »
Retete de ciorbe si borsuri
2 November 2011
Bors
moldovenesc cu ciuperci O reteta delicioasa de bors cu ciuperci, varza,
ardei, gogosar, ceapa rosie, cartofi, rosii, morcovi, marar, orez,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g ciuperci 500 g varză un ardei un
gogoşar o ceapă roşie 3-4 cartofi 100 g roşii prunişoare 2 morcovi 2
legături mărar o căniţă orez 2… Citeste tot…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gratar mixt cu mujdei de usturoi
2 November 2011
O
reteta delicioasa de gratar mixt cu mujdei de usturoi din: piept de
porc, ceafa de porc, pulpe de pui, usturoi, ulei, iaurt, sare si piper.
Ingrediente: 4 bucati piept de porc 5 bucati ceafa de porc 10 pulpe de
pui dezosate 1 capatana de usturoi ½ lingurita ulei 1 iaurt sare piper
Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail Cacao Flip
2 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Cacao flip din: creme de cacao, frisca,
galbenus si praf de ciocolata. Ingrediente: 4 cl Creme de Cacao (lichior
de cacao brun) 2 cl frisca lichida proaspata 1 galbenus praf de
ciocolata Mod de preparare: Mixam bine lichiorul, frisca si galbenusul
in shaker, apoi turnam bautura in paharul de…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: Baclava
2 November 2011
O
reteta delicioasa de baclava din: faina, amidon, ou, margarina, miez de
nuca sau fistic, ulei de masline extravirgin, sare, zahar si zeama de
lamaie. Ingrediente: 250 g faina alba 200 g amidon 1 ou 300 g margarina
1-1/2 pahar miez de nuca sau fistic (curatat si zdrobit) 1 lingurita
ulei de masline extravirgin 1…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Pot-au-feu
2 November 2011
O
reteta delicioasa de pot au feu din: os de vita, rasol de vita sau de
porc, supa de gaina, ceapa, foi de dafin, coniac, morcovi, telina,
gulie, varza de bruxelles, praz, cimbru, patrunjel verde, leustean, sare
si piper. Ingrediente: 500 g de os de vita cu maduva 1 kg rasol de
vita sau de…
Read more »
Read more »
Rata cu portocale
2 November 2011
O
reteta delicioasa de rata cu portocale din: unt, rata, portocale, fresh
de portocale, zahar, otet balsamic, suc de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 100 g unt 1 rata de 3 kg 4 portocale 2 pahare de fresh de
portocale 2 linguri de zahar 2 linguri de otet balsamic 2 linguri suc de
lamaie sare…
Read more »
Read more »
Cornulete delicioase cu nucă
2 November 2011
O
reteta delicioasa de cornulete delicioase cu nuca din: albusuri, zahar
pudra, zahar vanilat, esenta rom, nuca, ciocolata si ulei. Ingrediente: 5
albusuri 150 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 1 esenta rom 400 g nuca
macinata 150 g ciocolata menaj 1 lingurita ulei Mod de preparare:
Baţi albuşul bine, adaugi zahărul pudră…
Read more »
Read more »
Vinete cu ulei
2 November 2011
O
reteta delicioasa de vinete cu ulei din: vinete, ceapa, rosii, usturoi,
zahar, ulei de masline extravirgin, patrunjel si sare. Ingrediente: 6
vinete 6 cepe 1 roşii mari 8 căţei de usturoi 2 linguriţe zahăr 1
pahar ulei de măsline extravirgin câteva fire de pătrunjel sare Mod de
preparare: Taie ceapa peştişori şi căleşte-o…
Read more »
Read more »
Piersici la gratar cu urda si miere
2 November 2011
O
reteta delicioasa de piersici la gratar cu urda si miere din: piersici,
urda, coniac, zahar si scortisoara Ingrediente: 8 piersici 200 g urda
dulce sau branza de vaci proaspata sau crema mascarpone 50 ml coniac 50 g
zahar 1/2 lingurita scortisoara miere Mod de preparare: Alegi
piersicile coapte, dar sa fie tari, le…
Bors moldovenesc cu ciuperci
1 November 2011
O
reteta delicioasa de bors cu ciuperci, varza, ardei, gogosar, ceapa
rosie, cartofi, rosii, morcovi, marar, orez, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 300 g ciuperci 500 g varză un ardei un gogoşar o ceapă
roşie 3-4 cartofi 100 g roşii prunişoare 2 morcovi 2 legături mărar o
căniţă orez 2 linguri ulei sare piper 1 l…
Read more »
Read more »
Borş oltenesc cu praz
1 November 2011
O
reteta gustoasa de bors cu praz, morcovi, ardei, rosii, cartofi,
fasole, slanina, boia iute, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 3 fire
de praz 3 morcovi 2 ardei 3-4 roşii 3 cartofi 200 g fasole fideluţă 250 g
slănină cu boia 1 l bors un praf boia iute sare piper o legătură
pătrunjel Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Kiymali Pide
1 November 2011
O
reteta delicioasa de Kiymali Pide din: faina, oua, unt, lapte, zahar,
drojdie, sare, carne tocata de oaie, unt, ceapa, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 500 g faina alba 3 oua 30 g unt 200 ml lapte 1
lingura zahar 1 lingura drojdie sare pentru umplutura: 250 g carne
tocata de oaie 80 g unt…
Read more »
Read more »
Diples
1 November 2011
O
reteta delicioasa de diples din: faina, oua, coniac, drojdie, zahar,
miez de nuca, scortisoara, ulei de floarea soarelui, miere si apa.
Ingrediente: 400 g faină albă 3 ouă 4 linguri coniac 1 linguriţă drojdie
2 linguri zahăr 150 g miez de nucă scorţişoară (pulbere) ulei de
floarea-soarelui (pentru prăjit) pentru sirop: 180 g miere…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză
1 November 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu branza din: aluat, feta, branza
kefalotiri, lapte, unt, oua, patrunjel si piper. Kefalotiri este o
brânză tipic grecească, fiind produsă din lapte crud de capră şi de
oaie. Se consumă doar maturată şi, datorită consistenţei sale, se poate
rade uşor. Ingrediente: 50 g aluat foitaj 500 g feta 250…
Read more »
Read more »
Piersici umplute cu nuci
1 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de piersici umplute cu nuci din: piersici,
nuci, miere, scortisoara, frisca si rom. Ingrediente: 7-8 piersici
coapte 150 g nuci 150 g miere scortisoara 1/2 pahar frisca batuta si
indulcita 2-3 linguri de rom Mod de preparare: Cureţi piersicile şi le
desfaci în două. Le scoţi sâmburii şi le…
Read more »
Read more »
Placinta cu ciuperci si dovleac
1 November 2011
O
reteta delicioasa placinta cu ciuperci si dovleac din: dovleac, ulei de
masline, ciuperci, unt, praz, faina, mustar dijon, lapte, smantana
dulce, aluat si ou. Ingrediente: 200 g de dovleac, taiat cubulete 2
linguri ulei de masline 300 g ciuperci, taiate in doua (sau in patru,
daca sunt mari) 50 g unt 2 fire mici…
Read more »
Read more »
Bors cu smantana
1 November 2011
O
reteta gustoasa de bors cu smantana, morcovi, ardei, dovlecel, ardei
iute, pulpa de rosii, salata verde, ulei, patrunjel, usturoi, leustean,
sare, piper, smantana, sunca. Ingrediente: 3 morcovi 2 ardei 2 dovlecei
un ardei iute 300 g pulpă de roşii 2-3 frunze salată verde 2-3 linguri
ulei 4-5 căţei usturoi o legătură pătrunjel 2-3 frunze…
Read more »
Read more »
Ouă greceşti
1 November 2011
O
reteta delicioasa de oua grecesti din: oua, feta, ardei iuti murati,
file de ansoa, ulei de masline extravirgin, patrunjel, masline negre si
salata verde. Ingrediente: 6 ouă 80 g feta 60 g ardei iuţi muraţi 1 file
de anşoa 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă pătrunjel
tocat pentru decor: 12 masline negre…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Copanele de pui picante (video)
1 November 2011
O reteta video despre cum se prepara copanele de pui picante: Cum se prepara Copanele de pui picante
Read more »
Read more »
Cocktail Guadalupa
1 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Guadalupa din: tequila, lichior de coacaze,
siropd e zahar, coacaze, gheata si lime. Ingrediente: 50 ml tequila 30
ml lichior de coacăze 10 ml sirop de zahăr 1 ciorchine de coacăze 4
cuburi de gheaţă pentru decor: 1 lime 1 ciorchine de coacăze Mod de
preparare: Sparge cuburile de…
Read more »
Read more »
Desert cu ananas, cocos şi miere
1 November 2011
O
reteta delicioasa de desert cu ananas, cocos si miere din: ananas,
zahar din trestie, unt, rom, fulgi de cocos, miere, capsuni, fulgi de
cocos si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 ananas 2 linguri zahăr din
trestie-de-zahăr 50 g unt 3 linguri rom 10 g fulgi de cocos 2 linguri
miere pentru decor: câteva căpşuni…
Read more »
Read more »
Tartă de dovlecei
1 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu dovlecei din: faina, ulei de masline
extravirgin, apa, sare, lamaie, dovlecei, cartofi, ricotta, seminte de
susan, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina alba 3 linguri ulei de
masline extravirgin 150 ml apa 1 lingurita sare 1 lamaie pentru
umplutura: 500 g dovlecei 400 g cartofi 400 g ricotta…
Read more »
Read more »
5 Cocktailuri delicioase
1 November 2011
Cocktail
Deansgate O reteta simpla de Cocktail Deansgate din: rom alb, drambuie,
suc de limeta, coaja de lamaie si portocala. Ingrediente: 4 cl rom alb 2
cl Drambuie 2 cl suc de limeta coaja de lamaie o felie de portocala
Mod de preparare: Se amesteca romul, lichiorul si sucul de fructe
intr-un pahar umplut…
Read more »
Read more »
Limba cu porumb
1 November 2011
O
reteta gustoasa de limba cu porumb, sare, piper, ulei de masline,
mazare, unt, ridichii, marar. Ingrediente: 500 g limbă de vită sare
piper 1-2 linguri ulei de măsline 200 g porumb dulce 200 g mazăre fiartă
50 g unt 4-5 ridichii o legătură mărar proaspăt Mod de preparare: Se
spală limba şi se pune…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ostropel de dovlecei
1 November 2011
O
reteta delicioasa de ostropel de dovlecei din: dovlecei, usturoi,
ceapa, pasta de tomate, ulei, sare, patrunjel verde si faina.
Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 căpăţână usturoi 1 ceapă tocată 2 linguri
pastă de tomate 100 ml ulei sare pătrunjel verde tocat 2 linguri făină
Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi îi tai în…
Read more »
Read more »
Legume in sos alb
1 November 2011
O
reteta delicioasa de legume in sos alb cu cartofi, morcovi, telina,
ceapa verde, unt, smantana, cascaval, sare, piper, zeama de lamaie,
patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 4-5 morcovi o ţelină 2 fire ceapă
verde Ingrediente sos: 50 g unt 100 ml smântână 100 g caşcaval ras sare
piper zeama de la o lămâie 2-3…
Read more »
Read more »
Retete simple si delicioase cu cartofi
1 November 2011
Cartofi
natur Se decojesc 800 g cartofi roşii şi se taie bucăţi. Se fierb în
apă cu sare 15-20 min., în funcţie de mărime. Se scurg şi se lasă să se
răcorească puţin, apoi se servesc cu verdeaţă. Cartofi fierţi în coajă
Se spală bine 800 g cartofi roşii şi se fierb în apă cu…
Read more »
Read more »
Budincă portugheză de orez
1 November 2011
O
reteta delicioasa de budinca portugheza de orez din: orez, lapte, unt,
oua, zahar, migdale, faina si lamaie. Ingrediente: 100 g orez 250 ml
lapte 30 g unt 3 ouă 120 g zahăr 50 g migdale 1 lingură faină albă 1
lămâie Mod de preparare: Fierbe orezul 20 de minute în apă cu sare…
Read more »
Read more »
Chiftelute de cartofi in stil elvetian
1 November 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute de cartofi in stil elvetian din:
cartofi, ceapa, verdeata asortata, oua, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 1 kg cartofi albi 1 ceapa 100 g verdeata asortata (ceapa
verde, patrunjel, alior, hasmatuchi, lamaita, leustean) 2 oua sare piper
4 linguri ulei Mod de preparare: Se decojesc cartofii, se spală şi…
Read more »
Read more »
Prajitura Moara de vant
1 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura moara de vand din: faina, margarina,
untura de porc, lapte, drojdie, sare, zahar, oua, lamaie, dulceata de
caise, zeama de lamaie, albusuri, scortisoara si prune. Ingrediente: 1
kg faina 1 margarina 2 linguri untura de porc 250 ml lapte 1 cub drojdie
sare 3 linguri zahar 3 oua 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Salată catalană de creveţi
1 November 2011
O
reteta delicioasa de salata catalana de creveti din: rosii, cozi de
creveti, ridichi, ceapa verde, busuioc, ulei de masline extravirgin,
zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 kg roşii micuţe 1 kg cozi
de creveţi 24 ridichi 6 fire de ceapă verde 2 tije de ţelină 1 legătură
de busuioc 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Supa greceasca
1 November 2011
O
reteta delicioasa de supa greceasca din: piept de pui, telina, unt,
ceapa, ardei verde, orez, sare, piper alb, oua, lamaie, smantana,
patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui o ţelină 50 g unt o ceapă 1
ardei verde 100 g orez cu bobul lung sare piper alb 4 gălbenuşuri 2-3
lămâi 200 g smântână…
Read more »
Read more »
Tort cu migdale şi fructe tropicale
1 November 2011
O
reteta delicioasa de tort cu migdale si fructe tropicale din: faina,
migdale, zahar, ulei de floarea soarelui, iaurt, drojdie, smantana,
zahar pudra, unt, sare, fructe tropicale si gelatina. Ingrediente: 1 50 g
faină albă 50 g migdale 40 g zahăr 80 ml ulei de floarea-soarelui 100 g
iaurt 1 plic drojdie uscată 100 ml…
Read more »
Read more »
Cocktail Deansgate
1 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Deansgate din: rom alb, drambuie, suc de
limeta, coaja de lamaie si portocala. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl
Drambuie 2 cl suc de limeta coaja de lamaie o felie de portocala Mod
de preparare: Se amesteca romul, lichiorul si sucul de fructe intr-un
pahar umplut cu gheata.…
Read more »
Read more »
Tort sărat în două culori
1 November 2011
O
reteta delicioasa de tort sarat in doua culori din: fasole pestrita,
naut, usturoi, rosii, ulei de masline extravirgin, ardei iute, oua,
smantana dulce, cimbru, salvie, sare, piper si fistic. Ingrediente: 150 g
fasole pestriţă 150 g năut 1 căpăţână de usturoi roşii 2 linguri ulei
de măsline extravirgin 1/2 ardei iute roşu 2 ouă…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu usturoi pe paine prajita
1 November 2011
O
reteta delicioasa de ciuperci cu usturoi pe paine prajita din: ulei
vegetal, ciuperci, usturoi, crema de branza, supa de legume si baghete.
Ingrediente: 2 linguri ulei vegetal 500 g ciuperci, taiate jumatati 2
catei de usturoi pisati 150 g crema de branza cu usturoi si ierburi 150
ml supa de legume fierbinte 2 baghete…
Read more »
Read more »
Cartofi cu carne tocata
1 November 2011
O
reteta delicioasa de cartofi cu carne tocata din: cartofi, sare, carne
tocata, ulei, usturoi, bulion, rosii, zahar, parmezan, rosii cherry,
busuioc si piper. Ingrediente: 8 cartofi rosii sare 400 g carne tocata 4
linguri ulei 1 catel de usturoi 2 linguri bulion 1 cutie rosii decojite
zahar 70 g parmezan ras 12 rosii cherry…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de gutui
1 November 2011
O
reteta de dulceata de gutui din: gutui, fructoza, apa si zeama de
lamaie. Ingrediente: 4 kg gutui 1500 g fructoza 3 l apa zeama de la 1
lamaie Mod de preparare: Se spala bine gutuile de puf. Se curate de
cotoare. Se dau prin razatoarea mare. Apa se pune la fiert intr-o…
Read more »
Read more »
Friptura de curcan cu mazare dulce
1 November 2011
O
reteta delicioasa de friptura de curcan cu mazare dulce din: pulpa
dezosata de curcan, praz, ardei capia, usturoi, vin rosu, cimbru, rosie,
spanac, sare, piper, boia dulce, concentrat de pui, pasta de rosii,
mazare si zahar. Ingrediente: 500 g pulpa dezosata de curcan 1 praz 1
ardei capia rosu 5 catei de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe: Supa de ceapa
1 November 2011
O
reteta delicioasa de supa de ceapa din: unt, faina, supa de pui,
cascaval, ceapa, vin alb, paine, sare si piper. Ingrediente: 75 g unt 25
g faina 2 l supa de pui 100 g cascaval ras 4 cepe 2 linguri vin alb 4
felii de paine sare piper Mod de preparare: Se toacă…
Read more »
Read more »
Ropa vieja
1 November 2011
O
reteta delicioasa de ropa vieja din: carne de porc sau vita, carne de
pui, cartofi, mazare, vin rosu, rosii, ceapa, usturoi, foaie de dafin,
sofran, boia iute, patrunjel, ulei de masline extravirgin, cimbru, ulei
de floarea soarelui. piper si sare. Ingrediente: 500 g carne de vită sau
de porc 500 g carne de pui…
Read more »
Read more »
Musaca cu ciuperci
1 November 2011
O
reteta delicioasa de musaca cu ciuperci, ardei, oua, telemea de oaie,
susan, smantana, unt, pesmet, patrunjel. Ingrediente: 500 g ciuperci 2-3
ardei 4 ouă 250 g telemea de oaie 50 g susan prăjit 100 g smântână 50 g
unt 2-3 linguri pesmet pentru tapetat tava 3-4 fire pătrunjel verde
Mod de preparare: Se…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu