Retete de Paste:
Pizza delicioasa
4 April 2011

Read more »
Fileuri de salau cu cartofi fierti
4 April 2011

Read more »
Retete de post: Măsline umplute de post
4 April 2011

Read more »
Gulii sau caralambi
4 April 2011
Se
curăţă guliile, se taie felii, se prăjesc. De altă parte se face un sos
cu ceapă prăjită, puţin bulion şi un praf de făină, se aşază guliile în
sos de zahăr făcut cu 3-4 bucăţi, după plăcere. Ca şi celelalte legume,
guliile trebuie să fie bine scăzute şi grase, ca să fie gustoase.
Read more »
Read more »
Cocktail Amaretto – Brandy
4 April 2011

Read more »
Retete de post: Ţelină de post
4 April 2011

Read more »
Retete de post: Ştevie de post
4 April 2011

Read more »
Morcovi de iarnă
4 April 2011

Read more »
Spanac cu pătlăgele vinete
4 April 2011

Read more »
Pizza oltenească
4 April 2011

Read more »
Rulada cu mac
4 April 2011

Read more »
Retete de post: Bob verde de post
4 April 2011
Cureţi,
speli bobul, îl rumeneşti în untdelemn. Rumeneşti ceapă în untdelemn, o
treci prin sită, dai un praf de faină, laşi să se rumenească puţin;
aşezi bobul cu sare, piper, pătrunjel tocat (unii pun şi mărar şi câţiva
anghenari) şi apă, laşi să fiarbă, să scadă şi dai la masă rece.
Poftă bună!
Read more »
Read more »
Pui umplut cu mere si ananas
4 April 2011

Read more »
Fasole albă la cuptor
4 April 2011
Pune
fasolea în apă fierbinte, spre a putea scoate uşor coaja boabelor.
Şterge-le cu un şervet şi pune-le la cuptor, spre a se rumeni. Pune apoi
fasolea să fiarbă în destulă apă şi acoperă oala. Când apa s-a
evaporat, toarnă boabele într-o cratiţă şi sfârşeşte coacerea în cuptor,
domol. Această fasole n-are nevoie nici de…
Read more »
Read more »
Cocktail Pink Fire
4 April 2011

Read more »
Prajitura cu ciocolata lapte si cacao
4 April 2011

Read more »
Pasteta din carne de porc si cartofi
4 April 2011

Read more »
Gelatina de lapte
4 April 2011

Read more »
Friptura cu ghiveci bulgaresc si rosii umplute
4 April 2011
O reteta delicioasa de friptura cu ghiveci, rosii unmplute, morcovi,
frunze de telina, lamaie, sare, orez, ulei, ceapa, boia dulce, piper
macinat si vin alb. Ingrediente: 1/2 kg carne porc 200 g orez 1 borcan
ghiveci 500 ml supă de oase 4 linguri ulei 4-5 cepe 1 linguriţă de boia
dulce piper măcinat vin…
Read more »
Read more »
Galuste de stiuca in sos de smnatana
4 April 2011

Read more »
Cozonaci cu unsoare
4 April 2011
Cantitatea din care îi pregătim poate fi câtă voim, însă aluatul să fie
din făină, sare, drojdii şi lapte. După ce sunt frământaţi pe jumătate,
adăugăm câteva gălbenuşuri frecate cu zahăr, cu gust de lămâie ori
vanilie, dup-aceea luăm unsoare sleită, o lingură bună, aceasta o
trecem pe rând în aluat mai mult rupând…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Dorada cu cartofi si salata curcubeu (video)
3 April 2011

Read more »
Cocktail Bitter Tears
3 April 2011

Read more »
Supă de mazăre cu paine prajită
3 April 2011

Read more »
Retete de post: Altă ciorbă de post, de fasole
3 April 2011

Read more »
Chiftele de varză cu ceapă si faină
3 April 2011

Read more »
Coaste de porc caramelizate
3 April 2011
O
reteta simpla si delicoasa de coaste de porc caramelizate din: coaste
de porc, untdelemn, zahar brun, amestec de condimente, boia de ardei
dulce, miere, sare, vin rosu sec, otet, miere si sare. Ingrediente: 700 g
coaste de porc o linguriţă de untdelemn 12 linguriţe de zahăr (brun)
două linguriţe de amestec de condimente (piper,…
Read more »
Read more »
Ciorbă măcelărească dreasa cu smantana
3 April 2011

Read more »
Muşchiuleţ umplut cu amestec de carne
3 April 2011

Read more »
Supă de nohot
3 April 2011
Luaţi
jumătate de oca de nohot şi puneţi-1 într-un vas de cu seara, puneţi un
tifon subţire peste vas, puneţi puţină cenuşă şi umpleţi vasul cu apă
rece, să stea vasul până a doua zi. Spălaţi-l într-o apă, curăţaţi-i
peliţa de desupra şi puneţi să fiarbă, iar de nu va fierbe nohotul bine,
pisaţi-l într-o…
Read more »
Read more »
Piftie din carne de porc
3 April 2011
O
reteta simpla de piftie din carne de porc din: carne de porc, bucati
din cap si picioare, sare, ceapa, piper boabe si usturoi. Ingrediente:
carne de porc bucăţi din cap şi picioare sare ceapă piper boabe usturoi
Mod de preparare: Carnea spălată, capul şi picioarele curăţate bine se
pun la fiert în apă…
Read more »
Read more »
Cocktail Da’Berry
2 April 2011

Read more »
Cum se prepara Muschi de vita in sos maroniu / Filetto al cioccolato (video)
2 April 2011

Cocktail Big Boy
2 April 2011

Read more »
Pizza cu ciuperci şi cireşine
2 April 2011

Read more »
Coaste la cuptor
2 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de coaste la cuptor din: coaste, sare,
piper, boia, cartofi, unt, lapte si muraturi. Ingrediente: cate 300 g
coaste cu carne de persoană sare piper boia cartofi unt lapte murături
Mod de preparare: Coastele lăsate mai cu carne se taie porţii, se aşază
într-o tavă, se sărează, se condimentează…
Read more »
Read more »
Cocktail Brandy and Soda
2 April 2011

Read more »
Fidea cu ciuperci şi lime
2 April 2011

Read more »
Cocktail Frozen Brandy
2 April 2011

Read more »
Prune coapte in aluat de vin
2 April 2011

Read more »
Pateuri cu osânză
2 April 2011
O
reteta simpla de pateuri cu osanza din: osanza cruda, faina, doua
galbenusuri, sare, apa, otet, magiune de prune sau nuci fierte in lapte
cu zahar si zahar farin vanilinat. Ingrediente: 600g osânză crudă 300 g
făină aluatul: 600 g făină două gălbenuşuri sare apă oţet umplutura:
magiun de prune sau nuci măcinate fierte în…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc în crustă de miere
2 April 2011
O
reteta simpla de pulpa de porc in crusta de miere din: pulpa de porc,
usturoi, sunculita, vin, cuisoare, miere, mustar, ienibahar, boabe de
piper, boabe de coriandru, ceapa, foi de dafin, otet de vin si sare.
Ingrediente: o pulpă de porc usturoi şunculiţă două pahare de vin
cuişoare miere şi muştar pentru baiţ: ienibahar…
Read more »
Read more »
Fasole verde gătită mocăneşte
2 April 2011

Read more »
Şorici în saramură
2 April 2011
O
reteta simpla de sorici in saramura din: sorici, sare, sare grunjoasa
si apa rece nefiarta. Ingrediente: şorici sare pentru saramură: 6
linguri de sare grunjoasă apă rece (nefiartă) Mod de preparare:
Şoriciul se taie în fâşii late de 2-3 cm, se presară sare şi se rulează
fiecare fâşie. Şoriciul rulat se aşază într-un…
Read more »
Read more »
Hrean cu oţet
2 April 2011

Read more »
Borândău
2 April 2011
O
reteta de borandau din: ceapa, carne, sange, faina de malai, vin alb
dulce, sare, piper boabe si dafin. Ingrediente: 500g ceapă un kg carne
din căzături, cu multă grăsime 250 ml sânge frecat cu sare (de la
înjunghiatul porcului) un pumn de făină de mălai puţin vin alb dulce
(cât să dea aromă) sare…
Read more »
Read more »
Sos de dimineaţă
2 April 2011
Pune
într-o tingire 3 linguri de velute, o lingură de sos de pătlăgele
roşii, lasă-le să fiarbă cam un minut, apoi trage tingirea la marginea
focului, adaugi ca 25 dramuri de unt proaspăt cu care să amesteci sosul
bine.
Read more »
Read more »
Carne şi cârnaţi în untură
2 April 2011
O
reteta simpla de carne si carnati in untura din: carne macra, carnati,
sare si untura. Ingrediente: carne macră cârnaţi sare untură Mod de
preparare: Carnea se taie bucăţi de circa 50 g, se săreaza puţin şi se
pune la prăjit într-un ceaun cu multă untură. Când începe să se
rumenească, se adaugă şi…
Read more »
Read more »
Salata de macaroane cu peste afumat
1 April 2011

Read more »
Soric umplut
1 April 2011

Read more »
Mancarica rece de curcan
1 April 2011

Read more »
Placinta cu branza de vaci
1 April 2011

Read more »
Cuburi de ghiata
1 April 2011

Read more »
Ostropel
1 April 2011

Read more »
Ruladă cu cremă de cacao
1 April 2011

Read more »
Cocktail Double 07
1 April 2011

Read more »
Cocktail Dirty Mother
1 April 2011

Read more »
Spaghetti la cuptor cu legume mexicane
1 April 2011

Read more »
Ciorba de potroace cu orez
1 April 2011

Read more »
Cum se prepara Salata turcească (video)
1 April 2011

Read more »
Cocktail Chicago
1 April 2011

Read more »
Supa de varza acra si carnati
1 April 2011

Read more »
Supă de mazăre boabe
1 April 2011

Read more »
Ceapă murată în vin roşu
1 April 2011

Read more »
Ciorba cu sorici
1 April 2011

Read more »
Retete de post: Cartofi de post
1 April 2011

Ghiveci cu bame
1 April 2011

Read more »
Retete de porst: Borş cu fasole
1 April 2011

Read more »
Cocktail Brandied Cordial Medoc
1 April 2011

Read more »
Bombe cu rucola
1 April 2011

Read more »
Clatite cu spanac si branza
1 April 2011

Read more »
Supă de ciuperci (Pitarcă)
1 April 2011

Read more »
Borş călugăresc
1 April 2011
Se
potriveşte borşul de acru şi se pune la fiert; când fierbe, pui în el
vreo 10 frunze de sfeclă, lobodă, ceapă verde, pătrunjel, mărar,
cimbru, leuştean, toate tăiate mărunt şi spălate, apoi o mână de orez
şi sare. După ce a fiert borşul, baţi un ou cu o ceaşcă de smântână în
castron, torni…
Read more »
Read more »
Budinca de ficat
1 April 2011

Read more »
Tocană de curechi
1 April 2011

Read more »
Creier pane cu pesmet
1 April 2011

Read more »
Ruladă făgărăşană
1 April 2011

Read more »
Sos de untdelemn
1 April 2011

Read more »
Tobă moldovenească
1 April 2011
O
reteta de toba moldoveneasca din: cap de porc, inima, limba, sorici,
usturoi, piper, sare si stomac de porc. Ingrediente: două kg cap de porc
500 g limbă 500 g şorici 500 g inimă 30 g usturoi 5 g piper 45 g sare o
bucată de stomac de porc Mod de preparare: Capul de…
Read more »
Read more »
Şuncă şi carne afumate
1 April 2011
O
reteta simpla de sunca si carne afumate din: sunca, carne, sare, piper
si usturoi Ingrediente: suncă carne (mşchi sau pulpă) sare piper usturoi
Mod de preparare: Şunca, mai ales cea de pe burtă, redusă la grosimea
de 2 cm, se taie bucăţi de circa 10-30 cm, iar carnea se taie fâşii
lungi, groase…
Read more »
Read more »
Negresa
31 March 2011

Read more »
Cocktail Betsy Ross
31 March 2011

Read more »
Supă franciscană cu verdeţuri şi smantană
31 March 2011

Read more »
Cum se prepara Salata de hering marinat cu fructe exotice (video)
31 March 2011

Read more »
Slanina afumata ardeleneasca
31 March 2011

Read more »
Cocktail Armagnac Sour
31 March 2011

Read more »
Şuncă de casă
31 March 2011
O
reteta simpla de sunca de casa din: pulpa de porc, azotat natural de
sodiu, foi de dafin, coriandru, piper, cuisoare, zahar, vin si
ienibahar. Ingrediente: o bucată de pulpă de porc 10 g salpetru de Chile
(azotat natural de sodiu) 3 foi de dafin 20 g coriandru două g piper 4
cuişoare 50 g…
Read more »
Read more »
Muschiuleţ de porc în carne tocată
31 March 2011

Read more »
Supă de sparanghel
31 March 2011

Read more »
Lime pleurotus
31 March 2011

Read more »
Ruladă din burtă fiartă
31 March 2011
O
reteta de rulada din burta fiarta din: burta de porc, piper, sare,
cimbru, dafin, zeama de varza si usturoi. Ingrediente: o burtă de porc
piper sare cimbru dafin doi litri zeamă de varză o căpăţână de usturoi
Mod de preparare: Se ia burta de porc şi se spală bine şi se rulează,
se…
Read more »
Read more »
Primăvara, anotimpul ideal pentru slăbit. Cum poţi scăpa rapid de kilograme
31 March 2011

Read more »
Cocktail Armagnac Collins
31 March 2011

Read more »
Supă de peşte cu crutoane
31 March 2011

Read more »
Cocktail Cape Town
31 March 2011

Read more »
Reteta zilei: Salată de legume cu orez si piper alb
31 March 2011

Read more »
Tochitură cu branza de oaie
31 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de tochitura cu branza de oaie din: carne de
porc, ficat de porc, sare, piper, usturoi si branza de oaie.
Ingrediente: câte 200 g carne de porc şi 50 gficat de persoană sare
piper usturoi brânză de oaie Mod de preparare: Carnea, macră, şi mai
grasă, se taie bucăţi…
Read more »
Read more »
Tochitură dragosloveană
31 March 2011

Supă de vin cu crutoane
31 March 2011

Read more »
Tobă ca la Bran
31 March 2011

Read more »
Salata de roşii cu telemea prăjită
31 March 2011

Read more »
Cocktail Brandy Orange Squirt
31 March 2011

Read more »
Reteta zilei: Cartofi ardeleneşti
31 March 2011

Read more »
Guşă de porc în zeamă de varză
31 March 2011
O
reteta simpla de gusa de porc in zeama de varza din: gusa de porc,
zeama de varza, usturoi, piper boabe si sare. Ingrediente: o guşă de
porc doi litri zeamă de varză două căpăţâni de usturoi piper boabe sare
Mod de preparare: Se ia guşa de porc, se spală şi se curăţă bine,…
Read more »
Read more »
Tochitură bucovineană
31 March 2011

Read more »
Guşă fiartă
31 March 2011
O
reteta simpla de gusa fiarta din: gusa de porc impanata cu carne alba,
usturoi, sare, piper, boia si maruntaie. Ingrediente: o bucată de guşă
de porc împănată cu carne albă usturoi pisat sare piper boia măruntaie
Mod de preparare: Se decupează o bucată cu şoric din guşa porcului,
groasă de circa 8 cm.…
Read more »
Read more »
Tobă
31 March 2011
O
reteta de toba din: stomac de porc, limba, ficat, muschiulet, rat,
picioare, sorici, slanina, sare, piper, dafin, maghiran, ienibahar, un
pahar de vin si faina de malai. Ingrediente: un stomac de porc limbă
ficat muşchiuleţ urechi de porc rât picioarele porcului şorici de pe
spinare slănină de la burtă sare piper dafin cimbru maghiran…
Read more »
Read more »
Musaca cu carne tocata de vita si pui
30 March 2011

Read more »
Gelatina ruseasca
30 March 2011

Read more »
Ciolan umplut
30 March 2011

Read more »
Racitura de coada de vita cu oua de prepelita
30 March 2011

Read more »
Ficat galatean
30 March 2011

Read more »
Salată de pepene cu grapefruit
30 March 2011

Read more »
Vitel cu masline verzi
30 March 2011

Read more »
Cum se prepara Rulou din piept de pui si garnitura de varza cu stafide (video)
30 March 2011

Read more »
Cocktail O’hearn Special
30 March 2011

Read more »
Salată Scarlett cu unt
30 March 2011

Read more »
Rulada de porc cu mazare
30 March 2011

Read more »
Cocktail Fruit Brandy
30 March 2011

Read more »
Sos mexican delicios
30 March 2011

Read more »
Aripioare de pui cu sos
30 March 2011

Read more »
Cârnaţi albi
30 March 2011
O
reteta gustoasa de carnati albi din: plamani, ficat, inima, rinichi de
porc, slanina, ceapa, mate, sare, piper, usturoi si cimbru dupa gust.
Ingrediente: plămâni, ficat, inimă, rinichi de porc slănină de la ceafă
şi greabăn (jumătate din cantitatea organelor de porc) ceapă (jumătate
din cantitatea slăninei) maţe creţe (după necesitale) sare piper usturoi
cimbru…
Read more »
Read more »
Cocktail Benedictine No. 1
30 March 2011

Read more »
Rulada de carne tocata cu branza
30 March 2011

Read more »
Lebăr cu busuioc
30 March 2011
O
reteta delicioasa de lebar cu busuioc din: carne de pe capul porcului,
inima, ficat, rinichi, splina, sare, piper, nucsoara, busuioc, dafin,
cimbru si maghiran. Ingrediente: carne de pe capul porcului inimă ficat
rinichi splină sare piper nucşoară busuioc dafin cimbru măghiran
facultativ: 2-3 ouă Mod de preparare: Organele şi capul porcului (o
jumătate)…
Read more »
Read more »
Salata de limba
30 March 2011

Read more »
Cârnăciori de casă
30 March 2011
O reteta simpla de carnaciori de casa din: carne de porc, carne de
vita, slanina, supa de carne, mate, sare si piper. Ingrediente: 3 kg
carne de porc 2 kg carne de vită un kg de slănină supă de carne maţe
sare piper Mod de preparare: Se dă carnea prin maşina de tocat,…
Read more »
Read more »
Cocktail Carrol
30 March 2011

Read more »
Sos franţuzesc
30 March 2011

Read more »
Cartofi cu costita afumata si cascaval
30 March 2011

Sângerete
30 March 2011
O
reteta gustoasa de sangerete din: carne de porc, sorici de porc,
slanina, sange de porc, ceapa, sare si piper. Ingrediente: carne de porc
de pe coaste (căzături) şorici de porc slănină de pe omoplaţi (toate în
cantităţi egale) sânge de porc (jumătate din cantitatea celorlalte
ingrediente, dar dacă e mai mult nu strică) ceapă…
Read more »
Read more »
Caltaboşi cu orez
30 March 2011

Read more »
Maioş
30 March 2011
O
reteta de maios din: ficat de porc, sorici, gusa de porc, ceapa, orez,
mate de porc, sare, piper, maghiran si ienibahar pisat. Ingrediente: 1,5
kg ficat de porc 300 g şorici 250 g guşă de porc 250 g ceapă 200 g orez
maţe creţe de porc (după necesitate) sare piper măghiran ienibahar
pisat …
Read more »
Read more »
Cârnaţi deliciosi
30 March 2011
O
reteta gustoasa de carnati deliciosi din: carne macra, slanina cruda,
sare, usturoi, boia, piper, chimen si mate de porc sau de vita.
Ingrediente: 8 kg carne macră două kg slănină crudă 200 g sare 200 g
usturoi pisat 150 g boia puţin iute 50 gpiper măcinat 10 g chimen
măcinat maţe (de porc, subţiri…
Read more »
Read more »
Sângerete ca-n Ardeal
30 March 2011
O
reteta de sangerete ca-n Ardeal din: maruntaie, sorici, bucati din cap
de porc, sange, sare, piper si ceapa. Ingrediente: măruntaie şorici
bucăţi din cap de porc slănină o cană de sânge sare piper ceapă călită
Mod de preparare: Se pregăteşte numai imediat ce s-a tăiat porcul, cât
toate ingredientele încă păstrează căldura animalului…
Read more »
Read more »
Sos de muştar şi sfeclă
29 March 2011

Read more »
Cocktail Brandied Ginger
29 March 2011

Read more »
Supa cu galuste din ficatei de pui
29 March 2011

Read more »
Ciorba de legume cu crenvusti
29 March 2011

Read more »
Jambon de porc in crusta de miere
29 March 2011

Read more »
Supa-crema de pui cu smantana si legume
29 March 2011

Read more »
Prajitura varlaam
29 March 2011

Read more »
Cum se prepara Zargan si sardine la gratar (video)
29 March 2011

Read more »
Cocktail Carita Filip
29 March 2011

Read more »
Medalioane de cerb cu aspic
29 March 2011

Read more »
Tocanita cu carne afumata si cir
29 March 2011

Read more »
Ragout de cerb cu smochine
29 March 2011

Read more »
Retete de post: Grâu fiert, cu miere
29 March 2011

Read more »
Cocktail Frappe de brandy si capsuni
29 March 2011

Read more »
Zama sibiana de pastai
29 March 2011

Read more »
Caltaboşi mănăstireşti
29 March 2011
O
reteta de caltabosi manastiresti din: ficat, splina, inima si plamani
de porc, carne grasa, sorici, sare, ceapa, orez, untdelemn si intestin.
Ingrediente: ficatul, splina, inima şi plămânii de la un porc 500 g
carne grasă de la gât 500 g şorici sare două cepe 500 g orez două
linguri de untdelemn intestinul gros şi…
Read more »
Read more »
Chiftelute marinate dietetice
29 March 2011

Read more »
Muşchi de mistreţ cu pere umplute
29 March 2011

Read more »
Colivă de grâu curat
29 March 2011
Ingrediente: un kg grâu nou (grâu curat) 750 g zahăr o lingură de sare o
esenţă de vanilie o esenţă de rom coaja rasă de la o lămâie miezul de
la 20 de nuci pentru decor: pesmet zahăr pudră cacao nuci sau migdale
Mod de preparare: Grâul se spală în nouă ape, apoi…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu cartofi si ciuperci
29 March 2011

Read more »
Stiuca umpluta la cuptor cu legume
29 March 2011

Read more »
Cocktail Creamy Orange
29 March 2011

Read more »
Retete de post: Colivă de pomenire
29 March 2011
O
reteta de coliva de pomenire din: arpacas, apa, zaahr, nuca, coaja de
lamaie, esenta de vanilie, sare, biscuiti si cacao sau bomboane
colorate. Ingrediente: 500 g arpacaş (sau grâu) l,5 l apă l00 g zahăr
l00 g nucă coaja rasă de la o lămâie o esenţă mică de rom o esenţă mică
de vanilie…
Read more »
Read more »
Retete de post: Prescură
29 March 2011
O
retetă de post de prescura din: faina, putin drojdie, apa si sare.
Ingrediente: 300 g făină puţină drojdie apă sare Mod de preparare: Se
dizolvă drojdia în puţină apă călduţă, se presară făină şi se lasă să
dospească. Făina se cerne, iar în mijlocul ei se face o adâncitură unde
se toarnă puţină…
Read more »
Read more »
Lichior de nucă verde
29 March 2011
O
reteta simpla care ajuta la bolile pieptului sau la digestie de lichior
de nuca verde din: nuci verzi, zailar, tuica si palinca. Ingrediente:
500 g nuci verzi 500 g zaliăr ţuică palincă Mod de preparare: Se adună
nucile, la vremea când încep să se formeze. Se culeg după ploaie, dar
nu trebuie să…
Read more »
Read more »
Pate de ficat
29 March 2011

Read more »
File de păstrăv în şampanie
29 March 2011

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu