Retete de top:
Tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu
7 September 2011
O reteta de tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu din: cuscus, tofu, ceapa, dovlecei, morcovi, usturoi, rosie, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, busuioc, ghimbir, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 300 g cuşcuş 100 g tofu 1 ceapă albă 2 dovlecei (zucchini) 2 morcovi 1 lămâie (zeama) 1 căţel de usturoi 1 roşie 4…
5 cocktailuri pentru sarbatori
7 September 2011
Ciorbiţă cremă de peşte cu oregano
7 September 2011
O reteta delicioasa de ciorbita crema de peste cu oregano din: peste file, ceapa, ardei gras, rosii, dovlecel, telina, concentrat de legume, iaurt, sare, piper alb, marar verde, oregano, ulei de masline, vin alb si zeama de lamaie. Ingrediente: 900 g peşte file 1 ceapă mare 1 ardei gras roşu 5 roşii coapte 1 dovlecel…
Terină de carne şi vinete în crustă de aluat
7 September 2011
O reteta de terina de carne si vinete in crusta de aluat din: vinete, carne tocata de porc, rosii, ceapa, patrunjel, boia dulce, ulei de masline extravirgin, sare, piper, oua, iaurt, bicarbonat de sodiu, faina si sare. Ingrediente: 450 g vinete 550 g carne tocată de porc 5 roşii 1 ceapă 4-5 fire de pătrunjel…
Supă de găină cu tăieţei de casă
7 September 2011
O reteta de supa de faina cu taitei de casa din: gaina sau pui, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, boabe de piper, sare, ou si faina. Ingrediente: 1/2 găină sau 1 pui mare 3-4 morcovi 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel cu frunze 1 ţelină 10-12 boabe de piper 1 legătură de pătrunjel verde sare pentru tăieţei:…
Brownies cu multa ciocolata
7 September 2011
O reteta de Brownies cu multa ciocolata din: unt, ciocolata, cacao, faina, praf de copt, sare, zahar si extract de vanilie. Ingrediente: 6 linguri de unt nesarat, plus un pic pentru uns tava 160 grame ciocolata semi-dulce, taiata bucatele 1/4 cana cacao neindulcita 3/4 cana faina 1/4 lingurita praf de copt 1/4 lingurita de sare…
Chiftea delicioasa
7 September 2011
O reteta de chiftea delicioasa din: carne tocata de vita, mortadella, parmezan, hribi, oua, miez de nuca, stafide, pesmet, lapte, usturoi, patrunjel, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită 150 g mortadella 150 g miez de pâine 150 g parmezan 80 g hribi deshidrataţi 4 ouă…
Somon cu ierburi aromatice (terina)
7 September 2011
Supe si ciorbe
7 September 2011
Supe: O reteta de supa potage crecy din: ceapa, morcovi, cartof, supa de pui, patrunjel, zahar, unt si smantana. O reteta simpla si delicioasa de supa de peste cu ardei gras din: usturoi, ceapa, ardei gras galben, ardei gras rosu, file de crap, unt sau margarina, concentrat de legume, sofran, sare si piper. O reteta…
Salata de vinete cu lapte dulce
7 September 2011
O reteta delicioasa de salata de vinete cu lapte dulce din: vinete, dovlecel, lapte dulce, ceapa, ulei, sare si o rosie. Ingrediente: 4-6 vinete mijlocii 1 dovlecel mare 1 ceşcuţă lapte dulce 1 ceapă albă mijlocie 4-5 linguri ulei sare pentru decor: 1 roşie mare Mod de preparare: Aşază o tablă pe flacăra aragazului…
Timbale de cod sărat
7 September 2011
O reteta delicioasa de timbale de cod sarat din: cod sarat, cartofi, paine veche, ulei de masline extravirgin, lapte, ceapa, usturoi, sare si piper, naut, rosii, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cod sărat 1 kg cartofi 100 g pâine veche 8 linguri ulei de măsline extravirgin 1,5 1 lapte 1 ceapă 2 căţei de…
Muraturi: Zacuscă de vinete
7 September 2011
Tiramisu racoros cu zmeura si lichior
6 September 2011
O reteta de tiramisu racoros cu zmeura si lichior din: galbenusuri, zahar pudra, extract de vanilie, branza mascarpone, iaurt, lichior de zmeura, piscoturi, menta si zahar. Ingediente: 3 galbenusuri medii 100 grame zahar pudra 1/2 lingurita extract de vanilie 450 grame branza mascarpone 150 ml iaurt 125 ml framboise (lichior de zmeura) 18 piscoturi 350…
Supă de roşii cu găluşte
6 September 2011
O reteta simpla si delicioasa de supa de rosii cu galuste din: rosii, ceapa, usturoi, morcovi, unt, patrunjel, zahar, oua, gris si ulei. Ingrediente: 2 kg roşii 2 cepe 1 căpăţână usturoi 2 morcovi 1 lingură unt 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură zahăr 1 legătură de pătrunjel pentru găluşte: 2 ouă 4-6 linguri cu griş…
Doradă cu legume
6 September 2011
O reteta delicioasa de dorada cu legume din: dorada, ulei de masline extravirgin, cartofi, morcovi, suc de rosii, usturoi, dovlecei, ceapa, ardei gras, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 650 g doradă 4 linguri ulei de măsline extravirgin pentru legume: 250 g cartofi 250 g morcovi 2 pahare suc de roşii 1 pahar apă 1…
Reteta zilei: Supă cremă bulgărească de vară
6 September 2011
O reteta de supa crema bulgareasca de vara din: castraveti, usturoi, ulei de floarea soarelui, nuci, iaurt, marar, cimbru, smantana, ardei gras rosu, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg castraveţi 2-3 căţei de usturoi ulei de floarea soarelui (circa 100 ml) 100 g nuci 500 g iaurt gras mărar verde cimbru 250 g smântână…
Medalioane de păstrăv cu cartofi
6 September 2011
O reteta de medalione de pastrav cu cartofi din: medalioane de pastrav, ceapa, smantana, unt, brandy, ulei de masline extravirgin, piper rosu, sare, faina, cartofi, oua, parmezan, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 8 medalioane de păstrăv (circa 350 g) 1 ceapă mică 2 linguri smântână dulce 15 g unt 1 lingură brandy 3 …
Budincă cu sparanghel şi şuncă
6 September 2011
O reteta de budinca cu sparanghel si sunca din: sparanghel, oua, sunca, parmezan, ceapa, unt, lapte, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 400 g sparanghel 5 ouă 80 g şuncă presată 6 linguri parmezan ras 1 ceapă mică 50 g unt 100 ml lapte 1 lingură pesmet sare şi piper Mod de preparare: Îndepărtează partea…
Vinete cu legume
6 September 2011
Sepie cu germeni de soia şi legume
6 September 2011
O reteta de sepie cu germeni de soia si legume din: sepie, germeni de soia, morcovi, tije de telina, ulei de masline extravirgin, usturoi, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 500 g sepie 250 g germeni de soia 200 g morcovi 150 g tije de ţelină 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 1…
Retete traditioanale: Ciorbă de burtă
6 September 2011
O reteta delicioasa de ciorba de burta din: burta de bovine, rasol de vita sau picioare de porc, malai, morcovi, ceapa, patrunjel, usturoi, galbenusuri, smantana, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 2 kg burtă de bovine 1 rasol de vită sau 2 picioare de porc 2-3 linguri mălai (facultativ) 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel…
Reteta zilei: Ciorbă de pui â la grec
6 September 2011
Salată de varză roşie cu nuci
6 September 2011
Cuscus cu legume
6 September 2011
O reteta de cuscus cu legume din: rosii, vinete, morcovi, dovlecei, ceapa, usturoi, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, boia iute, scortisoara, sofran, sare, piper, cuscus, stafide si patrunjel tocat. Ingrediente: 500 g roşii 200 g vinete 150 g morcovi 150 g dovlecei (zucchini) 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 polonic supă…
File de peşte prăjit cu ierburi aromatice
6 September 2011
O reteta delicioasa de file de peste prajit cu ierburi aormatice din: file de peste alb, vin alb, rozmarin, cimbru, ceapa verde, usturoi, patrunjel, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper, morcovi, dovlecei, ardei rgas, anghinare si otet alb. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb 1/2pahar vin alb 2 crenguţe de rozmarin 3 crenguţe de…
Salată de ţelină cu morcov şi măr
6 September 2011
Ton prăjit cu salată de andive
6 September 2011
O reteta de ton prajit cu salata de andive din: ton, ulei de masline extravirgin, seminte de mac sau de susan, cimbru, sare, piper, lamaie si andive. Ingrediente: 450 g ton 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură seminţe de mac sau de susan 1 crenguţă cimbru sare şi piper pentru salată: 1 lămâie…
Coroniţă cu fasole verde
6 September 2011
Reteta zilei: Salata de vara
6 September 2011
Musaca de fasole verde
6 September 2011
O reteta simpla si delicioasa de musaca de fasole verde din: fasole verde, branza sau cascaval, lapte, smantana, oua, patrunjel verde, pesmet, ulei, sare, piper si condiment vegetal. Ingrediente: 1 kg fasole verde 250 g branza sau cascaval 100 ml lapte 150 ml smantana 3 oua patrunjel verde 2 linguri pesmet ulei sare piper condiment…
Prăjitură delicioasa cu fructe proaspete
6 September 2011
O reteta de prajitura delicioasa cu fructe proaspete din: margarina, faina, oua, zahar pudra, praf de copt, sare, fructe, unt si faina. Ingrediente: 200 g margarină 300 g făină 6 ouă 100 g zahăr pudră 1 plic praf de copt 3-4 g sare fructe proaspete (vişine fără sâmburi, caise sau piersici tăiate felioare) 1 lingură…
Terină de spanac cu sos de caşcaval
6 September 2011
Peşte cu garnitură de legume
6 September 2011
O reteta de peste cu garnitura de legume din: peste, ulei de masline, sare, piper, morcovi, dovlecei, ceapa verde si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 350 g peşte-pescar (bucăţi) 4 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru legume: 200 g morcovi 2
Rasol din muschi de vita
6 September 2011
O reteta delicioasa de rasol din muschi de vita din: muschi de vita, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, sfecla rosie, salata verde si sare. Ingrediente: 800 g muşchi de vită 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 1 rădăcină ţelină 4 cartofi 2 linguri ulei de măsline 1 sfeclă roşie mică fiartă salată verde sare Mod de…
Briose cu vişine si ciocolată
6 September 2011
Ardei graşi umpluţi cu carne de pui
6 September 2011
O reteta de ardei grasi umpluti cu carne de pui din: ardei grasi, ceapa verde, ulei de masline extravirgin, sos de rosii, piept de pui tocat, pesmet, lapte, ou, parmezan si sare. Ingrediente: 1 ardei gras galben (mare) 1 ardei gras roşu (mare) 2 fire ceapă verde 10-15 frunze de busuioc 1/2 pahar vin alb…
3 cocktailuri pentru sarbatori
6 September 2011
Reteta zilei: Supă cremă de peşte (merluciu)
6 September 2011
O reteta simpla si delicioasa de supa crema de peste din: ceapa, morcovi, cartof, telina, pastarnac, lamaie, bulion, sare, merluciu si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 1 cartof 1 ţelină 1 păstârnac 1 lămâie bulion sare 1/2 kg peşte merluciu smântână Mod de preparare: Cureţi şi speli ceapa, morcovii, ţelina, păstârnacul şi cartoful,…
Fileuri de calcan cu mentă, lămâie şi roşii
6 September 2011
O reteta de fileuri de calcan cu menta, lamaie, si rosii din: fileuri de calcan, faina, frunze de menta, lamaie, usturoi, rosii cherry, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de calcan (220 g fiecare) 1, 5 g faină albă 10 frunze de mentă 1 lămâie 1 căţel de usturoi…
Cappuccino de mazăre cu mentă
6 September 2011
O reteta de cappuccino de mazare cu menta din: mazare, sare, piper, boia, creveti, scortisoara, ceapa, unt, sherry sec, vin alb, supa de legume, smantana, iaurt, branza de vaci si menta. Ingrediente: 200 g mazăre congelată sare piper boia 250 g creveţi mari congelaţi scorţişoară măcinată 60 g ceapă tocată 30 g unt 100 ml…
Tartă de afine cu fructe
6 September 2011
Salată de fasole boabe cu sos de muştar
6 September 2011
O reteta de salata de fasole boabe cu sos de mustar din: fasole cu boabe mari, morcovi, pastarnac, patrunjel verde, ceapa, gogosar murat, sare, mustar, otet sau lamaie, ulei de masline si ceapa. Ingrediente: 1/2 kg fasole cu boabe mari 2 morcovi 1 păstârnac 4-6 fire de pătrunjel verde 1 ceapă albă mare 1 gogoşar…
Muraturi: Castraveti in saramura
6 September 2011
O reteta simpla de castraveti in saramura din: castraveti, apa, sare, zahar, morcovi, conopida, frunze de visin si marar uscat. Ingrediente: 5 kg castraveţi 6 l apă 6 linguri sare 6 linguri zahăr 2-4 morcovi 1 conopidă mică frunze de vişin mărar uscat Mod de preparare: Spală castraveţii şi lasă-i în apă rece 10…
Ulei de catina
6 September 2011
O reteta simpla de ulei de catina din: fructe de catina si ulei de floarea soarelui. Uleiul de cătină este indicat în tratarea acneei, a bolilor de piele, a iritaţii- lor provocate de arsuri, a insolaţiilor. Rănile se acoperă cu cataplasme înmuiate în acest ulei. Mai mult, el este folosit şi pentru producerea unor creme…
Brioşe cu afine coapte în formă
5 September 2011
Reteta zilei: Platou vegetarian
5 September 2011
O reteta de platou vegetarian din: dovleac, vanata, ardei gras rosu, ciuperci, ulei de masline, sare, piper, usturoi si cimbru sau oregano. Ingrediente: 1 dovleac 1 vânătă mare 1 ardei gras roşu sau 1 ardei capia 7-8 ciuperci mari 1 kg roşii 1 lingură ulei de măsline sare piper 1 -2 căţei de usturoi cimbru…
Salată de scrumbie sărată
5 September 2011
O reteta delicioasa de salata de scrumbie sarata din: fasole verde, cartofi, scrumbii sarate sau afumate, ulei de masline, otet, lamaie, piper, castraveti murati, marar, masline si ceapa rosie. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde (păstăi subţiri sau late) 1/2 kg cartofi mici 2 scrumbii sărate sau afumate 2 ouă fierte tari 2 linguri ulei de…
Sosuri picante
5 September 2011
Chutney, Relish si Salsa sunt sosurile care dau preparatelor din carne o nota aparte. Sosurile garantează o aromă exotică şi picantă: fructele şi legumele, preparate cu oţet, zahăr şi mirodenii, sunt foarte căutate de bucătari şi sunt apreciate la petrecerile cu grătar. Chutney. Sosul rece, dulce-picant provine din India. De obicei, fructele tăiate mărunt, dar…
Prajitura cu branza si afine
5 September 2011
Salata
5 September 2011
O reteta simpla si delicioasa de salata din: cartofi, sardele, masline negre, usturoi, lamaie, mustar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 300 g sardele din conservă 10-12 măsline negre fără sâmburi 1 căpăţână de usturoi 1/2 de lămâie 1 lingură muştar 3 linguri ulei sare piper pentru decor: rozmarin 1/2 lamaie Mod…
Ruladă delcioasa de creier
5 September 2011
O reteta de rulada delicioasa de creier din: creier, ciuperci, ceapa verde, unt, verdeata, sare, piper, cascaval, aluat, unt, faina si lapte. Ingrediente: 250 g creier 100 g ciuperci 1 ceapă verde 50 g unt verdeaţă sare piper 50 g caşcaval 1 pachet aluat franţuzesc (foitaj) pentru sos: 25 g unt 25 g făină 100…
Ciorbă de gâscă
5 September 2011
O reteta delicioasa de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa, patrunjel, morcov, varza, ardei gras, rosii, otet de vin alb, smantana fermentata, salata verde, patrunjel, leustean, boabe piper negru si sare. Ingrediente: 500 g carne de gâscă 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 250 g varză 1 ardei gras 1 pahar…
Friptură înăbuşită de pui
5 September 2011
O reteta de friptura inabusita de pui din: pui, sare, piper, ceapa, morcov, radacina de telina, ceapa verde, ulei, bulion, otet balsamic, vin rosu, supa de pasare, bouquet garni, bacon afumat, unt si amidon. Ingrediente: 1 pui (cca 1,2 kg) sare piper 120 g cepe franţuzeşti 1 morcov 150 g rădăcină de ţelină 1 legătură…
Tocană de capră
5 September 2011
O reteta delicioasa de tocana de capra din: ceapa rosie, slanina afumata, boia, sare, gogosari rosii, carne de capra, foi de dafin, frunze de stevie, boabe de coriandru si usturoi. Ingrediente: 1 ceapă roşie 100 g slănină afumată boia sare 2 gogoşari roşii 1 kg carne de capră 100 ml vin roşu 4 foi de…
Reteta zilei: Omleta cu verdeturi
5 September 2011
O reteta simpla de omleta cu verdeturi din: oua, lapte, sare, unt sau untura si verdeata. Ingrediente: 6 ouă 2 linguri lapte sare unt sau untură 2 linguri verdeaţă (pătrunjel, mărar, ceapă verde). Mod de preparare: Baţi ouăle, adaugi laptele şi sarea, apoi verdeaţa tocată mărunt. Torni compoziţia într-o tigaie, coci omleta pe o…
Plăcintă cu carne îmbrăcată în foi
5 September 2011
Muraturi: Gogonele în saramură
5 September 2011
O reteta de gogonele in saramura din: gogonele, morcovi, telina cu frunze, usturoi, ardei iute, sare si apa. Ingrediente: 5 kg gogonele 1/2 kg morcovi 2 ţeline cu frunze usturoi ardei iute sare apă Mod de preparare: Curăţă legumele, iar morcovii şi ţelinele taie-le felii sau în figuri geometrice şi aşază-le pe pereţii borcanului.…
Retete traditionale romanesti: Salată de boeuf
5 September 2011
O reteta delicioasa, perfecta pentru orice ocazie de salata de boeuf din: cartofi, morcovi, mazare, telina, castraveti murati, carne de vita, mustar, oua, ulei, lamaie, gogosari, sare, masline, albus fiert si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 kg morcovi 1/2 kg mazăre din conservă 2 ţeline 1/2 kg castraveţi muraţi 1/2 kg carne…
Ardei copti cu rosii si ansoa
5 September 2011
O reteta simpla si delicioasa de ardei copti cu rosii si ansoa din: ardei rosii, ansoa, rosii, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 ardei rosii, taiati pe jumatate si curatati 50 gr de ansoa in ulei, scursi 8 rosii mici, taiate pe jumatate doi catei de usturoi, taiati fin doua linguri ulei de masline…
Retete traditionale romanesti: Salată de fasole verde cu usturoi
5 September 2011
Cannelloni umplute cu sos bolognez
5 September 2011
O reteta delicioasa de cannelloni umplute cu sos bolognez din: ceapa, zarzavat supa, ulei, carne de vita tocata, rosii pasate, boia de ardei iute, verdeturi tocate, sare, piper, faina, unt, lapte, nucsoara, paste cannelloni si cascaval. Ingrediente: 1 ceapă 1 legătură zarzavat de supă 2 linguri ulei 500 g carne de vită tocată 750 g…
Muraturi: Gogosari umpluti cu conopida in otet
5 September 2011
O reteta simpla si delicioasa de gogosari umpluti cu conopida in otet din: gogosari, otet, apa, sare, zahar, marar, cimbru, tarhon, boabe de piper, foi de dafin si conopide. Ingrediente: 30 gogoşari mari 1 l oţet 3 l apă 3 linguri sare 6 linguri de zahăr mărar cimbru tarhon boabe de piper foi de dafin…
Friptură de vită în marinată picantă
5 September 2011
O reteta de friptura de vita in marinata picanta din: boabe de piper, nucsoara, cuisoare, ghimbir, coniac, vin rosu, pulpa de vita, zarzavat de supa, ulei, cimbru, supa, ceapa, unt, morcovi, praz, sare si piper. Ingrediente: 1 linguriţă boabe de piper 1/2 linguriţă nucşoară măcinată 1/2 linguriţă cuişoare măcinate 1/2 linguriţă ghimbir măcinat 50 ml…
Chiftele in sos de iaurt
5 September 2011
O reteta de chiftele in sos de iaurt din: bulgur, sare, castraveti, menta, iaurt, usturoi, piper, ceapa, patrunjel, carne de vita, bulion, fulgi de ardei, scrotisoara, chimen, ienibahar si ulei de masline. Ingrediente: 220 g bulgur instant sare 2 castraveţi 1 legătură mentă 500 g iaurt 5 căţei de usturoi piper 2 cepe 1 legătură…
Paella marinera
5 September 2011
O reteta de paella marinera delicioasa din: midii, scoici vongole, creveti, rosii, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline, bulion, sare, piper, orez, supa foaie de dafin, sofran, rondele de sepie sau calamar si mazare congelata. Ingrediente: 8 midii 8 scoici vongole 8 creveţi uriaşi 2 roşii 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 1 căţel…
Dulceata de catina
5 September 2011
O reteta simpla de dulceata de catina din: catina, zahar si apa. Dulceaţa de cătină îţi oferă energie şi vitalitate. Acest preparat este delicios şi are un efect mai puternic decât cel al cafelei. Ingrediente: 2 kg cătină 2 kg zahăr 2 căni apă Mod de preparare: Fierbe un sirop din apă şi zahăr,…
Ravioli de sepie şi fructe de mare
2 September 2011
O reteta de raviolii de sepie si fructe de mare din: andiva, seminte de pin, stafide, ulei de masline extravirgin, paine, ansoa, usturoi, rosii cherry, sepii, fructe de mare, sare, piper, supa concentrata de legume, frunze de busuioc si foaie de dafin. Ingrediente: 1 andivă creaţă 30 g seminţe de pin 20 g stafide 4…
Orez cu legume si condimente
2 September 2011
O reteta delicioasa de orez cu legume si condimente din: patrunjel, ardei, dovlecel, ananas, coaja si zeama de lamaie, zahar tos, ulei de masline, telina, ceapa, condimente, orez, concentrat vegetal si rosii cherry. Ingrediente: 1/2 legatura patrunjel, tocat 1 ardei rosu, 1 ardei galben si 1 verde, taiati cuburi 1 dovlecel mare 300 g felii…
Tartar de vitel
2 September 2011
Chiftele de curcan in lipie
2 September 2011
O reteta de chiftele de curcan in lipie din: carne de curcan, lipii, humus, salata, condimente, seminte de susan, ceapa rosie, zeama de lamaie si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 450 g carne de curcan, tocata 4-8 lipii 200 g humus o capatana de salata condimente asortate 3 linguri seminte susan 1 ceapa mica rosie,…
Ardei umpluti cu file de peste
2 September 2011
Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vinete
2 September 2011
O reteta de dorada la tigaie cu rosii si piure de vinete din: dorada, rosii, ulei de masline extravirgin, lamai, portocale, ceapa verde, sare, piper alb, vinete, usturoi si cimbru. Ingrediente: 1 doradă 5 roşii 2 linguri ulei de măsline extravirgin 2 lămâi 3 portocale 3-4 fire civetă (sau ceapă verde) sare şi piper alb…
Salată Ratatouille
2 September 2011
O reteta delicioasa de salata ratatouille din: ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, dovlecel, ulei de masline, sare, piper, rosii, busuioc si otet balsamic. Ingrediente: 4 cepe roşii 2 căţei de usturoi 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 1 dovlecel 4 fire rozmarin 4 linguri ulei de măsline sare piper 6 roşii 4 fire…
Salată de cartofi cu fasole
1 September 2011
O reteta de salata de cartofi cu fasole din: cartofi, sare, fasole verde, cimbrisor, fasole boabe rosie si alba, ceapa rosie, rosii, mustar, supa, otet de vin alb, piper, zahar, ulei de masline si bacon. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 500 g fasole verde 1 legătură cimbrişor 1 conservă mică boabe de fasole albă 1…
Friptura cu glazura de muştar şi miere
1 September 2011
O reteta de friptura de porc cu glazura de mustar si miere din: cartofi noi, pulpa de porc, amestec de fasole verde si mazare, miere, mustar cu boabe, ulei de masline, usturoi, rosii si zahar. Ingrediente: 600 g cartofi noi, prajiti in unt si condimente (marar, patrunjel, etc) 1 kk pulpa de porc, portionata in…
Doradă la grătar
1 September 2011
O reteta de dorada la gratar din: ardei grasi, rosii, usturoi, ardei iute, arahide prajite, ulei de masline, sare, piper, doara si lamaie. Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 600 g roşii 1 căţel de usturoi 1 ardei iute roşu 1/2 legătură pătrunjel 60 g arahide prăjite şi tocate 1 lingură oţet 4 linguri ulei de…
Salata cu creveti
1 September 2011
O reteta de salata cu creveti din: creveti fierti, marar, avocado, mango, suc de lamaie, salata ruccola, castraete, rosii cherry, smantana si frunze de busuioc. Ingrediente: 250 g creveţi fierţi, congelaţi sau proaspeţi 1 lingură mărar proaspăt 1 avocado mare 1 mango, tăiat cuburi mici 80 g salată ruccola sucul de la 1 lămâie, din…
Halloumi cu piersici şi ruccola
1 September 2011
O reteta simpla si delicioasa de halloumi cu piersici cu ruccola din: ruccola, lamaie, sare, piper, ulei de masline, piersici si branza halloumi. Halloumi este o specialitate de brânză din Cipru; se prepară din lapte de capră, vacă sau oaie, fiind un caş pus la saramură şi frământat. Adesea este condimentat cu mentă. Se poate…
Spaghete cu peste
1 September 2011
O reteta de spaghete cu peste din: smantana, fileuri de peste, patrunjel, spaghete, ulei de masline, ceapa, pasta de tomate si lamaie. Ingrediente: 250 ml smantana 200 g fileuri de peste (somon) o legatura de patrunjel, proaspat tocat 350 g spaghete ulei de masline 2 cepe, tocate marunt 2 linguri pasta de tomate coaja rasa…
Frigarui de pui cu dovlecel si vinete
1 September 2011
O reteta de frigaruid e pui cu dovlecel si vinete din: file de piept de pui, ulei de masline, piper, mustar, ierburi de provence, dovlecei, vinete si sare. Ingrediente: 600 g file de piept de pui 4 linguri ulei de măsline piper 1 linguriţă muştar 1 linguriţă ierburi de Provence 2 dovlecei mici subţiri 2…
Chiftelute de peste alb cu legume
1 September 2011
O reteta de chiftelute de peste alb cu legume din: fileuri de peste alb, fructe de mare, patrunjel, legume congelate, taitei, ceapa, pasta de curry, ou, sos teriyaki, suc de lamaie verde si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g fileuri de peşte alb (cod, macrou) 250 g fructe de mare 1 legătură pătrunjel, proaspăt…
Bruschetta cu cremă de mazăre
1 September 2011
Creveţi în crustă de tăieţei de orez
31 August 2011
O reteta de creveti in crusta de taitei de orez din: creveti, taitei de orez, dovlecel, vanata, ardei gras, pastai de fasole verde, sparanghel, morcov, stafide, seminte de pin si fistic, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare, piper, ceapa, usturoi, ghimbir, cardamon, foaie de dafin si boia iute. Ingrediente: 16 creveţi 50 g tăieţei de…
Cartofi cu şuncă si castraveti
31 August 2011
Cartofi cu sunca si castraveti din: cartofi, castraveti, ceapa rosie, unt, smantana, sunca, sare, piper, supa concentrata de legume, zema de lamaie si marar. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 castraveţi 2 cepe roşii 20 g unt 100 g smântână 200 g şuncă sare piper 1 cub supă concentrată de legume zeamă de lămâie 1 legătură…
Reteta zilei: Piept de pui moldovenesc
31 August 2011
Anghilă în sos cu varză călită
31 August 2011
Frittata cu tofu, mazăre şi cartof
31 August 2011
Falafel cu cartofi
31 August 2011
Intr-un robot, mărunţeste 2 lipii, rupte bucăţi, 1 linguriţă seminţe de chimen, 60 g seminţe de susan, 2 linguriţe coriandru măcinat si o linguriţă paprika afumată. Coace la cuptorul cu microunde 600 g cartofi în coajă, până se înmoaie, apoi scoate miezul copt cu o lingură, pune-l în robot, adaugă 400 g mazăre din conservă,…
Sos de iaurt gras
31 August 2011
Pune o bucată de tifon într-o sită nemetalică ţi umple-o cu 450 g iaurt gras. Lasă la frigider peste noapte. Varsă zerul ţi toarnă iaurtul într-un castron. Presară 100 g ridichi rase, 1 castravete, curăţat de seminţe si tocat, 2 linguri seminţe de floarea soarelui, câteva fire de pătrunjel sau mentă, tocate grosier, si stropeste…
Cannelloni cu tofu şi spanac
31 August 2011
O reteta delicioasa de cannelloni cu tofu si spanac din: ceapa, usturoi, rosii, seminte de pin, spanac, nucsoara, tofu, lasagna si pesmet. Ingrediente: 1 ceapă, tocată 3 căţei de usturoi, tocaţi fin 2 conserve de 400g de roşii tocate 50g seminţe de pin, tocate grosier 400g de spanac proaspăt 1 vârf de cuţit de nucşoară…
Tocană dulce sau picantă
31 August 2011
Vinete şi humus la cuptor
31 August 2011
Incinge grillul la medium-high. înţeapă cu un cuţit 2 vinete medii, apoi coace-le pe grill 15-20 min, întorcându-le până când se înmoaie. Lasă să se răcească. Desfă vinetele ţi scoate miezul cu o lingură. Pune-l într-un robot, împreună cu 2 x 400 g conserve de mazăre, clătită ţi scursă, 3 căţei de usturoi, zdrobiţi, 4…
File de ton caramelizat, cu vinete şi broccoli
31 August 2011
O reteta de file de ton caramelizat cu vinete si broccoli din: file de ton, supa de peste, ulei de masline extravirgin, sos de soia, usturoi, zahar, sake, ghimbir, zahar pudra, sare, broccoli, vinete, faina alba, vin, patrunjel si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 kg file de ton 150 g supă de peşte 3 linguri…
Trufe in crusta de migdale
31 August 2011
O reteta de trufe in crusta de migdale din: cozonac, ciocolata menaj, migdale si rom. Ingrediente: 200 g cozonac 150 g ciocolată menaj 80 g migdale 3 linguri rom Mod de preparare: S fărâmă cozonacul într-un castron şi stropeşte-l cu rom. Frământă cu degetele un aluat şi modelează din el mai multe biluţe. Topeşte…
Fasole cu branza la cuptor
31 August 2011
incinge cuptorul la 4/180 C. Scurge şi clăteşte 2×400 g conserve cu fasole fiartă, incinge într-o tigaie 100 ml ulei de măsline şi căleşte 2 cepe mici, tocate, şi 2 căţei de usturoi, zdrobiţi, până se înmoaie. Adaugă 400 g roşii din conservă, tocate, şi 2 linguri pastă de tomate şi lasă să se încălzească…
Reteta zilei: Bobotie
30 August 2011
O reteta delicoasa de bobotie din: paine alba, ceapa, unt, usturoi, carne slaba de vita, pasta de curry, verdeata, ienibahar, chutney de piersici sau mango, stafide, frunze de dafin, lapte gras si ou. Inrgediente: 2 felii de paine alba 2 cepe, tocate 25 g unt 5 catei de usturoi, dintre care 2 zdrobiti 1 kg…
Punguţe din aluat umplute cu mere
30 August 2011
O reteta de pungute din aluat umplute cu mere din: faina, ou, ulei de masline extravirgin, marsala, zahar, scortisoara, mere, dulceata de prune, stafide, scortisoara, lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 350 g faină albă 1 ou 10 linguri ulei de măsline extravirgin 1 pahar Marsala 2 linguri zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară pulbere pentru umplutură: 500…
Plăcinta cu spanac şi ceapa
30 August 2011
Incinge cuptorul la 4/180″C. Topeşte 650 g frunze de spanac, apoi stoarce-le cât mai bine. Adaugă 4 cepe verzi, tocate, 3 linguri pătrunjel tocat, 2 linguri mărar tocat, 200 g brânză feta mărunţită, 1 ou bătut şi 2 linguriţe seminţe de chimen. Asezonează bine. Unge cu unt o tavă de copt pătrată, cu latura de…
Profiteroluri umplute cu îngheţată de lămâie
30 August 2011
O reteta delicioasa de Profiteroluri umplute cu îngheţată de lămâie din: lapte, unt, oua, faina, sare, fragi, ingheatata de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 250 ml lapte 100 gunt 4 ouă 150 g faină albă un praf de sare pentru umplutură: 250 g fragi 1 lingură zahăr 350 g îngheţată de lămâie Pentru decor: zahăr…
Pui caramelizat cu pasta dukkah
30 August 2011
Pentru dukkah, pune într-o tigaie 50 g alune, tocate mărunt, 50 g migdale, tocate mărunt, 25 g seminţe de susan, 25 g seminţe de dovleac, 3 seminţe de coriandru, 1 lingură seminţe de chimen şi 2 linguriţe seminţe de fenicul şi prăjeşte-le la foc potrivit 3-5 min, agitând tigaia. Lasă la răcit câteva minute. Pune…
New York cheesecake
30 August 2011
O reteta delicioasa de New York cheesecake din: unt, biscuiti, zahar tos, branza, zahar fin, esctract de vanilie, coaja de lamaie, suc de lamaie, oua, smantana si suc de lamaie. Ingrediente: 85 ml de unt topit, plus extra pentru uns forma 40g de biscuiţi digestivi, sfărâmaţi 1 lingură de zahăr tos pentru umplutura: 900g de…
Rulouri de calamar cu sparanghel şi bacon
30 August 2011
O reteta de rulouri de calamar cu sparanghel si bacon din: calamar, sparanghel, bacon, ulei de masline extravirgin, usturoi, rosii, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g calamar 600 g sparanghel 150 g bacon (felii) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 400 g roşii 1 pahar vin alb sare şi…
Frigarui cu peste si carnaciori chorizo
30 August 2011
Intr-un castron, amestecă 450 g fileuri de peşte (macrou, cod, somon), tăiate în cca 20 cuburi, 2 linguri ulei de măsline, linguriţă rozmarin tocat şi coaja rasă de la 1 lămâie. Lasă la marinat timp de minimum 30 min până la câteva ore. Inmoaie 10 frigărui de lemn în apă călduţă, apoi înfige alternativ bucăţi…
Ceai de mere usor alcoolizat
30 August 2011
Racoritor si aromatizat, rezulta circa 12 pahare. Prepara o infuzie din 2 pliculete de ceai, 2 batoane de scortisoara si 500 ml apa clocotita, lasa la infuzat 5 minute. Scoate pliculetele de ceai, adauga 1 lingura zahar si lasa la racit. Torna intr-o carafa, adauga 1 l suc de mere, cateva frunze de menta, zdrobite,…
Perle de mere în sos
30 August 2011
Reteta zilei: Rulade mici cu ficatei
30 August 2011
Reteta zilei: Cotlet cu fasole verde
30 August 2011
O reteta delicioasa de cotlet cu fasole verde din: cotlet, fasole verde, faina, ulei sau untura, ceapa, slanina afumata, rosii, ardei grasi, smantana, sare si boia. Ingrediente: 5 felii de cotlet lung 500 g fasole verde 50 g făină 2 linguri ulei sau 30 g untură 1 ceapă 50 g slănină afumată 2 roşii 2…
Peşte cu legume în sos dulce-acrişor
29 August 2011
O reteta de peste cu legume in sos dulce acrisor din: peste, ulei de masline extravirgin, sare, piper, telina, ceapa, morcov, dovlecei, ardei gras galben, foaie de dafin, patrunjel, otet de vin alb, vin alb sec, zahar si faina alba. Ingrediente: 4 felii de peşte-spadă (120 g fiecare) 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare…
Branza la gratar cu dressing de lamaie si capere
29 August 2011
Cocktail de fructe cu votca
29 August 2011
Zdrobeste cateva frunze de busuioc într-un vas, impreună cu 1-2 linguriţe de zahăr brun şi câteva sferturi de lămâie. Amestecă-le şi zdrobeşte-le cu o lingură, apoi adaugă putină votcă. Umple vasul cu gheată zdrobită şi acoperă cu suc de rodie sau fructe de pădure (cca 1 litru). Cocktail de fructe cu votca
Ananas la grătar, cu sos de iaurt şi miere
29 August 2011
Taie un ananas pe jumătate, apoi fiecare jumătate în 4 felii, cu tot cu codiţă. Amestecă 2 linguri zahăr tos, câte 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată şi ghimbir măcinat şi presară peste feliile de ananas. Frige pe grătar cca 2-3 min pe fiecare parte. Pentru sos, amestecă la mixer sucul şi coaja rasă de la 1…
Inghetată de mango
29 August 2011
Intr-un robot, mărunţeşte felii de mango în sirop (cca 400 g). Toarnă piureul de fructe în forme de lollypop. Dă-le la congelator 1 oră, apoi înfige beţe de lollypop. Amestecă 200 ml lapte de cocos cu 100 ml suc de mere şi toarnă în forme. Tine la cuptor peste noapte. Inghetată de mango Pofta buna!…
Bruschete cu boabe de soia si cascaval ras
29 August 2011
Fierbe 5 minute 250 g boabe de soia, scurge-le si pune-le intr-un castron. Zdrobeste-le usor cu un zdrobitor de cartofi si adauga 1 catel de usturoi zdrobit, 1 ceapa mica tocata, 3 linguri ulei de masline si 1 lingura otet balsamic. Asezoneaza. Unge cu ulei de masline o bagheta de paine, taiata in 12 felii,…
Spumă de somon şi andivă
29 August 2011
O reteta de spuma de somon si adniva din: carne de somon, masline negre, capere desarate, unt, andiva, ceapa, maioneza, ardei iute, vin alb sec, sare si piper si frunze de salata creata. Ingrediente: 400 g carne de somon 60 g măsline negre fără sâmburi 30 g capere desărate (din conservă) 40 g unt 1…
Reteta zilei: Snitel ardelenesc
29 August 2011
Supă Laksa de creveţi
29 August 2011
O reteta delicioasa de Supă Laksa de creveţi din: taitei de orez, pasta laska, lapte de cocos, supa de pui, creveti, germeni de fasole, castravete si coriandru. Ingrediente: 50g tăiţei de orez medii 2-3 linguri de pastă laksa 1 conservă de 400ml lapte de cocos 500ml supă de pui 150g de creveţi mari, fierţi 1…
Crumble cu rubarbă şi cireşe
29 August 2011
Paine prajita cu crema de branza si peste
29 August 2011
Amesteca 350 g macrou afumat, coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie, 4 linguri smantana degresata, 2 linguri capere tocate, 1 lingura marar tocat. Asezoneaza bine si mai adauga zeama de lamaie daca e cazul. Da la frigider pana servesti. Unge cu ulei de masline o bagheta, taiata in 12 felii, pe fiecare parte.…
Sardine cu felii de portocală
29 August 2011
O reteta de sardine cu felii de portocala din: sardine, ceapa verde, usturoi, ardei iute, rozmarin, portocala si frunze de salata. Ingrediente: 6 sardine proaspete, în jur de 50-75 g fiecare 3 cepe verzi 1 căţel de usturoi 1 ardei roşu iute 1 mână mică de pătrunjel frunzele de la 1 rămurică de rozmarin 2…
Iepure cu sos de smantana
29 August 2011
Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline
29 August 2011
O reteta delicioasa de Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline din: salau, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, malai, apa, cascaval afumat, sare, piper alb, midii, masline negre, supa de peste si vin alb. Ingrediente: 4 bucăţi de şalău (150 g fiecare) 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare grunjoasă pentru mămăligă: 400…
Terina de praz cu branza
29 August 2011
Coaste afumate
29 August 2011
Pateu din ficăţei de pui cu mere
29 August 2011
Stridii in sos tartar
29 August 2011
O reteta delicioasa de stridii in sos tartar din: stridii, ou, ceapa, mustar, boia, lamai, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 12 stridii proaspete 1 ou 1/2ceapă 1/2 linguriţă muştar 1/2 boia 2 lămâi 1 linguriţă oţet de vin alb 1 pahar ulei de măsline extravirgin sare…
Pulpe de pui umplute la gratar
29 August 2011
Asezoneaza 8 pulpe mici de pui, dezosate. Intr-un castron, amesteca 100 g crema de branza cu 2 catei de usturoi, zdrobiti, busuioc si rozmarin tocat, 75 g masline feliate si 1 ardei, tocat marunt. Cresteaza pulpele de pui, pune cate putina umplutura si infasoara carnea ca sa se formeze un rulou. Fixeaza cu scobitori si…
Lipii cu pastă de avocado şi fasole albă
29 August 2011
Incalzeste 6 lipii intr-un toast. Taie-le jumatati, apoi fasii, asezoneaza si pune-le pe o tava de copt. Coace-le la cuptor, la cea mai mica temperatura pana devin crocante. Pentru pasta amesteca intr-un robot zeama si sucul de la 1 lamaie, 1 avocado mare, tocat, 1 catel de usturoi zdrobit, cateva picaturi de sos Tabasco, 400…
Reteta zilei: Dulceaţă de ceapă roşie
29 August 2011
O reteta delicioasa de dulceata de ceapa rosie din: ceapa rosie, zahar, vin negru, otet balsamic, ulei si condimente. Ingrediente: 1 kg ceapă roşie 400 g zahăr 300 ml vin negru 50 ml oţet balsamic 5 linguri ulei condimente: coriandru, ienibahar, chimen, scorţişoară, nucşoară Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o speli. Apoi o…
Vinegretă
29 August 2011
O reteta de vinegreta din: mustar, lamai, usturoi, ulei de masline si sare. Ingrediente: 14 linguri mustar 2 lămâi 12 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline sare Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul, pisaţi-l mărunt şi săraţi-l, apoi frecaţi-l cu uleiul adăugat treptat. Când aţi obţinut o pastă omogenă, adăugaţi muştarul şi diluaţi…
Cartofi cu hrean
29 August 2011
Reteta zilei: Tort lapte de pasare
29 August 2011
O reteta delicioasa de tort lapte de pasare din: faina, zahar vanilat, zahar, margarina, unt, lapte condensat, zahar vanilat, gelatina si lamaie. Ingrediente: 140 g făină 20 g zahăr vanilat 110 g zahăr 110 g margarină pentru cremă: 200 g unt 100 ml lapte condensat 20 g zahăr vanilat pentru sirop: 130 ml apă 300…
Terină de viţel, porc şi pui
28 August 2011
O reteta de Terină de viţel, porc şi pui din: carne de vitel, carne de porc, ficatei de pui, portocala, lamaie, usturoi, cimbru, otet, ulei de masline, vin rosu, pudra de gelatina, sare si piper. Ingrediente: 500g carne de viţel 200 g carne grasă de porc 250g ficăţei de pui 1 portocală 1 lămâie 2…
Rulouri cu branza feta si menta
28 August 2011
Incinge o tigaie sau gratarul. Taie 2 vinete pe lungime si unge-le pe ambele parti cu ulei de masline. Frige feliile de vinete circa 3 minute pe fiecare parte. Amesteca 200 g branza feta, maruntita, cateva legaturi de menta, tocata grosier, 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt si 2 linguri ulei;…
Reteta zilei: Dulceaţă de prune verzi
28 August 2011
Frigarui de cartofi noi cu usturoi
28 August 2011
Amesteca 2 catei de usturoi, zdrobiti, cateva fire de rozmarin, tocate, 3 linguri ulei de masline, si asezoneaza. Infinge cate 3 cartofi noi, fierti in prealabil, pe cate o frigarui, inmuiata in apa, apoi unge cu uleiul si usturoiul. Frige la grill sau pe gratar circa 5 minute, ungand cu ulei pe masura ce…
Creveti crocanti cu nuca de cocos
28 August 2011
Sos Satay
28 August 2011
Carnaciori cu susan
28 August 2011
Ciuperci umplute cu bacon
28 August 2011
O reteta simpla si delicioasa de ciuperci umplute cu bacon din: ciuperci, oua, ulei, marar verde, slanina, sare si piper. Ingrediente: ciuperci de cultura mari 4 oua ulei 1 legatura marar verde 4 felii slaninuta, bacon sau sunca sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, tăiaţi-le picioruşele şi spălaţi-le. Opăriţi-le apoi timp de 3…
Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale
28 August 2011
O reteta delicioasa de Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale din: aluat de tarte, galbenus, esenta de vanilie, fulgi de migdale, zahar, crema de vanilie, lichior limoncello, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 375 g aluat de tarte, gata preparat 1 gălbenus câteva picături de esenţă de vanilie 25 g fulgi de migdale 2…
Placinta delicioasa de vinete
28 August 2011
Salata cu ceapa verde, dovlecei si mazare
28 August 2011
încinge o tigaie cu puţin ulei, pune 2 dovlecei, tăiaţi rondele subţiri, şi căleşte-i puţin până se înmoaie. Căleşte apoi în tigaie 1 legătură de ceapă verde, curăţată şi tăiată pe lung. Amestecă dovleceii cu ceapa şi 250 g mazăre congelată, decongelată şi opărită 1 min. Lasă la temperatura camerei. Toacă mărunt câteva fire de…
Ardei Piedmont
28 August 2011
încinge cuptorul la semnul 5/190′ C, Pune pe o tavă de copt 3 ardei graşi, tăiaţi pe jumătate şi curăţaţi de seminţe. Amestecă 3 linguri de ulei de măsline, 1 căţel de usturoi zdrobit, 10 roşii cherry, tăiate jumătăţi, şi 6 fileuri de anşoa, tocate, apoi împarte amestecul în cele 9 jumătăţi de ardei. Coace…
Dovlecei cu sos de usturoi
28 August 2011
O reteta delicioasa de dovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, faina, ulei, usturoi, lamaie si marar verde. Ingrediente: 8 dovlecei 4 linguri faina 4 linguri ulei 1 capatana de usturoi 1 lamaie 1 legatura marar verde Mod de preparare: Tăiaţi dovleceii în rondele, treceţi-le prin făină şi prăjiţi-leîn ulei pe ambele părţi. Scoateţi-le…
Porc Kiev cu usturoi
28 August 2011
O reteta delicioasa de porc Kiev cu usturoi din: muschiulet de porc, unt cu usturoi, verdeturi, oua, pesmet cu usturoi si rozmarin si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 6 buc x 50 g muşchiuleţ de porc 75 g unt cu usturoi 1 lingură verdeţuri congelate (pătrunjel, cimbru, mărar) 2 ouă, bătute 12 5 g pesmet…
Salată de paste cu varză
28 August 2011
O reteta de salata de paste cu varza din: paste, ardei varza dulce, ceapa, ulei, sare, rosie si verdeata. Ingrediente: 300 g paste 1 ardei 700 g varză dulce 1 ceapă ulei sare piper 1/2 roşie verdeaţă pentru decor Mod de preparare: Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Le scurgi, le treci prin…
Spuma de ness
28 August 2011
O reteta delicioasa de spuma de ness din: frisca, lapte rece, ness, albusuri, zahar, portocala si putin ciocolata. Ingrediente: 200 g frişcă lichidă 2 linguri lapte rece 2 linguri ness, gata preparat 4 albuşuri 150 g zahăr pentru decor: 1 portocală dulce-acrişoară puţină ciocolată Mod de preparare: Baţi frişca împreună cu laptele într-un vas…
Mini tarte cu peste si creveti
28 August 2011
O reteta de mini tarte cu peste si creveti din: forma de tarta, peste afumat, creveti, oua, smantana, seminte de fenicul, frunze de salata, dressing si sferturi de lamaie. Ingrediente: 6 forme de tartă, gata pregătite 100 g peşte afumat (somon, macrou) 100 gcreveţi 2 cepe verzi, tăiate rondele 2 ouă, bătute 5 linguri smântână…
Baba Ghanooj
28 August 2011
O reteta de baba ghanoj din: vinete, usturoi, pasta de susan, lamaie, ulei de masline, chimen, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 3-4 căţei de usturoi 1 lingură pastă de susan (tahini) 1 lămâie 110 ml ulei de măsline 1 linguriţă rasă chimen măcinat sare piper Mod de preparare: Frigeţi vinetele pe o tablă…
Reteta zilei: Dulceata de pepene rosu
28 August 2011
Crema de zahăr ars, cu fructe de pădure
28 August 2011
O reteta de crema de zahar ars, cu fructe de padure din: ciocolata alba, smantana, lapte integral, esenta de vanilie, oua, malai, fructe de padure si zahar tos. Ingrediente: 150 g ciocolata alba, rupta bucati mici 200 ml smantana cu continut redus de grasime 200 ml lapte integral 1 lingura esenta de vanilie 2 oua…
Maklouba
28 August 2011
O reteta de maklouba din: vinete, ulei, ceapa, pulpa de miel, orez, usturoi, condiment 7 pipere, cardamon, scortisoara, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 150 ml ulei 3 cepe mari 500g pulpă de miel 500g orez 5 căţei de usturoi 2 linguriţe condiment 7 pipere 10 boabe de cardamon 1 baton…
Prăjitură cu piersici la gheaţă
28 August 2011
O reteta de prajitura cu piersici la gheata din: piersici, zahar, apa, biscuiti, frisca, unt si pesmet. Ingrediente: 20 piersici 20 g zahar 4 linguri apa 40-50 biscuiti pisati 30 g frisca putin unt pesmet Mod de preparare: Tai piersicile sferturi, le amesteci cu zahar, apoi le fierbi timp de 10 minute, pana se…
3 cocktailuri delicioase
28 August 2011
O reteta simpla de Cocktail Pineapple Daiquiri din: rom alb sau brun, ananas, lamaie si sirop de ananas. O reteta simpla de Cocktail Yokohama Harbour din: vodca, midori melon liquer, frunze busuioc, citroen ver, fresh honey melon. O reteta delicioasa de Aztec Punch din: tequilla, scortisoara, suc de grepfrut, portocale, limeta, ceai negru.
Budincă de pere
28 August 2011
Paella cu pui, carnati chorizo si creveti
28 August 2011
O reteta delicioasa de paella cu pui, carnati chorizo si creveti din: ulei de masline, ceapa, carnati chorizo, usturoi, pulpe de pui, ardei, orez, sofran, supa concentrata de pui, rosii si creveti. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată mărunt 225 g cârnaţi chorizo, tăiaţi rondele groase 4 căţei de usturoi, tocaţi…
Muhammara
28 August 2011
O reteta de Muhammara din: miez de nuca, ardei grasi, crutoane de paine, ardei iute, chimen, usturoi, lamaie, ulei de masline, suc de rodii, ulei de masline, menta, sare si piper. Siria Ingrediente: 200 g miez de nuca 3 ardei grasi 100 g crutoane de paine prajita 1 ardei iute 1 lingurita rasa chimen macinat…
Sparanghel calit cu ceapa rosie
28 August 2011
O reteta de sparanghel calit cu ceapa rosie din: ceapa, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, sparanghel, busuioc si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapă mare, tăiată rondele groase 2 cepe roşii, tăiate rondele groase 2 linguri ulei de măsline 1 lingura oţet balsamic 2 50 g sparanghel cateva fire de busuioc, tocate marunt câteva fire…
Mansaf
28 August 2011
O rereta delicioasa de Mansaf din: lapte de capra, carne de miel cu os, ceapa, orez basmati, migdale, seminte de pin, chimen, condiment si lipii arabesti. Iordania Ingrediente: 1,5kg lapte de capră 1,5kg carne de miel cu os 1 ceapă mare 250g orez Basmati fiert 150g migdale 100 g seminţe de pin 100 g unt…
Spanac cu usturoi şi lamaie
28 August 2011
O reteta simpla de spanac cu usturoi din: seminte de floarea soarelui, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, spanac si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 linguri seminte de floarea soarelui 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lingura otet balsamic 250 g spanac, bine spalat coaja rasa de la 1 lamaie …
Reteta zilei: Pepene umplut cu inghetata
28 August 2011
O reteta simpla si delicioasa de pepene umplut cu ingheatata din: pepene, galbenusuri, zahar, nuci si fructe de sezon. Ingrediente: 1 pepene 3 galbenusuri 100 g zahar 50 g nuci fructe de sezon: caise, nectarine, fructe de padure, coacaze Mod de preparare: Tăiaţi pepenele în două jumătăţi, eliminaţi seminţele, scoateţi cu o lingură miezul,…
Paine cu usturoi
28 August 2011
O reteta simpla de paine cu usturoi din: patrunjel, busuioc, unt sau margarina, usturoi si paine. Ingrediente: 1/2 legatura de patrunjel 1/2 legatura de busuioc 40 g unt sau margarina 4 catei usturoi, zdrobiti 2 bagete de paine Mod de preparare: Incinge cuptoru la semnul 6/200C/ Intr-un robot, amesteca verdeturile, untul si usturoiul si…
Prajitura cu branza si fructe de padure
28 August 2011
Sorbeto de lamaie si menta
27 August 2011
Frigărui cu salsa de mango şi roşii
27 August 2011
O reteta delicioasa de frigarui cu salsa de mango si rosii din: rosii, mango, ceapa verde, coriandru, ghimbir, suc de lamaie, ulei, sare, piper, dovlecel, lamai, friptura de vitel si ulei de masline. Ingrediente: pentru salsa 300 g roşii 1/2 mango 3 cepe verzi 1/2 legătură coriandru 3 fire mentă 1 linguriţă ghimbir ras 1…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu