Retete de top:
Morcovi de iarnă
4 April 2011
Spanac cu pătlăgele vinete
4 April 2011
Ia pătlăgele proaspete şi taie-le în două, în lungime, şi scoate o parte din miez. Apoi toacă spanac şi pune tocătura într-o cratiţă cu untdelemn sau unt proaspăt. Când spanacul s-a muiat bine, amestecă-1 cu miezul pătlăgelelor, pune sare şi untdelemn şi umple cu acest amestec golul pătlăgelelor. Presară praf de faină şi pune la…
Pizza oltenească
4 April 2011
O reteta delicioasa de pizza olteneasca din: faina, drojdie de bere, ulei, zahar, sare, rosii in bulion, oregano, busuioc, ulei de masline, mozzarella, carnati oltenesti, praz, rosii si masline. Ingrediente: aluat: 600 gr faină 30 gr drojdie de bere 50 ml ulei 20 gr zahăr 15 gr sare sos: 500 gr roşii în bulion 10…
Rulada cu mac
4 April 2011
O reteta delicioasa de rulada cu mac, faina, unt, galbenus, smantana, drojdie, zahar, lapte, stafide si zahar vanilat. Ingrediente aluat: 500 g făină 150 g unt 1 gălbenuş 4 linguri smântână 20 g drojdie dizolvată în 4 linguri lapte călduţ Ingrediente umplutură: 350 g mac 350 g zahăr unt cât o nucă 3 linguri…
Retete de post: Bob verde de post
4 April 2011
Cureţi, speli bobul, îl rumeneşti în untdelemn. Rumeneşti ceapă în untdelemn, o treci prin sită, dai un praf de faină, laşi să se rumenească puţin; aşezi bobul cu sare, piper, pătrunjel tocat (unii pun şi mărar şi câţiva anghenari) şi apă, laşi să fiarbă, să scadă şi dai la masă rece. Poftă bună!
Pui umplut cu mere si ananas
4 April 2011
Fasole albă la cuptor
4 April 2011
Pune fasolea în apă fierbinte, spre a putea scoate uşor coaja boabelor. Şterge-le cu un şervet şi pune-le la cuptor, spre a se rumeni. Pune apoi fasolea să fiarbă în destulă apă şi acoperă oala. Când apa s-a evaporat, toarnă boabele într-o cratiţă şi sfârşeşte coacerea în cuptor, domol. Această fasole n-are nevoie nici de…
Cocktail Pink Fire
4 April 2011
O reteta simpla de Cocktail Pink Fire din: rachiul sirop de zmeura, suc de grapefruit, apa minerala, felii de grapefruit si cirese. Ingrediente: 8 cl rachiu (Weinbrand) 4 linguri sirop de zmeura 10 cl de suc de grapefruit apa minerala felii de grapefruit cirese Mod de preparare: Amestecam rachiul si siropul de zmeura cu…
Prajitura cu ciocolata lapte si cacao
4 April 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu ciocolata, albusuri, zahar, praf de copt, faina, migdale, cacao, unt, lapte si ciocolata menaj. Ingrediente: 6 albuşuri 200 g zahăr 1/2 plic praf de copt 3 făină 200 g migdale 1 lingură cu vârf de cacao Ingrediente crema: 1 pachet de unt 6 gălbenuşuri 150 g zahăr 10…
Pasteta din carne de porc si cartofi
4 April 2011
Gelatina de lapte
4 April 2011
O reteta delicioasa de gelatina de lapte, albusuri, zahar pudra, zahar vanilat si alune. Ingrediente: 4 albuşuri 1 ou 100 g zahăr pudră 1 plic de zahăr vaniiat 100 g alune 300 ml lapte Mod de preparare: Baţi albuşurile nu prea tare, adaugi oul, zahărul pudră, plicul de zahăr vaniiat, amesteci încet, apoi adaugi…
Friptura cu ghiveci bulgaresc si rosii umplute
4 April 2011
O reteta delicioasa de friptura cu ghiveci, rosii unmplute, morcovi, frunze de telina, lamaie, sare, orez, ulei, ceapa, boia dulce, piper macinat si vin alb. Ingrediente: 1/2 kg carne porc 200 g orez 1 borcan ghiveci 500 ml supă de oase 4 linguri ulei 4-5 cepe 1 linguriţă de boia dulce piper măcinat vin…
Galuste de stiuca in sos de smnatana
4 April 2011
O reteta delicioasa de galuste de stiuca in sos de smantana din: stiuca, smantana, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei gras, cartofi, ou, verdeata, faina, lapte, piper si sare. Ingrediente: 1 ştiucă 4-5 linguri de smântână 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ardei gras puţină ţelină 2 cartofi 2 fel ii pâine 1 ou…
Cozonaci cu unsoare
4 April 2011
Cantitatea din care îi pregătim poate fi câtă voim, însă aluatul să fie din făină, sare, drojdii şi lapte. După ce sunt frământaţi pe jumătate, adăugăm câteva gălbenuşuri frecate cu zahăr, cu gust de lămâie ori vanilie, dup-aceea luăm unsoare sleită, o lingură bună, aceasta o trecem pe rând în aluat mai mult rupând…
Cum se prepara Dorada cu cartofi si salata curcubeu (video)
3 April 2011
O reteta video delicioasa despre cum se prepara dorada cu cartofi si salata curcubeu din: dorada, usturoi, patrunjel, unt, ulei de masline, cartofi, sare, sfecla rosie, fasole verde, salata, verde, cascaval, telemea si lamaie. Ingrediente: dorada usturoi patrunjel unt ulei masline cartofi sare Ingrediente salata: sfecla rosie fasole verde salata verde cascaval ras telemea rasa…
Cocktail Bitter Tears
3 April 2011
O reteta simpla de Cocktail Bitter Tears din: brandy, cucarao orange, vermut si 3 picaturi de angostura. Ingrediente: 2 cl brandy 1 cl Curacao orange 2 cl vermut sec 3 picaturi de Angostura Mod de preparare: Turnam brandy-ul impreuna cu Cucacao orange si vermutul, la care adaugam multe gheata intr-un pahar de mixare. Adaugam…
Supă de mazăre cu paine prajită
3 April 2011
Retete de post: Altă ciorbă de post, de fasole
3 April 2011
Fierbem, în doi litri de apă, o jumătate de kg de boabe de fasole uscată, aleasă şi spălată; când fasolea este pe jumătate fiartă, îi adăugăm 1-2 rădăcini de morcov, 1-2 de pătrunjel, o jumătate de ţelină, toate curăţate, spălate şi tăiate ca tăiţeii, precum şi 4-5 cepe, pătrunjel verde mărunt tocat şi sarea trebuincioasă,…
Chiftele de varză cu ceapă si faină
3 April 2011
Coaste de porc caramelizate
3 April 2011
O reteta simpla si delicoasa de coaste de porc caramelizate din: coaste de porc, untdelemn, zahar brun, amestec de condimente, boia de ardei dulce, miere, sare, vin rosu sec, otet, miere si sare. Ingrediente: 700 g coaste de porc o linguriţă de untdelemn 12 linguriţe de zahăr (brun) două linguriţe de amestec de condimente (piper,…
Ciorbă măcelărească dreasa cu smantana
3 April 2011
O reteta de ciorba macelareasca dreasa cu smantana din: carne ficat, ceapa, untura, boia, zeama de castraveti murati si smantana. Ingrediente: 150 g carne de porc 50 gficat şi o ceapă de fiecare persoană untură boia zeamă de castraveţi muraţi în saramură smântână Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte în puţină untură, se…
Muşchiuleţ umplut cu amestec de carne
3 April 2011
O reteta delicioasa de muschiulet umplut cu amestec de carne din: muschiulet de porc, amestec de carne si condimente pentru carnati, prapur de porc, sare, piper si frunze de patrunjel. Ingrediente: doi muşchiuleţi de porc amestec de carne şi condimente pentru cârnaţi prapur de porc sare piper frunze de pătrunjel Mod de preparare: Muschiuleţilor…
Supă de nohot
3 April 2011
Luaţi jumătate de oca de nohot şi puneţi-1 într-un vas de cu seara, puneţi un tifon subţire peste vas, puneţi puţină cenuşă şi umpleţi vasul cu apă rece, să stea vasul până a doua zi. Spălaţi-l într-o apă, curăţaţi-i peliţa de desupra şi puneţi să fiarbă, iar de nu va fierbe nohotul bine, pisaţi-l într-o…
Piftie din carne de porc
3 April 2011
O reteta simpla de piftie din carne de porc din: carne de porc, bucati din cap si picioare, sare, ceapa, piper boabe si usturoi. Ingrediente: carne de porc bucăţi din cap şi picioare sare ceapă piper boabe usturoi Mod de preparare: Carnea spălată, capul şi picioarele curăţate bine se pun la fiert în apă…
Cocktail Da’Berry
2 April 2011
Cum se prepara Muschi de vita in sos maroniu / Filetto al cioccolato (video)
2 April 2011
O reteta video delicioasa depsre cum se prepara muschi de vita in sos maroniu din: muschi de vita, parmezan, rucola, ulei, morcov, dovlecel, vanata, andiva, vin rosu, sos de ardei, otet balsamic, muguri pi, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita parmezan rucola ulei morcov dovlecel vanata andiva vin rosu sos de ardei otet balsamic…
Cocktail Big Boy
2 April 2011
Pizza cu ciuperci şi cireşine
2 April 2011
O reteta delicioasa de pizza cu ciuperci si ciresine din: faina, drojdie de bere, ulei, zahar, sare, rosii in bulion, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline, ciuperci, mozzarella, rosii ciresine, ardei rosu, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: aluat: 600 gr făină 30 gr drojdie de bere 50 ml ulei 20 gr zahăr…
Coaste la cuptor
2 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de coaste la cuptor din: coaste, sare, piper, boia, cartofi, unt, lapte si muraturi. Ingrediente: cate 300 g coaste cu carne de persoană sare piper boia cartofi unt lapte murături Mod de preparare: Coastele lăsate mai cu carne se taie porţii, se aşază într-o tavă, se sărează, se condimentează…
Cocktail Brandy and Soda
2 April 2011
Fidea cu ciuperci şi lime
2 April 2011
Cocktail Frozen Brandy
2 April 2011
O reteta simpla de Cocktail Frozen Brandy din: rachiu, Curacao, suc de lamaie, zahar si coaja de limeta. Ingrediente: 4 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl Curacao 3 cl suc de lamaie zahar coaja de limeta Mod de preparare: Punem toate ingredientele intr-un mixer si amestecam bine. Servim bautura in cupa de cocktail cu crusta…
Prune coapte in aluat de vin
2 April 2011
O reteta gustoasa de prune coapte in aluat de vin, zahar, zahar vanilat, migdale, ulei, ciocolata neagra, ciocolata alba si zahar pudra. Ingrediente: 20 bucăţi prune uscate 6 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 plic de zahăr vanilat 200 g făină 9 linguri de vin alb 20 migdale întregi ulei pentru prăjit 50 g ciocolată…
Pateuri cu osânză
2 April 2011
O reteta simpla de pateuri cu osanza din: osanza cruda, faina, doua galbenusuri, sare, apa, otet, magiune de prune sau nuci fierte in lapte cu zahar si zahar farin vanilinat. Ingrediente: 600g osânză crudă 300 g făină aluatul: 600 g făină două gălbenuşuri sare apă oţet umplutura: magiun de prune sau nuci măcinate fierte în…
Pulpă de porc în crustă de miere
2 April 2011
O reteta simpla de pulpa de porc in crusta de miere din: pulpa de porc, usturoi, sunculita, vin, cuisoare, miere, mustar, ienibahar, boabe de piper, boabe de coriandru, ceapa, foi de dafin, otet de vin si sare. Ingrediente: o pulpă de porc usturoi şunculiţă două pahare de vin cuişoare miere şi muştar pentru baiţ: ienibahar…
Fasole verde gătită mocăneşte
2 April 2011
Şorici în saramură
2 April 2011
O reteta simpla de sorici in saramura din: sorici, sare, sare grunjoasa si apa rece nefiarta. Ingrediente: şorici sare pentru saramură: 6 linguri de sare grunjoasă apă rece (nefiartă) Mod de preparare: Şoriciul se taie în fâşii late de 2-3 cm, se presară sare şi se rulează fiecare fâşie. Şoriciul rulat se aşază într-un…
Hrean cu oţet
2 April 2011
Borândău
2 April 2011
O reteta de borandau din: ceapa, carne, sange, faina de malai, vin alb dulce, sare, piper boabe si dafin. Ingrediente: 500g ceapă un kg carne din căzături, cu multă grăsime 250 ml sânge frecat cu sare (de la înjunghiatul porcului) un pumn de făină de mălai puţin vin alb dulce (cât să dea aromă) sare…
Sos de dimineaţă
2 April 2011
Pune într-o tingire 3 linguri de velute, o lingură de sos de pătlăgele roşii, lasă-le să fiarbă cam un minut, apoi trage tingirea la marginea focului, adaugi ca 25 dramuri de unt proaspăt cu care să amesteci sosul bine.
Carne şi cârnaţi în untură
2 April 2011
O reteta simpla de carne si carnati in untura din: carne macra, carnati, sare si untura. Ingrediente: carne macră cârnaţi sare untură Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi de circa 50 g, se săreaza puţin şi se pune la prăjit într-un ceaun cu multă untură. Când începe să se rumenească, se adaugă şi…
Salata de macaroane cu peste afumat
1 April 2011
O reteta gustoasa de salata de macaroane cu peste afumat, margarina, castraveti, ceapa, maioneza, marar, piper si sare. Ingrediente: 200 g macaroane scurte 1 macrou afumat 2 linguri margarină 2 castraveţi acri 1 ceapă 100 g maioneză 1 legătură mărar piper proaspăt măcinat 1 castravete proaspăt mai mic sare Mod de preparare: Fierbi macaroanele…
Soric umplut
1 April 2011
O reteta delicioasa de soric umplut: ficat de porc, limba de porc, carne tocata, ciuperci, ceapa, oua, bere neagra, nucsoara, piper, sare, coriandru si marar. Ingrediente: 200 g ficat de porc 200 g limbă de porc 200 g carne de porc tocată 200 g ciuperci proaspete 2 cepe 3 ouă 1 bucată întreagă (cca…
Mancarica rece de curcan
1 April 2011
Placinta cu branza de vaci
1 April 2011
Cuburi de ghiata
1 April 2011
O reteta gustoasa de cuburi de ghiata din: oua, zahar, praf de copt, faina, ulei, frisca, esenta de rom, budinca de vanilie, lapte, margarina si cacao. Ingrediente: 4 albuşuri 1 lingură de zahăr 4 gălbenuşuri 1/2 plic praf de copt 2 linguri de cacao 2 linguri făină + făină pentru uns tava ulei pentru…
Ostropel
1 April 2011
Ruladă cu cremă de cacao
1 April 2011
O reteta delicioasa de rulada cu crema de cacao, oua, zahar, faina, ulei, esenta de rom si margarina. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri de zahăr 4 linguri făină 1 lingură de ulei 1 esenţă rom Incrediente cremă : 150 g margarină 150 g zahăr 2 linguri cacao Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri.…
Cocktail Double 07
1 April 2011
O reteta simpla de Cocktail Double 07 din: rachiu, vodca, whisky, uzo, suc de portocale, limonada si felii de limeta. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl vodca 2 cl whisky Bourbon 1,5 cl uzo suc de portocale limonada felii de limeta Mod de preparare: Bauturile alcoolice suficiente pentru mai multe bauturi lungi se…
Cocktail Dirty Mother
1 April 2011
O reteta simpla de Cocktail Dirty Mother din: brandy, lichior de cafea si cirese. Ingrediente: 3 cl brandy 3 cl lichior de cafea cireşe de cocktail Mod de preparare: Se amestecă cu multă gheaţă brandy-ul şi lichiorul de cafea într-un pahar de mixare. Apoi se toarnă băutura în pahar de cocktail. In final adaugă…
Spaghetti la cuptor cu legume mexicane
1 April 2011
O reteta de spaghetti la cuptor cu legume mexicane din: spaghetti, bacon, branza topita, legume mexicane, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 gr spaghetti 100 gr bacon 100 gr brânză topită 200 gr legume mexicane 2 căţei de usturoi 10 ml ulei 20 gr sare 2 gr piper Mod de preparare: Spaghetele se…
Ciorba de potroace cu orez
1 April 2011
Cum se prepara Salata turcească (video)
1 April 2011
O reteta video despre cum se prepara salata turceasca din: piept de pui, morcovi, fasole verde, rosii, ceapa, ardei iute, usturoi, ardei, salata, rozmarin, menta, smantana, salvie, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: piept de pui morcovi fasole verde rosii ceapa ardei iute usturoi ardei salata rozmarin menta smantana salvie lamaie ulei sare piper …
Cocktail Chicago
1 April 2011
O reteta simpla de cocktail Chicago din: rachiu, Curacao orange, Angostura si zahar. Ingrediente: 6 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl Curacao orange un strop de Angostura zahar Mod de preparare: Turnam rachiul impreuna cu Curacao orange si Angostura peste cuburi de gheata, intr-un pahar de mixare si amestecam bine Servim in pahar de cocktail…
Supa de varza acra si carnati
1 April 2011
Supă de mazăre boabe
1 April 2011
Ceapă murată în vin roşu
1 April 2011
Ciorba cu sorici
1 April 2011
Retete de post: Cartofi de post
1 April 2011
Ghiveci cu bame
1 April 2011
Se prăjesc mai multe cepe cu untdelemn, ca să facă un sos frumos, în care se pune şi bulion şi puţină faină. Când sosul e gata, se pun în el toate zarzavaturile de care dispui, din fiecare câte puţin: morcov tăiat felii, dovlecei, pătlăgele vinete, pătlăgele roşii, ardei graşi tăiaţi fin, fasole verde, mazăre verde,…
Retete de porst: Borş cu fasole
1 April 2011
Cocktail Brandied Cordial Medoc
1 April 2011
O reteta simpla de Cocktail Brandied Cordial Medoc din: brandy, Cordial Medoc, suc de lamaie si coaja de portocala. Ingrediente: 1,5 cl brandy 1 cl Cordial Medoc 1 cl suc de lamaie coaja de portocala Mod de preparare: Turnam brandy-ul impreuna cu Cordial Medoc si scucul de lamaie intr-un shaker si agitam bine cu…
Bombe cu rucola
1 April 2011
Clatite cu spanac si branza
1 April 2011
Supă de ciuperci (Pitarcă)
1 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de supa de ciuperci din: ciuperci, ceapa, ala, galbenusuri, smantana dulce, sare, piper, nucsor tamaios si patrunjel Ingrediente: 500 gr ciuperci tăiate în patru 1 ceapă mare 1/2 l apă 2 gălbenuşuri 1/8 smântână dulce sare piper nucşor tămâios o legătură de pătrunjel tăiată mărunt Mod de preparare: Vasul…
Borş călugăresc
1 April 2011
Se potriveşte borşul de acru şi se pune la fiert; când fierbe, pui în el vreo 10 frunze de sfeclă, lobodă, ceapă verde, pătrunjel, mărar, cimbru, leuştean, toate tăiate mărunt şi spălate, apoi o mână de orez şi sare. După ce a fiert borşul, baţi un ou cu o ceaşcă de smântână în castron, torni…
Budinca de ficat
1 April 2011
O reteta gustoasa de budinca din: ficat de porc, galbenusuri, pesmet, unt, ceapa, patrunjel, magiran, piper, ienibahar si sare. Ingrediente: 400 g ficat de porc 5 gălbenuşuri 6 linguri pesmet 3 linguri de unt 1 ceapă mare 1 legătură de pătrunjel verde maghiran 1 vârf de cuţit de piper 1 vârf de cuţit de…
Tocană de curechi
1 April 2011
O reteta delicioasa de tocana de curechi din: carne de porc, varza murata, untura, ceapa, boia, piper, dafin, vin, pasta de tomate si smantana. Ingrediente: 150 g carne de porc proaspătă pentru fiecare persoană 300 g varză murată tocată untură o ceapă boia piper dafin un pahar cu vin pastă de tomate smântână Mod…
Creier pane cu pesmet
1 April 2011
Ruladă făgărăşană
1 April 2011
O reteta absolut delicioasa de rulada fagarasana din: muschi de porc, sunca afumata, cascaval neafumat, carnaciori, umplutura de caltabosi, usturoi, cimbru, sare, piper, frunze de salata verde, untdelemn, vin alb sec, condimente si un prapure. Ingrediente: un muşchi întreg de porc 200g şunculiţă afumată 200 g caşcaval neafumat (natural, de la stână) 2-3 cârnăciori mai…
Sos de untdelemn
1 April 2011
Tobă moldovenească
1 April 2011
O reteta de toba moldoveneasca din: cap de porc, inima, limba, sorici, usturoi, piper, sare si stomac de porc. Ingrediente: două kg cap de porc 500 g limbă 500 g şorici 500 g inimă 30 g usturoi 5 g piper 45 g sare o bucată de stomac de porc Mod de preparare: Capul de…
Şuncă şi carne afumate
1 April 2011
O reteta simpla de sunca si carne afumate din: sunca, carne, sare, piper si usturoi Ingrediente: suncă carne (mşchi sau pulpă) sare piper usturoi Mod de preparare: Şunca, mai ales cea de pe burtă, redusă la grosimea de 2 cm, se taie bucăţi de circa 10-30 cm, iar carnea se taie fâşii lungi, groase…
Negresa
31 March 2011
O reteta delicioasa de negresa din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, esente, coaja de citrice, praf de copt si faina. Am plecat de la reteta asta si am exclus alunele. Ingrediente: o ciocolata amaruie (100 g) un pachet de unt 10- 12 linguri de zahar doua oua esente si coaja de citrice un pachet de…
Cocktail Betsy Ross
31 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Betsy Ross din: coniac, vin bordeaux, lichior de portocale, Angostura si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl coniac 3 cl vin bordeaux 1 strop de lichior de portocale 2 picături de Angostura coajă de lămâie Mod de preparare: Turnăm în shaker, pe cuburi de gheaţă coniacul, vinul, Angostura şi…
Supă franciscană cu verdeţuri şi smantană
31 March 2011
O reteta delicioasa de supa franciscana cu verdeturi si smantana din: macris, busuioc, usturoi, frunze de tarhon, jales, cimbru, patrunjel, smantana, unt, sare, piper alb, nucsoar tamaios, ceapa verde si zeama de legume sau ciorba. Ingrediente: câte o legâtură de măcriş busuioc usturoi cinci frunze de tarhon zece bucăţi de jaleş 1 linguriţă de cimbru…
Cum se prepara Salata de hering marinat cu fructe exotice (video)
31 March 2011
O reteta video delicioasa despre cum se prepara salata de hering marinat cu fructe exotice din: file de hering marinat, ananas, pepene galben, rosii cherry, portocale, miere, lamaie, menta, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: file de hering marinat ananas pepene galben rosii cherry portocale miere lamai menta ulei de masline sare piper …
Slanina afumata ardeleneasca
31 March 2011
O reteta simpla de slanina afumata din: slanina, sare, sare grunjoasa, apa rece, cimbru si cativa catei de usturoi. Ingrediente: 5 kg de slănină (cu şorici şi cu o dungă de carne) sare pentru saramură: 15 linguri de sare grunjoasă apă rece (doză care se va repeta de câte ori este nevoie) facultativ cimbru sau…
Cocktail Armagnac Sour
31 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Armagnac Sour din: Armagnac, zahar, suc de lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl Armagnac 1 cl zahăr 2 cl suc de lămâie cireşe de cocktail Mod de preparare: Turnăm Armagnacul şi celelalte ingrediente împreună cu gheaţă într-un pahar de mixare, şi amestecăm bine. Apoi turnăm băutura într-un pahar de…
Şuncă de casă
31 March 2011
O reteta simpla de sunca de casa din: pulpa de porc, azotat natural de sodiu, foi de dafin, coriandru, piper, cuisoare, zahar, vin si ienibahar. Ingrediente: o bucată de pulpă de porc 10 g salpetru de Chile (azotat natural de sodiu) 3 foi de dafin 20 g coriandru două g piper 4 cuişoare 50 g…
Muschiuleţ de porc în carne tocată
31 March 2011
O reteta delicioasa de muschiulet de porc in carne tocata din: muschiulet de porc, carne de porc, ou, mirodenii, prapur de porc si sare. Ingrediente: doi muşchiuleţi de porc o jumătate de kg carne de porc mai grasă un ou mirodenii (cimbru, piper, boia) un prapur de porc sare Mod de preparare: Se iau…
Supă de sparanghel
31 March 2011
O reteta de supa de sparanghel din: patrunjel, sparanghel, sare, piper, smantana si ou. Ingrediente: 1 /2 kg sparanghel 1 legătură de pătrunjel sare piper 1/4 l smântână 1 ou Mod de preparare: In vas fierbem înebuşit sparanghelul conform principiului general de fierbere. După 15 minute, sparanghelul îl tocăm mărunt, îl trecem prin sită,…
Lime pleurotus
31 March 2011
O reteta simpla si delicioasa de lime pleurotus din: ciuperci, ardei colorat, ceapa verde, ulei, usturoi, lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 600 gr ciuperci pleurotus 50 gr ardei colorat 1 legătură de ceapă verde 50 ml ulei 4 căţei de usturoi 1 lămâie verde 20 gr sare 2 gr piper Mod de preparare:…
Ruladă din burtă fiartă
31 March 2011
O reteta de rulada din burta fiarta din: burta de porc, piper, sare, cimbru, dafin, zeama de varza si usturoi. Ingrediente: o burtă de porc piper sare cimbru dafin doi litri zeamă de varză o căpăţână de usturoi Mod de preparare: Se ia burta de porc şi se spală bine şi se rulează, se…
Primăvara, anotimpul ideal pentru slăbit. Cum poţi scăpa rapid de kilograme
31 March 2011
Primăvara este sezonul ideal pentru o cură de slăbire, deoarece acum apar fructele şi legumele bogate în vitamina C, ce au rolul de a accelera procesul de slăbire şi de a topi grăsimea Medicii nutriţionişti sunt de părere că efortul depus pentru a slăbi în acest sezon este mult diminuat, comparativ cu toamna sau iarna.…
Cocktail Armagnac Collins
31 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Armagnac Collins din: Armagnac, suc de lamaie, zahar si sifon Ingrediente: 4,5 cl Armagnac 3,5 cl suc de lămâie 0,5 cl zahăr sifon Mod de preparare: Agităm toate ingredientele în shaker cu gheaţă, cu excepţia sifonului, apoi turnăm băutura peste cuburi de gheaţă într-un pahar pentru băuturi lungi, şi…
Supă de peşte cu crutoane
31 March 2011
O reteta de supa de peste cu crutoane din: capul si maruntaiele unui crap, apa, unt, faina, galbenus, smantana, sare, piper, nucsor tamaios si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1 – 1/2 l apă capul şi măruntaiele unui crap 50 gr verdeţuri (rădăcini) 50 gr unt 50 gr făină 1 gălbenuş 1/8 l smântână sare piper…
Cocktail Cape Town
31 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Cap Town din: brandy, Amarula, Angostura si Curacao Triple Sec. Ingrediente: 3 cl brandy 3 cl Amarula 3 picaturi Angostura 3 picaturi Curacao Triple Sec Mod de preparare: Turnam in shaker lichior si brandy. Adaugam Curacao Triple Sec si Angostura, apoi amestecam bine cu gheata. Bautura va fi servita…
Reteta zilei: Salată de legume cu orez si piper alb
31 March 2011
Tochitură cu branza de oaie
31 March 2011
O reteta simpla si gustoasa de tochitura cu branza de oaie din: carne de porc, ficat de porc, sare, piper, usturoi si branza de oaie. Ingrediente: câte 200 g carne de porc şi 50 gficat de persoană sare piper usturoi brânză de oaie Mod de preparare: Carnea, macră, şi mai grasă, se taie bucăţi…
Tochitură dragosloveană
31 March 2011
O reteta simpla si delicioasa de tochitura dragoslovena din: carne de porc, carnaciori, ceapa, ardei rosu, untdelemn, pasta de tomate, sare, boabe de piper, verdeata, oua si malai. Ingrediente: 200 g carne de porc (pulpă sau ceafă) doi-trei cârnăciori o ceapă doi ardei roşu untdelemn pastă de tomate sare boabe de piper verdeaţă un ou…
Supă de vin cu crutoane
31 March 2011
O reteta delicioasa de supa de vin cu crutoane din: vinr, ciorba, sare, piper, alune, zahar, galbenus, smantana si crutoane. Ingrediente: 1/4 1 vin 1/2 l de ciorbă tare sare piper alună indiană puţin zahăr 1 gălbenuş 1/8 l smântână 4 linguri de crutoane Mod de preparare: Intr-un vas fierbem o supă consistentă, conform…
Tobă ca la Bran
31 March 2011
Salata de roşii cu telemea prăjită
31 March 2011
Cocktail Brandy Orange Squirt
31 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Brandy Orange Squirt din: brandy, zahar, sirop de grenadine si suc de portocale. Ingrediente: 4,5 cl brandy 1 cl zahar 2 lingurite sirop de grenadine suc de portocale Mod de preparare: Agitam bine in shaker brandy-ul cu gheata, zaharul si siropul de grenadine, apoi turnam bautura peste cuburi de…
Reteta zilei: Cartofi ardeleneşti
31 March 2011
Guşă de porc în zeamă de varză
31 March 2011
O reteta simpla de gusa de porc in zeama de varza din: gusa de porc, zeama de varza, usturoi, piper boabe si sare. Ingrediente: o guşă de porc doi litri zeamă de varză două căpăţâni de usturoi piper boabe sare Mod de preparare: Se ia guşa de porc, se spală şi se curăţă bine,…
Tochitură bucovineană
31 March 2011
O reteta delicioasa de tochitura bucovineana din: pulpa de porc, costita, carnati afumati de porc, ou, branza de burduf si malai. Ingrediente: 400 g pulpă de porc 200 g costiţă patru cârnaţi afumaţi de porc un ou brânză de burduf pentru mămăligă: mălai apă sare Mod de preparare: Pulpa, costiţa şi cârnaţii se taie…
Guşă fiartă
31 March 2011
O reteta simpla de gusa fiarta din: gusa de porc impanata cu carne alba, usturoi, sare, piper, boia si maruntaie. Ingrediente: o bucată de guşă de porc împănată cu carne albă usturoi pisat sare piper boia măruntaie Mod de preparare: Se decupează o bucată cu şoric din guşa porcului, groasă de circa 8 cm.…
Tobă
31 March 2011
O reteta de toba din: stomac de porc, limba, ficat, muschiulet, rat, picioare, sorici, slanina, sare, piper, dafin, maghiran, ienibahar, un pahar de vin si faina de malai. Ingrediente: un stomac de porc limbă ficat muşchiuleţ urechi de porc rât picioarele porcului şorici de pe spinare slănină de la burtă sare piper dafin cimbru maghiran…
Musaca cu carne tocata de vita si pui
30 March 2011
Gelatina ruseasca
30 March 2011
O reteta gustoasa de gelatina ruseasca din: piept de pui, mazare, gelatina, suc de lamaie, foi de dafin, albus, otet, mustar, ceapa, piper boabe, ienibahar si morcovi. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g mazăre congelată 3 plicuri gelatină 1 linguriţă sare sucul de la 1/2 lămâie 2 foi dafin 1 albuş crud cu…
Ciolan umplut
30 March 2011
Racitura de coada de vita cu oua de prepelita
30 March 2011
Ficat galatean
30 March 2011
Salată de pepene cu grapefruit
30 March 2011
O reteta simpla si delicioasa de salata de pepene cu grapefruit din: pepene galben, grapefruit rosu, salata chinezeasca, lamaie si menta. Ingrediente: 800 gr pepene galben 300 gr grapefruit roşu 1 salată chinezească 1 lămâie 1/2 legătură de mentă Mod de preparare: Pepenele galben se taie în două după modelul dorit, se îndepărtează seminţele,…
Vitel cu masline verzi
30 March 2011
Cum se prepara Rulou din piept de pui si garnitura de varza cu stafide (video)
30 March 2011
O reteta video absolut delicioasa despre cum se prepara rulou din piept de pui si garnitura de varza cu stafide din: piept de pui, muschi de vita, ghimbir, vin rosu, varza, stafide, rozmarin, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: piept de pui muschi de vita ghimbir vin rosu varza stafide rozmarin otet…
Cocktail O’hearn Special
30 March 2011
Salată Scarlett cu unt
30 March 2011
Rulada de porc cu mazare
30 March 2011
Cocktail Fruit Brandy
30 March 2011
Sos mexican delicios
30 March 2011
Aripioare de pui cu sos
30 March 2011
Cârnaţi albi
30 March 2011
O reteta gustoasa de carnati albi din: plamani, ficat, inima, rinichi de porc, slanina, ceapa, mate, sare, piper, usturoi si cimbru dupa gust. Ingrediente: plămâni, ficat, inimă, rinichi de porc slănină de la ceafă şi greabăn (jumătate din cantitatea organelor de porc) ceapă (jumătate din cantitatea slăninei) maţe creţe (după necesitale) sare piper usturoi cimbru…
Cocktail Benedictine No. 1
30 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Benedictine No. 1 din: rachiu, Benedictine, suc de lamaie si o felie de limeta. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 1 cl Benedictine 1 cl suc de lamaie o felie de limeta Mod de preparare: Turnam toate ingredientele intr-un shaker plin de gheata, agitam bine, apoi turnam bautura intr-o cupa…
Rulada de carne tocata cu branza
30 March 2011
Lebăr cu busuioc
30 March 2011
O reteta delicioasa de lebar cu busuioc din: carne de pe capul porcului, inima, ficat, rinichi, splina, sare, piper, nucsoara, busuioc, dafin, cimbru si maghiran. Ingrediente: carne de pe capul porcului inimă ficat rinichi splină sare piper nucşoară busuioc dafin cimbru măghiran facultativ: 2-3 ouă Mod de preparare: Organele şi capul porcului (o jumătate)…
Salata de limba
30 March 2011
Cârnăciori de casă
30 March 2011
O reteta simpla de carnaciori de casa din: carne de porc, carne de vita, slanina, supa de carne, mate, sare si piper. Ingrediente: 3 kg carne de porc 2 kg carne de vită un kg de slănină supă de carne maţe sare piper Mod de preparare: Se dă carnea prin maşina de tocat,…
Cocktail Carrol
30 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Carrol din: brandy, vermut rosu, Maraschino si cirese de cocktail. Ingrediente: 4 cl brandy 1 cl vermut rosu 1 strop de Maraschino cirese de cocktail Mod de preparare: Turnam brandy-ul cu maraschino intr-un pahar de mixare plin cu gheata, amestecam bine, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail. La…
Sos franţuzesc
30 March 2011
Cartofi cu costita afumata si cascaval
30 March 2011
O reteta delicioasa de cartofi cu costita afumata, cascaval, ceapa, unt, pesmet, piper, sare si chimen. Ingrediente: 16 felii subţiri de costiţă afumată 1 kg cartofi 4 felii caşcaval, pesmet pentru tapetat tava 2-3 cepe pesmet unt piper măcinat puţin ulei sare chimen Mod de preparare: Speli cartofii, îi pui la fiert în…
Sângerete
30 March 2011
O reteta gustoasa de sangerete din: carne de porc, sorici de porc, slanina, sange de porc, ceapa, sare si piper. Ingrediente: carne de porc de pe coaste (căzături) şorici de porc slănină de pe omoplaţi (toate în cantităţi egale) sânge de porc (jumătate din cantitatea celorlalte ingrediente, dar dacă e mai mult nu strică) ceapă…
Caltaboşi cu orez
30 March 2011
Maioş
30 March 2011
O reteta de maios din: ficat de porc, sorici, gusa de porc, ceapa, orez, mate de porc, sare, piper, maghiran si ienibahar pisat. Ingrediente: 1,5 kg ficat de porc 300 g şorici 250 g guşă de porc 250 g ceapă 200 g orez maţe creţe de porc (după necesitate) sare piper măghiran ienibahar pisat …
Cârnaţi deliciosi
30 March 2011
O reteta gustoasa de carnati deliciosi din: carne macra, slanina cruda, sare, usturoi, boia, piper, chimen si mate de porc sau de vita. Ingrediente: 8 kg carne macră două kg slănină crudă 200 g sare 200 g usturoi pisat 150 g boia puţin iute 50 gpiper măcinat 10 g chimen măcinat maţe (de porc, subţiri…
Sângerete ca-n Ardeal
30 March 2011
O reteta de sangerete ca-n Ardeal din: maruntaie, sorici, bucati din cap de porc, sange, sare, piper si ceapa. Ingrediente: măruntaie şorici bucăţi din cap de porc slănină o cană de sânge sare piper ceapă călită Mod de preparare: Se pregăteşte numai imediat ce s-a tăiat porcul, cât toate ingredientele încă păstrează căldura animalului…
Sos de muştar şi sfeclă
29 March 2011
Jamie Oliver in America 9 (video)
29 March 2011
Cocktail Brandied Ginger
29 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Brandied Ginger din: brandy, Ginger Liquer, suc de portocale, Lime Juice si limeta. Ingrediente: 3 cl brandy 1 cl Ginger Liquer 2 linguri de suc de portocale 2 linguri Lime Juice 1 limeta Mod de preparare: Turnam brandy-ul, lichiorul de ghimbir si sucurile de fructe pe multa gheata intr-un…
Supa cu galuste din ficatei de pui
29 March 2011
Avand drept punct de plecare reteta aceasta am creeat o supa cu galuste de ficatei din: telina, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, ficatei de pui, catei de usturoi, verdeata, si pesmet. Ingrediente: pentru supa: o telina doi morcovi o radacina de patrunjel o ceapa pentru galustele de ficat: 500 g ficatei de pui 2-3 catei…
Ciorba de legume cu crenvusti
29 March 2011
O reteta gustoasa de ciorba de legume cu crenvusti, morcov, patrunjel, radacina de pastranac, ceapa, ardei gras, rosii, cartof, orez, suc de lamaie si ulei. Ingrediente : 2-3 crenvurşti 1 morcov 1 legătură de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1 ceapă mică 1 ardei gras 2 roşii 1 cartof 3 linguri orez suc de…
Jambon de porc in crusta de miere
29 March 2011
O reteta gustoasa de jambon de porc in crusta de miere, mustar, sare, piper, boia, cuisoare si ulei. Ingrediente: 1 jambon dezosat, dar cu şorici pe el 5 linguri miere 3 linguri muştar sare piper boia(dulce sau iute) cuişoare ulei Mod de preparare: Crestezi şoriciul astfel încât să iasă pătrăţele, condimentezi cu sare, piper,…
Supa-crema de pui cu smantana si legume
29 March 2011
O reteta gustoasa de supa-crema din: piept de pui, pulpa de pui, telina, pastarnac, smantana, faina, ceapa, sare, morcovi, patrunjel si unt. Ingrediente: 1 pulpa pui 1 piept de pui 1 cana de smantana 1 lingura faina sare 1-2 morcovi 1 păstârnac 1 legătură de pătrunjel 1/2 ţelină 2 cepe mici 1 lingură unt…
Prajitura varlaam
29 March 2011
O reteta delicioasa de prajitura din: margarina, zahar, nuca de cocos, biscuiti, lapte si foi de napolitane. Ingrediente: 1 pachet margarina 2 căni zahăr 100 g nucă de cocos 400 g biscuiţi populari 300 g lapte praf 1 pachet foi de napolitane Mod de preparare: Caramelizezi 1 cană de zahăr şi după ce…
Cum se prepara Zargan si sardine la gratar (video)
29 March 2011
O reteta video despre cum se prepara zargan si sardine la gratar din: zargan, sardine, usturoi, patrunjel, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: zargan sardine usturoi patrunjel lamaie ulei de masline sare piper Mod de preparare: Sardinele se curata de solzi, se taie pe din doua si se spala bine, la…
Cocktail Carita Filip
29 March 2011
O reteta de Cocktail Carita Filip din: Armagnac, Cointreau, Champagne, galbenus, ananas si cirese. Ingrediente: 2 cl Armagnac 2 cl Cointreau Champagne 1 galbenus 1 lingura miere o bucata de ananas cirese de cocktail Mod de preparare: Turnam toate ingredientele intr-un shaker, cu exceptia sampaniei. Agitam bine, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail.…
Medalioane de cerb cu aspic
29 March 2011
Tocanita cu carne afumata si cir
29 March 2011
O reteta de tocanita cu carne afumata, cir de mamaliga, untura, sare si piper. Ingrediente: 500 g costiţă âfumată sau pecie (carne macră afumată) 5 linguri untură de porc sare piper cir de mămăligă (terci) Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi le pui la prăjit într-o cratiţă cu untura şi…
Ragout de cerb cu smochine
29 March 2011
O reteta absolut delicioasa de ragout de cerb cu smochine din: pulpa de cerb, smochine confiate, slanina afumata, ceapa, morcovi, uleid e masline, vin alb, foi de dafin, crengute de menta, sare si piper rosu boabe. Ingrediente: 600 gr pulpă de cerb 200 gr smochine confiate 50 gr slănină afumată 150 gr ceapă 150 gr…
Retete de post: Grâu fiert, cu miere
29 March 2011
Cocktail Frappe de brandy si capsuni
29 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Frappe de brandy si capsuni din: rachiu, sirop de capsuni, suc de lamaie si capsuni. Ingrediente: 4 cl rachiu 1/2 lingurita sirop de capsuni 1 lingurita suc de lamaie capsuni Mod de preparare: Turnam ingredientele cu gheata intr-un mixer, le mixam, apoi turnam continutul intr-un pahar de cocktail si…
Zama sibiana de pastai
29 March 2011
O reteta delicioasa de zeama de pastai, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei gras, ceapa, sira de porc, telina, tarhon, cimbru, pasta de rosii, oua, leustean, otet si smantana. Ingrediente: 1 borcan de fasole păstăi albă 2 linguriţe ulei 1 morcov 1 rădăcină de păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 ardei gras 1 ceapă…
Caltaboşi mănăstireşti
29 March 2011
O reteta de caltabosi manastiresti din: ficat, splina, inima si plamani de porc, carne grasa, sorici, sare, ceapa, orez, untdelemn si intestin. Ingrediente: ficatul, splina, inima şi plămânii de la un porc 500 g carne grasă de la gât 500 g şorici sare două cepe 500 g orez două linguri de untdelemn intestinul gros şi…
Chiftelute marinate dietetice
29 March 2011
O reteta delicioasa de chiftelute marinate dietetice din: carne de vitel, rosii, ou, sare, cimbru, foi de dafin, verdeata, iaurt, ulei, zaharina si otet. Ingrediente: 250 g carne de viţel 2 roşii 1 ou sare cimbru 1 foaie dafin verdeaţă tocată 1 lingură de iaurt 20 ml ulei 1/2 tabletă de zaharină oţet Mod…
Muşchi de mistreţ cu pere umplute
29 March 2011
O reteta delicioasa de muschi de mistret cu pere umplute din: muschi file de mistret, pere, bacon, ghebe uscate, smantana, ceapa, morcovi, dulceata, vin alb, vin rosu, lamaie, sare, piper si cuisoare. Ingrediente: 600 gr muşchi file de mistret 400 gr pere 50 gr bacon 100 gr ghebe uscate 100 gr smântână 100 gr ceapă…
Colivă de grâu curat
29 March 2011
Ingrediente: un kg grâu nou (grâu curat) 750 g zahăr o lingură de sare o esenţă de vanilie o esenţă de rom coaja rasă de la o lămâie miezul de la 20 de nuci pentru decor: pesmet zahăr pudră cacao nuci sau migdale Mod de preparare: Grâul se spală în nouă ape, apoi…
Pui la cuptor cu cartofi si ciuperci
29 March 2011
O reteta delicioasa de pui la cuptor cu ciuperci, cartofi, morcovi, rosie, marar, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 pui tăiat bucăţi (ajunge pentru 6 porţii) sau 4-6 pulpe pui 5 cartofi 300 g ciuperci 2 morcovi 1 roşie câteva frunze de mărar şi pătrunjel cimbru sare piper 5 castraveţi muraţi Mod de preparare…
Stiuca umpluta la cuptor cu legume
29 March 2011
O reteta gustoasa de stiuca umpluta, paine, lapte, ulei, oua, patrunjel, sare, piper, morcov, ceapa si cartofi. Ingrediente: 1 ştiucă de 1-2 kg 1 felie de pâine 1 lingură lapte 1/2 ceaşcă ulei 2 ouă pătrunjel sare piper 1 morcov 1 ceapă 5 cartofi potriviţi 11 apă Mod de preparare: Cureţi ştiuca, îi tai…
Cocktail Creamy Orange
29 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Creamy Orange din: rachiu, Cherry Cream, frisca, suc de portocale si felii de portocale. Ingrediente: 4 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl Sherry Cream 1,5 cl frisca suc de portocale felii de portocale Mod de preparare: Turnam in shakerul umplut cu gheata rachiul, sherry-ul si frisca lichida; agitam bine, apoi…
Retete de post: Colivă de pomenire
29 March 2011
O reteta de coliva de pomenire din: arpacas, apa, zaahr, nuca, coaja de lamaie, esenta de vanilie, sare, biscuiti si cacao sau bomboane colorate. Ingrediente: 500 g arpacaş (sau grâu) l,5 l apă l00 g zahăr l00 g nucă coaja rasă de la o lămâie o esenţă mică de rom o esenţă mică de vanilie…
Retete de post: Prescură
29 March 2011
O retetă de post de prescura din: faina, putin drojdie, apa si sare. Ingrediente: 300 g făină puţină drojdie apă sare Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în puţină apă călduţă, se presară făină şi se lasă să dospească. Făina se cerne, iar în mijlocul ei se face o adâncitură unde se toarnă puţină…
Lichior de nucă verde
29 March 2011
O reteta simpla care ajuta la bolile pieptului sau la digestie de lichior de nuca verde din: nuci verzi, zailar, tuica si palinca. Ingrediente: 500 g nuci verzi 500 g zaliăr ţuică palincă Mod de preparare: Se adună nucile, la vremea când încep să se formeze. Se culeg după ploaie, dar nu trebuie să…
Pate de ficat
29 March 2011
File de păstrăv în şampanie
29 March 2011
O reteta absolut delicioasa de file de pastrav in sampanie din: pastrav, sampanie, ceapa, morcovi, mazare, ardei gras, lamaie, usturoi, sare si piper alb. Ingrediente: 600 gr păstrăv 200 ml şampanie 50 gr ceapă 100 gr morcovi 50 gr mazăre 50 gr adrei gras 1/2 lămâie 1 căţel de usturoi 20 gr sare 2 gr…
Rulada vesela
29 March 2011
Budinca cu branza de vaci si telemea
29 March 2011
Retete de post: Colac de pomenire
29 March 2011
Pandişpan cu brânză de vaci
29 March 2011
O reteta gustoasa de pandişpan cu branză de vaci din: oua, zahar, sare, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, faina, branza de vaci, zahar vanilinat si untdelemn. Ingrediente: 10 ouă 10 linguri cu zahăr un vârf de cuţit de sare coajă rasă de lămâie esenţă de vanilie 10 linguri de făină brânză de vaci…
Cocktail Cherie
29 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Cherie din: rachiu, sirop de capsuni, suc de ananas, felii de carambola si bucati de capsuni. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl sirop de capsuni 3 cl suc de ananas felii de carambola bucati de capsuni Mod de preparare: Mixam intr-un shaker rachiul, siropul si sucurile de fructe,…
Cocktail Alabama
28 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Alabama din: brandy, Curacao orange, zahar, suc de lamaie si coaja de portocala. Ingrediente: 3,5 cl brandy 1 cl Curacao orange 0,75 cl de zahar 1,5 cl suc de lamaie coaja de portocala Mod de portocale Agitam bine fiecare ingredient cu gheata intr-un shaker, apoi turnam totul intr-un pahar…
Nucile previn apariţia bolilor cardiovasculare şi a diabetului
28 March 2011
Un grup de cercetători de la Universitatea Scranton din Pennsylvania susţine că şapte nuci pe zi protejează inima, iar riscul bolilor cardiovasculare scade considerabil. Potrivit experţilor, aceste fructe oferă mai multe beneficii organismului decât arahidele, migdalele şi fisticul, deoarece conţin de două ori mai mulţi antioxidanţi, fibre, vitamine, minerale şi proteine. Oamenii de ştiinţă americani…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu