O
reteta delicioasa de chiftelute cu:dovlecei, ou, piper alb, faina,
ardei iute rosu, menta, lamaie, parmezan, sare, ulei de masline,
chimion. Ingrediente: 4 dovlecei un ou o linguriţă cu piper alb o
lingură cu vârf cu făină cernută un ardei iute roşu curăţat de seminţe
şi tocat mărunt frunzele tocate de la o legătură de…
11 April 2013

Tarta
cu ciocolata neagra din: lapte, smantana, zahar pudra, ciocolata
neagra, ou, galbenus de ou, coniac, aluat de tarta si inghetata.
Ingrediente: 50ml lapte 125ml smantana 50g zahar pudra 200g ciocolata
neagra 1 ou 1 galbenus de ou 5 ml coniac aluat de tarta inghetata dupa
preferinta Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul…
Read more »
11 April 2013

O
reteta delicioasa de supa crema cu:cartofi, ciuperci, fenicul, morcov,
usturoi, ulei, busuioc, sare, piper, smantana, conopida, telina,
pastranac. Ingrediente: doi cartofi 300 g ciuperci două bucăţi de
fenicul un morcov doi căţei de usturoi 75 ml ulei de floarea-soarelui o
lingură cu busuioc verde sare pipe smântână conopidă telină păstârnac
Mod de preparare: Cartofii…
Read more »
11 April 2013

O
reteta delicioasa de rulada cu:pulpa de vitel, sunca, cascaval,
ciuperci, spanac, ou, pesmet, ceapa, vin, unt, ulei, cimbru.
Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 150 g şuncă 3 linguri de caşcaval ras
150 g ciuperci 100 g spanac fiert 1 ou 1 lingură pesmet 1 ceapă 100 ml
vin 1/2 lingură unt 3 linguri…
Read more »
11 April 2013

Ravioli
cu spanac şi sos din: oua, faina, spanac, branza de vaci, carne de
vita, ceapa verde, morcov, pasta de tomate, ardei iute, rosii, ulei de
floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 3 oua 400 g
faina 300 g spanac 300 g branza de vaci 600 g carne de vita o legatura
de ceapa…
Read more »
11 April 2013

O
reteta delicioasa de budinca cu:cartofi, ulei de masline, usturoi,
ceapa, fenicul, seminte de fenicul, pastrav, smantana, parmezan, ansoa,
sare, piper negru, lamai. Ingrediente: 400 g cartofi răzuiţi de coajă
şi tăiaţi felii subţiri 4 linguri ulei de măsline un căţel de usturoi,
curăţat şi tocat o ceapă curăţată şi tăiată felii un bulb…
Read more »
11 April 2013

Retete
de post: Ciuperci sotate din: ciuperci proaspete, ceapa, lamaie,
usturoi, marar, margarina, sare si piper. Ingrediente: 600-800 g
ciuperci proaspete 1 ceapa 1 lamaie 4-5 catei de usturoi 1 egatura de
marar 1 lingura cu margarina sare piper Mod de preparare: Curata si
spala ciupercile in mai multe ape, taie in felii subtiri…
Read more »
11 April 2013

Clafoutis
cu macris din: macris, salote, ulei de floarea soarelui, sare, piper,
faina, amidon de porumb, oua, lapte degresat si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 250 g macris 2 salote 1 lingura cu ulei de
floarea soarelui sare si piper macinat pentru aluat: 20 g faina 20 g
amidon de porumb 2 oua 20 cl…
Read more »
11 April 2013

Miel
la cuptor cu lamaie din: cotlet de miel, usturoi, cimbru, lamaie, unt,
dovlecei, morcovi, ulei de masline, otet balsamic, coaja de lamaie,
ridichi, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel sau pulpa 2
catei de usturoi 1 legatura de cimbru 1 lamaie 25 g unt pentru legume: 8
dovlecei tineri 200 g…
Read more »
11 April 2013

Ghiveci
cu soia din: granule de soia, ceapa, ardei gras, dovlecel, broccoli,
rosii, morcov, cartofi, patrunjel, vegeta, supa de legume, ulei si sare.
Ingrediente: 50 g granule de soia 2 cepe 1 ardei gras 1 dovlecel 1
broccoli mic 2 rosii 1 morcov 1 cartofi 1 legatura de patrunjel 1
lingurita cu vegeta 1 cana…
Read more »
11 April 2013

Prajitura
cu banane si glazura de ciocolata din: oua, zahar pudra, faina, praf de
copt, crema de lapte, lapte, banane, gem de caise si glazura.
Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 120 g zahar pudra 120 g faina 1/2 plic
praf de copt pentru umplutura: 2 plicuri crema de lapte 500 ml lapte 4
banane 100…
Read more »
11 April 2013

Cotlet
în crusta de hrean din: cotlet de miel, hrean, pesmet, unt, oua, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel 100 g hrean ras 100 g
pesmet 100 g unt 2 oua sare piper ulei Mod de preparare: Fasonezi
cotletul de miel si il portionezi in asa fel incat la fiecare…
Read more »
11 April 2013

Tortilla
cu pui si legume proaspete din: ardei iute, ceapa rosie, piept de pui,
ulei de masline, rosii, varza, tortilla de porumb, suc de limeta, sos de
rosii, piper negru, praf de usturoi si sare. Ingrediente: 1 ardei
iute 1 ceapa rosie 2 bucati piept de pui fara piele 1 lingura de ulei
de…
Read more »
11 April 2013

Peşte
pane cu salată de ardei din: fileuri de peste, pesmet, oua, boia dulce,
ceapa rosie, zahar tos, portocala, rosii, ardei capia, usturoi,
patrunjel, dovlecel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de
peste 100 g pesmet doua oua o lingura cu boia dulce o ceapa rosie o
lingurita cu zahar tos o portocala 3…
Read more »
11 April 2013

O
reteta delicioasa de rulouri cu:merluciu, rosii, ceapa, parmezan, unt,
sare, condimente, busuioc, ulei de masline. Ingrediente : 700 g fileuri
de merluciu 5 roşii 1 ceapă mare 2 linguri de parmezan ras 1 lingură de
unt sare condimente pentru peste busuioc proaspat 3 linguri ulei de
masline Mod de preparare: Fileurile de merluciu se…
Read more »
11 April 2013

Roşii
cu mozzarella din: mozzarella, rosii, otet balsamic, avocado, ulei de
masline, busuioc, miez de nuca, dovlecei, patrunjel, lamaie, sare, piper
si migdale caramelizate. Ingrediente: 500 g mozzarella 8 rosii o
lingura cu otet balsamic un avocado 100 ml ulei de masline 3 linguri cu
busuioc tocat 200 g miez de nuca doi dovlecei o…
Read more »
11 April 2013

Pulpa
la tava din: pulpa de miel, ceapa, morcovi, usturoi, ulei, cimbru,
rozmarin, vin, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata de
circa 2 kg 2 cepe medii 2 morcovi medii 4 catei de usturoi 1/2 pahar
ulei 1 lingura cimbru uscat 2 crengute de rozmarin proaspat 1 pahar vin
alb sec sare…
Read more »
11 April 2013

Pepene
cu cremă de ciocolată din: pepene galben, zmeura, castane, piure de
castane, lichior de cafea, ciocolata neagra, frisca, menta, scortisoara
si cuisoare. Inrgediente: doi pepeni galbeni mai mici 200 g zmeura 500 g
castane fierte un borcan cu piure de castane 100 ml lichior de cafea 50
g ciocolata neagra 300 ml frisca o…
Read more »
11 April 2013

Coasta
de miel in stil Wellington din: coasta de miel, spanac, menta,
ciuperci, sunca presata, mustar, aluat, galbenus, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 500 g coasta de miel (rack de miel) 200 g spanac proaspat
5-6 fire menta verde 200 g ciuperci proaspete 200-300 g fasii foarte
subtiri de sunca presata 1 lingura mustar 300…
Read more »
11 April 2013

Dieta
pe care dr. Atkins o recomanda se bazeaza pe proteine. Se recomandă
eliminarea din alimentaţie a zaharurilor şi glucidelor, deci a
cerealelor, fructelor, sucurilor, dulceţurilor şi preparatelor de
cofetărie. In schimb, se pot consuma în cantitate nelimitată carne,
grăsimi animale şi ouă. Explicaţia pe care dr. Atkins o dă regimului
propus de el este…
Read more »
11 April 2013

Tort
de nectarine cu frisca si zmeura din: zahar pudra, faina, amidon, praf
de copt, lichior de oua, ulei, gelatina, nectarine, suc de lamaie, coaja
de lamaie, zahar, smantana, frisca si zmeura. Ingrediente: blat: 200 g
zahar pudra 100 g faina 100 g amidon 3 lingurite praf de copt 200 ml
lichior de oua 200…
Read more »
11 April 2013

File
de cod cu sos verde din: fileuri de cod, lamai, pesmet, parmezan,
patrunjel, usturoi, ulei de masline, sare, piper si masline.
Ingrediente: un kilogram fileuri de cod doua lamai 100 g pesmet 75 g
parmezan o legatura de patrunjel 5 catei de usturoi 100 ml ulei de
masline sare piper 100 g masline feliate…
Read more »
11 April 2013

Pulpa
impanata din: pulpa de miel, praz, cartofi, rosii, ardei grasi,
dovlecel, vanata, menta verde, busuioc verde, rozmarin verde, usturoi,
cimbru verde, vin alb, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 bucati praz 2-3 cartofi 2 rosii
mari 2 ardei grasi 1 dovlecel 1 vanata 3-4…
Read more »
11 April 2013

Rulada
de pui cu carne tocata si sunca afumata din: morcovi, broccoli, sare,
piper, oua, pui, carne tocata, sunculita afumata, ceapa, tarhon verde si
unt. Ingrediente: 2 morcovi 150 g broccoli sare piper 2 oua 1 pui 150 g
carne tocata 250 g sunculita afumata 1 ceapa 3-4 fire de tarhon verde 2
linguri unt…
Read more »
11 April 2013

Ciorba
de fasole boabe din: fasole boabe, ceapa, morcov, telina, pastarnac,
patrunjel, boabe de piper, ardei gras, boia de ardei dulce, cimbru
uscat, sare, ulei si leustean. Ingrediente: 500 g fasole boabe o ceapa
mare un morcov mare o telina mica un pastarnac o radacina patrunjel
cateva boabe de piper un ardei gras rosu o…
Read more »
11 April 2013

Cocktail
de ananas si ghimbir din: ananas, ghimbir, zahar, suc de limeta,
whisky, sampanie, gheata si felii de limeta. Ingrediente: ananas taiat
ghimbir proaspat, feliat 1 lingurita de zahar suc proaspat de limeta
whisky Sampanie sau vin spumant gheata felii de limeta Mod de
preparare: Intr-un shaker, amestecati ananasul cu ghimbirul…
Read more »
11 April 2013

Tarta
cu mere si menta din: faina, zahar pudra, unt, galbenus, sare, zahar
vaniinat, oua, suc de portocala, coaja de portocala, praf de budinca,
branza ricotta, mere, calvados, suc de mere si frunze de menta.
Ingrediente: blat: 300 g faina 80 g zahar pudra 150 g unt 1 galbenus
sare 1 plic zahar vanilinat crema:…
Read more »
11 April 2013

Legume
cu smântână la cuptor din: dovlecei, praz, conopida, cartofi, usturoi,
oua, branza de vaci, smantana, cimbru, unt, pesmet, sare, piper si
sfecla rosie. Ingrediente: doi dovlecei un fir de praz o conopida mica 4
cartofi 4 catei de usturoi 5 oua 300 g branza de vaci 300 ml smantana o
lingura cu cimbru 50…
Read more »
11 April 2013

Pui
umplut cu pastrama de porc afumata din: pui, cimbru, sare, ceapa,
pastrama de porc afumata, unt, chifle, lapte, oua, frunze de spanac,
nucsoara si sare. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 legatura cimbru sare
pentru umplutura: 1 ceapa 200 g pastrama de porc afumata 4 linguri unt 4
chifle vechi de o zi 100 ml…
Read more »
11 April 2013

Negresă
cu fructe din: unt, cacao, zahar tos, faina, amidon alimentar, ceai
verde, oua, praf de copt, sare, zahar vanilinat, smochine si coacaze
rosii. Ingrediente: 200 g unt 100 g cacao 300 g zahar tos 250 g faina
doua linguri cu amidon alimentar 100 ml ceai verde 4 oua un pliculet
praf de copt un…
Read more »
11 April 2013

Rulada
de vitel cu garnitura din: muschi de vitel, rozmarin verde, usturoi,
cartofi, ulei de masline, vin rosu, piper si sare. Ingrediente: 1 kg
muschi de vitel crengute de rozmarin verde 3-4 catei de usturoi 7-8
cartofi pentru ganitura pentru marinata: 4 linguri ulei de masline 150
ml vin rosu piper proaspat macinat sare …
Read more »
11 April 2013

Briose
cu sunca si branza cu mucegai din: faina, zahar, drojdie, unt, sare,
lapte, oua, branza cu mucegai si sunca de parma. Ingrediente: 500 g
făină 1 lingură zahăr 1 plic drojdie uscată 250 g unt sare 150 ml lapte 5
ouă Umplutură: 4 felii brânză cu mucegai albastru 12 felii șuncă de
Parma …
Read more »
11 April 2013

Gnocchi
cu bacon şi ciuperci din: ciuperci, cartofi, ou, faina, parmezan,
pesmet, usuturoi, rozmarin, bacon, sare, piper si faina. Ingrediente:
500 g ciuperci 1,2 kg cartofi un ou 200 g faina 75 g parmezan 100 g
pesmet doi catei de usturoi doua ramuri de rozmarin 400 g bacon feliat
sare piper faina Mod de…
Read more »
11 April 2013

Supa
crema de rosii cu morcovi din: morcovi, ceapa, cartofi, rosii, zeama de
legume, busuioc, foaie de dafin, ulei de masline, ghimbir, piper si
sare. Ingrediente: 600 g morcovi 1 ceapa mare 1 cartof mare 5 roșii 1 l
zeama de legume 1 legatura de busuioc 1 foaie de dafin 2 linguri de ulei
de…
10 April 2013

Sos
de ciocolata din: ciocolata neagra, sirop de zahar si unt.
Ingrediente: 200g ciocolata neagra 2 linguri de sirop de zahar 50g unt
nesarat Mod de preparare: Topiți ciocolata, fie la microunde, fie la
bain-marie. Adaugați siropul și untul. Se amesteca pana ce untul s-a
topit si compozitia s-a omogenizat. Serviti cald sau…
Read more »
10 April 2013

Tort
negru de capsuni din: oua, zahar, zahar vanilinat, faina, cacao,
amidon, capsuni, frisca, zahar vanilinat si ciocolata. Ingrediente:
blat: 6 oua 180 g zahar 1 plic zahar vanilinat 120 g faina 60 g cacao 80
g amidon crema si decor: 350 g capsuni 550 ml frisca 1 plic zahar
vanilinat 400 g ciocolata …
Read more »
10 April 2013

Pui
thailandez cu sos de curry din: ulei de arahide, usturoi, ghimbir,
ceapa, pasta de curry rosu thailandez, supa de pui, cartof, pastai
verzi, piept de pui, suc de lime, sos de peste si coriandru.
Ingrediente: o lingura de ulei de arahide ori de rapita doi catei de
usturoi, maruntiti o lingurita de ghimbir proaspat…
Read more »
10 April 2013

Prajitura
cu migdale si smantana din: smantana, zahar, faina, migdale, oua, unt,
lapte, zahar, zahar vanilinat si fulgi de migdale. Ingrediente: o masura
smantana o masura zahar doua masuri faina o masura migdale macinate 3
oua pentru garnitura: 150 g unt 3 linguri lapte o masura zahar 2
pachetele zahar vanilinat 200 g fulgi de…
Read more »
10 April 2013

Mâncare
cu peşte şi curry din: fileuri de peste, ardei iute, ghimbir, usturoi,
lamaie, pudra de curry, ceapa, lapte de cocos, ulei de masline, sare,
piper, patrunjel si lapte. Ingrediente: un kilogram fileuri de peste un
ardei iute o lingurita cu ghimbir doia catei de usturoi o lamaie o
lingurita cu pudra de curry o…
Read more »
10 April 2013

Spuma
de branza din: branza dulce, branza telemea, ceapa verde, castraveti,
ardei iute, usturoi, smantana, cimbru, gelatina, sare, piper.
Ingrediente: 700 g branza dulce 300 g branza telemea o legatura ceapa
verde 4 castraveti verzi un ardei iute doi catei de usturoi 200 ml
smantana cimbru 10 g gelatina alimentara jumatate de lingurita cu sare…
Read more »
10 April 2013

Gofre
cu sos de mere şi vanilie din: faina, lapte dulce, drojdie, oua, sare,
unt, zahar vanilinat, zahar tos, unt, mere, fulgi de ovaz, scortisoara
si apa. Ingrediente: 375 g faina 135 ml lapte dulce o lingurita cu
drojdie uscata doua oua un sfert de lingurita cu sare unt 3 pliculete
zahar vanilinat 200 g…
Read more »
10 April 2013

Prajitura
Panpepato din: migdale, faina, cacao, miere, coaja de lamaie confiata,
coaja de portocala confiata, scortisoara, cuisoare, apa si ciocolata de
menaj. Ingrediente: 100 g migdale intregi 200 g faina 50 g cacao 150 g
miere 50 g coaja de lamaie confiata 50 g coaja de portocala confiata o
lingurita scortisoara 2 cuisoare macinate 100…
Read more »
10 April 2013

Mâncare
exotică cu pui din: piept de pui, ananas, ardei iute, nuca de cocos,
alune prajite, ulei de masline, lapte de cocos, cuisoare, scortisoara,
sare, piper, marar si cocos confiat. Ingrediente: un kilogram piept de
pui o conserva de ananas un ardei iute 50 g nuca de cocos 100 g alune
prajite 100 ml ulei…
Read more »
10 April 2013

Cotlet
de miel cu risotto din: cotlet de miel, orez, vin alb, supa clara de
legume, unt, cimbru, ienupar, usturoi, parmezan, sparanghel verde,
ceapa, zahar, sare, piper, ulei de masline si morcovi. Ingrediente: 1 kg
cotlet de miel 150 g orez de risotto 50 ml vin alb 200 ml supa clara de
legume 100 g…
Read more »
10 April 2013

Guguluf
aperitiv din: drojdie, zahar, faina, praz, bacon, unt, lapte, mazare
verde, sare, unt, patrunjel verde si pesmet. Ingrediente: 25 g drojdie 1
lingurita zahar 500 g faina 1 praz mic 300 g bacon 2 linguri unt 100 ml
lapte 200 g mazare congelata verde sare 3 linguri patrunjel verde tocat
2 linguri pesmet pentru…
Read more »
10 April 2013

Pui
in sos dulce-picant pe pat de orez basmati din: piept de pui, ulei de
masline, fulgi de ardei rosu, piper, miere, sos de soia, sos barbeque,
seminte de susan, ceapa verde, orez basmati, ardei iute, ceapa rosie.
Ingrediente pentru pui: 2 bucati piept de pui fara piele 1 lingura de
ulei de masline…
Read more »
10 April 2013

Minitarte
de ciocolata din: faina, zahar pudra, unt, ou, cacao, sare, zahar
vanilat, cacao neagra, frisca, lapte. Ingrediente: pentru aluat: 250 g
faina 100 g zahar pudra 125 g unt un ou 40 g cacao sare un plic zahar
vanilat pentru umplutura: 350 g cacao neagra 90 g unt nesarat 600 ml
frisca lichida 2…
Read more »
10 April 2013

Piept
de pui cu sos de rosii din: piept de pui, ceapa, ardei grasi, pasta de
tomate, ulei si sare. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2 cepe 2 ardei
grasi 5 linguri pasta de tomate 50 ml ulei sare Mod de preparare:
Carnea curăţată, spălată şi uscată pe un prosop absorbant de bucătărie…
Read more »
10 April 2013

Taie
mărunt: 125 g de morcovi, 120 g de napi, 50 g de praz, 25 g de ceapă,
50 g de varză. Să se topească 100 g de unt. In altă parte vei fi fiert
200 g de fasole albă, muiată din ajun; pune peste legumele doi litri şi
jumătate din apa în care a…
Read more »
10 April 2013

Chiftelute
cu ton, spanac si ciuperci din: paine, ulei de masline, ceapa, spanac,
usturoi, ton, ciuperci, dovlecel, telina verde, oua, marar, busuioc si
oregano. Ingrediente: 3 felii pâine 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă
tocată câteva frunze de spanac proaspăt 3 căței de usturoi tocați 150 g
ton din conservă, mărunțit 6 ciuperci, curățate…
Read more »
10 April 2013

Retete
de post: Cartofi cu mustar la cuptor din: cartofi, usturoi, mustar,
ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 5 catei usturoi 2 linguri
mustar ulei piper sare Mod de preparare: Mod de preparare: Curatam
usturoiul, il pisam cu sare si il frecam cu ulei pana devine o pasta.
Adaugam piperul, mustarul si…
Read more »
10 April 2013

Gogosi
cu masline si legume din: cartofi, lapte, masline, oua, drojdie, ulei,
sare, piper, faina, ceapa, ardei grasi, boia iute, rozmarin si sare.
Ingrediente: 4 cartofi mari 500 ml lapte 300 g masline fara samburi 2
oua un cubulet drojdie ulei pentru prajit sare piper faina cat cuprinde
(aproximativ 1 kg) pentru garnitura: 2 cepe 2…
Read more »
10 April 2013

Aronia
sau aronicul este un arbust intrat de curând în culturile noastre,
datorită proprietăţilor sale vindecătoare. Este originar din America de
Nord unde creşte şi acum în stare naturală, spontană si a fost
aclimatizat în Europa în secolul al XlX-lea, fiind adus de către ruşi.
în Estul Europei a ai uns datorită eforturilor biologului Miciurin,…
Read more »
10 April 2013

Tocana
de porc cu scortisoara si stafide din: ulei de masline extravirgin,
file de porc, ceapa, morcovi, chimion, scortisoara, pasta de tomate,
stafide, seminte de susan si coriandru. Ingrediente: 1 lingură ulei de
măsline extravirgin 450g file de porc, curăţat de orice grăsime vizibilă
şi tăiat în cuburi 2 cepe mari, tăiate felii 450g de…
Read more »
10 April 2013

Cartofi
la cuptor cu brânză de capră si ceapa verde din: cartofi, branza de
capra, sucul de lamaie, ceapa verde, tarhon, sare si piper. Ingrediente:
700 g cartofi 350 g brânză proaspătă de capră sucul de la 1 lămâie 1
lingură ceapă verde tocată 1 lingură tarhon tocat sare piper Mod de
preparare: Se…
Read more »
10 April 2013

După
ce aţi dezosat pieptul de pui, înfăşuraţi-l în folie de bucătărie şi
bateţi-l cu ciocanul de şniţele pentru a frăgezi carnea. Condimentati-l
cu sare si piper, suprapuneti feliile si tineti-le 10 minute la rece,
apoi prajiti-le pe ambele parti in ulei. In prima faza, se vor lipi de
tigaie, dar nu fortati desprinderea lor,…
Read more »
10 April 2013

Gulas
cu carne de porc si smantana din: ulei de masline extravirgin, ceapa,
pulpa de porc, boia de ardei, seminte de chimen, ardei iute, rosii,
ardei rosu, cartofi, varza alba si smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei
de măsline extravirgin 1 bucată de 1,5kg-2kg pulpă de porc, dezosată şi
rulată 2 cepe, tăiate felii 2 linguri…
Read more »
10 April 2013

Să
fierb doi litri de apă, timp de 15 minute, împreună cu 200 g de unt, 16
g de sare, puţin piper, 8 căţei de usturoi, o foaie de dafin, puţin
cimbru şi pătrunjel. Trece prin sită şi varsă zeama peste felii de pâine
prăjită şi presară pătrunjel mărunt. Unii adaugă ouă fierte, pe
feliile…
Read more »
10 April 2013

Creveti
la gratar pe pat de orez basmati cu ciuperci din: orez basmati, apa,
ciuperci, creveti, ulei de masline, praf de chilli, usturoi, piper
negru, sare, unt si ceapa verde. Ingrediente: 1 cana de orez basmati 2
cani de apa 7 ciuperci proaspete 9 creveți, decorticati 1 lingura de
ulei de masline 2 lingurite…
Read more »
10 April 2013

Tocana
manastireasca din: dovlecei, ceapa, morcovi, ardei, rosii, marar,
patrunjel verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 3 cepe 3-4
morcovi 3-4 ardei 4 rosii o legatura de marar o legatura de patrunjel
verde ulei (pentru prajit) sare piper Mod de preparare: Dovleceii
cruzi sunt curati, apoi taiati in felii. Acestea sunt prajite…
Read more »
10 April 2013

O
reteta delicioasa de friptura cu:, carne de vita, sare, piper, ulei de
masline, ceapa, usturoi, rosii fara coaja, mahiran, patrunjel, zahar.
Ingrediente: 2 felii de carne de vită (file) sare piper ulei de măsline 1
ceapă mică 3 căţeii de usturoi 300 g roşii fără coajă din conservă
maghiran 1 lingură pătrunjel tocat zahăr…
Read more »
10 April 2013

O
reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar, faina, zahar vanilat,
apa, nuca de cocos, gem de afine, rom, lapte, frisca, afine, gelatina.
Ingrediente: 4 ouă 100 g zahăr 100 g făină 1 pachet zahăr vanilat 3
linguri de apă 1 lingură fulgi de nucă de cocos 150 g gem de afine 2
linguri de rom…
Read more »
10 April 2013

O
reteta delicioasa de supa cu:, ceapa, ulei de masline, migdale, vin
alb, supa de legume, rosii decojite, frunze de dafin, sare, piper
macinat, file de cod, cimbru, telina, orez. Ingrediente: 2 cepe 4
linguri ulei de măsline 2 linguri migdale tocate 200 ml vin alb 200 ml
supă de legume 400 g roşii decojite…
Read more »
10 April 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu: tarta, drojdie, zahar, lapte, faina,
sare, condimente de supa, oua, unt, nuci, bacon, patrunjel, pesmet.
Ingrediente: 1 cub de drojdie 1 lingura zahar 200ml lapte 450 g făină 1
vârf de sare 1 vârf de condimente de supă 2 ouă 80 g unt 100 g nuci 150 g
bacon…
Read more »
10 April 2013

O
reteta delicioasa de supa cu:mazare, faina, unt, apa, supa, smantana,
patrunjel. Ingrediente: 400 g mazăre proaspătă 100 g mazăre congelată 20
g făină 20 g unt 1,25 I apă 1 cub de supă 4 linguri smântână frunze de
părtrunjel Mod de preparare: Se curăţă mazărea din păstăi. Se prepară
un rântaş subţire din…
Read more »
10 April 2013

O
reteat delicioasa de placinta cu:mere, oua, zahar, iaurt, unt de
arahide, faina, praf de copt, suc de lamaie, alune, zahar vanilat
Ingrediente: 4 ouă 4 albuşuri de ou 350 g zahăr 300 g iaurt 100 g unt de
arahide 400 g făină 1 pachet praf de copt 2 kg mere 1/2 lămâie suc 5…
Read more »
10 April 2013

O
reteta delicioasa de ciorba de peste cu:praz, morcovi, radacina de
telina, supa instant, sofran, sare, piper, patrunjel, pastrav, lamaie,
faina, unt. Ingrediente: 200 g praz 2 morcovi 150 g rădăcină de ţelină
600 ml supă instant de legume 1 vârf de şofran sare piper măcinat 1
lingură pătrunjel tocat 350 g file de păstrăv…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu