miercuri, 6 februarie 2013

Retete de top #54


Retete de top:

Supe, ciorbe si borsuri: Bors de pui

3 October 2011
Supe, ciorbe si borsuri: Bors de pui
  O reteta delicioasa de ciorba din: bors, carne de pui, oua, smantana, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa, cartofi, sare, piper, ardei gras, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g carne de pui 2 gălbenuşuri 200 ml smântână 1 morcov mare bors 1 rădăcină pătrunjel 1 telină mică 2 cepe cartofi sare piper 1 ardei gras…

Omleta colorata

3 October 2011
Omleta colorata
  O reteta simpla de omleta din: omleta, ardei gras rosu, ardei gras verde, ciuperci, cascaval, sare, piper, oua. Ingrediente: 1 ardei gras roşu 3 oua 1 ardei gras verde 2 ciuperci 50 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Se spală ciupercile, se ta­ie felii şi se călesc în puţin ulei, se adaugă ardeii…

Buzunar cu ciuperci

3 October 2011
Buzunar cu ciuperci
  O reteta  simpla si gustoasa de buzunar cu ciuperci, ceapa rosie, oua, sare, piper, unt, ceapa verde. Ingrediente: 2 ciuperci 1/2 ceapă roşie 2 ouă sare piper 1 nucă de unt 1 fir ceapă verde Mod de preparare: Se spală ciupercile, se taie felii sub­ţiri şi se călesc în unt. Se condi­mentează cu sare…

Clatite cu branza la cuptor

3 October 2011
Clatite cu branza la cuptor
  O reteta delicioasa de clatite cu branza, lapte, oua, ulei, faina, sare, maslie, ceapa verde, smantana,  piper. Ingrediente aluat: 300 ml lapte 2 ouă 2 linguri ulei 200 g făină 1 praf de sare Ingrediente umplutura: 200 g brânză telemea 300 g brânză de vaci 200 g măsline umplute cu gogosari 1 legătură ceapă…

Chiftelute cu paste si sos picant

3 October 2011
Chiftelute cu paste si sos picant
  O reteta delicioasa de chiftelute cu paste, sos picant, carne de pui, paste, paine, lapte, usturoi, ceapa, patrunjel, oua, sare, piper, ulei, rosii in bulion, mustar, otet, zahar, boia iute, busuioc uscat, piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 4 felii de pâine 200 ml lapte 5 căţei de usturoi 1 ceapă 1 legătură…

Retete delicioase: Baclava

3 October 2011
Retete delicioase: Baclava
  O reteta delicioasa de baclava din: faina, apa, ulei, sare, nuca, pesmet, zahar cu aroma de vanilie, miere, lamaie, fistic. Ingrediente foi: 400 g făină 150 ml apă 25 ml ulei 1 linguriţă sare Ingrediente umplutura: 250 g miez de nucă 30 g pesmet Ingrediente sirop: 200 g zahăr cu aromă de vanilie 100…

Uscatele italiene

3 October 2011
Uscatele italiene
  O reteta gustoasa de uscatele italiene din: faina, lapte, drojdie, miere, unt, sare, ulei. Ingrediente: 700 g făină 4 căni lapte călduţ 30 g drojdie proaspătă 1 lingură miere 4 linguri unt sau untură 2 linguriţe sare 4 ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în do­uă căni cu lapte ameste­cat…

Muşchi de porc umplut cu prune uscate

3 October 2011
Muşchi de porc umplut cu prune uscate
O reteta delicioasa de muschi de porc umplut cu prune uscate din: busuioc, muschi de porc, prune uscate, ulei de masline, sare, piper, vin alb, unt si dulceata de caise. Ingrediente: 2 crenguţe de busuioc proaspăt 1 kg de muşchi de porc 300 g prune uscate ulei de măsline sare piper sos : 2 pahare…

Legume picante cu linte

3 October 2011
Legume picante cu linte
O reteta de legume picante cu linte din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, cartofi, morcovi, pastarnaci, pudra de curry, supa de legume, linte rosie, coriandru, iaurt si paine. Ingrediente: 2 linguri de ulei de floarea- soarelui sau de ulei vegetal 0  ceapă tăiată cubuleţe 2 căţei de usturoi zdrobiţi 700g cartofi decojiţi şi tăiaţi…

Cocktail Fil D’argent

3 October 2011
Cocktail Fil D’argent
O reteta simpla de Cocktail Fil D’argent din: votca, aquavit, pernod, lichior de portocala si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cl votca 1 cl Aquavit 1 cl Pernod 1 cl lichior de portocala 2 stropi de zeama de lamaie   Mod de preparare: Toate ingredientele se mixeaza cu gheata in shaker si se strecoara intr-un…

Scovergi ardelenesti

3 October 2011
Scovergi ardelenesti
  O reteta gustoasa de scovergi ardelenesti din: faina, cartofi, drojdie, oua, unt, smantana, zahar, sare, mar. Ingrediente: 600 g făină 300 g cartofi 1 cub drojdie 2 ouă 100 g unt 100 ml smântână 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă sare 1 măr   Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, se decojesc şi…

Desert cu banane si portocale

3 October 2011
Desert cu banane si portocale
  O reteta delicioasa de desert cu banane, cacao, ou, apa minerala, ulei, zahar, esenta de vanilie, faina, portocale, miere, menta. Ingrediente: 2 linguri cacao 1 ou 1 cană apă minerală 1 pahar ulei 4 linguri zahăr 1 esenţă vanilie 1 cană făină 4 banane 2 portocale 500 ml smântână 5 linguri miere frunze de…

Ciorba de pui cu taietei

3 October 2011
Ciorba de pui cu taietei
  O reteta gustoasa de ciorba de pui, bors, carne de pui, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa, cartofi, suc de rosii, taietei. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 telină mică 1 ceapă 2 cartofi 200 ml suc de roşii 1l borş 200 g tăieţei   Mod de preparare:…

Rasol de vita cu legume la cuptor

3 October 2011
Rasol de vita cu legume la cuptor
O reteta delicioasa de rasol de vita cu legume:  carne de vita, praz, morcov, ciuperci, cartofi, vin rosu, supa de vita, unt, coaja de lamaie, sare, usturoi, rozmarin uscat, maghiran, ulei, piper. Ingrediente: 4 rasoale mici de vită 1/2 praz 150 g morcovi mici 200 g ciuperci mici 300 g cartofi dulci 100 ml vin…

Peste cu legume in aspic

3 October 2011
Peste cu legume in aspic
  O reteta simpla si gustoasa de peste cu legume in aspic din: cod, morcovi, ceapa, telina, ardei gras rosu, gelatina, usturoi, ou, foi de dafin, sare, piper boabe, codite de rac. Ingrediente: 500 g cod 2 morcovi 1 ceapă 1 bulb de telină 1 ardei gras roşu 80 g gelatină 2 căţei de usturoi…

Pui cu iaurt condimentat

2 October 2011
Pui cu iaurt condimentat
O reteta de pui cu iaurt condimentat din: carne de pui, iaurt, usturoi, ceapa, ghimbir, caju, miez de nuca, migdale, stafide, cardamom, seminte de mac, scortisoara, unt ghee, menta si sare. Ingrediente: 500 g carne de pui, tăiată bucăţi 1 ceaşcă de iaurt gras 3 căţei de usturoi 1/2 ceapă 50 g ghimbir ras 100…

Cocktail Pale Darling

2 October 2011
Cocktail Pale Darling
O reteta simpla de Cocktail Pale Darling din: votca, lime juice, suc de grepfrut si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl votca 2 cl Lime Juice 15 cl suc de grepfrut coaja de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-un pahar decorativ pentru bauturi lungi.…

Tocanita de rosii cu ardei copti

2 October 2011
Tocanita de rosii cu ardei copti
O reteta delicioasa de tocanita de rosii cu ardei copti din: rosii, ceapa, ardei grasi, gogosare, usturoi, rozmarin, ulei si sare. Ingrediente: 10 rosii mari 2 cepe 8 ardei grasi 2 gogosari 2 catei de usturoi rozmarin ulei sare   Mod de preparare: Spală ardeii şi lasă-i la copt pe o tablă încinsă. Când s-au…

Smochine cu prosciutto

2 October 2011
Smochine cu prosciutto
O reteta de Smochine cu prosciutto din: smochine, miere, otet balsamic, prosciutto crudo, piper, boia ardei, unt si sare. Ingrediente: 5-6 smochine 2 linguriţe miere 1 linguriţă oţet balsamic 200 g de prosciutto crudo feliat 20 gde piper măcinat (negru, roşu, verde) 10 g de boia ardei 150 g unt sare   Mod de preparare:…

Chec de ciccolată cu pere

2 October 2011
Chec de ciccolată cu pere
O reteta de chec de ciocolata cu pere din: unt nesarat, zahar brun, cacao, ciocolata, migdale, faina, pere, pesmet, praf de copt, oua si portocale. Ingrediente: 300 g unt nesarat 300 g zahar brun 150 de cacao 50 de ciocolata 120 de migdale macinate 200 g faina 4-5 pere zemoase si dulci 10 linguri pesmet…

Rulouri cu sos curry

2 October 2011
Rulouri cu sos curry
O reteta de rulouri cu sos curry din: piept de pui, sparanghel, smantana, unt, mustar iute, curry, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 legatura sparanghel pentru sos: 200 g smantana 1 lingurita unt 100 g mustar iute 1 varf cutit de curry sare piper   Mod de preparare: Feliaza si condimenteaza puiul,…

Salată de creveţi

2 October 2011
Salată de creveţi
O reteta delicioasa de salata de creveti din: creveti, lamaie, usturoi, ghimbir, cuisoare, ardei iute, chimen, boabe de mustar, otet alb, ulei de arahide, sare, castraveti, salata aisberg si lamaie. Ingrediente: 16 creveţi mari 1 lămâie (zeama) 5 căţei de usturoi 1   bucăţică de ghimbir 5 cuişoare 5   ardei iuţi roşii uscaţi 1/2 lingură chimen…

Retete delicioase: Saramura de biban

2 October 2011
Retete delicioase: Saramura de biban
  O reteta delicioasa de saramura de biban cu apa, sare, patrunjel verde, ardei iuti, piper macinat, usturoi, ulei. Ingrediente: 1 kg bibani 300 ml apă sare grunioasă pătrunjel verde tocat 2 ardei iuti uscaţi piper măcinat 4 căţei de usturoi 2 linguri ulei Mod de preparare: Se curăţă peştele de măruntaie, se spală bine…

Chiftele pescaresti

2 October 2011
Chiftele pescaresti
O reteta simpla si delicioasa de chiftele pescaresti din: peste, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, ceapa, usturoi, oua, patrunjel verde, sare, piper, ulei, dovlecel, salata verde, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 500 fileuri de peşte 2 cartofi potriviţi 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1 ceapă 2 căţei…

Rulouri de pui cu carnati de vin

2 October 2011
Rulouri de pui cu carnati de vin
O reteta  simpla si gustoasa de rulouri de pui cu carnati de vin,  patrunjel, ardei rosu, unt, apa, sare, piper alb. Ingrediente: 600 g piept de pui 3 linguri de pătrunjel tocat mărunt 300 g cârnăciori de vin 1 ardei roşu 50 g unt 100 ml apă sare piper alb Mod de preparare: Se porţionează…

Sarmale cu carne de porc

2 October 2011
Sarmale cu carne de porc
O reteta delicioasa de sarmale cu carne de porc, varza murata, orez, pasta de tomate, ceapa, cimbru, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 4 linguri orez 4 linguri pastă de tomate 3 cepe mai mari 1 lingurita cimbru 2 foi de dafin 200g sorici sau slănină afumată 2 verze murate…

Crap cu salata de cartofi

2 October 2011
Crap cu salata de cartofi
  O reteta gustoasa de crap cu salata de cartofi, iaurt, usturoi, ceapa rosie, rozmarin, castravete, ou, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 crap  (1-1.5kg) ou faina sare piper 2 cartofi mari 125  iaurt 2 căţei usturoi 1 ceapă roşie rozmarin 1 castravete   Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi, se scot intestine­le, se…

Chec aperitiv cu parizer

2 October 2011
Chec aperitiv cu parizer
  O reteta delicioasa de chec aperitiv cu:  faina, ou, unt, otet, sare, parizer, carne tocata, ceapa,  patrunjel verde, sare, marar, piper. Ingrediente aluat: 300 g făină 2 gălbenuşuri 150 g unt 3 linguri apă 1 linguriţă otet 1 praf de sare Ingrediente umplutura: 500 g carne tocată (vită si porc) 3 linguri ulei 1…

Peste pane cu legume la cuptor

1 October 2011
Peste pane cu legume la cuptor
  O reteta delicioasa de peste pane cu legume la cuptor: ceapa, ardei rosu, ardei verde, patrunjel verde, lamaie, pasta de tomate, ardei iute, vin alb, ulei, sare, piper, faina, oua, lapte. Ingrediente: 4 bucăţi file de peste 2 cepe 2 ardei graşi roşii 1 ardei gras verde pătrunjel verde 1 lămâie 2 linguri pastă…

Crochete din linte

1 October 2011
Crochete din linte
O reteta de crochete din linte din: linte rosie, apa, boia iute, chimen, coriandru, piper negru boabe, iaurt si zeama de lamaie. Ingrediente: 350 g linte roşie 1 l apă 1 linguriţă boia iute 1 linguriţă chimen 1 legătură de coriandru 1/2 linguriţă piper negru boabe pentru sos: 250 g iaurt 1 lămâie (zeama)  …

Lasagna cu carne de pui

1 October 2011
Lasagna cu carne de pui
O reteta delicioasa de lasagna cu carne de pui din: carne de pui, ciuperci, ceapa rosie, rosii, vin rosu, zahar, sare, piper, boia, ulei, mozzarella, faina integrala, lapte, drojdie uscata, sare si zahar. Ingrediente: 500 g carne de pui 100 g ciuperci 1 ceapa rosie 1 catel de usturoi 300 g rosii 100 ml vin…

Chifteluţe de miel cu masala

1 October 2011
Chifteluţe de miel cu masala
O reteta de chiftelute de miel cu masala din: carne slaba de miel, ceapa, usturoi, ardei iute, menta, frunze de coriandru, ghimbir, curcuma, foi de dafin, zeama de lamaie, rosii, ou, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 500 g carne slabă de miel tocată 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 ardei iute verde…

Gulaş vienez

1 October 2011
Gulaş vienez
O reteta de gulas vienez din: carne de vita, sare, piper, ceapa, usturoi, vin rosu, grasime, coaja de lamaie, boia dulce, boia iute, rosii, chimen si cimbru. Ingrediente: 750 g carne de vită sare, piper 750 g ceapă 2 căţei de usturoi 200 ml vin roşu 100 g grăsime coaja rasă de la o jumătate…

Friptura de vita cu salsa si mamaliga

1 October 2011
Friptura de vita cu salsa si mamaliga
O reteta delicioasa de friptura de vita cu salsa si mamaliga din: antricot de vita, lamaie, ceapa, usturoi, cimbru, rosii, ardei iute, lamaie, ceapa, busuioc verde si ulei de masline. Ingrediente: 2 kg antricot de vita, dezosat 1 lamaie 1 ceapa 2-3 catei de usturoi cimbru sos salsa: 3 rosii 2-3 ardei iuti verzi 2…

Supa-crema de dovleac cu smantana si nucsoara

1 October 2011
Supa-crema de dovleac cu smantana si nucsoara
O reteta de supa crema de dovleac cu smantana si nucsoara din: miez de dovleac, unt, smantana, supa de pui sau de legume, vin alb licoros, ceapa, oua, nucsoara, chimen, sare, piper si crutoane. Ingrediente: 1,5 miez de dovleac 100 g unt 200 ml smantana dulce 1 l supa de pui sau de legume 1…

Cocktail Balance

1 October 2011
Cocktail Balance
O reteta simpla de Cocktail Balance din: votca, rom alb, curacao triple sec, sirop de grenadine si limeta. Ingrediente: 2 cl votca 1 cl rom alb 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl sirop de grenadine o felie de limeta   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata si se toarna…

Supa Minestrone cu parmezan

1 October 2011
Supa Minestrone cu parmezan
O reteta delicioasa de supa minestrone cu parmezan din: supa de legume, rosii, spaghete, amestec de legume, pesto, ulei de masline si parmezan. Ingrediente: 1 l de supă de legume, la cutie 400 g roşii tăiate cubuleţe, din conservă 100 g spaghete subţiri, rupte în bicăţi mici 350 g amestec de legume congelîte 4 linguri…

Quiche de pui

1 October 2011
Quiche de pui
O reteta delicioasa de Quiche de pui din: faina, unt, praf de copt, ou, suc de lamaie, sare, cimbru, piept de pui, sos de soia, oua, smantana, condimente, verdeata, cascaval, sare, piper, ulei si susan. Ingrediente: 250 g faina cernuta 150 g unt 1 lingurita cu praf de copt 1 ou 1 lingura cu suc…

Salată caldă de paste penne

1 October 2011
Salată caldă de paste penne
O reteta delicioasa de Salată caldă de paste penne din: paste penne, maioneza, suc de lamaie, ton in ulei de masline, ardeo rosii, ceapa rosie si rucola. Ingrediente: 300g paste penne 4 linguri maioneză sucul de la o jumătate de lămâie 200g ton în ulei de măsline, din conservă 2 ardei roşii, curăţaţi de seminţe…

Carpaccio de căpşuni

1 October 2011
Carpaccio de căpşuni
Se taie felii subţiri 250 g căpşuni. Se amestecă 2 linguri Crema di Balsamico cu 1 linguriţă suc de lămâie şi se toarnă peste căpşuni. Se răsucesc sub formă de rozete 100 g felii subţiri de şuncă uscată. Se presa­ră pe farfuriile cu căpşuni. Se toarnă 2 linguriţe de boabe de piper verde de la…

Salată de pepene verde

1 October 2011
Salată de pepene verde
Se curăţă şi se rupe bucăţi 100 g ruccola şi 1 căpăţână de salată Romana. Se decojesc 2 felii mari de pepene verde; pulpa se taie bucăţi. Se spală 1 pumn de mentă proaspătă, se rup frunzuliţele şi se şterg. Se zdrobesc cu furculiţa 200 g telemea sau feta. Se repartizează pe farfurii toate ingredientele…

Pui in aluat

1 October 2011
Pui in aluat
O reteta delicioasa de pui in aluat din: pulpe de pui dezosate, foaie de aluat, ou, rosii, ciuperci, masline, usturoi, vin alb, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 700 g de pulpe dezosate 1 foaie de aluat 1 ou 300 g roşii 300 g ciuperci 100 g măsline 2  căţei de usturoi 150 ml vin alb…

Pui cu linte rosie

1 October 2011
Pui cu linte rosie
O reteta delicioasa de pui cu linte rosie din: ulei de masline, pulpe superioare de pui, usturoi, chimion, seminte de coriandru, paprika dulce, ceapa, linte rosie, rosii, ketchup, scortisoara, caise si frunze de menta. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 8 pulpe superioare de pui dezosate 2 căţei de usturoi, pisaţi o lingură chimion…

Paste cu roşii cherry şi busuioc

1 October 2011
Paste cu roşii cherry şi busuioc
O reteta delicioasa de Paste cu roşii cherry şi busuioc din: ulei de floarea soarelui, ceapa, rosii cherry, sos de rosii, usturoi, coriandru, busuioc, pesto rosu, paste si busuioc proaspat. Ingrediente: o lingură de ulei de floarea-soarelui o ceapă tăiată fin 400 g roşii cherry 300ml sos  de rosii, la care adăugaţi un căţel de…

Curry de conopidă

1 October 2011
Curry de conopidă
O reteta delicioasa de curry de conopida din: ceapa, ghimbir, pasta curry, lapte de cocos, rosii, conopida, cartofi si spanac. Ingrediente: 2 cepe, tăiate fin ulei 1 cm de ghimbir ras 2 linguri de pastă curry 400g lapte de cocos 400g roşii tăiate cubuleţe, din conservă 1 conopidă, inflorescenţele tăiate 2 cartofi curăţaţi şi tăiaţi…

Rulada dietetica

1 October 2011
Rulada dietetica
O reteta de rulada dietetica din: piept de pui, sunca, oua, telemea, broccoli, rozmarin, piper, ulei si sare de mare. Ingrediente: 500 g piept de pui 150 g sunca 3 oua mici 2 linguri cu telemea 500 g broccoli rozmarin piper ulei sare de mare   Mod de preparare: Feliază pieptul de pui. Asezonează feliile…

Orez indian cu unt ghee

1 October 2011
Orez indian cu unt ghee
O reteta de orez indian cu unt ghee din: orez basmati, zahar, lapte, unt ghee, seminte de pin, nuci caju, fistic, seminte de cardamom, scortisoara si sofran. Ingrediente: 200 g orez basmati 250 g zahăr 500 ml lapte 25 g unt ghee 25 g seminţe de pin 25 g nuci caju 25 g fistic 25…

Tortilla picantă

1 October 2011
Tortilla picantă
O reteta delicioasa de tortilla picanta din: ulei de floarea soarelui, ceapa, chilii, condimente, rosii cherry, cartofi, coriandru si oua. Ingrediente: o lingură de ulei de floarea-soarelui o ceapă tăiată felii un chili roşu, fără seminţe, tăiat mărunt 2 linguriţe de condimente amestecate (coriandru, chimen, turmeric) 300g roşii cherry 500g cartofi fierţi, tăiaţi 0 legătură…

Deserturi delicioase: Dulceata de trandafiri

1 October 2011
Deserturi delicioase: Dulceata de trandafiri
Intr-un castron se freacă 700 g petale de tran­dafiri parfumaţi de dulceaţă cu 30 g zahăr şi cu zeama de la o lămâie mare. Se pune la fiert 1 kg zahăr cu 1/2 I apă; se amestecă pe foc, până se topeşte; când siropul dă in clocot, se adaugă petalele, cu toată zeama lăsată. Se…

Chec cu carne de pui

1 October 2011
Chec cu carne de pui
O reteta delicioasa de chec cu carne de pui din: unt, faina, smantana, ou, otet, sare, pulpe de pui, ceapa, ulei, cimbru, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250 unt rece 500 g faina 150 g smantana 1 ou 1 lingurita cu otet sare pentru umplutura: 500 g pulpe de pui 2 cepe 3-5 linguri…

Ouă şi cartofi la cuptor

30 September 2011
Ouă şi cartofi la cuptor
O reteta delicioasa de oua si cartofi la cuptor din: cartofi, hasme, ulei de masline, oregano, ciuperci si oua. Ingrediente: 500 g cartofi, tăiaţi bucăţele 2 haşme mărunţite 0 lingură de ulei de măsline 1  linguriţa de oregano uscat sau o linguriţă de coriandru prospăt 200g ciuperci mici 4 ouă   Mod de preparare: Se…

Pateu din ficat de gâscă

30 September 2011
Pateu din ficat de gâscă
O reteta de pateu din ficat de gasca din: ficat de gasca, ulei, ceapa, galbenus, mustar, smantana, coniac, sare si piper. Ingrediente: 500 g de ficat de gâscă 100 ml de ulei 1 ceapă 1 gălbenuş 1 lingură de muştar 3-4 linguri de smântână 1/2 linguriţă de coniac sare şi piper   Mod de preparare:…

Suc de struguri negri şi pere

30 September 2011
Suc de struguri negri şi pere
Pui în storcător 500 de grame de struguri negri şi două pere tăiate felii. Mai adaug două linguriţe de miere şi obţii o băutură delicioasa!  

Clatite picante cu carne de pui

30 September 2011
Clatite picante cu carne de pui
O reteta delicioasa de clatite picante cu carne de pui din: lapte, faina, oua, sare, ulei, pulpe de pui, ciuperci, ardei iute, ceapa, ou, sare, piper si boia. Ingrediente: 500 ml lapte 500 g faina 2 oua sare ulei pentru umplutura: 400 g pulpe de pui 150 g ciuperci 1 ardei iute rosu 1 ceapa…

Cocktail Perfect Love

30 September 2011
Cocktail Perfect Love
O reteta simpla de Cocktail Perfect Love din: votca, parfait amour, cassis si vin alb sec. Ingrediente: 2 cl votca 2 Parfait Amour 1 cl Cassis 7 cl vin alb sec   Mod de preparare: Amestecam ingredientele intr-un pahar de vin cu multa gheata, apoi turnam prin strecuratoare intr-un pahar inalat de sampanie.    

Frigărui în trei culori

30 September 2011
Frigărui în trei culori
O reteta de frigarui in trei culori din: piept de pui, rosii cherry, dovlecel, sare, piper, usturoi, ulei de masline, smantana si maioneza. Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat 300 g roşii cherry 1 dovlecel sare piper pentru sos: 3-4 căţei de usturoi 1 linguriţă cu ulei de măsline 125 g smântână 2 linguriţe…

Aripioare glasate

30 September 2011
Aripioare glasate
O reteta de aripioare glasate din: aripioare de pui, miere, otet balsamic, suc de lamaie, ketchup, usturoi, boia dulce, sare, piper si ulei. Ingrediente: 20 de aripioare de pui 2-3 linguri cu miere 2 linguri cu otet balsamic 3-4 linguri cu suc de lamaie 4-5 linguri cu ketchup 3 catei de usturoi boia dulce sare…

Lipie indiană (Chapati)

30 September 2011
Lipie indiană (Chapati)
O reteta delicioasa de lipie indiana din: faina de grau dur, ulei de arahide, ghee si sare. Ingrediente: 500 g faina de grau dur ulei de arahide (sau de floarea soarelui) 1/2 lingura de ghee sare   Mod de preparare: Pune într-un castron nu prea adânc faina (păstrează 40 g), un praf de sare, uleiul,…

Friptură la tigaie

30 September 2011
Friptură la tigaie
O reteta de friptura la tigaie din: carne de manzat, rosii cherry, masline, vin, frunze de salata, ulei de masline, rozmarin si sare. Ingrediente: 500 g carne de mânzat 250 g roşii cherry 300 g măsline rondele 1 ceşcuţă cu vin frunze de salată 4 linguri cu ulei de măsline rozmarin sare   Mod de…

Creme brulee de ficat de rată

30 September 2011
Creme brulee de ficat de rată
O reteta delicioasa de Creme brulee de ficat de rată din: ficat de rata, sare, piper, vin alb, vin rosu, coniac, lapte, oua, nucsoara si zahar brun. Ingrediente: 400 g ficat de raţă sare piper 20 ml vin alb 20 ml vin rosu 10 ml coniac 250 ml lapte 100 g ouă întregi nucsoara zahar…

Sos iute de prune

30 September 2011
Sos iute de prune
Se spală şi se taie jumătăţi 1,5 kg prune; se golesc de sâmburi. Se toacă 1 căţel de usturoi. Se decojeşte şi se rade o bucată de 1 cm de ghimbir. Ingredi­entele pregătite se amestecă într-o cratiţă cu 1 linguriţă sare, 1 linguriţă fulgi de ardei şi 750 ml oţet de vin alb. Se dau…

Pui portughez la gratar

30 September 2011
Pui portughez la gratar
O reteta de pui portughez la gratar din: pui, catei de usturoi, boia, piper, oregano, foi de dafin, vin sau coniac, lamai si unt. Ingrediente: 1 pui 4-5 catei de usturoi 1/2 lingura cu boia (dulce sau picanta, dupa gust) 1/2 lingura cu piper 1 lingurita cu oregano 5-6 foi de dafin 150 ml vin…

Friptură marinată

30 September 2011
Friptură marinată
O reteta simpla de friptura marinata din: antricoate de vita, rosii cherry, vin rosu, usturoi, foi ded afin, ceapa, telina, zahar, cimbru, rozmarin, piper rosu si sare. Ingrediente: 4 antricoate de vită 300 g roşii cherry pentru marinata: 500 ml vin roşu 6 căţei de usturoi 3 foi de dafin 1 ceapă 1 ţelină 1…

Cocktail Kangoroo Jumper

30 September 2011
Cocktail Kangoroo Jumper
O reteta simpla de Cocktail Kangoroo Jumper din: votca, crema de cocos, curacao albastru si suc de ananas. Ingrediente: 2 cl votca 3 cl crema de cocos 1 cl Curacao albastru 3 cl suc de ananas   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata, apoi turnam totul intr-un pahar de cocktail.

Purcel umplut cu glazură

30 September 2011
Purcel umplut cu glazură
O reteta delicioasa de purcel umplut cu glazura din: muschi de purcel, amestec de migdale, caju, fistic si seminte de pun, sirop de must fiert, ulei de masline extravirgin, usturoi, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 1  muşchi de purcel (circa 500 g) 100 g amestec de migdale, caju, fistic şi seminţe de pin 100…

Pui cu sos

30 September 2011
Pui cu sos
O reteta delicioasa de pui cu sos din: pui, amestec condimente si ierburi aromatice, usturoi, masline, verdeata si ulei de masline. Ingrediente: 1 pui amestec condimente si ierburi aromatice iaurt 3-4 catei de usturoi masline negre verdeata ulei de masline   Mod de preparare: Prepară amestecul în cantităţi egale de condimente şi ierburi aromatice din:…

Cum se prepara Langustine cu alge la Wok (video)

30 September 2011
Cum se prepara Langustine cu alge la Wok (video)
  O retete video despre cum se prepara Langustine cu alge la Wok: Ingrediente: 1 lingura ulei de arahide 2 catei usturoi, taiati fin 6-7 langustine (sau creveti mari) 1 lingura vin de orez Shaoxing 150g alge samphire proaspete, cu radacina inlaturata sau la conserva 150g baby praz, fasii 2 cepe verzi, fasii 1 lingurita…

Mancare de castraveti cu carne de porc

30 September 2011
Mancare de castraveti cu carne de porc
O reteta delicioasa de mancare de castraveti cu carne de porc din: carne de porc, rosii, ceapa, castraveti acri, vin, usturoi, foaie de dafin, ulei si sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g roşii 2 cepe 300 g castraveţi acri 100 ml vin 4 căţei de usturoi 1 foaie de dafin ulei sare…

Ostropel de miel

30 September 2011
Ostropel de miel
O reteta delicioasa de ostropel de miel din: carne de miel, rosii, pasta de tomate, ceapa, usturoi, ardei gras, fasole, ulei, sare, piper, busuioc, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 500 g roşii 2 linguri cu pastă de tomate 3-4 cepe 8 căţei de usturoi 1 ardei gras 200 g fasole ulei…

Crant de pui

30 September 2011
Crant de pui
O reteta delicioasa de Crant de pui din: carne de pui, unt, lapte, legume congelate, sare, piper, cimbru, faina, ou, praf de copt, unt si parmezan. Ingrediente: 1 kg carne de pui (piept sau pulpa) 1/4 pachet unt 300 ml lapte 300 g legume congelate sare piper cimbru pentru crant: 100 g faina 1 ou…

Chutney de mere si mango

30 September 2011
Chutney de mere si mango
Se decojesc 4 mere verzi, se curăţă de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie cuburi. Se toacă 2 cepe. Se taie bucăţi 100 g mango uscat. 1 bucăţică ghimbir (cca 2 cm) se decojeşte şi se rade. Se aşază toate într-o cratiţă, cu 375 ml oţet de mere, 320 g zahăr brun, 100 g…

Cocktail Sibirskaya

30 September 2011
Cocktail Sibirskaya
O reteta simpla de Cocktail Sibirskaya din: votca, sifon si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl votca sifon 3 stropi zeama de lamaie   Mod de preparare: Turnam votca si zeama de lamaie intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste multa gheata si completam cu sifon rece.    

Cocktail de pui

30 September 2011
Cocktail de pui
O reteta de cocktail de pui din: aripioare sau piept de pui, castraveti murat, gogosar, ardei, porumb dulce, ridichi, faina, ulei, smantana, lamaie, hrean si sare. Ingrediente: 700 g aripioare sau piept de pui 300 g castraveti murati 1 gogosar mare 1 ardei galben 1 cutie porumb dulce 1 legatura de ridichi pentru sos: 1-1/2…

Tocanita de vita

30 September 2011
Tocanita de vita
O reteta de tocanita de vita din: pulpa de vita, rosii, morcov, ceapa, ardei grasi, fasole neagra, untura, boabe ienibahar, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă de de vită 1 kg roşii 1 morcov 2-3 cepe 2 ardei graşi 200 g fasole neagră 2 linguri cu untură 5-6 boabe ienibahar 1…

Supă-cremă cu smântână

30 September 2011
Supă-cremă cu smântână
O reteta de supa crema cu smantana din: rosii, ceapa, usturoi, morcov, pasta de tomate, smantana, zahar, ulei de masline, unt, oregano, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 6 roşii 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 1 morcov 2 linguri cu pastă de tomate 2 linguri cu smântână 1 linguriţă cu zahăr 2 linguri cu ulei…

Tort de mure cu cremă de vanilie

30 September 2011
Tort de mure cu cremă de vanilie
O reteta delicioasa de tort de mure cu crema de vanilie din: unt, zahar, oua, faina, amidon, praf de copt, baton de vanilie, lapte, galbenusuri, zahar pudra, mure, suc de lamaie, suc de mere si zahar. Ingrediente: 400 g unt 175 g zahăr 4 ouă 150 g făină 100 g amidon 1 linguriţă praf de…

Pui indian cu ardei, dafin şi curry

30 September 2011
Pui indian cu ardei, dafin şi curry
O reteta de pui indian cu ardei, dafin si curry din: piept de pui, ardei gras rosu, ardei gras galben, foi de dafin, ulei de masline extravirgin, usturoi, curry, curcuma, vin alb, supa concentrata de legume, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui dezosat 1 ardei gras roşu 1  ardei gras galben 2  …

Mic dejun englezesc (English Breakfast)

30 September 2011
Mic dejun englezesc (English Breakfast)
O reteta de mic dejun englezesc din: carnaciori, sunca de porc, ciuperci, oua, rosii cherry, branza cheddar si ceapa. Ingrediente: 4 cârnăciori Chipolata de porc, de cea mai bună calitate (puteţi folosi însă orice salam semiuscat de bună calitate) 4 felii de şuncă de porc afumat 140g de ciuperci champignon 6 ouă bătute 8 roşii…

Crochete de cartofi cu muştar şi somon afumat

30 September 2011
Crochete de cartofi cu muştar şi somon afumat
O reteta simpla si delicioasa de crochete de cartofi cu mustar si somon afumat din: cartof, faina, mustar boabe, unt, ulei de floarea soarelui, somon afumat si smantana. Ingrediente: 1 cartof mare (aprox. 350g), spălat o lingură de făină simplă o lingură de muştar boabe sau sos de hrean o bucăţică de unt o lingură…

Pui la gratar cu couscous si mango

30 September 2011
Pui la gratar cu couscous si mango
O reteta de Pui la gratar cu couscous si mango din: mango, ceapa verde, chimion, otet alb, couscous, marmelada de portocale, mustar boabe si pipet de pui. Ingredinete: un mango mare, curăţat şi tăiat cubuleţe 4 cepe verzi, tăiate o linguriţă cu vârf de chimion măcinat 3 linguri de oţet alb 250g couscous 1 linguri…

Dulceata de piersici si caise

30 September 2011
Dulceata de piersici si caise
Se decojesc 300 g piersici şi 300 g caise; se scot sâmburii şi pulpa se taie cuburi. 500 g pulpă de fructe se amestecă într-o cratiţă cu 500 g zahăr gelifiant 1:1, sucul şi coaja de la o lămâie şi se lasă să se odihnească cca 3 ore. Se adaugă 1 baton de scorţişoară şi…

Supa usturoiata

30 September 2011
Supa usturoiata
O reteta delicioasa de supa usturoiata din: rosii, usturoi, faina, ulei, busuioc si sare. Ingrediente: 1 kg roşii 1 căpăţână de usturoi 1 lingură cu făină 2 linguri cu ulei frunze de busuioc sare   Mod de preparare: Infăşoară căpăţâna de usturoi într-o folie de aluminiu şi las-o la cuptor, la foc moderat, 30 de…

Brioşe cu mere şi glazură de nuci pecan

29 September 2011
Brioşe cu mere şi glazură de nuci pecan
O reteta delicioasa de briose cu mere si glazura de nuci pecan din: faina, unt, zahar brun, nuci pecan, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, smantana, ou, mere si lapte. Ingrediente: 350g făină simplă 25g unt 50g zahăr brun muscovado, plus încă o lingură pentru glazură 50g nuci pecan, bucăţele 2 linguri praf de…

Crochete

29 September 2011
Crochete
O reteta simpla si delicioasa de crochete din: sunca, oua, busuioc, patrunjel, sare, piper, cascava, faina, lapte, faina, pesmet si ulei. Ingrediente: 50 g şuncă 2 ouă crude 2 ouă fierte tari 2 linguriţe busuioc uscat 2 linguri frunze pătrunjel sare piper 50 g caşcaval 7 linguri făină 200 ml lapte 1 cană făină 1…

Retete delicioase: Salata multicolora

29 September 2011
Retete delicioase: Salata multicolora
O reteta de salata multicolora din: morcovi, telina, usturoi, cartofi, sfecla rosie, frunze de patrunjel, telemea, smantana, ulei de masline, mustar, sare, piper si delikat. Ingrediente: 2 morcovi 0 jumătate de rădăcină de ţelină (cca. 150g) 2 căţei usturoi 4 cartofi potriviţi 250g sfeclă roşie coaptă la cuptor sau la conservă 1  legătură frunze de…

Tarta de kiwi

29 September 2011
Tarta de kiwi
O reteta simpla de tarta de kiwi din: foaie de aluat, crema de branza, lapte, zahar, zeama de lamaie, vanilie, kiwi si capsuni. Ingrediente: foaie de aluat cremă de brânză lapte zahăr zeamă de lămâie vanilie kiwi căpşuni   Mod de preparare: Se pune aluatul intr-o forma de tarta, se acopera cu folie si se…

Pui Gong Bao cu alune

29 September 2011
Pui Gong Bao cu alune
O reteta delicioasa de Pui Gong Bao cu alune din: piept de pui, praz, ulei de alune, ardei iute, alune, usturoi, ghimbir, sos de soia, vin de orez, ulei de susan, faina de porumb, otet de vin, apa, zahar, sare si piper. Ingrediente: piept de pui tăiat bucăţele praz ulei de alune ardei iuţi alune…

Creveti cu usturoi

29 September 2011
Creveti cu usturoi
O reteta delicioasa de creveti cu usturoi din: creveti decorticati, pastai de fasole verde, ulei vegetal si usturoi. Ingrediente: creveţi decorticaţi păstăi de fasole verde ulei vegetal usturoi   Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă usturoiul zdrobit şi păstăile de fasole verde. Se călesc ingredientele astfel încât să îşi lase aroma…

Supa Wonton

29 September 2011
Supa Wonton
O reteta delicioasa de supa wonton din: carne de porc tocata, ceapa, sos de soia, ghimbir, supa de pui, spanac, apa si sare. Ingrediente: carne de porc tocată ceapă mărunţită sos de soia ghimbir ras supă de pui spanac mărunţit sare apă   Mod de preparare: Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă wonton, trebuie…

Cocktail Marawood

29 September 2011
Cocktail Marawood
O reteta simpla de Cocktail Marawood din: votca, rachiu de cirese, maraschino si masline. Ingredinente: 3 cl votca 1 cl rachiu de cirese 1 cl Maraschino 2 masline   Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu cuburi de gheata in paharul de mixare, apoi turnam amestecul intr-o cupa de cocktail. Asezam in pahar betisoare cu masline.

Roata cu prune

29 September 2011
Roata cu prune
O reteta delicioasa de roata cu prune din: faina, zahar, zahar vanilat, sare, praf de copt, unt, oua, prune, lapte, smantana si budinca de vanilie. Ingrediente: 250 g făină 175 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 praf sare 1 vârf de cuţit praf de copt 180 g unt 4 ouă 750 g prune roşii…

Spaghete cu vin

29 September 2011
Spaghete cu vin
O reteta delicioasa de spaghete cu vin din: spaghete, rosii cherry, vin, unt, sare si busuioc. Ingrediente: 200 g spaghete 400 g roşii cherry 1 broccoli mic 1 ceşcuţă cu vin 2 linguri cu unt sare busuioc   Mod de preparare: Fierbe un litru de apă cu un praf de sare. Pune spaghetele să fiarbă.…

Reteta zilei: Oua de prepelita in aluat

29 September 2011
Reteta zilei: Oua de prepelita in aluat
O reteta delicioasa de oua de prepelita in aluat din: aluat de foietaj, oua de prepelita, ou, bacon, cascaval, masline si ulei. Ingrediente: 400 gr aluat de foietaj 12 ouă de prepeliţă 1 ou 100 gr bacon 50 gr caşcaval 50 gr măsline verzi 10 ml ulei   Mod de preparare: Aluatul se dezgheaţă, apoi…

Supă indiană cu tăieţei de orez

29 September 2011
Supă indiană cu tăieţei de orez
O reteta de supa indiana cu taitei de orez din: taitei de orez, pulpe de broasca, morcov, dovlecel, tija de telina, ceapa, ulei de masline extravirgin, ardei iute, ghimbir si patrunjel. Ingrediente: 100 g tăieţei de orez 150 g pulpe de broască (curăţate) 1 morcov 1dovlecel mic 1 tijă de ţelină 1  ceapă mică 2  …

Cum se prepara Supa rapida cu taitei (video)

29 September 2011
Cum se prepara Supa rapida cu taitei (video)
  O reteta video despre cum se prepara supa rapida cu taitei: Ingredinente: 1 lingura ulei de arahide 2,5 cm ghimbir proaspat, curatat si taiat subtire 2 maini ciuperci shiitake proaspete, felii 1 ardei iute, fara seminte, taiat marunt 1 lingura vin de orez Shaoxing 700ml supa de legume 220g bambus, scurs si clatit 1…

Budinca de orez

29 September 2011
Budinca de orez
O reteta de budinca de orez din: orez basmati, mazare, morcovi, conopida, fasole verde, ceapa, rosie, iaurt, cuisoare, baton de scortisoara, cardamom, foaie de dafin, coriandru, sofran, unt si lapte. Untul ghee este, în realitate, unt clarificat. Este foarte mult folosit în bucătăria indiană, putând fi preparat şi în casă: topeşte la foc mic cantitatea…

Ceapă roşie murată

29 September 2011
Ceapă roşie murată
O reteta delicioasa de Ceapă roşie murată din: ceapa rosie, apa, otet de vin, zahar, sare, ardei iute si boabe de piper. Ingrediente: 2 cepe roşii mari 250 ml apă 250 ml oţet de vin 2 linguri cu zahăr 1 lingură cu sare 1 arde iute boabe de piper   Mod de preparare: Curata ceapa,…

Tartă cu rosii si parmezan

29 September 2011
Tartă cu rosii si parmezan
O reteta de tarta cu rosii cu parmezan din: parmezan, oua, faina, unt, sare, piper, rosii, smantana, nucsoara, ruccola, otet balsamic, suc de la portocala si ulei de masline. Ingrediente: 100 g parmezan (bu­cată întreagă) 4 ouă 200 g făină 100 g unt sare piper 8 roşii mari 250 g smân­tână nucşoară rasă 2 legături…

Retete delicioase: Snitel rusesc

29 September 2011
Retete delicioase: Snitel rusesc
O reteta delicioasa de snitel rusesc din: piept de pui, aripioare de pui, lapte, franzela, pesmet, oua, marar verde, ierburi de provene, sare marina, piper si ulei. Ingrediente: 2 piepti de pui 10 aripioare de pui 1 pulpa de pui 300 ml lapte 1/2 franzela alba pesmet 2 oua marar verde ierburi de provence s

Retete delicioase: Dulceata de agrise

29 September 2011
Retete delicioase: Dulceata de agrise
Se spală 1 kg agrişe roşii, se curăţă şi se amestecă intr-o cratiţă cu 500 g zahăr gelifiant şi sucul de la 1/2 lămâie. Se pasează şi se lasă să se odih­nească cca 20 min. Se dă compoziţia într-un clocot şi se lasă să mai clocotească cca 3 min. amestecând; se ia spuma care apare…

Jeleu de zmeura

29 September 2011
Jeleu de zmeura
Se pun la fiert într-o cratiţă 2 kg zmeură cu 500 ml apă cca 10 min. Se adaugă 3 fire mentă şi se lasă să mai fiarbă 3-5 min. Se îndepărtează firele de mentă şi se pasează fructele; se lasă să se răcească. Se măsoară 1 l piure de zmeură şi se amestecă în altă…

Salata cu sos de iaurt

29 September 2011
Salata cu sos de iaurt
O reteta de salata cu sos de iaurt din: piept de pui, sunca de praga, fasole boabe rosie, bulb de fenicul, mere, praz, iaurt, maioneza, otet de mere, zahar, rodie, sare, piper, ulei si cimbru. Ingrediente: 1 piept mare de pui 200 g sunca de praga 1 cutie de fasole boabe rosie 1 bulb de…

Reteta zilei: Praz umplut

29 September 2011
Reteta zilei: Praz umplut
O reteta de praz umplut din: morcovi, ardei iuti, praz, usturoi, apa, sare, foi  de dafin si otet. Ingrediente: 15 morcovi 12 ardei iuti 2 fire de praz 4-5 catei de usturoi 2 l apa 2 linguri cu sare 2 foi de dafin 1 lingurita otet   Mod de preparare: Alege morcovi cât mai tineri…

Mix de fructe prăjite

29 September 2011
Mix de fructe prăjite
O reteta de mix de fructe prajite din: ananas, banana, mar, prune uscate, faina de orez, faina alba, zahar pudra, drojdie, bere si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1/2 ananas 1 banană 1  măr 50 prune uscate 100 g făină de orez 120 g faină albă 2   linguri zahăr pudră 1 linguriţă drojdie uscată bere …

Prăjitură la tavă cu prune

29 September 2011
Prăjitură la tavă cu prune
O reteta de prajitura la tava cu prune din: drojdie, lapte, zahar, ou, unt, sare, baton de vanilie, lapte, zahar, gris, galbenusuri, prune, martipan si zahar pudra. Ingrediente: 1 cub drojdie 200 ml lapte călduţ 60 g zahăr 1 ou 80 g unt moale 1 praf sare. umplutura: 1 baton de vani­lie 500 ml lapte…

Clatite umplute cu legume

29 September 2011
Clatite umplute cu legume
O reteta de clatite umplute cu legume din: faina, oua, lapte, sare, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, ciuperci, rosii cherry, ceapa, usturoi si piper. Ingrediente: 200 g faina 4 oua 250 ml lapte sare 2 legaturi ceapa verde 4 linguri ulei de floarea soarelui 500 g ciuperci champignon 500 g rosii cherry 1 ceapa…

Supă de fasole

29 September 2011
Supă de fasole
O reteta de supa de fasole din: fasole verde pastai, ceapa, usturoi, ghimbir, rosie, cardamom verde, boabe de mustar, curcuma, nuca de cocos si ulei de arahide. Ingrediente: 500 g fasole verde păstăi 1 ceapă 6 căţei de usturoi 1 bucăţică de ghimbir 1 roşie 5 seminţe de cardamom verde 1 linguriţă boabe de muştar…

Salată multicoloră cu paste

29 September 2011
Salată multicoloră cu paste
O reteta delicioasa de salata multicolora cu paste din: paste, rosii cherry, masline, castraveti, busuioc, ulei, otet si sare. Ingrediente: 200 g paste tip penne 300 g roşii cherry 100 g măsline 2 castraveţi busuioc ulei oţet sare   Mod de preparare: Pune pastele la fiert în apă cu un praf de sare şi ulei.…

Retete delicioase: Legume cu sos picant

29 September 2011
Retete delicioase: Legume cu sos picant
O reteta de legume cu sos picant din: rosii, vanata, patrunjel, dovlecel, rosii, ardei iute, usturoi, ceapa, vin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 roşii 1 vânătă pătrunjel 1 dovlecel pentru sos: 1 kg roşii 1 ardei iute 5 căţei de usturoi 1 ceapă 1 pahar cu vin ulei sare piper   Mod de preparare:…

Chutney de rosii cu mere

29 September 2011
Chutney de rosii cu mere
O reteta de Chutney de rosii cu mere din: rosii, mere, ceapa, usturoi, otet de vin, zahar brun, scortisoara, sare, ulei de masline, ghimbir si boia de ardei iute. Ingrediente: 1 kg roşii 3 mere 2 cepe 2 căţei de usturoi 350 ml oţet de vin roşu 100 g zahăr brun 1/2 linguriţă cu scorţi­şoară…

Salata Kolhrabi

29 September 2011
Salata Kolhrabi
O reteta de salata kolhrabi din: kolhrabi, mar, usturoi, morcov, ceapa, ghimbir, cidru, nuci, ulei de seminte de in, sare si piper. Ingrediente: kohlrabi (nap nemţesc) măr usturoi morcov ras ceapă ghimbir ras cidru nuci sau acaju, prăjite ulei din seminţe de in sare piper   Mod de preparare: Se curăţă bucăţile de kohlrabi şi…

Supă de roşii cu orez si vin

29 September 2011
Supă de roşii cu orez si vin
O reteta delicioasa de supa de rosii cu orez si vin din: rosii, cepe, orez, vin rosu, patrunjel, ulei de masline, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg roşii 2 cepe 1 ceşcuţă cu orez 1/2 cană cu vin roşu 1 legătură de pătrunjel 1 lingură cu ulei de măsline cimbru sare piper   Mod…

Lasagna cu carne tocata de vita

29 September 2011
Lasagna cu carne tocata de vita
O reteta delicioasa de lasagna cu carne tocata de vita din: foi de lasagna, unt, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, rosii, cascaval, smantana, oregano, maghiran, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g foi de lasagna 2 linguri cu unt 500 g carne tocată de vită 1 ceapă 1 căţel de usturoi 500 g roşii…

Tarte cu prune, cremă de gris şi brânză de vaci

28 September 2011
Tarte cu prune, cremă de gris şi brânză de vaci
O reteta de Tarte cu prune, cremă de gris şi brânză de vaci din: prune, oua, sare, zahar, zahar vanilat, amidon, coaja de lamaie, gris, praf de copt, fulgi de migdale si zahar pudra. Ingrediente: 650 g prune 3 ouă 1 praf sare 50 g zahăr 2 linguriţe zahăr vanilat 400 g amidon 1 vârf…

Roşii cu brânză la cuptor

28 September 2011
Roşii cu brânză la cuptor
O reteta de rosii cu branza la cuptor din: rosii, branza, sare, piper, oregano, ulei de masline si busuioc. Ingrediente: 8 roşii 200 g brânză telemea sau feta sare piper 1 lingură oregano uscat 2 linguri ulei de măsline 2 fire oregano 2 fire busuioc   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200°C. Se…

Retete delicioase: Dulceaţă de rubarba

28 September 2011
Retete delicioase: Dulceaţă de rubarba
Se curăţă 800 g rubarbă, se decojeşte şi se taie bucăţi. Se spală cu apă fierbinte 2 porto­cale, se şterg şi se rade coaja. Se decojesc portocalele şi pulpa se scoate dintre pieliţele albe. Se stoarce sucul din restul de pul­pă. Intr-o cratiţă mare se amestecă rubarbă cu suc, felii şi coajă de portocală şi…

Ardei umpluţi cu carne tocată şi piure de cartofi

28 September 2011
Ardei umpluţi cu carne tocată şi piure de cartofi
O reteta de ardei umpluti cu carne tocata si piure de cartofi din: ardei grasi, sare, lapte, fulgi de cartofi, ceapa, maghiran, rosii, ulei, carne tocata, smantana, ardei copti, ardei iute, bulion si supa. Ingrediente: 4 ardei graşi verzi sare 125 ml lapte 1 plic fulgi de cartofi instant 1 ceapă 1 legătură maghiran 3…

Ghebe în oţet

28 September 2011
Ghebe în oţet
O reteta simpla si delicioasa de ghebe in otet din: ghebe, apa, otet, sare, piper negru boabe si foi de dafin. Ingrediente: 0, 5 kg ghebe (ciuperci de toamnă) 0,5 l apă 0,5 l oţet de 9 grade 30 g sare piper negru boabe foi de dafin   Mod de preparare: Cu vârful cuţitului, cură­ţă…

Gem de caise

28 September 2011
Gem de caise
Se stoarce sucul de la 1 kg porto­cale; se strecoară. Se măsoară 400 ml suc şi la nevoie se com­pletează cu apă. Se spală 300 g caise, se taie jumătăţi şi se scoate sâmburii. Pulpa se taie felii, care se amestecă împreună cu sucul de portocale, 3 linguri suc de lămâie şi 50 g fulgi…

Pui pane cu ardei gras

28 September 2011
Pui pane cu ardei gras
O reteta delicioasa de pui pane cu ardei gras din: ardei gras, ceapa, ulei de masline, vin alb sec, zahar, suc de lamaie, chimen, sare, piper, boia, file de piept de pui, faina, oua, pesmet si ulei. Ingrediente: 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 2 cepe 2 linguri ulei de măsline 50 ml…

Retete delicioase: Gem de cirese

28 September 2011
Retete delicioase: Gem de cirese
Se spală 2 kg cireşe şi se golesc de sâmburi. Se amestecă împreună cu sucul de la 1 lămâie şi 2 kg zahăr gelifiant într-o cratiţă mare. Se dă în clocot şi se lasă apoi să mai fiarbă 3-4 min. Se ia cratiţa de pe foc şi se pasează compoziţia. Se toarnă imediat în borcane…

Paste cu roşii şi brânză Gorgonzola

28 September 2011
Paste cu roşii şi brânză Gorgonzola
O reteta de paste cu rosii si branza gorgonzola din: paste scurte, sare, usturoi, smantana, piper, rosii cherry, branza gorgonzola si busuioc. Ingrediente: 400 g paste scurte (penne) sare 1 catel de usturoi 150 g smantana piper 250 rosii cherry 200 g branza gorgonzola 1/2 legatura busuioc   Mod de preparare: Se fierb pastele intr-o…

Retete delicioase: Chiftele marinate

28 September 2011
Retete delicioase: Chiftele marinate
O reteta delicioasa de chiftele marinate din: fleica de porc, oua, paine, ceapa, usturoi, faina, marar, patrunjel, sare, ulei, rosii, unt, otet, zahar foi de dafin si piper. Ingrediente: 1 kg fleică de porc 2 ouă 3 felii de pâine 3 cepe 5 căţei de usturoi 2 linguri cu făină 1legătură de mărar 1 legătură…

Pui înăbuşit cu ardei

28 September 2011
Pui înăbuşit cu ardei
O reteta delicioasa de pui inabusit cu ardei din: ceapa, usturoi, ardei gras, ardei iute, rosii cherry, salam picant chorizo, cimbru, pui, supa, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:   2 cepe 2 căţei de usturoi 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardei iute roşu 150 g roşii cherry 150 g…

Cocktail Monte Rosa Freeze

28 September 2011
Cocktail Monte Rosa Freeze
O reteta simpla de Cocktail Monte Rosa Freeze din: votca, curacao triple sec, campari, suc de portocale rosii si suc de struguri. Ingrediente: 2 cl votca 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl Campari 4 cl suc de portocale rosii 2 cl suc de struguri   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita, turnam…

Biftec de ton pe sos wakame

28 September 2011
Biftec de ton pe sos wakame
O reteta de biftec de ton pe sos wakame din: ton, apa, miso de orez, morcov, tija de telina, ceapa, alge wakame, ulei de susan, sare si frunze de hasmatuchi. Ingrediente: 500 g ton proaspăt 300 ml apă 1 linguriţă miso de orez 1 morcov 1   tijă de ţelină 1/2ceapă 2   linguri alge wakame 2…

Reteta zilei: Suc de rosii

28 September 2011
Reteta zilei: Suc de rosii
O reteta simpla de suc de rosii din: rosii, sare grunjoasa, aspirina. Este un preparat sanatos, nu contine conservanti, practic pentru perioada iernii si ideal pentru orice mancare. Ingrediente: 25 kg rosii sare grunjoasa aspirina   Mod de preparare: Se spala si se taie rosiile in sferturi. Se toaca la robot sau la masina de…

Wonton cu chefal si dovlecei

28 September 2011
Wonton cu chefal si dovlecei
O reteta de wonton cu chefal si dovlecei din: fileuri de chefal, aluat pentru wonton, dovlecei, unt, usturoi, ierburi aromatice, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare, piper, salata verde, supa concentratata de legume, ceapa, cartof si ardei gras rosu. Ingrediente: 4 fileuri de chefal (circa 120 g fiecare) 2   foi de aluat pentru wonton (sau…

Castraveţi în otet

28 September 2011
Castraveţi în otet
O reteta delicioasa de castraveti in otet din: castraveti, otet, apa, sare, zahar, hrean, crengute de visin, tulpini de marar, foi de dafin si amestec de condimente. Ingrediente: 2  kg castraveţi cornişon 1 l oţet 3  l apă 3  linguri cu sare mare 4  linguri cu zahăr 2 rădăcini de hrean 2-3 morcovi crenguţe de…

Castraveţi în saramură (muraturi)

28 September 2011
Castraveţi în saramură (muraturi)
O reteta delicioasa de castraveti in saramura din: castraveti, saramura, usturoi, marar, crenguta de visin, telina, hrean si amestec de condimente. Ingrediente: 3 kg castraveţi cornişon proaspeţi (mici) saramură (25 g sare la 1 l apă) usturoi tulpini de mărar uscat crenguţe de vişin, ţelină rădăcină de hrean 1 plic amestec de condimente pentru murături…

Calamari crocanţi cu ghimbir, făină de orez şi bere

28 September 2011
Calamari crocanţi cu ghimbir, făină de orez şi bere
O reteta delicioasa de Calamari crocanţi cu ghimbir, făină de orez şi bere din: calamari, faina de orez, faina alba, bere, radacina de ghimbir si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g calamari medii proaspeţi 150 g faină de orez 50 g faină albă 1/2 pahar bere japoneză (sau alta bere blondă, puţin alcoolizată) 4…

Pui stir fry

28 September 2011
Pui stir fry
O reteta delicioasa de pui stir fry din: piept de pui, ardei gras rosu, ardei gras verde, ardei gras galben, praz, ciuperci, sos de soia, zahar brun, ienibahar, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 fir praz 200 g…

Porc cu legume

28 September 2011
Porc cu legume
O reteta delicioasa de porc cu legume din: broccoli, carne de porc, ardei gras galben, ciuperci, praz, ardei capia, sos de soia, sare, piper, scortisoara si cimbru. Ingrediente: 1 broccoli mic 300 g carne de porc 1 ardei gras galben 150 g ciuperci champignon 1 fir praz 1 ardei capia 2 linguri sos soia sare…

Paine cu rosii

28 September 2011
Paine cu rosii
O reteta simpla si delicioasa de paine cu rosii din: rosii cherry, oregano, iaurt, ou, faina, praf de copt, sare, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 300 g roşii cherry oregano pentru aluat: 250 g iaurt 1 ou 280 g făină 1 pliculeţ cu praf de copt 1 linguriţă cu sare 1/2 lin­guriţă cu zahăr…

Reteta zilei: Quiche cu ceapă şi vin

28 September 2011
Reteta zilei: Quiche cu ceapă şi vin
O reteta delicioasa de quiche cu ceapa si vin din: faina, telemea de oaie, lapte, unt, ou, vinete, ceapa, rosii, vin, ulei, crengute de rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 200 gr faină 200 gr telemea de oaie 100 ml lapte 50 gr unt 1 ou 200 gr vinete 200 gr ceapă 100 gr roşii 100…

Perisoare de carne cu varza

28 September 2011
Perisoare de carne cu varza
O reteta de perisoare de carne cu varza din: ceapa alba, ceapa rosie, unt, orez, carne tocata amestec, oua, pesmet, usturoi, varza acra, smantana, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1 ceapa alba 2 cepe rosii 2 linguri unt 100 g orez 500 g carne tocata amestec 3 oua 6 linguri pesmet 3 catei de usturoi…

Retete delicioase: Ciuperci gratinate

28 September 2011
Retete delicioase: Ciuperci gratinate
O reteta delicioasa de ciuperci gratinate din: ciuperci, cartofi, oua, cascaval, smantana, usturoi, ulei, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g ciuperci 3 cartofi 3 oua 100 g cascaval 4 linguri smantana 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 60 g unt 1/2 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se…

Pastravi pe pat de ciuperci

28 September 2011
Pastravi pe pat de ciuperci
O reteta delicioasa de pastravi pe pat de ciuperci din: pastravi, ciuperci, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, vin alb sec, oregano, patrunjel verde, sare, piper, rosii cherry si felii de lamaie. Ingrediente: 4 pastravi potriviti 500 g ciuperci champignon mici 4 catei de usturoi 1 lingura zeama de lamaie 4 linguri ulei de…

Portofele cu legume

28 September 2011
Portofele cu legume
O reteta de portofele cu legume din: faina, oua, margarina, legume, ciuperci, piept de pui, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: aluat: 350 g faina 2 oua 100 g margarina pentru umplutura: 300 g legume congelate (mazare, porumb, morcov, fasole verde) 200 g ciuperci 500 g piept de pui 4 oua 100 g faina sare…

Tort aromat

28 September 2011
Tort aromat
O reteta delicioasa de tort aromat din: faina, zahar, zahar pudra, unt, oua, lapte, coaja rasa de lamaie, prune, scortisoara, praf de copt, sare si zahar pudra. Ingrediente: 300 g faina 200 g zahar 4 linguri zahar pudra 150 g unt 4 oua 4 linguri lapte 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie 500 g prune…

Rosii murate cu usturoi (muraturi)

28 September 2011
Rosii murate cu usturoi (muraturi)
O reteta de rosii murate cu usturoi din: rosii, telina, usturoi, marar verde, foi de dafin si sare. Ingrediente: 2 kg roşii mici spre medii 1 rădăcină de ţelină 4-5 căpăţâni de usturoi 1 legătură de mărar verde 3  foi de dafin 3 linguri de sare   Mod de preparare: Alege roşii mai micuţe şi…

Strudel cu pesto

28 September 2011
Strudel cu pesto
O reteta delicioasa de strudel cu pesto din: apa, ulei, faina, bicarbonat de sodiu, sare, otet, usturoi, parmezan, lamaie, alune, busuioc, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 cană cu apă 1 cană cu ulei 2 căni cu făină 1 plic cu bicarbonat de sodiu 1 linguriţă cu sare 1 linguriţă cu oţet pentru…

Sushi uramaki

28 September 2011
Sushi uramaki
O reteta de sushi uramaki din: orez, seminte de susan, surimi, dovlecel, avocado, zeama de lamaie, foi de alga si maioneza. Ingrediente: 240 g orez pentru sushi (prefiert) 3   linguri seminţe de susan 4   bucăţi de surimi (circa 60 g) 1 dovlecel 4 avocado 1  lămâie (zeama) 2   foi de algă nori 1 lingură maioneză…

Boabe uscate

28 September 2011
Boabe uscate
Deşi boabele se aseamănă, năutul nu este înrudit biologic cu mazărea. Boabele de năut se folosesc într-o serie largă de pre­parate orientale, printre care ultra- cunoscutele hummus şi falafel. Boa­bele de năut uscate trebuie înmuiate cca 12 ore înainte de a putea fi folo­site; apoi se aruncă apa de la înmu­iat şi boabele se fierb…

Fructe si legume uscate

28 September 2011
Fructe si legume uscate
Un obicei cu tradiţie, usca­tul legumelor şi fructelor nu trebuie dat uitării nici în toamna asta… Cum usuci roşiile O metodă străveche şi 100% naturală de uscare a pătlăgelelor te ajută să te bucuri de ele în orice ano­timp, vitaminele păstrân- du-li-se toate intacte. Taie- le felii, adaugă deasupra sare, piper, busuioc şi alte condimente…

Reteta zilei: Deliciu cu zmeură şi bezea

27 September 2011
Reteta zilei: Deliciu cu zmeură şi bezea
O reteta delicioasa de deliciu cu zmeura si bezea din: zmeura, faina, unt, zahar pudra, fructe de padure, topping de zmeura si oua. Ingrediente: 200 gr zmeură 350 gr făină 100 gr unt 100 gr zahăr pudră 50 gr dulceaţă de fructe de pădure 50 ml topping de zmeură 4 ouă   Mod de preparare:…

Ardei gras murat umplut cu ardei (muraturi)

27 September 2011
Ardei gras murat umplut cu ardei (muraturi)
O reteta de ardei gras murat umplut cu ardei din: ardei grasi, ulei, apa, otet, sare, zahar, foi de dafin si boabe de piper. Ingrediente: 4 kg ardei grasi rosii 1 kg ardei grasi galbeni 1 l ulei 4 l apa 0,5 l otet 4 linguri cu sare 2 linguri cu zahar foi de dafin…

Tartă cu roşii si dovlecel

27 September 2011
Tartă cu roşii si dovlecel
O reteta de tarta cu rosii si dovlecel din: smantana, cascaval, dovlecel, rosii, oua, unt, busuioc, sare, piper, unt, faina, ulei, otet si sare. Ingrediente: 250 g smântână 100 g caşcaval ras 1 dovlecel 3 roşii 2 ouă 1 linguriţă cu unt busuioc sare piper pentru aluat: 1 pachet cu unt 11 linguri cu făină…

Retete delicioase: Crema de capsuni

27 September 2011
Retete delicioase: Crema de capsuni
Se spala 150 g capsuni, se curata si se taie cuburi. Se crestează pe lung 1 păstaie de vanilie şi se scoate miezul, cu vârful cuţitului. Miezul de vanilie se amestecă împreună cu fructele, sucul de la 1/2 lămâie şi 200 g zahăr gelifiant fără fierbere; se pasează cu mixerul. Se înglobează 50 ml frişcă…

Rosii umplute cu ciuperci si orez

27 September 2011
Rosii umplute cu ciuperci si orez
O reteta simpla si delicioasa de rosii umplute cu ciuperci si orez din: rosii, ciuperci, orez, ceapa, ulei, patrunjel, sare, oregano si busuioc. Ingredinete: 10 rosii 1 kg ciuperci 1 cescuta cu orez 1 ceapa ulei patrunjel sare oregano busuioc   Mod de preparare: Spala cinci rosii si taie-le deasupra un capacel. Cu ajutorul unei…

Sushi nigiri

27 September 2011
Sushi nigiri
O reteta de sushi nigiri din: orez, alba kimbo, otet de orez, zahar, file de somon, file de ton, file de chefal, cozi de creveti si tentacul de caracatita. Ingrediente: 400 g orez pentru sushi 1 bucată de algă kombu 35 ml oţet de orez japonez 1 linguriţă zahăr pentru sushi: 125 g file de…

Reteta zilei: Ciuperci cu mere si struguri (muraturi)

27 September 2011
Reteta zilei: Ciuperci cu mere si struguri (muraturi)
O reteta de ciuperci cu mere si struguri din: ciuperci, strugure, mere, morcov, usturoi, otet, apa, zahar, sare, boabe de piper si condimente pentru muraturi. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 ciorchini de strugure 3 mere 1 morcov 4-5 căţei de usturoi 500 ml oţet 1,5 l apă 1 linguriţă cu zahăr 1 linguriţă cu sare…

Dulceata de coacaze cu tarhon

27 September 2011
Dulceata de coacaze cu tarhon
Se spală 1 kg coacăze roşii, se lasă să se scurgă şi se desprind bobiţele de pe codiţe. Se pasează 500 g fructe; se amestecă împreu­nă cu restul de fructe, 500 g zahăr gelifiant şi 1 fir de tarhon; se lasă să se odihnească 30 min. Apoi se dă în clocot şi se lasă să…

Rosii umplute cu pasta de branza

27 September 2011
Rosii umplute cu pasta de branza
O reteta simpla de rosii umplute cu paste de branza din: rosii, branza de vaci, smantana, ceapa verde, patrunjel si sare. Ingrediente: 8 roşii 300 g brânză de vaci 125 g smântână 1 legătură de ceapă verde pătrunjel sare   Mod de preparare: Spală roşiile şi taie-le deasupra căpăcel. Cu ajutorul unei linguriţe, îndepărtează pulpa.…

Mini-Cupcakes

27 September 2011
Mini-Cupcakes
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se tapetează adânciturile unei forme de brioşe cu 24 de suporturi speciale de hâr­tie. Se amestecă 1 ou cu 80 ml ulei de floarea-soarelui, 130 g zahăr, 1 praf sare, 50 g brânză de vaci şi 220 ml lap­te bătut. Intr-un castron separat se ames­tecă 250 g făină cu…

Cocktail Swimming Pool

27 September 2011
Cocktail Swimming Pool
O reteta simple de Cocktail Swimming Pool din: votca, bols blue curacao, sirop de cocos, suc de ananas, frisca, ananas si cirese. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl Bols Blue Curacao 4 cl sirop de cocos 12 cl suc de ananas 2 cl frisca lichida bucati de ananas cirese   Mod de preparare: Mixam ingredientele…

Rosii cu fasole verde si branza de capra

27 September 2011
Rosii cu fasole verde si branza de capra
O reteta delicioasa de rosii cu fasole verde si branza de capra din: rosii, fasole verde pastai, branza de capra, ceapa, usturoi, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 roşii 500 g fasole verde păstăi 200 g brânză de capră 1 ceapă 3 căţei de usturoi 8 linguriţe cu unt ulei sare piper   Mod…

Cum se prepara: Dim Sum cu porc si creveti (video)

27 September 2011
Cum se prepara: Dim Sum cu porc si creveti (video)
O reteta video despre cum se prepara Dim Sum cu porc si creveti: Ingrediente: Pentru umplutura: 125g carne tocata de porc 125g creveti cruzi, decorticati, curatati si tocati 1 ceapa verde, tocata 1 lingura ghimbir proaspat ras 1 lingura sos de soia light 1 lingura vin de orez Shaoxing 1 lingurita ulei de susan 2…

Ingheţată de trandafiri

27 September 2011
Ingheţată de trandafiri
Se taie bucăţi 100 g rahat turcesc cu trandafiri şi se amestecă împreună cu 100 ml smântână dulce. Se bat 250 ml frişcă. Separat, se bat 3 albuşuri cu 75 g zahăr. Frişca şi bezeaua se înglobează în compoziţia de rahat; se aşază într-o formă de pudding şi se dau la congelator peste noapte. Pentru…

Reteta zilei: Vinete la grătar, marinate cu busuioc

27 September 2011
Reteta zilei: Vinete la grătar, marinate cu busuioc
O reteta de vinete la gratar, marinate cu busuioc din: vinete, ulei de masline extravirgin, ardei iute, hasmatuchi, sare si piper. O reteta delicioase care care combina gusturile intr-un mod delicioas. Cui nu-i place iuteala poate pune cat mai putin ardei iute si usturoi. Ingrediente: 2 -3 vinete lungi 5 linguri ulei de măsline extravirgin…

Tort de bezea cu petale de trandafiri

27 September 2011
Tort de bezea cu petale de trandafiri
Se încinge cuptorul la 120 °C. Se bat 8 albuşuri cu 2 linguri suc de lămâie; se adaugă 1 lingură cacao şi 400 g zahăr pudră. Se bate în continuare, până ce compoziţia devine strălucitoare. Se ;une în şpriţ. Pe tăvi tapetate cu hârtie de copt se şpriţează (în formă de melc) 3 discuri de…

Sushi cu ton picant

27 September 2011
Sushi cu ton picant
O reteta de sushi cu ton picant din: orez, file de ton, castravete, maioneza cu ghimbir, sos de soia, mierin, zeama de lamaie, foi de alge, wasabi si seminte de susan. Ingrediente: 200 g orez pentru sushi (prefiert) 150 g file de ton 1  castravete 2   linguri maioneză cu ghimbir 2 linguri sos de soia…

Deserturi delicioase: Tartă cu prune

27 September 2011
Deserturi delicioase: Tartă cu prune
O reteta delicioasa de tarta cu prune din: faina, unt, zahar, sare, prune, zahar vanilat, scortisoara, lapte, oua, gris, gem de prune, zahar, pesmet si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faina 150 g unt moale 100 g zahar 1 praf de sare pentru umplutura: 700 g prune 1 pliculet zahar vanilat scoartisoara macinata 250 ml…

Muşchi de porc umplut

27 September 2011
Muşchi de porc umplut
Se crestează pe lung un muşchi file de porc (cca 600 g) astfel încât să ia naştere un buzunar. Se curăţă şi se taie mărunt 250 g ciuperci Champignon brune. Se decojeşte 1 chiflă şi se taie cuburi. Se toacă 2 cepe franţuzeşti, într-o tigaie se încing 1 lingură ulei şi 1 lingură unt; se…

Cocktail Crista Solar

27 September 2011
Cocktail Crista Solar
O reteta simpla de Cocktail Crista Solar din: votca, curacao triple sec, vin de bordeaux, vermut, angostura si arpagic. Ingrediente: 3 cl votca 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl vin de bordeaux 1 cl vermut sec 2 stropi de Angostura Arpagic   Mod de preparare: Se amesteca cu gheata votca, Curacao, vinul si Angostura,…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu